אין שי לחג.
"לינוקס" הוא אמנם שם מוכר בתור מערכת הפעלה מתחרה ל"חלונות", אך ידוע כמסובך ולא מתאים למשתמשים הפשוטים. מעטים מודעים לביצועים המצויינים של ההפצות השונות, אפשרויות ההתאמה האישית והממשקים המגוונים. הפצות לינוקס שונות ניסו לשנות את הסטיגמה ולזכות בליבו של המשתמש הממוצע, אך רק הפצת Ubuntu התקרבה להגשמת מטרה זו וחרטה על דיגלה את הסיסמא "לינוקס לבני אדם".
חברת Canonical שהוקמה במטרה לקדם את הפצת הלינוקס Ubuntu, הודיעה כי תפסיק את תכנית ההפצה החינמית שלה, ShipIt, באמצעותה היא משולחת תקליטורי Ubuntu לכל דורש עד פתח ביתו – בחינם. התקליטורים החינמיים עם מערכת ההפעלה הקלילה אמנם לא יעלמו לחלוטין. Canonical מסרה כי תמשיך לחלק תקליטורים לקהילות Ubuntu מקומיות, אך לא תשלח אותם בעצמה למשתמשים.
כשהתחילה חברת Canonical במשלוחים נימקה אותם בטענה כי פס רחב עדיין נמצא בחיתוליו וההיעדר ברוחב פס מונע אימוץ טכנולוגיות חדשות כגון Ubuntu. עכשיו מאמינה החברה כי רוחב פס אינו מהווה עוד מכשול (ברוכים הבאים לשנת 2011) והיא מסתמכת על הקהילות המקומיות להפצת המערכת ברבים.
"אני לא חושב ש-ShipIt לא נחוצה יותר. אנחנו רוצים לרכז את מאמצינו בגישות חדשות לאימוץ (של Ubuntu – א.ג.) דרך האתרים וה-LoCos (קהילות Ubuntu מקומיות – א.ג). הפרוייקט מחייב בהגעה למשתמשים חדשים וסוגי משתמשים שונים שעבורם המתנה של 10 שבועות עד שתקליטור ההתקנה יגיע אליהם בדואר היא שיטת אימוץ לא שגרתית", אמר גארי קאר, מנהל התקשורת של חברת Canonical.
את גרסה 11 תהיו חייבים להוריד |
בנוסף, הודיעה החברה כי הכסף שהיא תחסוך ינותב לשימושים חשובים יותר והוסיפה כי תוסיף גירסאת ניסיון חינמית שתפעל על שירותי ענן שתתמקד במיוחד במשתמשי Windows.
למרות שהיה נחמד לקבל דיסקים צבעוניים (יחד עם כמה סטיקרים) בדואר עם גרסאות Ubuntu עדכניות, בימינו אנו אין הרבה משתמשים שיעדיפו לחכות 10 שבועות לתקליטור בדואר על פני הורדתו בפחות משעה. אלה שפשוט חייבים לקבל את ה-Ubuntu שלהם צרוב על דיסק יצטרכו להישען על הקהילה המקומית, וזו בוודאי תוכל לספק להם פתרונות מהירים יותר.
לאאא
אהבתי לקבל מתנות בחינם עד הבית 🙁
בלי קשר לזה שאף פעם לא באמת השתמשתי בזה…
תשובה מלאה
אובונטו ממשיכים לשלוח דיסקים לקהילות אובונטו מקומיות, ובישראל יש כזאת – http://ubuntu-il.org
אני נמצא שם בפורום, בכינוי Ash (אני משתמש בעצמי במערכת לינוקס אחרת אבל קופץ לעזור שם אם ניתן)
מתוכנן מפגש לקראת אובונטו 11.04. כרגע יתכן שהמפגש יתקיים ביום שהמערכת תצא (ולא יהיו דיסקים) או יידחה עד שהדיסקים יגיעו שיהיו דיסקים מקוריים במפגש
במפגש הקודם הדיסקים לא היו בחינם אלא במחירים של עלויות משלוח מ ubuntu.com אלינו (אאלט 10 שקל לדיסק), כנראה משהוא כזה יהיה גם עכשו. התוכן של הדיסק הזה זהה ל iso שניתן להוריד בחינם
אובונטו היא ממש לא מערכת הלינוקס היחידה שמתאימה למשתמשים פשוטים, וגם לא "הכי מומלצת". ממליץ לנסות גם kubuntu (מבוססת אל אובונטו) fedora ו opensuse
מסך הטקסט (שבו מקמפלם דברים ועליו שמועות האימה) משמש לפעולות מתקדמות של משתמשים מתקדמים (שנעשות בקלות כשיודעים איך), אבל במערכות כמו אלה לא חיוני להתקנה / שימוש / תחזוקה
למגיב 2
בקצרה, מה ההבדל בין כל ההפצות שהזכרת? ומאיזה הכי מומלץ להתחיל אם אין לי שום ניסיון בלינקוס?
מערכת למתוסבכים
רק אנשים משועממים מאוד , מתוסבכים נפשית משתמשים בה ,
אין מכל יתרון מול ווינדוס
עצם העובדה שמקיימים אירועי
התקנה של לינוקס למשתמשים, מעיד על זה שהיא לא ידידודית ממש למשתמש.
באמת שאני לא מבין איך אם כל הקוד הפתוח הזה, ועשרות (אם לא מאות) ההפצות שיש, אף אחד לא חשב לעשות משהו שיותר קרוב לידידותיות של ווינדווס, ולא מדובר פה על הקרביים של המערכת, כולה ממשק משתמש שמזכיר יותר את אקספלורר.
Ubuntu מעולה – לפיתוח תוכנה
אפשר גם כמערכת הפעלה ביתית, אבל רק אם נדרשות פעולות בסיסיות. אחרת – מתחיל להסתבך.
לינוקס מומלץ
Linux mint הפצה עצמאיתהנושפת בעורפה של אובונטו. מבוססת על חלקים מאובונטו, עם ממשק משתמש ידידותי למשתמש חלונות, וקהילה תומכת. או pclinux שאני כותב בה כעת, עם ממשק גרפי משופר. שתיהן פועלות בלי דרישות גבוהות ממחשב ומהמשתמש החדש.
למגיב 3
יש לך שתי אפשרויות, ההפצות מתחלקות לשני סוגים: דביאן ורד האט.
RED-HAT: היותר ידידודית למשתמש הינה FEDORA
DEBIAN: יש לך את UBUNTU, או אפילו את UBUNTU_STUDIO
הם די זהות אבל לאובונטו יש קהילה יותר רחבה וההשקעה בתוכנות (אפליקציות) יותר גדולה.
הבעיה של רוב האנשים בעולם היא שאין לאף אחד כח להתחיל לקרוא… כך גם היה פעם עם ווינדוס, אם יש לך ולו מעט זמן לקרוא דברים בסיסיים אז פשוט תתקין את אובונטו ואת כל השאר תלמד על הדרך.
ובקשר לכל המתחכמים למיניהם שאוהבים את ווינדוס וכו, מבחינת עבודה יש המון אנשים שהם בעלי ידע נרחב בווינדוס, אולם אלא שיש להם ידע גם בזה וגם בלינוקס הם הדבר החם בשוק ואותם מחפשים בנרות.
ומה עם משחקים
מה אם איזה לינוקס למשחקים שידע לנצל את החומרה כמו שצריך ובלי כל מיני שטויות מהצד
לכל המגיבים שלא ניסו להתקין לינוקס
בתור מישהוא שלא יודע בכלל לינוקס. ההתקנה של אובונטו היא כלום שים דיסק וnext עד הסוף הבעייה שלי היא בסיום ההתקנה מה אז!!! לא הצלחתי לבצע כלום
הבעיה של לינוקס זה דרייברים ותוכנות