דור העדכון לשבבי ה-Kaveri של AMD מגיע עם דגם אחד בלבד נכון לעכשיו, כשגם הוא לא מצליח לשנות את מצבה העגום משהו של המפתחת האמריקאית
בזמן שהעתיד של AMD נשמע מסקרן ומלא תקווה תודות לארכיטקטורת ה-Zen השאפתנית שאמורה לחזור לשורשים (חסל סדר המודולים המאכזבים שהחל בארכיטקטורת הבולדוזר) ולספק תחרותיות מחודשת לאינטל, ההווה של מפתחת השבבים מסאניוייל עדיין נראה רעוע למדי.
ללא יותר מדי רעש תקשורתי, AMD השיקה את Godavari, משפחת המעבדים שאמורה להוות שידרוג ועדכון למעבדי ה-Kaveri של שנה שעברה – אך כוללת נכון לעכשיו דגם רשמי אחד בלבד, שעונה לשם A10-7870K ואמור להחליף את ה-A10-7850K (אשר היה ה-APU החזק והמשוכלל ביותר שלה עד כה).
ה-A10-7870K לא מציע שום יתרון טכנולוגי מהותי על פני דגמי ה-Kaveri המקוריים, פרט לשיפורים קלים בתהליך הייצור שהפך בשל יותר ומאפשר קבלת תוספת קטנה לתדרי ליבות ה-Steamroller הכלליות (תדר בסיס של 3.9GHz ותדר טורבו של 4.1GHz), וגם תוספת קצת יותר מהותית לליבה הגראפית המובנית שמורכבת מ-512 יחידות ביצוע (ופועלת עתה בתדר 866MHz, לעומת 720MHz ב-A10-7850K). פרט לכך, תהליך הייצור הוא עדיין 28 ננומטר, מכפלת המעבד עדיין פתוחה לביצוע המהרה נוחה יותר, והמעטפת התרמית עודנה 95 וואט.
מחיר התחלתי נמוך מאי פעם ותמיכה לאחורנית בערכות השבבים הנוכחיות (שגם הלוחות המתבססים עליהן נושאים בדרך כלל תגי מחיר אטרקטיביים) מסייעים ל-AMD היכן שהפער הטכנולוגי אל מול אינטל משחק תפקיד מרכזי
בפועל, ה-A10-7870K מציע שיפור מינורי של אחוזים בודדים לעומת הדגם אותו הוא מחליף. הביצועים הגראפיים של הליבה המובנית לא רעים בכלל כמובן – אך מנגד עדייןלא ישכנעו אף חובב משחקים לוותר על כרטיס המסך הייעודי.
ביצועי הגיימינג סבירים למדי ביחס לליבה מובנית, אך אם לא שקלתם לבחור במעבד AMD עד היום – זה לא הולך להשתנות עם ה-A10-7870K
במחיר התחלתי של 137 דולר בלבד (דומה למחירו של ה-A10-7850K נכון להיום ונמוך ממחירו ההתחלתי, מה שעשוי להעיד על קיצוץ נוסף במחיר שיגיע מתישהו בהמשך) ועם תמיכה לאחור בלוחות האם הקיימים, מעבד ה-Godavari החדש הוא ללא ספק לא עסקה גרועה, אך הוא עדיין לא מסייע ל-AMD לצאת מהנישה המאוד ספציפית אליה היא נקלעה. ה-A10-7870K יהווה רכישה הגיונית רק עבור מי שמעוניינים ביכולות גראפיות מיטביות במחיר המינימלי ביותר. כל מי שמעוניין להשקיע יותר עדיין יבחר בכרטיס מסך דיסקרטי, ואילו מי שגראפיקה אינה מעניינת אותו יעדיף בכל זאת את המעבדים של המתחרה AMD, אשר גם כפולי הליבה מביניהם (המקבילים בתמחור) מציגים בדרך כלל ביצועים עיבוד כלליים עדיפים על אלו של ה-Kaveri וה-Godavari.
לא נותר לנו אלא לקוות ש-Zen וה-Radeon Fury (או איך שהוא לא יקרא בסופו של דבר) יצליחו להחזיר את AMD לתחרות – כי מה-A10-7870K ודגמי ה-Godavari שיגיעו אחריו לא תגיע הבשורה.
FOR THE LOVE OF GOD תעשו מעבד טוב כבר!!
נו, עכשיו אתה כבר מאמין לי שזו חברה נכשלת ?