פורסם 2004 באוגוסט 1221 שנים היי!בתור התחלה אני רוצה לציין שלא ידעתי באיזה פורום לשאול את השאלה אז פשוט שאלתי אותה כאן.היה לי וויכוח עים חבר שלי איך תופעה זו של גאות ושפל מתקיימת.איכשהו הגענו להבנה שזה קשור בכוח המשיכה של השמש שהוא יותר חזק מכוח המשיכה של הירח ולכן בלילה המים באוקינוסים "נמשכים" לחצי הכדור "המואר". מה שלא ברור לנו, זה שהסבר זה מובן לגבי אוקינוסים שמתרעים על פני כל כדור הארץ ויש למים לאן ללכת, אבל מה קורה עים ימות סגורות? האים גם שם יש תופעה של גאות ושפל? ואים כן, לאן המים הולכים בלילה ??חשבנו בתור דוגמא על הכנרת...
פורסם 2004 באוגוסט 1221 שנים תופעת הגאות היא תוצאה מכוח המשיכה של הירח.כאשר הירח קרוב יחסית הוא מושך קצת את המים למעלה ואז זה יוצר גהות.
פורסם 2004 באוגוסט 1221 שנים מחבר אהממ.. השפל הוא בלילה, לא?בכל אופן, השאלה הגדולה היא האים יש גאות גם בימות סגורות, ואים כן לאן המים הולכים!!
פורסם 2004 באוגוסט 1221 שנים אהממ.. השפל הוא בלילה, לא?בכל אופן, השאלה הגדולה היא האים יש גאות גם בימות סגורות, ואים כן לאן המים הולכים!!כן יש גיאות ושפל גם בימים ואגמים. לאן המים הולכים? מן הסתם לצד השני של הים. כשבמקום אחד יש גיאות בשני יש שפל.
פורסם 2004 באוגוסט 1221 שנים מחבר כן יש גיאות ושפל גם בימים ואגמים. לאן המים הולכים? מן הסתם לצד השני של הים. כשבמקום אחד יש גיאות בשני יש שפל. אכן, את זה הבנתי: באוקינוס המים עוברים לצד השני.מה קורה בכנרת למשל?לאן המים נעלמים ????
פורסם 2004 באוגוסט 1221 שנים מצד לצד,כשבדרום הכנרת יש גיאות בחלק הצפוני יהיה שפל, המים לא נעלמים לשום מקום.
פורסם 2004 באוגוסט 1221 שנים למדתי את זה בכתה ז'הירח מושך את הים ואז יוצר כזה שבתשעים מעלות ממנו יש הרבה מים אז הים "נמשך" מהחוף ואז שהירח זז הים חוזר בחזרה
פורסם 2004 באוגוסט 1421 שנים הגאות נוצרת גם מהירח וגם מהשמש, הגאות של הירח חזקה יותר (תיקון, חלשה יותר)אבל זמן המחזור של הירח והשמש לא תואמים (ההפרש הוא כ 50 דקות ליום) ככה שאין תיאום בין השניים.כאשר הם שניהם נמצאים באותו צד של השמים יש גאות חזקה במיוחד וכאשר הם בצדדים מנוגדים יש גיאות חלשה במיוחד.הנה הנתונים המדוייקים:Mass of the Sun : 1.99x1030KgMass of the Moon : 7.36x1022KgDistance to the Sun : 1.496x1011mDistance to the moon : 3.84x108mכח המשיכה של גוף פרופורציונלי למסה שלו ופרופורציונלי ביחס הפוך לריבוע המרחק שלו.{1.99x1030/(1.496x1011)2}/{7.36x1022/(3.84x108)2}=178שזה היחס בין המשיכה של הירח למשיכה של השמש (1:178) "לטובת" השמש/עריכה/לא ממש מצאתי לזה הסבר, אבל בכל מקום מסבירים שהשפעת הגאות היא פונקציה של הרדיוס בשלישית ולא בריבוע (ז"א שזה לא פונקציה של תאוצת הכובד בלבד).לא הבנתי למה, אבל לפי החישוב הזה ההשפעה של הירח על הגיאות היא פי 2.2 מאשר של השמש למרות שהכח עצמו שהשמש מפעילה גדול כאמור פי 178.
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.