עבור לתוכן

מחשב לעריכת וידאו מקצועית

Featured Replies

פורסם

1. מה התקציב המקסימאלי? אני גמיש בתקציב אבל ראיתי מפרטים ברמה של מה שאני מחפש באזור ה6-8K ואני חושב שזה הכיוון.

2. מה שימושי המחשב? עריכת וידאו מקצועית.

א) תוכנות עיקריות - Avid Media Composer, Adobe Premier , After Effects. זאת העבודה שלי ואלו התוכנות שאני עובד איתן על בסיס קבוע.

ב) במידה והמחשב מיועד לגיימינג, יש לציין: המחשב לא מיועד לגיימינג.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). הכוונה שלי כרגע היא לערוך עם שני מסכים של 1920X1080 של 23".

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)? אני צריך מחשב שיענה לדרישות השוק לתקופת זמן משמעותית. אני מתחיל לקבל כבר לאט לאט חומרי 4K לעבודה ורוצה להיות מסוגל להסתדר איתם.

3. האם יש צורך בציוד הקפי ? יש צורך במסך בלבד. יש לי כבר Dell u2312hm, אני מאוד מרוצה ממנו ומעוניין לצרף לו אח תאום. אני מבין שכבר אין את הדגם הזה בדיוק והתחליף היום הוא כנראה UZ2315H.

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? לא.

5. עד כמה חשוב השקט? לא מאוד משמעותי (המחשב נמצא בחדר עבודה. כמובן עדיף שלא יעשה רעש של גנרטור).

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? לא.

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? אין צורך במערכת הפעלה, יש צורך בהרכבה (הייתי שמח להביא את כל החלקים מהמקום שהכי משתלם לקנות אותם ושירכיבו לי אותם).

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. אין העדפה, כן יש לי ניסיון טוב עם המחירים של KSP ויש לי סניף קרוב, אבל לא קריטי. נמצא בת"א אבל מוכן להגיע לאן שצריך.

9. מתי מתוכננת קניית המחשב? אין לי לחץ מטורף כרגע אבל הכוונה היא כן בחודש-חודשיים הקרובים. אם יש משהו ששווה מאוד לחכות בשבילו קצת אז בסדר גמור.

10. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, חיבורי האודיו מרובים/חיבור אופטי, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

כן, להלן הדרישות שלי לאחר קצת קריאה ובדיקה:

לוח אם - תמיכה ב64 ג'יגה זיכרון, תמיכה בתקן USB 3.1, תמיכה בSATAIII או M2 (עם PCI-E).

זיכרון - 32 ג'יגה עם אופציה להרחבה ל64 גי'גה.
כ.מסך - עם אופציה לחיבור של לפחות 2 מסכים.
כרטיס קול לא יקר מדי, במידה ויש משהו מספק על הלוח אם אז מספיק.

SSD של 256 ג'יגה / 240 ג'יגה (למערכת הפעלה ותוכנות) עם חיבור PCIE  M2  או לפחות SATAIII.

SSD נוסף של 256 ג'יגה / 240 ג'יגה, לפרוייקטים בעבודה וCache עם חיבור PCIE  M2  או לפחות SATAIII.

דיסק קשיח רגיל של 4 טרהבייט במהירות 7200RPM.
כרטיס רשת אלחוטית+בלותות' (עדיף מובנה בלוח אם).

11. האם חשוב לשמור על אופק שדרוג המחשב? האם מתוכנן שדרוג מאסיבי של המחשב בעתיד? בגלל שכנראה אף אחד לא יכול להגיד מה יהיה עוד 4-5 שנים, אז קשה לי לומר. ברור שהייתי מעדיף שביום שהוא לא יסחב שתהיה לי את האופציה "רק" להחליף כרטיס מסך ולהוסיף זיכרון, אבל מהנסיון שלי כשזה מגיע אז גם רוב שאר הרכיבים כבר מתיישנים.

12. הערות נוספות, פירוט מורחב ושונות: מחשבה שעלתה אצלי: בינואר 2017 יוצא דור 7 (Kaby Lake) של מעבדי אינטל. Intel Core i7 7700K למשל יעלה 350$. האם שווה לחכות להם? האם שווה לחכות להם ואילו רק בשביל ירידת המחיר שאולי תהיה של דור 6?

תודה רבה מראש, אני כבר תקופה קורא ומתעניין ברכיבים, אקבל בכיף אם יתפתח פה דיון ותגידו לי שאני טועה ורשמתי שטויות או לחלופין יש רכיבים שאני פחות צריך וכל דבר בסגנון:)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים