עבור לתוכן

האם כדאי לי להתחיל לכרות עם המחשב הנוכחי?

Featured Replies

פורסם

רק לי זה נשמע אירוני לחלוטין שהבחור בזבז כמה עשרות אלפי שקלים לבצע פעולה שהוא לא יודע איך כותבים נכון בעברית?

אל תשכח שיש גם מטבעות לCPU שאפשר ורצוי להפעיל במקביל לקרייה הרגילה

ובוא תראה באמת מה בניתי שאתה ככה שולח אותי לבנות מכונת קרייה ולהראות לך שזה רווחי

• תגובות 57
  • צפיות 22.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

חח כן אז רשמתי כמה פעמים כרייה עם ק איך זה אירוני וקשור בכלל לכסף שהוצאתי? ואין לך עוד משהו להגיד לנושא חוץ מלצוד שגיאות כתיב שלי ולפרסם אותם ולנסות לגרום לאנשים לחשוב שאני לא יודע מה אני עושה כי אני לא יודע לאיית כרייה או אולי תחפש גם שגיאות כתיב של צוקרברג ותגיד לו שזה דבילי שהוא לא יודע לכתוב בלי שגיאות כתיב ויש לו עמוד פייסבוק הא ועוד משהו הכמה עשרות אלפי שקלים זה לא רק לבצע את הפעולה זה גם עניין של להאמין ולעשות את מה שניראה לי לנכון כדי לצאת כמה שאפשר מהבנקים ולעבור למשהו אחר שבינתים לפחות בשבילי הוכיח את עצמו כאלטרנטיבה ובכלל כדרך חדשה ופורצת דרך ושוות ערך להמצאת האימייל

ולמוטי שרצה לקנות כרטיס QUADRO זה ממש ממש לא מה שצריך אם אתה רוצה להתחיל לכרות אם אתה מוכן להשקיע סביב ה6-7 על המחשב כולל שאר הרכיבים פשוט תקנה 3-4 כרטיס 280X או 270X או 2 של R9 290 מעבד זול הארד דיסק שזרוק בבית או לקנות הכי זול וכול שאר הרכיבים מסביב(אם אתה מעוניין שאני יבנה לך מפרט מלא ויבנה לך את המערכת שתעבוד שלח לי הודעה לפרטי)

ולMILDFORD אז כנראה שאני ממש מטומטם לפי ההגדרה שלך כי הוצאתי פי כמה מזה.....רוצה לדעת מה ההגדרה שלי עלייך? :)

פורסם
לבזבז 4,000 שקל על כרטיס מסך (לא כולל המחשב עצמו) + מאות ואלפי שקלים על חשבון החשמל, בשביל "כריה" של ספקולציה וירטואלית?

רק מטומטם אמיתי יעשה דבר כזה.

אתה מודע לזה שחלק מהפנסיה \ קרן השתלמות \ השקעות אחרות שאתה עושה ולא יודע בדיוק במה הן מושקעות - גם הכסף הזה מושקע בספקולציות כאלה ואחרות?

אלא אם כן אתה מאלה ששומרים את הכסף בעו"ש, שזה לדעתי שווה ערך ללזרוק שטרות עם כיוון הרוח.

פורסם

הכל תרמיות פירמידה וסחר בספקולציות.

וזה לא סחר העתיד ושיטה כלכלית טובה יותר, זו פשוט דרך לבזבז אנרגיה וליצור איתה הרבה כלום.

תכלס אתם לא תורמים כלום לעולם, רק מבזבזים אנרגיה ומשאבים.

הדרך השפויה ליצור כלכלה חדשה היא בדיוק ההיפך.

להתרחק מערכים וירטואלים וספקולציות ולהתבסס על חומר ומשאבי אנוש אמיתיים.

כלכלה שפויה צריכה לעודד יעילות וחיסכון והגנה על הטבע והעתיד.

כלכלה קלוקלת מעודדת ביזבוזם, מתחשבת רק בטווח הקצר, ויוצרת נזקים מצטברים לדורות העתיד.

מי שחושב שמטבעות וירטואלים מבוססת כריה מאפשרות לציבור לעקוף את השליטה הריכוזית של הבנקים משלה עצמו חזק.

בסופו של דבר לגופים כלכליים חזקים יש את היכולת לשחק את המשחק יותר טוב ממכם, וגם אם הרווחתם פה ושם, בסוף הם ינצחו אתכם במשחק שלכם.

גופים כלכליים חזקים יכולים ליצור מערכות כריה גדולות ויעילות יותר, וגרום לשוק לקרוס תוך כדי ניצולו, בדיוק כמו שקורה שוב ושוב בכל מערכת השקעות.

מדינות כמו סין יכולות לדרוס אתכם ברגע אם רק ירצו.

פורסם

Art Tatum, אני לא בהכרח מסכים. הכרייה אינה המהות, היא רק חלק מהעניין. הכרייה הולכת והופכת לקשה יותר עם הזמן, ובסופו של דבר כשייוצר מספר המטבעות המקסימלי, תיפסק הכרייה. לכן, להשליך מתהליך הכרייה (שבאמת נראה מגוחך, כמו הדפסת כסף) על הקונספט הכללי, זה קצת פספוס של העיקרון.

אני מסכים שהקטע של הכרייה מביא למצבים מגוחכים. ילדים כורים מטבעות וירטואליים, כשההורים שלהם משלמים את חשבון החשמל.

לא עדיף לבקש את הכסף ישירות מההורים ולא לבזבז אנרגיה ולהזיק תוך כדי לסביבה?

אבל המהות היא שימוש במטבע וירטואלי שמאפשר העברת כספים ישירה בין גורמים, ללא צורך בתיווך.

אני לא מאמין שמטבעות וירטואליים יוכלו להחליף את המערכת הבנקאית. אם המטבע הוירטואלי יצליח, יהיה שינוי משמעותי, אבל לא מהפכה. הסיבה היא שתמיד יהיה צורך במערכת בנקאית, משום שמסחר מבוסס על אשראי ומתן הלוואות (מינוף). הגורמים העיקריים שנותנים אשראי והלוואות לעסקים הם הבנקים.

המטבע הוירטואלי גם לא יוכל להחליף לכשעצמו את חברות האשראי, שמאפשרות לאנשים פרטיים להתחייב על תשלום ולשלם בפועל רק לאחר שהמשכורת נכנסת לחשבון הבנק שלהם.

היתרון העיקרי שאני רואה בקונספט הזה הוא היווצרות מטבע גלובאלי, שמשמש בכל העולם וחוסך את עלויות ההמרה. המטבע הזה אינו תלוי בבנק המרכזי של מדינה מסוימת, הוא שייך לכולם במידה שווה. כלומר, הכלכלה תהיה גלובאלית יותר, שיוויונית יותר, ה"מרחקים" יתקצרו. לא יהיה גורם אחד ששולט במטבע וקובע לאחרים את ערכו/כוח הקנייה שלו.

כיום, אם אני רוצה לרכוש מאיביי מוצר, אני משלם בפייפל בדולר, התשלום יורד מכרטיס האשראי שלי, תוך כדי המרה לשער הש"ח. לאחר מכן, התשלום יורד מחשבון הבנק שלי. יש פה תיווך מיותר של שלושה גורמים, שגוזרים קופון על כל עסקה שאני מבצע. מטבע וירטואלי יאפשר לי לשלם ישירות מהחשבון שלי לחשבון של המוכר, מבלי לעבור דרך פייפל, חברת האשראי והבנק.

פורסם

אם אתה חושב שזה יהיה טוב לעולם, או יותר נכון טוב לך האדם שחי בכלכלה מערבית שמנצלת מדינות נחשלות, מצפה לך הפתעה.

מטבע גלובלי רק יגרום לעושר לברוח מהמערב אל אסיה ואפריקה, או יותר נכון להביא את העוני לאירופה וארה"ב.

הדולר הוא פיקציה, כך גם היורו שאת נזקיו הרבה מדינות באירופה כבר מרגישות.

והבנקים וגובי העמלות יהיו בכל מערכת בה יש כסף גדול לעשות.

מטבע וירטואלי לא ישנה שום דבר, הוא סך הכל עוד אפיק השקעה בניירות ערך.

אם הם לא יהיו שם כגובי עמלות, הם יהיו שם כיצרנים, סוחרים, ושחקנים בפלטפורמה בורסאית.

בכל מקרה הנטיה הטבעית של הכוח לנצל את הסביבה ימצא דרכו גם לשם.

כשהעסק יקרוס מי שיפגע יהיו ברובם האנשים הקטנים שמנסים לאחוז בקצה העוגה מבלי ליפול.

פורסם
אתה מודע לזה שחלק מהפנסיה \ קרן השתלמות \ השקעות אחרות שאתה עושה ולא יודע בדיוק במה הן מושקעות - גם הכסף הזה מושקע בספקולציות כאלה ואחרות?

אלא אם כן אתה מאלה ששומרים את הכסף בעו"ש, שזה לדעתי שווה ערך ללזרוק שטרות עם כיוון הרוח.

יש הבדל עצום בין הספקולציות הנ"ל ובין ביטקויין ושאר תרמיות הפירמידה.

פורסם

פעם גם חשבו שרכב ממונע זה מיותר והרבה יותר טוב לרכב על סוסים.

אה, אה, וגם שאף אחד לא צריך מחשב בבית.

פורסם

חח

Demagh פגעת בול

אתם לא מבינים עדיין אבל העניין פה הוא הפרוטוקול לא הביטקוין או לייטקוין אלה הפרוטוקול המהפכני שהגיע!!

תנו לזה לשקוע לכם בראש תקראו קצת על הפרוטוקול תרחיבו את החשיבה שלכם מעבר למה שהטלווזיה/WALLA/YNET מראה לכם ואולי אז תקבלו כזה סוויץ במוח שיגיד האאאא ביטקוין באמת מביא משהו חדש שלא היה בשל עד עכשיו(עד לפני 3 שנים)

ובאמת בדיוק כמו שהוא אמר מחשב פעם לא היה מובן לכולם שיבוא יום ולכול אידיוט עם חשמל יהיה מחשב ועוד עם 4 ליבות וכוח חישוב מטורף יותר משל מטוס, אפילו לכו עם זה עוד יותר רחוק: מכתבים... מי היה מאמין שמשהו יכול היה להחליף את הדף והעיפרון והבול וחברת הדואר ושליחים אבל כמו שאתם רואים אף אחד לא שולח כמעט דואר רגיל הכול זה כבר אלקטרוני ומובן מאליו ודרך הגב מי שהאמין שהאימייל יחליף את המכתבים זה אותם אנשים שהאמינו שהאינטרנט יביא למהפכה והדוא"ל יביא למהפכה ועכשיו הם אומרים שהביטקוין זה הדבר הבא לא שאני בעד להאמין במשהו כי מישהו "חכם יותר" מאמין בו אלה פשוט כי קראתי את זה לעומק ובאמת הבנתי שיש פה משהו חדש שאומנם מצריך קצת שינוי מחשבה אבל בהחלט משהו חדשני

פורסם

אשמח אם תסביר לי איך תהיה מהפכה כמו שאתה מתאר, תוך התייחסות למה שכתבתי 6 תגובות לפני. אני אצטט, כדי שיהיה לך נוח:

אני לא מאמין שמטבעות וירטואליים יוכלו להחליף את המערכת הבנקאית. אם המטבע הוירטואלי יצליח, יהיה שינוי משמעותי, אבל לא מהפכה. הסיבה היא שתמיד יהיה צורך במערכת בנקאית, משום שמסחר מבוסס על אשראי ומתן הלוואות (מינוף). הגורמים העיקריים שנותנים אשראי והלוואות לעסקים הם הבנקים.

המטבע הוירטואלי גם לא יוכל להחליף לכשעצמו את חברות האשראי, שמאפשרות לאנשים פרטיים להתחייב על תשלום ולשלם בפועל רק לאחר שהמשכורת נכנסת לחשבון הבנק שלהם.

פורסם

אני יפנה אותך לסרטון ביוטיוב שיסביר את זה יותר ממני

אשמח אם תראה ואז תגיד את דעתך :)

וגם אם עדיין תהיה נגד זה בסדר כול אחד זכאי לדעה משלו :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים