עבור לתוכן

חוות דעת על מפרט חזק במיוחד, האם ניתן לשפר?

Featured Replies

פורסם

שלום לכם,

מצאתי באתר אנגלי את המחשב הבא:

Graphite LG155 - 15.6in 1920 x 1080 screen non touch, NVIDIA Optimus, 2MP camera, USB 3.0, 300Mb/s Wireless & Bluetooth

Intel Core i7 4700MQ, 2.4GHz, quad-core + HT, 6MB cache, 3.4GHz + TB

16GB (2x8GB) Corsair Vengeance 1600MHz

2GB NVIDIA GeForce GTX-765M - DirectX 11 GPU

Integrated Creative Sound Blaster Cinema - Microphone & Headphone Jack

256GB Crucial m4 Slim msata, Read 300MB/s, Write 260MB/s, 50,000 IOPS

2X 750GB Western Digital Scorpio Black, 7200rpm total 1500GB

Panasonic UJ-890A, Super Multi DVD Writer

Intel Centrino Advanced-N 6235, 300Mbps & Bluetooth

8 Cell Lithium Ion Battery - 76.96WH

2 year complete global warrenty

total2.7 kg

£893.46, סה"כ כולל משלוח ומע"מ 6200 ש"ח

האם יש משהו שרצוי לשפר? אני מוכן לחרוג קצת מהתקציב היות ואני מתכוון להשאר עם המחשב הזה לפחות 3-4 שנים.

התקציב המקסימלי שלי הוא 6500 שקל. מישהו יכול לחשוב על מפרט טוב יותר בסכום הזה?

המחשב מיועד לעבודה של מס' רב של תוכנות במקביל, כמו כן להרצה של מכונות וירטואליות.

תודה.

פורסם

בבניית מחשב מותאם אישית יותר מזה אתה לא יכול לשפר.

מבחינת אחריות אז תצטרך לשלוח אותו לחו"ל במידה ותהיה בעיה וכך תצטרך לשלם עליו מיסים.

מה שנקרא - על האחריותך.

יותר טוב מזה לא תקבל מבחינת מפרט "על הנייר".

פורסם

לא ציינת שאתה מחפש לשחק על הנייד.

אם כן, עדיף שתחפש ניידים עם כרטיס מסך מבוסס GTX670M כי ההפרש ביניהם דיי זניח ויחסוך לך לא מעט כסף.

אם לא, חבל על הכסף שאתה זורק על כרטיס מסך חזק כל כך.

בשני המקרים, אל תצפה לקבל אחריות בארץ וכנראה שגם שירות יהיה לך קשה לקבל מאחר ולא קיימים חלקים מתאימים.

נערך על-ידי Access Denied

פורסם

1. לפני הקנייה הייתי בודק האם אתה יכול לבטח את המחשב גם כנגד תקלות.

2. תהיה בטוח אם אתה באמת צריך כזה כרטיס מסך.

3. מדובר במחשב של CLEVO ככה שבגדול תוכל להחליף חלקים לבד (עם טיפה ידע והרבה יוטיוב).

4. הייתי בוחן גם אופציה של מחשבים של MSI שיש להם שנה אחריות בינלאומית.

פורסם

מה יעזור ביטוח אם אין מעבדה בארץ שיכולה לתקן את המוצר?

פורסם

1. כבר ניהלנו את הדיון הזה.

2. הביטוח יכסה עלויות תיקון.

3. זה המחשב הכי קל בעולם לתיקון, תחשוב על מחשב נייח, מתקלקל משהו ומחליפים אותו, גם ב-CLEVO זה ככה. כל מעבדה יכולה לתקן את זה, וכל אחד עם קצת ידע יכול.

פורסם

אנשים מפחדים להכניס זיכרון פנימי למחשב אז אתה רוצה שהם יטפלו במחשב?

זה ממש לא פשוט ולא קל, החלקים לא זולים וגם ממש לא זמינים לצרכן הפשוט. זה ממש לא כמו מחשב נייח וההשוואה לא במקום.

ביטוח בארץ של מחשבי custom לא תופס. וזה אומר שאם הקונה רוצה לממש אחריות הוא חייב להצהיר עליו במכס ולשלם (אני בספק אם הוא יעשה זאת כי יש רצון לחסוך בכסף כי "אני קונה בחו"ל " ). זה סיפור, לכן כשמישהו עושה קנייה כזאת צריך לדעת מה ההשלכות ואיזה כאב ראש מצפה לו.

כל מה שנשאר לי לומר זה - "על אחריותך" במקרים כאלה.

פורסם

1. אמרתי לפנות קודם למעבדה ולקבל הצעת מחיר לביטוח או לפנות לחברת ביטוח ובנוסף לבדוק אם יש מעבדה שמוכנה לתקן.

2. חנויות בארה"ב (XoticPC, GenTech) שמוכרות CLEVO נותנות אחריות ואתה צריך לשלוח אליהן את המחשב במקרה הרע, במקרה הטוב הם ישלחו לך את החלק.

3. אני יוצא מהנחה כי הוא כן עובר במכס מלכתחילה.

4. לפותח הת'רד, במקום להתבחבש עם יצרן/ריסלר שלא נותן אחריות בארץ לא עדיף לקנות מחשב חזק מיצרן שכן נותן אחריות?

פורסם

1. במקום לזרוק באוויר שהוא יחפש מעבדות, בוא תביא נתונים מהשטח, עלויות, מקומות ומעבדות שעושות את זה.

זה יעלה הון למחשבים כאלה.

2. לשלוח מחשב נייד זה כסף, הרבה כסף ואח"כ צריך להתווכח עם המכס בארץ כדי שלא תשלם מכס/מע"מ כפול על ההחזרה של המחשב. סרט ארוך ורע.

ישלחו לך את החלק? לא בטוח, כאמור כדאי לעשות מחקר ואם צריך אז לשלוח מייל לחברות הרלוונטיות שמוכרות את המחשבים כדי לראות מה הם מכסים ומה המדיניות שלהם.

3. נניח שכן.

4. זה נראה שרוצים לקנות "הכי טוב הכי מהיר" רק בשביל לקנות את המילה האחרונה בטכנולוגיה. יש דברים שעדיף לקנות בארץ או לחילופין למצוא מחשבים שכן יתנו אחריות למספר שנים בארץ ובלי כאב רק של משלוחים לחו"ל על כל שטות.

פורסם

1. חנות בשם ספוט מחשבים באיזור ירושלים הציעה לי 400 שקל לשנת אחריות על Y410.

יש לי חבר שהוא מוזיקאי שביטח את המחשב שלו דרך חברת ביטוח בריטית שנותנת ביטוחים לכלי נגינה. הוא משלם באיזור ה-150 פאונד לשנה על המחשב (MBP) ועוד 2-3 גיטרות. הביטוח כולל גניבה, נזק, קלקול.

2. תמיד צריך לעשות מחקר מאוד מקיף ולבדוק עם אותן חנויות טוב טוב. אני בדקתי את הנושא עם XoticPC.

4. מסכים.

פורסם

במילים אחרות אין לך מושג אם הוא יקבל שירות על הנייד הזה.

חבל שמי שיקרא את הדיון יקבל רושם מוטעה ויזמין מחשב כזה על בסיס אחד הדברים שאמרת.

אני לא יודע אם החנות שביטחה את ה-Y410 תוכל לעמוד בזה או לקחה צ'אנס, ואם היא כן - כמה זמן יקח התיקון

(חודש וחצי זה זמן הגיוני להזמנה של חלק, אבל לא מאפשר לחיות בלי מחשב לתקופה זו)

דבר אחרון, יש הבדל תהומי בין מוצרים כמו גיטרות שלהם ניתן לשים מוצר חליפי (לדוגמה פיקאפ אחר או גשר דומה על ידי עבודה מכאנית על גוף המוצר). במחשב נייד כל עבודה כזו בלתי אפשרית ולכן אם אין את החלק בהישג יד, לא יעזור כמה תשלם על ביצוע ומה משך הזמן שהוא מובטח לך.

פורסם

החנות עדיין לא ביטחה, ביקשתי הצעת מחיר ולא דיברנו על זמני תיקון אלא רק על מחשב חלופי (אחרי שבועיים).

כל מה שאמרתי נכון וכפוף לבדיקות שגם זה ציינתי.

פורסם

יש תקלות ובעיות שמעבדה לא רשמית פשוט לא יכולה להתחייב לתקן, אין סיכוי בעולם שהם יתקנו כי יש חלפים וחלקים שיש רק ליבואן ולחברה עצמה.

בקיצור, הם הולכים על שיטת המצליח כמו חברות ביטוח רבות שמסתמכות על תשלום ואחוזי דרישה נמוכים למימוש בפועל של אחריות.

לא אמין לדעתי ובהחלט למשתמש ממוצע זה סיבוך לא פשוט.

פורסם
החנות עדיין לא ביטחה, ביקשתי הצעת מחיר ולא דיברנו על זמני תיקון אלא רק על מחשב חלופי (אחרי שבועיים).

כל מה שאמרתי נכון וכפוף לבדיקות שגם זה ציינתי.

אני מנסה להשאר קורקטי, ולכן רק אגיד שזה נשמע מגוכח ומריח רע (וזה במילים עדינות)

אם אתה מוכן להמר זו זכותך, אבל להמליץ לאחרים לעשות כמוך זו כבר טיפשות שגובלת בחוצפה.

פורסם

האם ראית המלצה כלשהי לרכישה של המחשב שהוא הביא? לא.

האם ראית המלצה לבדוק יצרן אחר עם אחריות בישראל? כן.

מה גרם לך לחשוב שהמלצתי לו להמר?

פותח הת'רד שאל לגבי מחשב מסויים וקיבל את כל התשובות האפשריות ושיעשה עם זה מה שהוא רוצה. בעיניי, להמר על כל הדברים האלה, לא כדאי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים