עבור לתוכן

Nexus 4 VS SGS4

Featured Replies

פורסם

כרטיסי הרחבה זה קטע מאכזב.

היתרון העיקרי של אנדרואיד היה האפשרות להרחיב את הזכרון,

ורוב החברות שכחו מזה.

סמבוסק עדיין דוגלים בזה.

כנ"ל לגבי הסוללה הנשלפת.

גוגל מוותרים על זה בגלל שהם בעד פתרונות ענן שלהם.

OTG זה שימושי לפעמים,

לא הייתי רוצה לוותר על זה אבל אפשר לחיות בלי זה.

במיוחד במכשיר בלי הרחבה,

אפשר לשם על הדיסק און קיי שעל המחזיק מפתחות סרטים ולראות.

• תגובות 75
  • צפיות 12.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

ה-HDMI זמין בנקסוס דרך slimport שעדיף.

פורסם

לא סמסונג ולא HTC. חומרה קרנפית, בעיות Q.C (בעיקר אצל HTC), תוכנה מחורבנת (בעיקר בזכות הממשקים המיותרים שלהם) ומעטפת תמיכה בזיונית של עדכון רשמי בודד למכשיר, כשלכל זה מתלווה תג מחיר בזיוני לא פחות.

נקסוס ונילה, בשבילי.

מסכים עם כל מילה.

לגבי חוסר בכרטיס הרחבה, בטריה נשלפת וכל זה. אכן, מדובר במינוסים מסויימים. (מינימליים, כי להכל יש פיתרון) אך לדעתי אתם מתעסקים בטפל ולא בעיקר. מכשיר בראש ובראשונה אמור לעבוד חלק. שזה אומר ללא תקיעות מוזרות, גרפיקה איטית במצבים מסוימים וכו'... זה הדבר החשוב ביותר, ובזה הנקסוס 4 מביס את המתחרים, עוד לפני החשבת מחירו הזול. רק אח"כ תספרו את הפיצ'רים הנוספים או את החוסר בהם.

אני בטוח שגם מול ה S4 עם ה 8 ליבות, הנקסוס 4 יתן חווית שימוש יותר טובה, ובטח עוד שנה ויותר כשהוא יהיה עם מערכת הפעלה חדשה וה S4 יהיה תקוע לפחות שלב מאחור.

תפנימו את זה: כל חברה שמפציצה עם דגמי מכשירים שונים בזמן נתון, נותנת במקרה הטוב חוויה בינונית בכל הקשור לעיקר שהזכרתי. פשוט אין את הרצון ואת המשאבים לדאוג שאף אחד מהמכשירים יעבוד בצורה שקרובה למושלמת.

פורסם

אתה בעצם אומר לקנות אייפון..?

פורסם

לא. אני אומר לקנות מכשיר שנותן לך את החופש לעשות עימו מה שאתה רוצה, אך לא במחיר חווית השימוש ופגיעה בכיס.

פורסם

הנוסחא של תוכנה אחת לחומרה אחת עובדת בצורה האופטימלית ביותר. זה נכון לעפל, זה נכון לסדרת הנקסוס וזה נכון גם לקונסולות משחק.

פורסם

בקרוב אנדרואיד בגרסה 5. אם לעבור מגרסה 4.1.2 לגרסה 4.2.1 לוקח ליצרניות כמה חודשים, אני לא רוצה לדעת כמה זמן ייקח לשחרר

עדכון כבד למערכת ההפעלה :facepalm:

פורסם

אני מאמין שבלי התאמות נדרשות למכשירים של יצרניות אחרות, לא רק שהיית מקבל אנדרואיד בשלה כבר ב 2009, ככל הנראה שב 2011 כבר היתה משוחררת Zebra Cake.

פורסם

לפני שעתיים פורסם כאן שסוני כבר מכינה את היורש ל Xperia Z אשר עדיין נמצא בשלב ההשקה ורק החל להימכר.

מתחילים להיראות כמו יצרן סיני ממוצע....

פורסם

Kalen, אני לא מסכים עם הטענה שלך.

עבור אנשים שמשתמשים בתחבורה ציבורית סמארטפון משמש כ PMP ואז בהחלט יש חשיבות למקום אחסון. ברגע שאין לך מקום אחסון אתה פשוט לא תוכל לשאת בדרכים את המדיה שאתה רוצה (או שתצטרך כל הזמן להחליף, שזה מיגע). זה פחות קריטי, לדעתי, מאשר אם יהיו קצת קפיצות במהלך השימוש השוטף.

מה עם ספיקר איכותי? זה גם מאוד חשוב. מידת העמידות של המכשיר? גם חשוב. לגבי בטריה נשלפת, זה דיי חרטא. יש אנשים מאוד מסויימים שצריכים לסחוב כמה בטריות ביום. ל 99% מהאנשים זה לא רלוונטי. למכשירים של סמסונג בהחלט יש יתרונות בחלק מהפרמטרים על מכשירים של המתחרים.

הספיקר של הנקסוס 4 פחות טוב משל ה SGS3. יש אנשים שזה כן יכול להיות קריטי עבורם. לדוגמה.

עם זאת, אני מסכים שזה עלוב לקנות מכשיר דגל כמו ה SGS3 ושחווית השימוש לא תהיה "חלקה" ולכן לדעתי הוא וכל מכשירי האנדרואיד שאינם-ונילה פשוט מכשירים לא מומלצים.

הנקסוס 4 הוא מכשיר עם כמה יתרונות מאוד רציניים והוא באמת עובד חלק בצורה נפלאה. אבל יש לו כמה חסרונות שמונעים ממנו להיות מכשיר רלוונטי עבור אנשים מסויימים, עם כל הכבוד לזה שהוא "חלק". זה בסה"כ חבל, היא אלו חסרונות טכניים פשוטים מאוד. שלא נאמר, מאוד "אייפוניים".

(לשים כרטיס הרחבה, ספיקר נורמלי וגב לא סופר שביר)

גם הלומיה 920 שהוא המכשיר הכי "נורמלי" של נוקיה מזה שנים (גם אם בארץ נמכר במחיר אולטרה-סופר-דופר-מופקע) חולה במחלה הזו של "בואו-נגביל-את-המכשיר-שלנו-בצורה-שטותית-למרות-שאם-לא-היינו-זה-לא-היה-פוגע-בדבר".

סוני באמת התחילו להתנהל כמו סמסונג וזה לדעתי מאוד עלוב. אבל האמת היא שנתח השוק שלהם בעליה. :nixweiss:

פורסם

+1

כל פעם הטענה הזו חוזרת: "היום כבר אין בעיה של זיכרון איחסון, בגלל שירותי ענן, google play וכו'". עבור משתמשים רבים, הטענה הזו פשוט אינה נכונה ואני אסביר מדוע:

1. דווקא כאשר רוצים לשמוע מוזיקה או לצפות בתמונות/סרטונים - מגלים שמחוץ לעיר, בטיולים למשל, אין כל הזמן אינטרנט זמין.

2. כנ"ל בנסיעה לחו"ל, כאשר כל ביט עולה כסף.

3. ישנם כאלה שמצלמים הרבה תמונות וסרטוני וידאו. אולי חבר'ה צעירים קצת פחות, אבל בעלי משפחות שרוצים לצלם את המשפחות שלהם, בהחלט משתמשים באופן מסיבי במצלמת הטלפון. נסו לצלם וידאו ב-HD... כל דקה תופסת לפחות 100MB! כמה סרטונים כאלה, ופשוט לא נשאר מקום.

4. גיבוי ננדרואיד מומלץ לשמור בטלפון עצמו ולא על המחשב. גיבוי כזה יכול להגיע בקלות ל-2GB.

5. משחק עתיר גרפיקה יכול להגיע ל-1GB. כן, למשחק אחד! ומה עם מי שרוצה 5 משחקים כאלה, למשל?

לכן, 16GB, שעדיין נחשב היום לסטנדרט, יכול להוות מגבלה משמעותית עבור משתמשים רבים. ברור שיהיו כאלה שזה יספיק להם, אבל כאמור, יהיו רבים שיגלו שזה נגמר מהר מאוד ומגביל את השימוש בטלפון.

זהו בעיניי החיסרון הגדול ביותר של הנקסוס 4. הוא כל כך גדול, שהוא dealbreaker מבחינתי. לא בכדי גוגל מתכננים להוציא השנה דגם משודרג לנקסוס, שיכלול יותר זיכרון פנימי. גם הם הבינו שעם כל הכבוד לשירותי ענן, עדיין צריך נפח איחסון מקומי.

פורסם

אז פעם ב תעביר את התמונות והוידאו שצילמת למחשב..

כשאתה עושה גיבוי נאנדרויד אל תגבה גם את מחיצה ה Data,

ומי משחק ב5 משחקים כבדים בו זמנית?

פורסם

אלה אינם פתרונות קבילים בעיניי:

1. העברת תמונות ווידאו למחשב באופן תכוף מעצבנת. יותר מקום מקטין את תדירות ההעברה. חוץ מזה, אם תעביר למחשב לא תוכל לצפות בהם בטלפון עצמו (וזה שימוש מהותי בתמונות ובסרטונים).

2. גיבוי ננדרואיד ללא תיקיית DATA חוטא למטרת הגיבוי המקורית, ומבחינתי אין בו טעם. כל הרעיון הוא ליצור "הקפאת מצב" של הטלפון לשחזור בעתיד.

3. יש כאלה שמשחקים בהרבה משחקים (אמנם לא אני, אבל יש). 5 הייתה סתם דוגמה. גם שני משחקים, שתופסים 2GB, זה משמעותי.

ואתה צריך להבין משהו באופן כללי: אני לא בא לשכנע ספציפית אותך ש-16GB זה מספיק. בהחלט יתכן שעבורך ועבור לא מעט אחרים 16GB זה די והותר, מקובל עליי לחלוטין.

אני טוען שעבור רבים אחרים, 16GB לא יספיקו, והבאתי קודם מספר דוגמאות להמחשה. וזה משהו שאתה צריך לקבל, ולהבין שלאנשים שונים יש דרישות שונות מהסמארטפון שלהם.

פורסם

תומר, זה לא רלוונטי.

ואם אתה רוצה 3 משחקים כבדים, 2 סרטים ומוזיקה? אתה כבר תהיה מוגבל מאוד ותצטרך כל הזמן "להחשבן" על מקום.

אני לא מצליח להבין את הטענות הללו בכלל. יש אנשים ש 16GB זה פשוט מעל ומעבר בשבילם ואני לא אנסה לשכנע אותם שזה רע להם. באותה מידה יש אנשים שזה לא מספיק להם - וזהו. זה אופי השימוש של אנשים מסויימים במכשיר שלהם. כל אחד ומה שנוח לו.

אתה משתמש בתחבורה ציבורית באופן קבוע?

נ"ב

יש לי חבר שכל הזמן אומר לי שהוא "לא מבין למה מצלמה טובה בסמארטפון חשובה". לי זה חשוב. לו זה לא. יש כאלה שזה חשוב להם. יש כאלה שלא.

יש לו רכב דיי יקר ואיכותי. אני נוסע באוטובוס. אני לא מבין למה הוא משקיע ברכב כל כך הרבה. האם זה פוסל את עצם קיומם של רכבים מושקעים? לא. מי שזה טוב לו - שיהנה.

לטעון ש 16GB זה מספיק ולפסול כל טענה שזה לא - זו פשוט דפוק (הטענה, לא הטוען אותה :) ). אין פה מה להסביר ולשכנע, יש כאלה שזה פשוט לא נוח להם. :nixweiss:

פורסם

בתור תלמיד אני משתמש בתחבורה ציבורית באופן קבוע ושומע מוזיקה כל יום מהפלאפון.

יש לי על המכשיר שלי (גלקסי נקסוס, שמתחיל עם 13.333GB) בערך 250 שירים, וכל קבצי האודיו במכשיר תופסים בסה"כ 2.7GB.

אפליקציות 1.1GB (אין לי משחקים כבדים, מודה.)

תמונות ווידאו מסתנכרנים עם דרופבוקס כל פעם כשאני עם WIFI

אני לא מצלם הרבה וידאו גם ככה, וכשאני כן זה לא נשאר על המכשיר.

יש לי את הzip של הרום, גיבוי נאנדרויד (בלי דאטה) ועוד כמה דברים ובסופו של דבר יש לי מעל 7GB פנויים במכשיר.

אני יכול להכניס פה עוד כמה משחקים כבדים וסרטי וידאו..

אם היה לי עניין בעוד מקום הייתי מעביר את המוזיקה לענן, אבל זה לא קריטי לי.

אם אתה מצלם ומשחק אתה תצטרך בסופו של דבר להטעין. גישה לחשמל זה גישה למחשב או אינטרנט שדרכם תוכל לגבות את הדברים שצילמת..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים