עבור לתוכן

מעבד "רותח" בגלל אבק!?

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מחשב בינוני, לא קריטי המפרט, לא הייתי בבית כחצי שנה, ומסתבר שהוא "אכל" קצת יותר מידי אבק, נדמה לי ;D

ניקיתי חפיף, ואנקה טוב יותר בקרוב, אבל בשביל הסקרנות וההבנה שלי- זה הגיוני שבגלל אבק במאוורר וב-היט-סינק המעבד [לפי EVEREST] יעבוד ב[גלישה באינטרנט] ב70-75 מעלות, ובמשחק [לא כבד TCE] ב105 מעלות?! :kopfpatsch:

המעבד הוא E5200, כרטיס המסך הוא און-בוארד 3100 של אינטל...

וכמה אני צריך לדאוג שאם לא אנקה אותו חייו יתקצרו....

תודה :)

פורסם

מטמפרטורות כאלה אתה צריך לדאוג.

לא רק בגלל חיים קצרים, אלה בגלל פוטנציאל לנזק של ממש למעבד או לשאר הרכיבים.

טמפרטורות כאלה מעידות על בעיה.

לפעמים הבעיה היא לא רק בקירור של המעבד, היא בקירור של המארז גם כן, ואולי כל החלקים מושפעים ממנה במידה כזאת או אחרת.

מה שאתה צריך לעשות זה שיפור המצב בשלבים תוך כדי בדיקות טמפרטורה לכל הרכיבים.

תעקוב אחרי טמפרטורת ליבות המעבד והלוח והכרטיס גראפי וההרדיסקים.

תעשה זאת עם התוכנות המתאימות המומלצות (ולא עם תוכנות עלומות שם או מורכבות ומסובכות שאולי אי אפשר לסמוך עליהם בתוצאות).

אחרי שנראה את התוצאות יהיה אפשר לגשת לשלבים הבאים, שיכללו שיפור קירור המעבד (ניקוי אבק ובדיקת מהירות סיבוב בתור התחלה), ואולי גם שיפור הסירקולציה במארז, ובסופו של דבר אם יהיה צורך, גם בהחלפת משחה טרמית למעבד.

ואחרי כל זה אם עדיין יהיה צורך נשבור את הראש לגבי פתרונות.

פורסם
  • מחבר

אוקי,

אני לא טרחתי לבדוק אף פעם את הטמפ' אבל אני מניח שהבעיה לא היתה קיימת בעבר.

"גיליתי" אותה הפעם [לפני חודש] ע"י זה שכששחקתי במשחק המחשב היה נתקע לי, עד כדי כך שרק ריסט עזר. ואז אחרי הריסט הוא היה נותן לי הודעה [במסך השחור] proccessor over temp או משהו כזה!

ואז הבנתי שכבר יש פה בעייייה :-[

אז כן, כבר הצצתי במדריכים למיניהם לניקוי אבק [לחץ אויר, אולי שמן במאווררים וכו']

אוורסט [ראה תמונה] בסדר לבדיקת טמפ' נכון?

ואגב- משחה טרמית אני יכול\אמור לקבל בסניף חנות המחשבים הקרוב לביתי? ;D

תודה!

[attachment deleted by admin]

פורסם

אוורסט (והגרסא החדשה שלה AIDA64) היא תוכנה לגיטימית לבדיקת טמפרטורות

בכל מקרה אבק בהחלט יכול לגרום למספרים כאלה הוא גורם למאווררים לעבוד לאט יותר (במקרים קשים) אבל בעיקר מונע מגע טוב של האוויר הקר עם צלעות הקירור החמות ואז פוגע בהעברת חום

תעשה ניקוי יסודי של המאוווררים והגופי קירור (לא אמור לקחת יותר מדי זמן) ואתה אמור לראות ירידה משמעותית בטמפרטורות

פורסם

לפי הטמפרטורה של ההרדיסקים והלוח (ובהנחה שהטמפרטורות האלה הם בחדר לא מקורר) נראה שאין בעיה עם הסירקולציה במארז.

פורסם
  • מחבר

טוב תודה...

אני אעדכן אחרי שאתן למחשב "ניקוי קטן" 8)

מקווה שהטמפ' אכן ירדו!

מקווה לצרף עד שבוע הבא תמונה עדכנית ו"קרירה" יותר מאוורסט :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים