עבור לתוכן

location services ב-ipod touch 4G

Featured Replies

פורסם

היי,

לפני מספר ימים רכשתי ipod touch 4g.

כידוע, ב-ipod לא קיימת אנטנת GPS, אך הופתעתי לגלות שבמקומות בעלי wifi ניתן לאתר את המקום המדויק שבו אני נמצא.

השאלה:

איך ה-ipod יודע היכן אני נמצא בעזרת חיבור wifi בלבד?

פורסם

זה trace רגיל לפי IP..אתה מחובר ל-WIFI -> יש לך IP באינטרנט

איך עושים את זה ? לא יודע. אבל זו השאלה שצריכה להישאל..אין שום קשר ישיר לאייפוד

פורסם
  • מחבר

לא, זה לא trace רגיל.

זה לא הציג את המיקום של המרכזיה, אלא את המיקום שבו אני הייתי (ה-hotspot) בדיוק מפליא.

זה לא אפשרי לביצוע ע"י שימוש ב-IP בלבד, שכן ה-hotspot הנ"ל (כמו רבים אחרים) בעל IP דינאמי, אז אלא אם ל-apple יש הסדר גישה לרשומות של כל ספקיות האינטרנט בעולם אני לא חושב שכך זה מתבצע.

שאלה לי אליך outrage: האם ההסבר שלך באמת נשמע לך הגיוני? נראה לך הגיוני שלחברה מסחרית(ועוד אחת שהיא לא ספק תקשורת) יש את היכולת לדעת היכן נמצא פיזית כל אדם שמחובר לאינטרנט על פני כדור הארץ לפי כתובת IP בלבד?

פורסם

לא.. :)

כנראה שחסר לי ידע בנושא.

הנחתי הנחה על פי הנתונים שיש וכנראה שטעיתי

בוא נחכה לתגובות נוספות

פורסם

יש את המכוניות הידועות לשמצה של גוגל, שעברו בכל מדינה, וסרקו את כל הרשתות האלחוטיות.

לפי המידע הזה הם יכולים לאכן את מיקומך בצורה לא רעה.

פורסם
  • מחבר

1) שמעתי שהפרוייקט הזה בוטל בגלל לחץ על גוגל בנושא הפרטיות.

2) הפרוייקט הנ"ל לא הוחל בארץ.

3) מדובר ברשת אלחוטית ביתית שהפעלתי רק לפני כחודש (עד אז לא היו לי התקנים אלחוטיים או צורך ברשת אלחוטית).

4) הרשת מוגנת בסיסמא.

5) הרשת נמצאת במקום מבודד יחסית ולא כל כך מיושב, בקומה גבוהה יחסית ולא מגיעה עד קומת הקרקע.

פורסם

עובדה היא שזה עובד, ונותן אזור די מדוייק, אז הם כנראה סרקו.

זה לא משנה אם הרשת שלך נסרקה או לא, יש הרבה רשתות באזור שלך שכנראה כן נסרקו.

הוא מחשב את מיקומך לפי הרשתות האלחוטיות שהמכשיר קולט.

פורסם

יש לו שבב GPS אבל זה לא GPS אמיתי, ז"א שהוא עושה אימות עם לווינים דרך הרשת - בשביל שיהיה לך GPS עובד אתה צריך להיות מחובר לרשת Wifi שמחוברת לאינטרנט..

אין שום קשר לגוגל ועוד כל מיני קונספירציות אחרות.. :kopfpatsch:.

אני גם לא כל כך הבנתי איך הנושא הזה עובד אבל הוא עובד, תעשה פשוט גוגל ותקרא עוד אם זה מעניין אותך...

פורסם

אין לו שום שבב GPS, לא אמיתי ולא מדומה.

משתמש ב-Wifi בלבד. או בבסיס נתונים של גוגל או בבסיס נתונים של Skyhook.

פורסם
  • מחבר

1) שמעתי שהפרוייקט הזה בוטל בגלל לחץ על גוגל בנושא הפרטיות.

2) הפרוייקט הנ"ל לא הוחל בארץ.

ו-Taimor. בבקשה אל תגיב אם אין לך מושג.

אימות עם לווינים דרך הרשת

אתה אמיתי?! יש לך מושג איך עובד GPS ?!

פורסם

ו-Taimor. בבקשה אל תגיב אם אין לך מושג.אתה אמיתי?! יש לך מושג איך עובד GPS ?!

יש לי מושג כללי אבל זה ההסבר שמצאתי שחיפשתי תשובה לתופעה בזמנו =\ אז זרמתי עם זה..

.

ה"אימות" שהתכוונתי עליו חשבתי שהוא דומה לרעיון שAGPS(לא בטוח שזה השם...) או משהו כזה. לדוג' בנוקיה N85 ברגע שאני מאפשר לו גישה לאינטרנט אז א' הוא מוצא לווינים מהר יותר וב' הוא הרבה יותר מדויק..(בעצם מתחבר לשרת supl).

אז הרעיון הסתדר לי על הבסיס הזה ^^

פורסם
  • מחבר

בשביל AGPS דרושה יכולת סלולרית שכידוע ב-ipod אין.

פורסם

בשביל AGPS דרושה יכולת סלולרית שכידוע ב-ipod אין.

לא נכון, AGPS עובד בדיוק כמו GPS רגיל רק שהחישובים נעשים בשרת מרוחק, AGPS דרוש מקלט GPS וחיבור נתונים כלשהו להעברת הנתונים לשרת שמספק את המיקום המדוייק של הלווינים ביחס לעצמם ובייחס למקלט ועוזר בחישובים הראשוניים של איכון המיקום הראשוני של המקלט.

פורסם
  • מחבר

וחיבור נתונים כלשהו

זאת הכוונה שלי, שחיבור הנתונים הנ"ל הוא לרוב סלולרי.

אך זאת לא הפואנטה, כי ל-ipod אין GPS.

בכל אופן ממחקר שעשיתי בנושא זהו הפיתרון:

העובדות הן:

For devices running iPhone OS versions 1.1.3 to 3.1, Apple relied on (and still relies on) databases maintained by Google and Skyhook Wireless (“Skyhook”) to provide location-based services. Beginning with the iPhone OS version 3.2 released in April 2010, Apple relies on its own databases to provide location-based services and for diagnostic purposes.

מקור:

http://techcrunch.com/2010/07/29/apple-location/

ההשערה שלי היא:

apple בונה את מאגר כתובות ה-MAC שלה תוך שימוש במידע המגיע מאנשים הנושאים עליהם אייפונים (ללא ידיעתם אן הסכמתם). כלומר, כאשר אדם בעל אייפון מתחבר לרשת אלחוטית כלשהי, נשלח ל-apple מידע על המיקום (המגיע מה-GPS) והרשת האלחוטית(כתובת MAC).

אני לא רואה שום דרך אחרת שבה הם יכלו למפות את העולם כל כך מהר, אלא רק ע"י צבא של מיליוני אנשים נושאי אייפונים.

זוהי רק השערה.

אם מישהו יכול לשפוך אור על הנושא, אני יותר מאשמח לשמוע!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים