עבור לתוכן

מחשב להפקת מוזיקה ברמה חובבנית ולשימושים כלליים - עד 4000 ש"ח מחנות ספיציפית

Featured Replies

פורסם

אני מחפש מחשב שמתאים לעריכת מוזיקה (עבודה עם תוכנת קיובייס=הרצה של הרבה משימות במקביל) ברמת התחביב ולא ברמה מקצועית. בנוסף אני מעוניין להשתמש במחשב לצפייה באיכות פול אייץ' די 1080 על טלויזית LCD - אני רוצה להעביר חוט קבוע אליה מהמחשב.

כמו כן, יש לי מסך מחשב 24 אינץ שגם אליו המחשב צריך להיות מחובר. אני קונה את החלקים דרך יבואן שיש לו את רוב החלקים שמשווקים בארץ, רוב הדברים שיש בZAP קיימים שם. אציין לגבי כל חלק מה קיים אצלם, ומבחינתי תוכלו להמליץ לי מZAP.

מבחינת המחירים כדי להגיע לתקציב תבנו את המפרט לפי המחיר הנמוך ביותר בZAP של כל חלק שאתם בוחרים, מאחר והמקום שאני קונה ממנו הוא יבואן ולכן זול יותר מהחנויות. ובחלקים שציינתי את המחיר שלהם פשוט תכתבו את המחיר שציינתי במפרט.

הערות חשובות: בבקשה אם תוכלו להוסיף הסבר לבחירות שלכם, זה יתרום מאוד לכך שאני באמת ילך ויקנה לפי ההמלצה שלכם.

יש לי מסך, צורב, כרטיס קול ומקלדת עכבר רמקולים וכדומה.

ללא אוברקלוקינג. אחרי שהמחשב מורכב אני לא מתכוון לגעת בכלום. חשוב לי מאוד לא לקנות לוח או כל רכיב אחר שאני לא ינצל את היכולות שלהם. אני רוצה ביצועים טובים מאוד, אבל לא ברמה מקצועית.

שקט – לא ברמה מקצועית. הייתי שמח לא לשמוע את המחשב מאחר והוא אצלי בחדר שינה, אבל אני לא ממש מעוניין להשקיע יותר מדי על דברים מקצועיים שדורשים ממני התעסקות מיוחדת או לאבד ביצועים ברמה משמעותית בגלל זה.

מעבד – אני חושב שאם כבר קונים, תמיד כדאי לקנות מהדברים החדשים שיש לשוק להציע, ההיגיון שלי אומר לי לקנות מסדרת I של אינטל. אני לא גיימר או משהו כזה, הבנתי שהi5 זה הסדרת אמצע אז מניח שזה יתאים לשימושים שהצגתי. ראיתי שיש הבדל של כ200 ₪ בין אחד הדגמים של i7 לi5 לא יודע אם זה שווה את ההשקעה. אני רוצה שהמחשב יטוס אבל לא לקנות משהו שאני לא צריך.

קירור למעבד: מניח שלא מומלץ לעבוד עם גוף הקירור הרגיל. במקום שממנו אני רוכש, בהנחה ומדובר בסוקט 1156 יש רק שני גופי קירור שאפשר לקנות. שניהם שלArctic-Cooling :

AC-ALPINE-11

AC-FREEZER 7 PRO REV.2.

שניהם עם אחריות לשנה. לא יודע אם הגופים האלה טובים, אז אין לי בעיה לקנות במקום אחר את הקירור אם אתם לא ממליצים עליהם. בכל אופן, הראשון עולה 40 שקל והשני 100 שקל.

לוח – לא מעוניין באוברקלוקינג או להגדיר שום דבר מיוחד דרך הלוח. לא מעניינות אותי שום אופציות מתקדמות וכדומה.

ראיתי שיש 2 לוחות של gigabyte UD3,UD3R שמצוין שיש 2 כניסות USB 3 ו2 כניסות SATA 3. ההיגיון שלי תמיד אומר לקנות את התקנים הכי חדשים, אבל השאלה היא האם יש לכך העדפה על פני שאר הלוחות? לפי מה שהבנתי HDD אפילו לא מנצלים את SATA2. USB3 נשמע נחמד, אבל בעצם לא צריך שיהיו יציאות מיוחדות לכך במארז? לא ראיתי מארזים כאלה. או שהUSB3 הם על הלוח עצמו כלומר מאחורי המחשב בלוחות האלה?.

בכל מקרה יש את כל הלוחות שנמכרים בישראל של gigabyte ו-asus.

הארד דיסק – כעיקרו רוצה 1 טרה ומעלה. לא רוצה רייד או משהו מסובך. שמעתי שדיסקים של 1 טרה יותר איטיים מדיסקים של 500 ג'יגה בגלל הגודל. לא יודע כמה זה נכון. אבל אם כן אז אולי כדאי רדת בגודל.

הבנתי שהחיבור הכי חדש הוא SATA3 אז ההיגיון שלי שוב אומר לקחת דיסק כזה. יש רק דיסק אחד כזה במקום שממנו אני קונה: WD10FAEX בכ400 ₪ עם 5 שנות אחריות, כאשר לכל שאר הדיסקים 3 שנות אחריות. השאלה אם באמת צריכה להיות עדיפות לsata3 מבחינתי?

יש דיסק עם אותם נתונים WD10EARS שהוא sata2 בכ-300 שקל. וגם של 1.5 טרה יש את WD15EARS ב450 ₪. אלה השלושה עם 64 מגה buffer.

בנוסף יש עוד דיסקים sata2 של wd ו-seagate בגדלים 500-1500.

זיכרון – 4 ג'יגה. יש Kingston 1333MHz או1333MHz Transcend.

2GB ddr3 של שתי החברות עולה כ230 ₪. לא יודע דגם מדויק אבל אשמח לדעת מה עדיף.

כמו כן יש הרבה דגמים של OCZ. יש את OCZ3G1333LV4GK. OCZ3P1333LV4GK. שניהם באזור ה500 ש"ח. והשאר כבר יותר יקרים.

כרטיס מסך – העיקר שלא יגביל את שאר הרכיבים ויהיה פחות או יותר ברמתם. כל עוד מריץ 1080P גם על LCD חיצוני ומשחקים ברמה סבירה אז מבחינתי בסדר. לא גיימר, אבל להריץ איזה משחק חדש מפעם לפעם יכול להיות נחמד. אבל לא מאוד קריטי.

הערה: שמתי לב שעד לסדרות מסוימות לכרטיסים אין מאווררים, מה שיכול להיות נחמד בשביל השקט. השאלה היא האם אותם סדרות כבר נחשבות חלשות לשימושים שהצגתי? האם המאווררים על הכרטיסי מסך באמת מרעישים בכלל וזה בכלל פקטור שצריך לשקול אותו?

יש ATI: Sapphire,Gigabyte,Asus. כל הסדרות

ושל NVIDIA:Palit, Gigabyte, Asus. כל הסדרות

מארז – NZXT או Thermaltake. מבחינה חיצונית חשוב לי רק שלא יראה יותר מדי מצועצע או כמו מארז של ילדים גיימרים. יש גם 2 דגמים של gigabyte:

luxo x140 tool less

Setto 120 aluminum

ספק – יש של OCZ ושל Thermaltake.

תודה

פורסם

בוא נראה...

- מעבד כגון I5 750 אמור להספיק לשימושיך מעל ומעבר. בארץ עלותו סביב ה900-950 שקלים.

- קירור למעבד, ניתן לקחת את ה AC Freezer 7 pro REV.2 (כן, זה שרשמת) הוא שקט יחסית ויקרר את המעבד בצורה מעולה.

- לוח אם- כיום יש מגוון מאוד מצומצם של רכיבים אשר תומכים בUSB3 (כי הוא רק יצא). במידה ואתה חושב שבעתיד תרצה לחבר לדוגמא הארד-דיסק חיצוני ותרצה שהוא יהיה מהיר יותר ולא תרצה מסיבה כלשהי לקנות/להשתמש בE-SATA, אז הUSB3 יהיה הרבה יותר מהיר. ניתן לקחת לוח כגון GA-P55-USB3 של חברת ג'יגבייט אשר תומך בUSB3 או אם אתה לא רוצה תמיכה ביציאה הזו או רוצה לקנות מתאם בעתיד במידת הצורך, ניתן ללכת על הלוח GA-P55M-UD2 שהוא גם כן של ג'יגבייט, אשר לא תומך בUSB3 וזול יותר. שים לב שאולי תצטרך בעתיד תמיכות כמו FW/RAID (אם איני טועה לוחות האם הנ"ל תומכים).

-הארד-דיסק- אמליץ לקחת אחד משתלם. הארד-דיסקים בנפח של טרה לא איטיים מאלו בנפח של 500 ג'יגה וכדומה, זה כבר תלוי בהארד-דיסק עצמו. אמליץ על הארד-דיסק בנפח של ג'יגה שהוא מאוד משתלם ומהיר יחסית של סמסונג, מסדרת F3. עלותו בארץ היא באזור ה350-400 ואף פחות.

-זכרונות- כאשר אתה קונה את הזכרונות, בדוק 2 דברים. אחד- שהמתח שלהם הוא 1.5-1.65 גג אחרת הם יכולים לדפוק את לוח האם. שנית, מתוך נסין לא אמליץ לך ללכת על זכרונות VALUE של OCZ.

כרטיס מסך- כל כרטיס מסך בתקציב של 250-400 שקלים יריץ לך תכני FHD. אל תעדיף חברה אחת על אחרת וקח את הזול ביותר (בהתאם לבאנדל שאתה מקבל, נתונים טכניים "על הנייר" וכמובן אחריות). קירור פאסיבי בד"כ יגרום לכרטיס המסך להתחמם מאוד לאחר מאמץ ממומש אך אם אתה רוצה מחשב כמה שיותר שקט, עדיף לך ללכת על פאסיבי כל עוד המחיר סביר לעומת כרטיסים עם קירור אקטיבי (בד"כ זולים יותר).

מארז- פשוט חפש סקירות על המארזים שיש ותבחר מה שהכי מתאים לך מבחינת גודל, נוחות, מראה, רעש וכדומה.

ספק כח- במידה ויש רק של TT ו OCZ אמליץ לך ללכת על אלו של OCZ. איזה ספק יתאים למערכת? במידה ותקנה כרטיס מסך חלש כמו שציינת, אז ספק של 400W-500W איכותי יספיק מעל ומעבר, בהתאם לשדרוגים וההוספות העתידיות שאתה מתכנן.

פורסם
  • מחבר

בינתיים זאת המערכת:

מעבד: i5 750

קירור למעבד: Arctic Cooling AC-FREEZER 7 PRO REV.2

זכרונות: Kingston DDR3 1333 KVR1333D3N9 1.5v 2X2GB

הארד דיסק: Samsung Spinpoint F3 1000GB HD103SJ

כרטיס מסך: Sapphire VAPOR-X HD5750 1GB GDDR5 PCIE בסוף ירדתי מהפסיבי והלכתי עליו, קיבל אחלה ביקורות ככרטיס שקטן מאוד עם טמפרטורות נמוכות ועם אחלה ביצועים

אני עדיין צריך עזרה עם לוח וספק

עם הלוח אני מתלבט בין UD2 לUSB3 של gigabyte. הייתי רוצה יו אס בי 3, אבל האם עצם זה שכשמשתמשים בו הPCI EXP יורד לX8 יביא לאיזה שהיא השפעה על הביצועים של כרטיס המסך? אם יש השפעה על הביצועים אני כבר ילך על הUD2. השאלה עד כמה זה משפיע?

מבחינת הספק, אלה הדרישות של כרטיס המסך: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=292

כתוב שם 2 X 75Watt 6-pin PCI Express power connector is required.

אני לא יודע באיזה מהספקים יש את החיבורים האלה ובכלל באופן כללי איזה ספק לקחת בהינתן המערכת שכתבתי

ואלה הספקים שאני יכול לקנות:

230 ש"ח - http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_500w_stealthxstream_power_supply

440,370,290 ש"ח - http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_500w_700w_modxstream_pro_power_supply (לגרסאות של 600W, 500W ו-700W בהתאמה)

330 ש"ח - http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_550w_fatal1ty_series_power_supply

350 ש"ח - http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E16817341037

300 ש"ח - http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_600w_stealthxstream_power_supply

390 ש"ח - http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_z_series_650w

אשמח מאוד מאוד לעזרה. תודה

פורסם

לוח אם אתה יכול ללכת גם על H55 USB3 של GIGABYTE, הוא לא יקר כל כך.

בקשר להבדל ביצועים בכרטיס מסך בין X16 ל X8, זה לא אמור להיות משמעותי כל כך.

הארד דיסק, אולי הייתי דווקא שם CAVIAR BLACK של WD.

וספק, במקום ללכת על OCZ שהיא חברת מותג בספקים (נראה לי שFSP בכלל מיצרים את הספקים שלהם) לך על משהו איכותי כמו ENERMAX, ואם לא הם, אז ANTEC, TEHRMALTAKE או SEASONIC.

זה לפחות מנסיון שלי :)

פורסם
  • מחבר

לוח אם אתה יכול ללכת גם על H55 USB3 של GIGABYTE, הוא לא יקר כל כך.

בקשר להבדל ביצועים בכרטיס מסך בין X16 ל X8, זה לא אמור להיות משמעותי כל כך.

הארד דיסק, אולי הייתי דווקא שם CAVIAR BLACK של WD.

וספק, במקום ללכת על OCZ שהיא חברת מותג בספקים (נראה לי שFSP בכלל מיצרים את הספקים שלהם) לך על משהו איכותי כמו ENERMAX, ואם לא הם, אז ANTEC, TEHRMALTAKE או SEASONIC.

זה לפחות מנסיון שלי :)

תודה על התגובה. אשמח לעוד תגובות לגבי ההשפעה הפרקטית של הירידה במהירות של הPCI EXP בזמן השימוש בUSB3.

לגבי הדיסק, קראתי ביקורות על הסמסונג והוא אחלה דיסק ומספיק טוב בשבילי. ובאתר harddrivebenchmarks.com קיבל ביצועים גבוהים מהWD BLACK.

לגבי הספק, במקום שממנו אני קונה יש רק OCZ או THERMALTAKE. כתבתי OCZ כי זה מה שYAIRZ המליץ לי מבין שניהם.

בכל מקרה, הנה גם הספקים של THERMALTAKE שאני יכול לקנות:

230 ש"ח - לא מופיע באתר הרשמי - http://www.loger.co.il/sg_product~ML_41023~18~0.htm

340 ש"ח - http://www.thermaltakeusa.com/Product.aspx?S=1172&ID=1540

250 ש"ח - לא מופיע באתר הרשמי - http://www.loger.co.il/pl_product~ML_41055~18~0.htm

אשמח לדעת במה לבחור בינם לבין הדגמים של OCZ שכתבתי לבהודעה הקודמת.

פורסם

שמע, כל ספקים שם הם בערך אותו דבר, והOCZ נראים יותר טוב מהTHERMALTAKE.

לכל הספקים של OCZ שנתתה יש ACTIVE PFC אז תלך פשוט על מה שאתה צריך מבחינת הספק ואפילו יותר ממה שאתה צריך (שהספק לא מתאמץ, הוא חיי יותר זמן, והוא קריר יותר. חוץ מזה, לכל ספק יש שחיקה טבעית, אז אם היום הוא 500 WAT אז עוד כמה שנים הוא יכול להיות 400WAT )

פורסם
  • מחבר

חשבתי ללכת על הספק הזה http://www.ocztechnology.com/products/power_management/ocz_500w_700w_modxstream_pro_power_supply

בגרסת 500W. הוא בסדר מביקורות ואומרים שהוא גם שקט. ב290 ש"ח.

אשמח לדעת רק אם הוא יוכל להחזיק לי את הכרטיס מסך: http://www.sapphiretech.com/presentation/product/?leg=&psn=000101&pid=292

ואשמח גם לתשובה לשאלה שלי לגבי הלוח שתי פוסטים למעלה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים