עבור לתוכן

מעסיק שמשלם משכורות מהטיפים בניגוד לחוק, איך מתלוננים? איך מוכיחים?פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

אם הוא רשם בתלוש 1000 שקל, והפריש מס בריאות, ביטוח לאומי וכו לפי 1000 שקל. איזה מס הוא העלים? (מבחינת העובד)

• תגובות 62
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

תמות

פורסם

אם הוא רשם בתלוש 1000 שקל, והפריש מס בריאות, ביטוח לאומי וכו לפי 1000 שקל. איזה מס הוא העלים? (מבחינת העובד)

לא מבחינת העובד, מבחינת מס הכנסה.

פורסם

אני בספק.

מדובר בטיפ = מתנה.

זה כמו שאני אלך למישהו ברחוב, אגיד לו שחסר לי שקל בשביל אוטובוס לבאר שבע, הוא יתן לי, ואז תגיד שהעלמתי מס על השקל הזה.

השקל הזה לא ינבע מיגע אישית.

הטיפ במסעדה כן, ומה עוד: מדובר במעשה שחוזר על עצמו מספר פעמים ביום על פני שבועות וחודשים.

במקרה הזה מס הכנסה יחשבו כמה הכנסות היו למלצר מ"יגעה אישית", יבדוק מה היה המקסימום שהוא הרוויח ביום, לפי זה יעשו כמה מקסימום הוא מרוויח בחודש ומכאן יוציאו "שומה על פי מיטב השפיטה", וידרשו אותה(וזה יהיה סכום אסטרונומי). אגב, על שומה על פי מיטב השפיטה אפשר לערער רק במחוזי.

בלי קשר, יכול להיות שאני סתם רואה יותר מדי קרובים קרובים...

פורסם
  • מחבר

ללא ספק יש לי הרבה תבונות חדשות בעכבות התרד הזה אבל אין לי מושג מה עלשות בפועל.

פורסם

לדבר עם המעביד שלך ולהתיעץ עם מקום מתאים..

פורסם

ללא ספק יש לי הרבה תבונות חדשות בעכבות התרד הזה אבל אין לי מושג מה עלשות בפועל.

בתור התחלה אתה צריך להחליט אם מתאים לך לעבוד ככה.

מה לעשות יש הרבה מאוד מקומות שהעובדים יודעים שזה לא חוקי, אבל בכל זאת עדיף להם כי הטיפים כלכך טובים שהם מרוויחים לא רע בכלל.

קח בחשבון שאם תתלונן רוב הסיכויים הם שפשוט תפסיק לעבוד שם, בצורה כזאת או אחרת. אתה תתפטר, יפטרו אותך, תקבל פיצויים, לא תקבל.. זה לא העניין המרכזי - העיקר הוא שאתה כבר לא תעבוד שם.

כי לגרום לו פתאום לשלם לך מינימום + טיפים, כנראה שזה לא יקרה. הוא יעדיף לפטר אותך ולמצוא מישהו אחר.

אז השאלה היא קודם כל מה אתה בעצם רוצה.

פורסם

ברור שיש אנשים שמרוויחים לא רע מהטיפים כי הטיפים הם בנוסף למשכורת שלהם. כאן, לפי מה שאני מבין, הוא אפילו לא מגיע למינימום עם הטיפים אזי, אין לו שום רווח נוסף

ד"א לא דיברתי מבחינת העובד. דיברתי מבחינת המדינה, הוא מרוויח לפחות פעמיים - פעם אחת שהוא משלם פחות, פעם שניה שהוא מזכה על זה מהמדינה.

פורסם

איך אני אוהב אנשים שמתווכחים רק בשביל להתווכח...

איפה כתבתי שהוא מרוויח ושזה משתלם לו?

ובהחלט יש אנשים שעובדים במקומות של "טיפים בלבד", שעדיין מרוויחים לא רע בכלל. אני מכיר לא מעט כאלה למעשה.

פורסם

אני לא מתכווח איתך. ציינתי עובדה שהוא, ככל הנראה, לא מרוויח יותר משכר המינימום, גם כאשר מחשבים את הטיפים.

פורסם

נניח המעביד הרוויח כל החודש 2000 שקל "רשומים" ועוד 500 שקל לא רשומים. סה"כ 2500.

הוא שילם משכורת 1000 ש"ח "רשומים" ולכן נותר לו 1000 שקל רשומים ועוד 500 שקל לא רשומים. סה"כ 1500.

עכשיו, נניח המעביד צריך לשלם 20 אחוז מס הכנסה (על הרווחים שלו בסוף החודש). הוא ישלם 20% מתוך 1000 הרשומים כלומר 200 ש"ח מס. ויישארו לו ביד 1300.

ע"פ חוק, הוא היה אמור לשלם 20% על 1500 ( 300 ש"ח) ולהישאר עם 1200. כלומר גנב 100 שקל ממס הכנסה.

תכפיל את זה במספר עובדים, במספר ימים, ובסכומים גדולים יותר, תקבל סכום יפה מאוד...

פורסם
  • מחבר

אז השאלה היא קודם כל מה אתה בעצם רוצה.

בגדול (בענק בעצם), הייתי רוצה להגיע למצב בו אני ממשיך לעבוד שם ולקבל משכורת בסיס + טיפים בנפרד. אני מבין שמצד אחד זו שאיפה למקום גבוה מדי, אבל מצד שני אני מבין שיש לי פה קייס רציני. אם אני לא אוכל להשיג את זה לעצמי, אני רוצה שיהייה לי ביד את כל מה שאני צריך, כדי שביום שאעזוב את המקום אוכל לתבוע את המעסיק שלי על כל תקופת העבודה שלי.אז חשוב לי לדעת מה אני צריך שיהייה לי מעבר לתיעוד של ימי/שעות עבודה.

2 שאלות נוספות:

1.במידה ותבעתי אותו, איך יוכלו לדעת איזה סכום של פיצוי הוא חייב לי בלי לדעת כמה טיפים הוא גנב לי? הרי הטיפים לא נרשמים בשום מקום.

2.האם למעסיק שלי יהייה יותר רווחי לתת לי את הטיפים ללא נגיעה שלו + לשלם לי שכר בסיס , או להתחיל לרשום את הטיפים בקופה ולשלם עליהם מס? (בהנחה שהוא ירצה לעבוד בהתאם לחוק).

תודה חברים!

פורסם

שוב, אתה לא שואל במקום הנכון. אני בהחלט מציע לך להתיעץ עם מקומות מוסמכים שיעזרו לך בהחלטה של מה לעשות ומה לשמור על מנת שאם תרצה לתבוע תוכל לצאת זכאי ולקבל את כספך בחזרה

פורסם
  • מחבר

שוב, אתה לא שואל במקום הנכון. אני בהחלט מציע לך להתיעץ עם מקומות מוסמכים שיעזרו לך בהחלטה של מה לעשות ומה לשמור על מנת שאם תרצה לתבוע תוכל לצאת זכאי ולקבל את כספך בחזרה

אפשר אולי המלצה לאיזשהו גוף מוסמך שיעזור לי בחינם? משהו כמו קו לעובד למשל...

פורסם

לא קראתי את כל הדיון, אבל לסיכום - איך דופקים בן אדם כזה?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים