עבור לתוכן

מעסיק שמשלם משכורות מהטיפים בניגוד לחוק, איך מתלוננים? איך מוכיחים?פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

נאמר ועשית 250 שקל מטיפים - האם הסכום המלא עובר אלייך או רק מה ש"מגיע" לך לפי שכר מינימום?

• תגובות 62
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כי זה אומר שהוא מפסיד כסף.

יא כבדים, הוא שאל "למה זה בכלל מפריע לך" לגבי העישון. ברור שזה יפריע לו שהוא מפסיד כסף, נו באמת.

פורסם

מחזק את העניין שאתה יכול לתבוע בכל מקרה גם אם חתמת מרצונך החופשי, וזאת מפני שזה לא חוקי ואבי הוא חשב שכר הוא מבין בדברים האלה.

בכל מקרה זה לא שווה לך כי זה מה שקורה בכל הארץ למלצרים(לפחות ברוב).

ברמנים לעומת זאת מקבלים גם שכר וגם טיפים(ברוב המקומות).

ולמה המעסיקים עושים את זה?

כי הם יודעים שגם אם איזה ילד יחליט לתבוע אותם פעם בשנה,

הם מוכנים לספוג את התביעה כי הסכום שהם ישלמו פחות בהרבה ממה שהם יוציאו אם הם היו משלמים למלצרים את שכרם המלא.

פורסם

מחזק את העניין שאתה יכול לתבוע בכל מקרה גם אם חתמת מרצונך החופשי, וזאת מפני שזה לא חוקי ואבי הוא חשב שכר הוא מבין בדברים האלה.

שוב, זה כן חוקי אם חתמת על הסכם כזה ואם עומדים שאר התנאים שנקבעו על פי חוק.

עוד קבע בית הדין כי אם הטיפ יעבור דרך קופת המעביד, ניתן יהיה להביאו בחשבון לצורך חוק שכר מינימום, בהתקיים מספר תנאים: בין העובד למעביד קיים הסכם אישי או שחל עליהם הסכם קיבוצי הקובע במפורש, שניתן להביא בחשבון השכר גם תשלומי הטיפ; השכר (הרגיל והטיפ) לא ייפול משכר המינימום; ינוכו תשלומי מס מלאים משכר העובד; וזכויותיו הסוציאליות של העובדי יתבססו על ההכנסה משני המקורות.

פורסם

^^^ אתה מצטט מתוך פסק דין מ-2005, ובכתבה מ-YNET שהיא מתחילת 2007 מצוין שוועדת שרים לחקיקה אישרה הצעת חוק על פיה טיפים אינם יחשבו בשום מקרה חלק מהשכר. הכנסת עובד אומנם לאט, אך יתכן שהיום הצעת החוק כבר הפכה לחוק. צריך לבדוק את העניין ולא נכון להסתמך כאן על פסק דין מ-2005.

פורסם

שוב, זה כן חוקי אם חתמת על הסכם כזה ואם עומדים שאר התנאים שנקבעו על פי חוק.

עוד קבע בית הדין כי אם הטיפ יעבור דרך קופת המעביד, ניתן יהיה להביאו בחשבון לצורך חוק שכר מינימום, בהתקיים מספר תנאים: בין העובד למעביד קיים הסכם אישי או שחל עליהם הסכם קיבוצי הקובע במפורש, שניתן להביא בחשבון השכר גם תשלומי הטיפ; השכר (הרגיל והטיפ) לא ייפול משכר המינימום; ינוכו תשלומי מס מלאים משכר העובד; וזכויותיו הסוציאליות של העובדי יתבססו על ההכנסה משני המקורות.

אבל במקרה שהוא מתאר, הטיפ לא עובר דרך קופת המעביד. זה כסף שחור לחלוטין.

פורסם

לא אמרתי שזה המצב הספציפי אצלו, רק ציינתי שקיים מצב אפשרי שבו זה חוקי.

qwerty1987, אני מצטט מאותה כתבה ב-YNET ... :nixweiss:

פורסם
  • מחבר

תגובות:

עוד קבע בית הדין כי אם הטיפ יעבור דרך קופת המעביד...

אני חושב שזה במקרה והלקוח נותן למעסיק שלי 50 ש"ח ואומר לו "תן למלצרים". בכל מקרה הטיפים שלי לא עוברים דרך "קופת המעביד". אנשים פשוט נותנים לי אותם אישית.

נאמר ועשית 250 שקל מטיפים - האם הסכום המלא עובר אלייך או רק מה ש"מגיע" לך לפי שכר מינימום?

אני מקבל את ה 250. במקום לקבל מהמעסיק 154 ש"ח שהוא חייב לי + בלי שום קשר עוד 250 ש"ח שאנשים נתנו לי במתנה.

פורסם

qwerty1987, אני מצטט מאותה כתבה ב-YNET ... :nixweiss:

הכתבה מ-YNET, מלפני שנתיים, שעוסקת בשינוי החקיקה בנושא, מצוטט פסק דין שניתן עוד שנתיים קודם לכן. זהו פסק הדין שציטטת, שיתכן מאוד שלא רלוונטי היום כלל. אם אכן לא היה שינוי חקיקה מאז, אזי במגבלות המפורטות באותו פסק דין הדבר חוקי.

פורסם

אולי פשוט תתחיל "להעלים" את הטיפים ?

לא ייתכן שהם יעקבו אחריך עם זכוכית מגדלת , הטיפים נועדו בשבילך , לא בשביל שלבוס שלך יהיה מאיפה לשלם לך את המשכורת .

פורסם

לפני חצי שנה התקשרתי ליטבתה בשביל לעבוד שם כמלצר, המעסיק טען שהמשכורת שלי היא הטיפים שמשלמים לך.

פשוט החוצפנות והצפצפה על החוק עוברות כל ביקורת.

טיפים לא נועדו לכסות משכורת בסיסית אלא היא תוספת למשכורת הבסיסית!

מתי ייבינו את זה. :s07:

פורסם

אותי זה מרתיח. אני אישית משתדל תמיד לתת קצת תוספת לכל מי שנותן ליש שירות. אם זה מלצר,שליח פיצה וכו'. לדעת שהכסף הזה הולך לבעל

הבית ולא לנער בן ה17 שלו רציתי לתת זה פשוט עולה על העצבים.

פורסם

לו אני הייתי במקומך, הייתי נותן "טיפ" אנונימי למס הכנסה על כך שהמעסיק שלך מעלים הכנסות ומדווח למשרד התמ"ת על כך שאתה לא מקבל זכויות סוציאליות שמגיעות לך לפי חוק (ואני בטוח שאתה לא מקבל אותן, בהתחשב בכך שהמעסיק שלך מעלים הכנסה).

פורסם

המעסיק שלו לא מעלים הכנסה, מבחינת החוק הוא "פשוט" לא משלם לו אפילו שכר מינימום.

זה חמור (במיוחד אם מתייחסים לזה בתור "לוקח לו את הטיפים"), אבל אין לזה קשר להעלמת הכנסה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים