עבור לתוכן

מעסיק שמשלם משכורות מהטיפים בניגוד לחוק, איך מתלוננים? איך מוכיחים?פרטים בפנים.

Featured Replies

פורסם

שלום. אני מלצר שעובד במסעדה ששיטת התשלום היא באופן הבא:

המעסיק שלי מתחייב שתהייה לי הכנסה (מינימלית) של 22 ש"ח לשעה. במידה ועבדתי שעה אחת ובמהלך השעה הזו קיבלתי טיפים בסך 22 ש"ח, המעסיק שלי לא משלם לי, בטענה שקיבלתי את שכרי לשעת עבודה זו (מהטיפים). אם קיבלתי יותר מ 22 ש"ח היתרה שלי. אם במהלך שעת העבודה צברתי טיפים של 10 ש"ח, המעסיק יוסיף לי עוד 12 ש"ח מכיסו (במקום לשלם לי 22 ש"ח מכיסו ללא התחשובות בסכום הטיפים שצברתי).

עד כמה שאני יודע שיטת התשלום הזו אסורה ע"פ חוק במדינת ישראל.

המעסיק שלי דואג לכסות את עצמו בכך שהוא לוקח ממני בכל יום את שכר הבסיס שלי מהטיפים ומחזיר לי את זה בסוף החודש. כדי שלא תהייה לו בעייה עם מס הכנסה וכו'. (בהרחבה: אם אני אקח בכל יום את שכר הבסיס שלי הוא לא ירשום לי יום עבודה ואז ישאלו לאיפה נעלם יום העבודה הזה. ואם הוא כן ירשום לי יום עבודה הוא יצטרך לשלם לי, כמו שמגיע לי). ככה הוא לוקח ממני את הכסף, מוציא לי תלוש משכורת בסוף חודש ונותן לי את הכסף הזה.בקיצור, נדמה שהוא מכוסה מכל הכיוונים.

מטריף אותי שאנשים נותנים לי טיפים מתוך נדיבות ורוחב לב והוא פשוט גונב אותם לגמרי. היום לדוגמא צברתי 120 ש"ח טיפים, בגלל ששכר הבסיס שלי להיום הוא 154 ש"ח (7 שעות עבודה), המעסיק שלי פשוט יוסיף לזה 34 ש"ח וכך הוא ישלם לי משכורת.

לאחרונה אני חושב ברצינות על פנייה לגורם מטפל בנושא הזה. השאלה היא למי פונים, ובמידה שעשיתי זאת איך אוכל להוכיח את טענתי ללא גורם צד שלישי (מלצרים אחרים שיעידו וכו')...

נ.ב

אל תמליצו לי "להעלים" ת'טיפים שאני מקבל.

• תגובות 62
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה מבין שהשיטה הזאת דיי מקובלת (לפחות באזור טבעון)

מלצרים מרוויחים כסף מהטיפים ומקסימום משלימים להם בסיס

פורסם

עד כמה שאני יודע שיטת התשלום הזו אסורה ע"פ חוק במדינת ישראל.

אני דיי בטוח שאתה טועה (וזה כמובן מאוד עצוב), יש לך הוכחה מבוססת (כלומר, קישור לאתר רישמי כלשהו) לזה?

פורסם

http://www.law4youth.co.il/objDoc.asp?PD=1797&OID=10182

http://www.lawforums.co.il/objDoc.asp?PID=70&OID=4166&DivID=1

http://www.naama-adv.co.il/Default.asp?Page=VerdictView&VerID=36

תפנה אליו ותגיד לו שזה לא חוקי ואם הוא ימשיך, אתה תתבע אותו. חשוב מאד לתעד את שעות העבודה ואת קבלת השכר מהמעסיק באופן ישיר.

פורסם
  • מחבר

אתה מבין שהשיטה הזאת דיי מקובלת (לפחות באזור טבעון)

מלצרים מרוויחים כסף מהטיפים ומקסימום משלימים להם בסיס

אתה מבין שמאוד מקובל לעשן בבארים ומועדונים (לפחות בישראל) ? זה עדיין לא הופך את זה לחוקי.

אני דיי בטוח שאתה טועה (וזה כמובן מאוד עצוב), יש לך הוכחה מבוססת (כלומר, קישור לאתר רישמי כלשהו) לזה?

לדוגמא (עלה לי בחיפוש "חוק מלצר טיפ" בגוגל ):

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3369572,00.html

**עריכה:

תפנה אליו ותגיד לו שזה לא חוקי ואם הוא ימשיך, אתה תתבע אותו. חשוב מאד לתעד את שעות העבודה ואת קבלת השכר מהמעסיק באופן ישיר.

הוא פשוט יפטר אותי בטיעון שאני לא מתאים לתפקיד.אין לי איך להוכיח מילה ממה שאני אומר.

פורסם

לפני שאתה מאיים בתביעה תאסוף את כל המסמכים המעידים על כמות השעות שעבדתה והשכר שקיבלתה וכו'.

פורסם
עוד קבע בית הדין כי אם הטיפ יעבור דרך קופת המעביד, ניתן יהיה להביאו בחשבון לצורך חוק שכר מינימום, בהתקיים מספר תנאים: בין העובד למעביד קיים הסכם אישי או שחל עליהם הסכם קיבוצי הקובע במפורש, שניתן להביא בחשבון השכר גם תשלומי הטיפ; השכר (הרגיל והטיפ) לא ייפול משכר המינימום; ינוכו תשלומי מס מלאים משכר העובד; וזכויותיו הסוציאליות של העובדי יתבססו על ההכנסה משני המקורות.

או בקיצור - זה חוקי כל עוד זה מוסכם מראש.

כלומר, זה חוקי. בעל הבית יגיד לך שאתה צריך להסכים לזה או שאתה יכול לא לעבוד בכלל...

פורסם

אתה מבין שמאוד מקובל לעשן בבארים ומועדונים (לפחות בישראל) ? זה עדיין לא הופך את זה לחוקי.

זה לא אומר שמישהו שם על זה זין

אתה תמיד יכול לפנות למשרד העבודה.

ד''א

למה זה בכלל מפריע לך ?

פורסם

או בקיצור - זה חוקי כל עוד זה מוסכם מראש.

כלומר, זה חוקי. בעל הבית יגיד לך שאתה צריך להסכים לזה או שאתה יכול לא לעבוד בכלל...

זה לא נכון. גם אם אתה חותם מרצונך החופשי על חוזה המנוגד לחוק, החוזה לא חוקי וזכותך לתבוע את הצד השני אם זכויותך נפגעו. לדוג' - גם אם הסכמת (אפילו בכתב) לעבוד בשכר הנמוך משכר מינימום כמוגדר בחוק, העניין לא חוקי, ותוכל לתבוע את המעסיק על כך.

פורסם

איך המעסיק יודע כמה טיפ אתה מקבל ביום?

פורסם
  • מחבר

זה לא אומר שמישהו שם על זה זין

אתה תמיד יכול לפנות למשרד העבודה.

ד''א

למה זה בכלל מפריע לך ?

זה לא אומר שהרבה חבר'ה שלא שמו על זה זין, קיבלו דו"חות (ותאמין לי, 500 שקל על סיגריה זה זין שלא לדבר על בעלי מקומות ציבוריים שעישנו בהם וקיבלו דו"חות ).

למה זה מפריע לי? אם לא הבנת עד עכשיו אז קשה לי להאמין שאצליח להפיל לך ת'אסימון.

**עריכה:

איך המעסיק יודע כמה טיפ אתה מקבל ביום?

הוא וזוגתו נמצאים כל היום במסעדה ועינים פקוחה על כל המתרחש. עלינו להעביר את כל הטיפים לכוס. את הסכום המצטבר בכוס הוא סופר בסוף כל יום.

פורסם

זה לא נכון. גם אם אתה חותם מרצונך החופשי על חוזה המנוגד לחוק, החוזה לא חוקי וזכותך לתבוע את הצד השני אם זכויותך נפגעו. לדוג' - גם אם הסכמת (אפילו בכתב) לעבוד בשכר הנמוך משכר מינימום כמוגדר בחוק, העניין לא חוקי, ותוכל לתבוע את המעסיק על כך.

מה, כלכך קשה לקרוא?

פורסם

ד''א

למה זה בכלל מפריע לך ?

כי זה אומר שהוא מפסיד כסף.

אם הוא עבד 7 שעות ועשה 120 שקל טיפה.

7*22 = 154

אז הוא יוצא בסוף היום עם 120+154 = 274 שקל (ולא 154).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים