עבור לתוכן

שילוש לאחסון

Featured Replies

פורסם

שלום לפורום החשוב מבין פורומי החומרה ;)

אני רוצה לבנות שרת אחסון ביתי. כרגע יש לי ספק של 450W (לא גנרי - Coolermaster), מארז אנטק 300 (עם תמיכה ב6 עד 9 הרדיסקים), 2 הרדיסקים של טרהבייט ופנטיום 4 - אבל לרוע מזלי ללוח האם העתיק שלי יש רק 2 חיבורי SATA, וגם הם רק SATA-1 - אז אני רוצה לראות כמה יעלה לי לשדרג את ה"מסביב" (=לא ההרדיסקים).

אני יודע שאי אפשר להשיג תמיכה ב-SATA-2 על סוקט 487, אז אני איאלץ להחליף את כל המערכת, ולכן בעצם אני צריך:

* תמיכה במינימום 6, רצוי 9 הרדיסקים ב-SATA-2, ואם אפשר גם RAID לכמה שיותר מהם.

* כמות זיכרון שתאפשר פעולה שוטפת (המחשב מיועד להחזיק מע' הפעלה, uTorrent ואנטיווירוס בלבד. אפילו אין לו מסך!)

* מעבד שיאפשר פעולה שוטפת, ויחזיק 24/7 (למרות שאני מניח שזה עניין של קירור)

וכמובן כל אלה בשאיפה למחיר הנמוך ביותר.

נ.ב אם למישהו יש מדריך טוב לאיך להפעיל RDP על קובונטו (ולא, אני לא הולך להתקין VNC בקליינטים) ולגרום לה לחלוקת קבצים חלקה עם חלונות (=דאבל קליק על קיצור דרך בשולחן העבודה, נפתחות לי תיקיות שיתוף... חלק ממשתמשי השרת הם נובים), אני אודה לו מאד. לי אין כח להתעסק עם זה אבל כואב לי הלב להתקין XP על שרת... :P

פורסם

אפשר להשיג תמיכה בSATA2 על ידי קנייה של בקר חיצוני..אבל עדיין לשימושים שלך זה מצריך בקר טוב שעולה כמה מאות שקלים..

השאלה היא אם אתה מתכנן להשתמש בבקר המובנה על גבי לוח האם (לפי השאלות כן) או מתכנן לקנות בקר חיצוני ?

פורסם
  • מחבר

אפשר להשיג תמיכה בSATA2 על ידי קנייה של בקר חיצוני..אבל עדיין לשימושים שלך זה מצריך בקר טוב שעולה כמה מאות שקלים..

השאלה היא אם אתה מתכנן להשתמש בבקר המובנה על גבי לוח האם (לפי השאלות כן) או מתכנן לקנות בקר חיצוני ?

אחרי כמות חיפושים לא מבוטלת, מצאתי רק בקרים חיצונים של PCI-e ל-SATA-2, וכידוע אין לוחות אם של 478 עם PCI-e, ולכן אין SATA-2.

אין לי בעיה להשתמש בחיבורים מובנים, וגם אין לי בעיה להשתמש בכרטיס הרחבה - הכל עניין של עלויות.

כעקרון אני מעדיף ללכת על בקר, כי בקר יתן לי גמישות רבה יותר ב-RAID וגם זה סוג של Future Proofing - במקרה שארחיב את השרת אח"כ (למרות שכרגע אני לא רואה איך :P) אוכל לשמור את הבקר ואת כל הכוננים שחוברו אליו.

פורסם

מה זאת אומרת לא מצאת ? PCI-E זה הממשק חיבור של הבקר..ולא התמיכה שלו..כמו שציינתי ישנם בקרי PCI עם תמיכה בSATA2..

על כל מקרה מה התקציב שלך ? למערכת? לבקר ? כללי ..

פורסם
  • מחבר

אני הבנתי שפשוט רוחב הפס של PCI‏ פשוט לא מספיק... אשמח אם תקשר אותי לכרטיס כזה. בכל מקרה תקרת התקציב היא 1500, שוב-ללא הרדיסקים.

פורסם

במקרה שלך הוא באמת לא יספיק..

1500 לכל המפרט ?

פורסם
  • מחבר

במקרה שלך הוא באמת לא יספיק..

1500 לכל המפרט ?

שוב - אני צריך שילוש בלבד. יש לי מארז, יש לי ספק, יש לי אפילו כרטיס רשת וכרטיס מסך מצ'וקמק (אבל מספק).

השאלה העקרונית שלי היא למעשה כמה חזק צריך להיות המעבד, וכמה זיכרון אני צריך.

פורסם

אם המערכת הפלעה תומכת כל מעבד מרובע ליבה כפול ליבה נומלי יספקו אותך..

זיכרון יש המון בזול 4GB+...לוח אם משהו בסיסי ב400+- יספיק..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים