עבור לתוכן

איך מנצחים במשחקי אסטרטגיה ?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

אני לא מרגיש אתגר במשחקי אסטרטגיה, הכוונה שלי - אני לא יודע איך לשחק את זה כמו שצריך.

נגיד במשחק Red Alert 3. בשלבים הראשונים זה לא כזה קשה. אבל כאשר אני מגיע לשלבים קצת (ואני מדגיש קצת!) יותר מתקדמים - זהו. בקושי מצליח לשרוד.

אני יודע שזה קצת טיפשי לכתוב הודעה בנושא הזה, אבל אני באמת רוצה לדבר מה הרעיון של המשחק. על איזה כיוון חשיבה אני אמור לחשוב בשביל לנצח.

כיום מה שאני עושה, זה פשוט בונה את הבתים שיש לי ב"מלאי" ואז קונה כמה שיותר חיילים, טנקים, מטוסים.. מה שלא יהיה. ואז שיש לי ממש המון אני שולח הפצצות.. וכבר בחצי הדרך רובם מתים לי.

נגיד במשחקי גוף-ראשון (בדומה ל-COD5 ו-Crysis), אני מרגיש את האתגר בכך שאני מכוון בזמן ומדויק ככל שאני יכול לראש של האנשים.. מחפש מקום להגנה מהר ויודע מתי לתקוף, אבל במשחקי האסטרטגיה זה לא ככה.

על אילו פרטים בדיוק צריך לשים לב למשחק?

איך בדיוק תוקפים? שולחים את כולם? מחלקים את החיילים שלי לכמה קבוצות ולתקוף בסדר?

בבקשה עזרה בנושא :)

• תגובות 38
  • צפיות 4.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה צריך ללמוד על היחידות, על הגזעים ועוד.

למשל, על תכונות מיוחדות של יחידות כאלה ואחרות, יתרון של יחידות על יחידות אחרות, כמו כן, החיסרון של יחידות מול יחידות אחרות ועוד.

ניתן לראות את זה טוב בWarcraft3 - משחק אסטרטגיה יוצא מן הכלל אפרופו!

כמו כן, יש את Starcraft, כאשר בקרוב מאוד יוצא יורש חדש - SC2 :D

מעבר לזה, בתור משחק אסטרטגיה - ישנן אסטרטגיות רבות של משחק.

כפי שאמרת - ליצור צבא ענק ואז לתקוף [לא חכם במיוחד], לתקוף לפרקים ועוד ועוד.

נדמה כי אתה חדש בז'אנר, או לפחות לא התעמקת מספיק.

נסה לקרוא מדריכים למשחקי אסטרטגיה ולנסות להבין איך להוריד את האוייב כמה שיותר יעיל, ניתן לעשות זאת עם צבא מזערי לגמרי.

פורסם
  • מחבר

כן, את זה אני יודע. אבל איך בדיוק להתקיף? ואיך למעשה אני אמור לדעת היתרון של יחידות על אחרות?

פורסם

כן, את זה אני יודע. אבל איך בדיוק להתקיף? ואיך למעשה אני אמור לדעת היתרון של יחידות על אחרות?

לקרוא על היחידות שלך במשחק עצמו ולא לעשות ESC\NEXT תמיד :nixweiss:

+

ישנם ספרים לעניין, לדוגמא:

http://www.amazon.com/Warcraft-III-Reign-Official-Strategy/dp/0744000807/ref=sr_1_1?ie=UTF8&s=software&qid=1229192248&sr=8-1

פורסם
  • מחבר

הכתבה ב-VGAMES ממש ארוכה, אני צריך לפנות זמן בשביל לקרוא אותה לעומק.

חוץ מזה, יש עוד טיפים לשחק בז'אנר הזה?

פורסם

לפתח מיומנות אסטרגיות - זה לוקח עוד יותר זמן מסתם לקרוא כתבה בvgames, פשוט לשחק ולשחק, לחשוב איך לנצח ולפתח את החשיבה.

ניסיון > קריאה בvgames.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה אנשים.

ועוד שאלה - האם צריך גם לחשוב מאיפה לתקוף? וגם שאני תוקף.. האם צריך כל הזמן לסמן קבוצה שונה ולתקוף או שאפשר לסמן את כל הקבוצה ולסמן כל הזמן באדם בודד ושכולם ירו בו או מספיק לזרוק אותם באיזה אזור והם יתקפו אותו לבד?

פורסם

זה ממש משנה בין משחק למשחק.

בRED ALERT נגיד, זה לא ממש משנה אם אתה מאגף יחידה.

ובDOH, אם אתה מאגף יחידה הנתונים משתנים, אתה יכול להשתמש באש רתק, ועוד.

פורסם
  • מחבר

כל מה שדיברתי פה זה רלוונטי נכון לעכשיו אך ורק ל-RA3

פורסם

ובכן, RA3 לא בדיוק משחק אסטרטגיה תובעני, הוא פשוט למען האמת :nixweiss:

פורסם

אני חולה על משחקי אסטרטגיה, לא יצא לי לשחק ברדאלרט 3 כי המחשב שלי חתיכת דרק אבל

מתוך שיחוק בRA2, RA2-YURIS RAVENGE,GENERLAS,GENERALS ZERO HOUR ועוד רבים וטובים.

לא מצאתי אסטרטגיה יותר יעילה מהשתיים הבאות (בהנחה שלא מדובר על משחק ברשת ששם השחקן ינתח את החולשה

של הבסיס שלך ויאגף אותך משם).

אז ככה:

אסטרטגיה ראשונה: יצירת בסיס צפוף מאוד וכמה שיותר קטן, בניית הגנות בסיס נייחות (לא טנקים אלא בנינים מגנים) וחיל אויר/סופר וופנס

חזקים מספיק למחוק כל איום של סופר וופן. לאחר התעקלמות ושליטה בטוחה באזור הבסיס יצירת צבא חזק ויעיל. חשוב לזכור כל פעם שאתה

נפגש עם יחידת אויב אתה מאבד חיים גם אם לא אבדת שום יחידה הזנק הוא מצטבר לכן חשוב מאוד ליצור יחידות לטווח רחוק כך שתוכל להשמיד

את היחידות ללא כל מגע עמם. לצורך הגדמא ברד אלרט2 אשתמש בטנקי אפוקליפסה יחד עם 6 יחידות של V3, כל אויב יושמד עם הפגיע הראשונה

כל אויב ששרד ובא לתקוף יושמד על ידי האפקוליפסה. ומאידך עם האמריקיים אני אבנה גדוד של טנקי מיראג' וגדוד של פריזמה, כך יש לי נשק לטווח

רחוק נגד בנינים (פריזמות) ונשק חזק מאוד נגד טנקים (המיראזים).

לרוב יעיל יותר להשמיד דברים מהאויר שכן רק יחידות אנטי אויר מסוגלת לפגוע בך, פגיעה בתחנות הכוח של האויב לא רק שתשתק את הגנות הבסיס

אלא גם תשתק דברים אחרים כמו סופר וופנס ומכ"ם.

לצורך הדגמא בג'נרלס עם האמריקאים מאוד יעיל להרוס את בסיס האויב בלי בכלל לשלוח לשם יחידות אלא להשתמש בפרטיקל בים ובכל הארסנל של הנקודות

ג'נרלס (חמקן עם פצצה ענקית, מטוס שמפציץ אזור מסויים עד שמפילים אותו נגמרת לו התחמושת וכו').

החולשה של האסטרגיה הזו היא ברורה: ברגע שנפרץ הבסיס אין זמן לתקן את הבסיס וסביר להניח שיושמד, סופר וופן שפגע השמיד בערך חצי מהבסיס

הלך כל המשחק.

אסטרטגיה שניה: בניית יחידות רגלים מהר ככל שניתן ושליחתם לבסיס האויב מיד. החולשה במקרה זה גם היא ברורה: לא השמדת את הבסיס

הושמדת בעצמך.

כמובן שרצוי מאוד להכיר כל יחידה ויחידה לדעת את החולשות שלה ואת החוזק שלה. למשל לא תשלח טנק נגד אנטי טנקים, אלא תשלח אנטי חי"ר, כמו

כן לא תשלח אנטי טנקים נגד חי"ר או נגד אנטי חי"ר.

לדעתי הדבר החשוב באסטרטגיה הראשונה היא היכולת להשמיד כל מטרה במפה בכל רגע, אם אני רוצה שבניין מסויים או יחידה מסויימת יושמדו

אני מורה על כך והם מושמדים. חשוב גם לעשות שיקולים, האם שווה לי להרוס עכשיו בית חרושת לטנקים ולהסתכן בכך שאני אאבד חלק מהיכולת שלי לפגוע

במטרות ברחבי המפה ואז אולי להפגע מיחידות אחרות או סופר וופן. וגם האם לנסות ולהשמיד סופר וופן למרות שלא בטוח שאפשר להשמידו

או להשמיד תחנות כוח ובכך לדאוג שלא יפעל.

עוד דבר שחשוב להבין: כאשר מספר יחידות מתנגשות אחת בשניה תורה לכולם לתקוף יחידה מסוימת, לאחר שיחידה זו מתה הזנק שהיא הסבה לך

יהיה יותר קטן מאשר אם כל יחידה היית תוקפת יחידה אחרת והיחידות היו שורדות יותר לאורך זמן.

אתן דוגמא לכך: שני קבוצות בעלות 8 טנקים נפגשות, ידוע כי 4 פגזים הורסים טנק, אם תורה לכל 4 טנקים לתקוף טנק מסויים יבצר מצב בו לך

לאחר סיבוב פגזים ישארו 8 טנקים בעלי 75% חיים וליריב 6 טנקים בעלי 100% חיים. לאחר סיבוב נוסף לך ישארו 6 טנקים בעלי 50% חיים ו2 טנקים

בעלי 75% חיים (שני הטנקים שהטנקים שהתקיפו אותם הושמדו) ולקובצה השניה ישארו 4 טנקים בעלי 100% חיים, עכשיו במצב זה אם תסתכל היטב

תגלה שלקבוצה השניה נותרו לא רק 50% מכלל החיים אלא גם 50% מהיכולת לפגוע בקבוצתך , בעוד לקבוצה של נותרו 56.25% מהחיים ו100% יכולת

לפגוע בקבוצה השניה.

אוכל להמשיך ולהלאות על אסטרטגיות קרב נוספות אם תבקש, כמו חלוקת משאבים נכונה, ילוי נקודת חולשה ואסטרגיה חשובה שאני קורא לה "סיקול ממוקד"

שעברתי על חלקה.

פורסם
  • מחבר

DXM, באמת תודה רבה על העזרה שלך. ממש ממש נהנתי לקרוא את ההודעה שלך.

זה ממש עזר לי להבין קצת יותר לעומק את מהלך המשחק.

כל טיפ ממש אני מציין אותו בצד ומנסה אותו "על חי" להתרשמות.

באמת תודה :)

פורסם

דרך אגב אם אתה רוצה לדעת כמה נזק עושה כל יחידה ליחידה, פשוט תיצור משחק על סקרימיש בהכי קל, תשאיר בסיס אחד של האויב שמתפעל

תשטלת על האחרים תיצור את כל היחידות מכל הסוגים בתוך המחנה שלך (צור מחנה ממוגן כך שהקבוצה השניה לא תפריע), ותתחיל לעשות ניסויים.

תעשה לך טבלה כזו פעם היה לי מאוד משעמם אז יצרתי טבלה כזו במחשב הישן עם רד אלרט.

אגב אעשה זאת בכיף, אני נהנה לקורא על אסטרטגיות במשחקים אסטרטגיה (בעיקר מהסוג של רד לארט (מודרני או עתידני) ולא WARCRAFT או כאלה).

פורסם
  • מחבר

באמת תודה רבה לך :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים