עבור לתוכן

משחה טרמית נזלה לצד השני של המעבד(לצד של הצ'יפ)

Featured Replies

פורסם

כשהאיש בחנות פתח את המעבד בכדי להחליף לוח אם

המשחה נמתחה כזה ונדבקה לצד השני של המעבד

אמר לי שזה שטויות וניגב עם מגבת

שטויות או שהולך להישרף לי המעבד ברגע שאני ירכיב אותו?

פורסם

רק תמונות יעזרו לך לקבל תשובה כי מאוד קשה להבין מה קרה בחנות.

"פתיחה של המעבד" זה משהו שמזמן לא שמעתי. פתיחה למרובע המתכתי על מנת לחשוף את הליבות מתבצעת עם תער לגילוח ולא סתם ככה ע"י טכנאי ובטח שלא בשביל הכיף.

פורסם

^^^

הוא התכוון להסרה של הגוף קירור מהמעבד

תלוי במשחה. אם מדובר במשחות כגון AS5 יש בהם עופרת - עופרת מוליכה ויכולה לגרום לקצר.

המישחות הרגילות לא מוליכות אבל במקומך לא הייתי לוקח סיכון. ממליץ לנקות שוב עם כהל (ניתן לקנות כהל רפואי בכל סופר פארם)

פורסם
  • מחבר

^^^

הוא התכוון להסרה של הגוף קירור מהמעבד

תלוי במשחה. אם מדובר במשחות כגון AS5 יש בהם עופרת - עופרת מוליכה ויכולה לגרום לקצר.

המישחות הרגילות לא מוליכות אבל במקומך לא הייתי לוקח סיכון. ממליץ לנקות שוב עם כהל (ניתן לקנות כהל רפואי בכל סופר פארם)

לא בדיוק הסרה של הגוף קירור אלא הוצאת המעבד מהתושבת בלוח ואז המשחה נזלה קצת לצד השני של המעבד

המשחה היא המשחה שבאה ביחד בקופסא של הקירור למעבד V1 של Thermaltake

בכל אופן, יש המלצה למשחה טרמית מוצלחת שגם במקרה ונזלה לצד השני של המעבד זה לא יגרום לשום נזק? תודה!

לנקות עם כהל את הצד של הצ'יפ(הזהוב)?? לא ידעתי שמותר לנוזל כלשהו לגעת בצד הזה

עם איזה כהל, כמה אחוז.. אולי אפילו את השם המדויק. לא בא לי שיקרה לי איזה אסון ולחכות עכשיו למשלוח של מעבד

פורסם

הרגליים של המעבד

אסור בתכלית האיסור שמשהו מוליך ינזל לשם

נקה את האיזור עם נוזל שאינו מוליך ומתאדה מהר.

בד"כ רצוי כהל 70%, במקרה הזה לא הייתי לוקח סיכונים, והולך עם 90% או כהל טהור.

פורסם
  • מחבר

נו מה אתה רציני אני לא מאמין שבחנות עושים לי דבר כזה

די אין לי כוח כבר עם המחשב החדש המזוין הזה

עם הפנטיום 3 לא היו לי בעיות 10 שנים!!!!!!

לא מבין פשוט לא מבין.. זה מתסכל

זה קרה כבר לפני כמה ימים, המעבד אצלו בחנות...

זה עדיין רלוונטי לנקות עם הכהל הזה?

ואיך זה גם הגיוני ששמים משחה טרמית על המעבד בזמן שיש סיכוי לא קטן שהמשחה הזאת יכולה לנזול לצד השני?! פשוט לא הגיוני שהמשחה יכולה להרוס את המעבד, נשמע לי הזוי ואידיוטי לגמרי!!

:'(

פורסם

אני לא מבין - איך לעזאזל המשחה ''נשפכה'' לשם!

כאילו מה,הטכנאי מטומטם?

גם אם הוא שם כמות הכוללת כמעט שפורפרת שלמה - מה הסיכוי שזה יינזל?

אם אתה טוען שזה מחשב חדש - לך לחנות ותבקש להחליף אותו (שימוש באחריות סה''כ).

מאוד הייתי רוצה לראות תמונה של הלוח.

MuTaTiOn.

פורסם
  • מחבר

ראיתי איך הוא הוציא את המעבד מהלוח

זה לא היה נראה כל כך מסובך לגרום למשחה לנזול לשם. לגבי מה שאמרת "גם אם הוא שם כמות הכוללת כמעט שפורפרת שלמה - מה הסיכוי שזה יינזל? נראה לי סיכוי של 100% ;)

בפשטות - המשחה כמו גבינה מותכת, היא די גמישה ונמתחת וכשהוא הוציא את המעבד מהלוח אז נמתחה המשחה כמו גבינה של פיצה או לא יודע מה ובקיצור זה נמתח ונדבק לצד השני של המעבד - נשמע לי פשוט ולא מסובך לגרום לדבר כזה לקרות.

לבקש להחליף את המעבד?

אני לא חושב שהוא 'יתן' לי להחליף אותו כל עוד הוא לא נשרף או משהו כזה כי לפי דבריו זה לא עושה שום נזק והוא ניגב את זה עם מגבת...

ולמה היית רוצה לראות תמונה של הלוח? הלוח שרוף - בגלל זה הוא הוציא את המעבד בכדי להחליף ללוח חדש.

עכשיו איך זה יכול להיות שמורחים משחה על המעבד ובעצם המשחה הזאת יכולה להרוס אותו אם היא פשוט טיפה נוזלת הצידה???? ומה קורה אם היא נוזלת ללוח אם עצמו כשמוציאים את המעבד, אז גם הלוח הולך לפח?? מה זה זה אני פשוט בשוק בא לי לשבור לו ת'חנות ואת מי שהמציא ת'משחה הטרמית הזאת :pissed:

ואם יש למישהו רגע תמונה שמראה כמות של משחה טרמית על מעבד שאני ידע לבד לעתיד כמה צריך באמת לשים ולא להסתמך גם על בעל מקצוע

פורסם

אם אתה אומר שזה ''נשפך'' כמו גבינה מותכת,זה אמור להיות כבר אחרי ייבוש קל של המשחה.

מה שאומר שהטכנאי כזה מטומטם שהוא הרכיב את המחשב בהתחלה,הוא שם הרבה חומר על הקצוות.

דבר 2,

כבר שמתי הרבה משחות בעבר,ובכמויות רבות (לצורך בדיקה מסויימת),

ומשום מה אף פעם לא נשפך לי.

דבר 3,

שאמרתי להחליף,התקוונתי ללוח אם,אני בספק אם הוא יצליח להוציא את כל החומר מהפינים.

דבר 4,

הלוח היה שרוף לאחר שהמשחה נזלה לפינים,או לפני?

דבר 5,

יש משחות טרמיות כגון ה-Arctic Silver 3 ואחרות הבנויות מכספית,חומר המוליך חום בצורה מצויינת,וכך גם חשמל,

ולכן צריך להיזהר מחומר שכזה על רכיב אלקטרוני חשוף.

ויש משחות טרמית כגון AC MX2,MX1,TH1 וכו' הבנויים מסיליקון,ויותר עדיפים בשל כך שהם לא מוליכים חשמל.

MuTaTiOn.

פורסם
  • מחבר

אם אתה אומר שזה ''נשפך'' כמו גבינה מותכת,זה אמור להיות כבר אחרי ייבוש קל של המשחה.

מה שאומר שהטכנאי כזה מטומטם שהוא הרכיב את המחשב בהתחלה,הוא שם הרבה חומר על הקצוות.

אחרי ייבוש קל של המשחה? המחשב חדש אז כנראה בגלל זה היא עדיין לא התייבשה.

ראיתי איך הוא הרכיב, הוא שם את המשחה באמצע המעבד(מסתבר שדי הרבה) ועליו הניח את הקירור V1

דבר 2,

כבר שמתי הרבה משחות בעבר,ובכמויות רבות (לצורך בדיקה מסויימת),

ומשום מה אף פעם לא נשפך לי.

תמיד יש פעם ראשונה, רק חבל שזה אצלי ;D

דבר 3,

שאמרתי להחליף,התקוונתי ללוח אם,אני בספק אם הוא יצליח להוציא את כל החומר מהפינים.

הלוח כבר לא מעניין, הוא נשרף לפני ובגלל זה הוא הוציא את המעבד בכדי שיוכל להרכיבו בלוח החדש.

דבר 4,

הלוח היה שרוף לאחר שהמשחה נזלה לפינים,או לפני?

ראה סעיף 3 :smile1:

דבר 5,

יש משחות טרמיות כגון ה-Arctic Silver 3 ואחרות הבנויות מכספית,חומר המוליך חום בצורה מצויינת,וכך גם חשמל,

ולכן צריך להיזהר מחומר שכזה על רכיב אלקטרוני חשוף.

ויש משחות טרמית כגון AC MX2,MX1,TH1 וכו' הבנויים מסיליקון,ויותר עדיפים בשל כך שהם לא מוליכים חשמל.

לפי דבריך,

המשחות הבנויות מכספית טובות יותר לביצועים אך מסוכנות למעבד במידה וקורה 'תקלה'

ומשחות בנויות מסיליקון עדיפות מבחינת בטיחות

איך זה מתבטא בטמפ'?

MuTaTiOn.

8)

פורסם

אם הוא החליף לך לוח,והכל נגמר לטובה (בסופו של דבר),אין לנו במה לעזור לך.

סה''כ רצית לדעת האם הגיוני שהמשחה יכול להישפך לצדידי המעבד.

בקשר להפרשי הטמפ',

נכון שכספית מוליכה חום יותר טוב מסיליקון,אבל הטמפ' נוטה לטובה לצד הסיליקון (דוגמא - ה-MX2 מציגה מעלות נמוכות יותר מה- AC 5)

אך הפרשי המעלות זעירים (2-5 מעלות הפרש ואף פחות).

אני חושב שגם אם הפרשי המעלות היו נוטים לטובה לכספית,אני עדיין הייתי הולך על משחה בעל תרכובת סיליקון.

למען לא יווצרו בעיות קצר (מה שיכל לקרות לך בשלב מסויים).

MuTaTiOn.

פורסם
  • מחבר

הוא עוד לא החליף לוח, זאת עוד התלבטות שיש לי כרגע - האם לקחת P5N-D שבעצם נשרף לי או להחליפו לStriker II Formula בתוספת 600 ש"ח(יש לי להחליט עד מחר בבוקר אז בבקשה אם מישהו יכול לסגור לי את הפינה הזו)

אז עכשיו בעצם כן נשארה לנו הבעיה? כי הוא לא החליף לוח אז אין לדעת אם המעבד בסדר למרות התקרית שקרתה. לנקות עם כהל בכל זאת(עברו כמה ימים מאז התקרית)?

אם אני ידע איזו משחה זאת, זה יעזור לך לענות לי? - המשחה שמקבלים עם הV1 בקופסא - איפה ניתן לברר?

אם הטמפ' נוטה לטובת הסיליקון אז בשביל מה יש תרכובות כספית שיכולות לסכן את המעבד במידה וינזלו לצד השני? :kopfpatsch:

פורסם

1. אישית - הייתי הולך לבעל העסק מיידע אותו לגבי המקרה ולא כותב לנו שאלות מוזרות בפורום כי לא אנחנו שנקנה לך מעבד חדש אם ההוא נדפק. חוץ מזה הייתי גורם לטכנאי הזה להיות מפוטר. ראיתי כבר שטויות של טכנאים שעבדו איתי אבל דבר כזה לעשות כמו שאתה מתאר זה כבר חידוש מרענן.

2. בק/שר ללוחות אם, פתח נושא חדש, יענו לך שמה מיליון אנשים ולא בנושא הזה שלא מעניין אותם אז הם אפילו לא נכנסים. זה שונה לחלוטין. או לקחת לוח SLI מתיישן כי תכף מגיע ה P45 ולמען האמת הוא לא משנה כי גם P35 נותן אותו דבר ותיקח לוח עם צ'יפסט של NVIDIA רק בשביל SKU או שתיצמד ל P5N-D וזהו.

3. יש משחות על רכיבי אלומיניום כי יש משחות כאלה וזהו. טיפשים לא צריכים להתעסק עם מה שאין להם מושג בו.

זה כמו שתשאל למה אוברקלוקרים מתעסקים עם חנקן נוזלי למרות שהוא מסוכן ? זה כי הם קראו על הסכנות בזה, למדו מאחרים איך להשתמש בו ולא שותים אותו להנאתם.

פורסם

Mutation- ה MX-2 עשויה סיליקון?

על איזה כדור ארץ אתה חי? :\

המשחה המדוברת עשויה מחומרים מרוכבים בעלי התנגדות תרמית נמוכה.

סיליקון הוא לא בדיוק אחד כזה, ומשמש בעיקר במשחות ג'נריות.

לגבי P45- הוא לא מציע הרבה על פני ה P35, חוץ ממחיר גבוה יותר ותמיכה בשני ערוצי PCI-E ב X8 במקום אחד X16 ואחד X4 כמו ה P35...... אני לא רואה סיבה ממשית לחכות אלא אם מישהו מחפש לוח זול למערך CF.

פורסם
  • מחבר

אלכסנדר הגדול, מה יש לי לחפש עם P35/45 אם יש לי מערך SLI?

שאלתי ספציפית על הP5N-D או הStriker II Formula

בשביל הסטרייקר אני צריך להוסיף 600 ש"ח ויש לי להחליט עד מחר בבוקר

בכל מקרה, ראיתי בפורומים בחו"ל שיש בעיות בביוס בסטרייקר ואולי בעיות עם קוואדים, לא בדיוק זוכר אבל ראיתי שבסדרה 780 המליצו מלא על EVGA מאשר אל האסוס

אז מה אתם אומרים?? להוסיף 600 ש"ח ולהחליף את הP5N-D עם הסטרייקר 2 אקסטרים?

(יש לי בעיה של טמפ' בין הכרטיסי מסך בגלל שהחריצים צמודים אחד לשני והכרטיסים נוגעים אחד בשני וגורם להבדל של 10 מעלות ביניהם וזה גם השיקול לשינוי הלוח לסטרייקר)

ופתחתי נושא על זה ואף אחד לא הגיב.

אז מה לעשות עם המעבד הזה?(מדובר בQ6600)

לנקות עם כהל או פשוט להרכיב אותו בלוח החדש וזהו?(הוא ניגב עם מגבת חח)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים