עבור לתוכן

4GB RAM ווינדוס XP

Featured Replies

פורסם

שלום :)

אני קונה בקרוב מחשב עם 4GB של זיכרון פנימי (אני גיימר כבד, וגם רוצה מחשב שאני לא אצטרך לשדרג\להחליף בזמן הקרוב).

קראתי לאחרונה שווינדוס XP בגירסת ה-32 ביט שלה לוקחת 2GB לעצמה ומשאירה 2GB לאפליקציות.

אפשר עם שינוי מסויים של הקובץ boot.ini לגרום לה להגדיר 3GB לאפליקציות ו-1GB לעצמה - אבל שוב, מניסיוני ווינדוס לא צריכה כל כך הרבה RAM כדי לפעול כראוי, ולכן זה סוג של ביזבוז.

לעומת זאת הבנתי שלגירסת ה-64BIT של ווינדוס XP אין את ההגבלה הזאת.

אז השאלות שלי למומחים פה הן:

1. האם כל מה שציינתי נכון :)

2. אם כן, האם כדאי לי להריץ את גירסת ה-64BIT על המחשב החדש?

3. קראתי קצת והבנתי שלגירסת ה-64BIT יש כל מיני בעיות תאימות, וצריך "להתעסק" איתה די הרבה. האם למישהו פה יש ניסיון עם המערכת ויכול להגיד לי עד כמה רציניות הבעיות האלה?

תודה רבה

פורסם

1.לא בדיוק

2. כן

3. אם יהיו לך בעיות, תמיד אפשר להתקין ויסטא

עם מפרט כמו שלך לא אמורות להיות בעיות

פורסם
  • מחבר

תוכל לפרט בבקשה?

למשל, מה בדיוק לא נכון במה שאמרתי, ולמה אם מפרט כמו שלי לא אמורות להיות בעיות.

אה, ואין לי שום כוונות להתקין ויסטא. אני לא מזוכיסט.

פורסם

קניתי עכשיו מחשב חדש עם 4GB.

התקנתי במקביל XP 32 ו-Vista 64.

ה-XP רואה 3.5GB זיכרון, ואני לא חושב שיש עם זה בעיה כלשהי (אני לא בוכה במיוחד על החצי ג'יגה הזה). כמו כן ב-32 ביט כל תוכנה יכולה לקבל מקסימום 2GB לעצמה. שים לב לזה (אם זה חשוב לך).

אבל אני לא משתמש בו בכלל, משתמש רק ב-Vista ואני די מרוצה. לא היו לי שום בעיות, לא עם דרייברים ולא עם תוכנות (חוץ מאנטי וירוס). הכל רץ חלק ואני לא רואה סיבה לחזור ל-XP.

פורסם

תוכל לפרט בבקשה?

למשל, מה בדיוק לא נכון במה שאמרתי, ולמה אם מפרט כמו שלי לא אמורות להיות בעיות.

אה, ואין לי שום כוונות להתקין ויסטא. אני לא מזוכיסט.

החילוק של הזיכרון ומה שעושה ההגדרה בבוט.איני

וויסטא לא כזאת רעה עם מפרט נורמלי

פורסם

אני באותו המצב שלך (פותח הת'ראד)

אבל אני עשיתי את הבדיקות אצלי פיזית, כלומר, אני עכשיו בדיוק רק עם XP 64BIT על חומרה חצי ישנה (תראה מפרט) אין בעיות תאימות (היו כשהגירסה הזו יצאה, אני אחד שמנסה המון מערכות הפעלה) והכול רץ כמו XP 32BIT

מבחנתי המחשב החדש (4GB QUAD) יהיה עם XP 64BIT

(ד"א - ויסטה לא תותקן עליו, אחרי עבודה ממושכת יחסית היא לא נתנה שום דבר מעל הXP, ועם XP אני מגיע לביצועים גבוהים יותר במשחקים אז אין טעם בויסטה)

פורסם
  • מחבר

אני באותו המצב שלך (פותח הת'ראד)

אבל אני עשיתי את הבדיקות אצלי פיזית, כלומר, אני עכשיו בדיוק רק עם XP 64BIT על חומרה חצי ישנה (תראה מפרט) אין בעיות תאימות (היו כשהגירסה הזו יצאה, אני אחד שמנסה המון מערכות הפעלה) והכול רץ כמו XP 32BIT

מבחנתי המחשב החדש (4GB QUAD) יהיה עם XP 64BIT

(ד"א - ויסטה לא תותקן עליו, אחרי עבודה ממושכת יחסית היא לא נתנה שום דבר מעל הXP, ועם XP אני מגיע לביצועים גבוהים יותר במשחקים אז אין טעם בויסטה)

זה *בדיוק* מה שרציתי לדעת. תודה לך ותודה לכל אלה שענו :xyxthumbs:

פורסם

שמח לעזור

אם יש לך זמן עד שאתה מקבל את המחשב אתה יכול להכין דיסק התקנה עם כול התוכנות שאתה רוצה ועם כול הדרייברים כבר בפנים

תחפש nlite ברשת, יש באתר שלהם את התוכנה ויש גם המון מקומות שאפשר להוריד addonים (תוכנות שיותקנו בזמן התקנת הwindows)

פורסם

זה *בדיוק* מה שרציתי לדעת. תודה לך ותודה לכל אלה שענו :xyxthumbs:

הבחירה שלך מערכת 64 ביט, אז כדאי לך להתקין ויסטה 64 ביט מהסיבה שהתמיכה מצד שלישי לדרייברים טובה יותר מאשר XP 64 ביט.

המפתחים כבר לא מוצאים עניין ב-XP 64 ביט מהיום שויסטה 64 יצאה, כי אין מה לעשות צריך להתקדם לטוב ולרע.

פורסם
  • מחבר

בדקתי, והתמיכה לדרייברים צד שלישי בסדר גמור ל-XP 64BIT. רוב האנשים עדיין משתמשים ב-XP ולכן כנראה המפתחים לא זונחים את המערכת.

פורסם

יש הבדל בין XP 64BIT לXP 32BIT, כשלXP אין בעיות דריברים לXP 64BIT יש, אני ממליץ להתקין ויסטה 64BIT.

פורסם

אם אין בעיית תאימות דרייברים, אין שום סיבה בעולם להתקין את ויסטה !

פורסם

TheReaper, למה להטעות?

מה שהוא אומר נכון 100%.

המערכת מקצה 2GB זיכרון לאפליקציות, השאר היא משאירה לעצמה.

אפשר להגדיר switch בקובץ boot.ini שיגרום למערכת להקצות 3GB לאפליקיות.

פורסם

אם אין בעיית תאימות דרייברים, אין שום סיבה בעולם להתקין את ויסטה !

למה סתם לכתוב שטויות? אני במקרה עובד עם XP 64/32, ויסטה 64 ביט. ונחש מה... XP 64 לא תואמת לי למדפסת, מצלמה, חלק נכבד מהפלאג-אין של פוטושופ לא נתמך.

ולמרבה הפלא! ויסטה 64 תומכת ביותר התקנים מאשר XP בסביבת 64 ביט.

מנסיון ויסטה עובדת טוב עם מפרט של מעבד ליבה כפולה, כרטיס מסך מנימום 128 מגה, זכרון ראם 2GB לפחות (מומלץ 4GB), דיסק קשיח עם 40GB פנויים ל-PF של המערכת. אם כל התנאים האלו מתקיימים אז תאמין לי שלא תרצה לחזור ל-XP.

פורסם

ואני מניסיון (אני כותב מהמחשב הזה...) אין בעיות דרייברים או תוכנות

אני משתמש במחשב לצרכים אישים ולא עסקיים (עיצוב וכו') ועם אינטרנט סרטים מוזיקה ומשחקים אין בעיה עם המפרט שלי (בצד) וגם לפי בדיקה אין חוסר בדרייברים לXP 64BIT בחברות הגדולות (צ'יפסטים, כרטיסי מסך ותוספות בלוחות אם) שזה מה שהמשתמש ברגיל צריך

אני לא יודע מה פותח הדיון יעשה עם המחשב אבל דברתי מניסיון אישי שלי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים