עבור לתוכן

ויכוח עם אמא שלי בקשר לגוף חימום בתנור

Featured Replies

פורסם

אני אסביר בפשטות את שתי העמדות:

נניח שיש לנו גוף חימום ומשהו שאנחנו רוצים לחמם.

אני טוען שכאשר יש מצב שבין גוף החימום למוצר אותו רוצים לחמם נמצאות פלטות ממתכת, שמעבירה חום,

המוצר יתחמם מהר יותר מאשר מצב שאין כלום בין גוף החימום למוצר.

כלומר:

מצב (1) גוף חימום--פלטות מתכת--מוצר

מצב (2) גוף חימום-- מרווח --מוצר

אני אומר שבמצב 1 המוצר יתחמם מהר יותר, או לפחות בצורה שווה למצב 2.

אמא שלי טוענת ההיפך, שבמצב 2 החימום הוא אופטימלי.

כל זה בהנחה שמדובר על גוף קירור ומוצר שנמצאים במקום סגור, כמו תנור אפיה. :smile1:

מה דעתכם?

אם יש לכם דיעה עם ביסוס אשמח לקישור למקור. ;)

פורסם

לי נראה שזה תלוי במשך החימום.

לוח המתכת מתחיל קר, ולכן חלק גדול מאנרגיית החום "תתבזבז" על חימום הלוח.

מצד שני, כאשר לוח המתכת כבר חם, אז אויר+מתכת מוליכים חום יותר טוב מסתם אויר, כלומר יותר חום יגיע למוצר ופחות חום יתבזבז דרך דפנות התנור.

מצד שלישי - החימום הוא הרבה יותר מהיר כאשר פועל הטורבו, ולוח המתכת יפריע לזרימת האויר, אבל אין לי מושג איך זה ישפיע.

פורסם
  • מחבר

זהו, שהמצב שהתווכחנו עליו הוא בעצם חימום מאפס, כלומר ממצב שבו לוח המתכת הוא קר.

אני מניח שאני חצי צדקתי, כי אם המקרה היה כמו שתיארת כאשר הלוח חם, אז הטענה שלי כן הייתה נכונה...

אתה מכיר אולי איזה אתר שעוסק בנושא?

פורסם

תראה אתה תמיד צריך לזכור שגוף החימום עשוי ממתכת, כך שלמעשה

מה שאתה רוצה לעשות זה להאריך אותו, הבעיה היא שבכדי לחמם אויר אין לך צורך

בהמון אנרגיה לעומת מתכת שכן צורכת אנרגיה למעשה אתה תחמם מהר יותר, מכיוון שיש

לך חומר בעל מוליכות גבוהה יותר לחמם. אך ייקח לך זמן רב יותר לחמם את הגוף עצמו.

זה מצב שבו יש לך משתנה של הזמן, בהתחלה אביך יצדק אך לאחר כמה זמן אתה תחמם יותר מהר

מכיוון שלך יש פחות חומר לחמם כעת. הכל תלוי בזמן.

היה לי וויכוח דומה משהו עם אבא שלי (רק שאבא שלי אינסטלטור אז הוא ידעתי שהוא צודק):

נתון שני מצבים:

1. בתוך דוד חימום בעל קיבולת מים X ישנו גוף חימום מכוסה בכמות אבנית Y, כאשר המים אינם בעלי יונים של אבנית.

2. " " " " " " " " " " שאינו מכוסה באבנית אך כמות האבנית Y נמצאת בתוך המים בצורה יונית.

השאלה הנשאלת היא פשוטה, מה יותר קל לחמם את המים במצב שתיים או במצב אחד?

התשובה אליה מסובכת יותר, מכיוון שלמעשה אתה מחמם אותה כמות חומר אמור לקחת לך לחמם את שני המצבים אות זמן.

אך מכיוון שאין אנו מסתכלים על טמפרטורת האבנית אלא על טמפרטורת המים ניתן לראות כי בהתחלה מצב שתיים יחמם מים

מהר יותר, אך לאחר זמן מה שטמפ' האבנית תגיע לטמפ' גוף החימום במצב אחד הוא יחמם יותר מהר מכיוון שיש לו פחות חומר

כעת לחמם (אין לו את יוני המים), למעשה התשובה השניה היא הנכונה, אך תאורטית המצב צריך להיות אותו דבר.

אצלך המצב שונה מכיוון שיש לך חומרים אחרים, אליך לבצע ניסוי ולבדוק את זה.

פורסם

וואלה הוויכוח הכי מורכב שיש לי עם אמא שלי זה איזה תוכנית רואים בטלוזיה...

פורסם
  • מחבר

מה אתה רציני?

אני תמיד מתווכח עם אמא שלי באיזה שרת לשחק ב-Call of Duty, כי היא שונאת שרתים פרוצים בגלל צ'יטרים.

DXM, אני מסכים עם הדיעה שלך,

כנראה שהמצב שלי מתחלק למצב יעיל ולא יעיל:

אם נניח אני מעוניין לחמם משהו רק לטווח קצר, נניח של 10 דקות- אז לא כדאי שיהיו לוחות מתכת באמצע.

אם אני מעוניין לחמם משהו לטווח ארוך, כמו למשל 30 דקות, הלוחות מתכת שיהיו באמצע כן יתרמו.

ככה שהמשתנה של הזמן בעצם משחק תפקיד מכריע שגורם לשני המצבים להיות נכונים, כל אחד למקרה שלו.

פורסם

למה שלא תתווכחו על זה?.

פורסם

לוח המתכת תמיד יהיה מהיר יותר. אתם טועים לחשוב שכשלוח המתכת "קר" הוא קר יותר מאויר שהיה במקומו! הוא רק קר יותר למגע (בגלל הולכת החום הגבוהה)

הטמפ' שלו זהה לאויר שהיה בא במקומו. בנוסף קיבול החום של מתכת הוא יחסית נמוך, הרבה יותר נמוך מאויר, כלומר דרוש פחות אנרגיה בשביל להעלות אותו לטמפ' הרצויה, לכן אם הוא בא במקום אויר גם הוא יגיע לטמפ' הרצויה מהר יותר וגם יעביר את החום מגוף החימום מהר יותר.

פורסם
  • מחבר

כלומר אתה כן מצדיק את הטענה שלי.

רק שכל פעם יש כאן דעה חדשה אחרת, איך אני אדע לבטח התשובה הנכונה?

ביסוס כלשהו מספר שלדמתם, או קישור לאתר עם חומר בנושא יהיה מעולה.

פורסם

קרא על קיבול חום ומוליכות חום בויקי, זה אמור לספק את כל הטיעונים.

הקונספציה השגויה של מתכת "קרה" היא שמטעה את אימא שלך

פורסם

לוח המתכת תמיד יהיה מהיר יותר. אתם טועים לחשוב שכשלוח המתכת "קר" הוא קר יותר מאויר שהיה במקומו! הוא רק קר יותר למגע (בגלל הולכת החום הגבוהה)

הטמפ' שלו זהה לאויר שהיה בא במקומו. בנוסף קיבול החום של מתכת הוא יחסית נמוך, הרבה יותר נמוך מאויר, כלומר דרוש פחות אנרגיה בשביל להעלות אותו לטמפ' הרצויה, לכן אם הוא בא במקום אויר גם הוא יגיע לטמפ' הרצויה מהר יותר וגם יעביר את החום מגוף החימום מהר יותר.

הרבה יותר נמוך מאויר? אולי במאסה שווה.

אני מקווה שברור לך שאם תיקח לוח מתכת בעובי סנטימטר שמסתיר את ה"מוצר" מגוף החימום, ייקח הרבה יותר זמן לחמם.

פורסם

לא דובר על מסתיר, דובר על לוח מתכת שנוגע בגוף החימום ובמוצר.

גם במצב של "מסתיר" כל עוד אין מאורר או משהו שיגרום לתנועת האויר החם אל המוצר, והחום עובר רק ע"י הולכת החום של האויר לוח מתכת במקום אויר יחמם יותר מהר (כי החום עובר מהאויר עליו וממנו על האויר שמהצד השני יותר מהר מאשר היה אויר במקומו.

פורסם

קיבול החום לינארי למאסה. קיבול החום של אויר הוא קצת יותר מפי-2 מזה של ברזל, אבל יש לך כמה סדרי גודל יותר ברזל בלוח מאויר בתנור.

אם נניח שבשני המקרים כמות החום שבורחת מהתנור (לא נראה לי שהטמפרטורה של האויר תהיה שונה משמעותית), זה אומר שרוב אנרגיית החום שהצטברה בלוח היתה יכול להגיע לפיצה (אגב, החלטתי שזה פיצה) אם לוח המתכת לא היה שם, ולכן לחמם אותה יותר מהר.

פורסם

הממ נכון, יש הרבה יותר ברזל. במקרה שלוח המתכת חוסם את מעבר האויר (ולא "מוליך" את החום, כלומר לא נוגע בפיצה או בגוף החימום) אז זה יהיה איטי יותר

פורסם

קיבול החום לינארי למאסה. קיבול החום של אויר הוא קצת יותר מפי-2 מזה של ברזל, אבל יש לך כמה סדרי גודל יותר ברזל בלוח מאויר בתנור.

אם נניח שבשני המקרים כמות החום שבורחת מהתנור (לא נראה לי שהטמפרטורה של האויר תהיה שונה משמעותית), זה אומר שרוב אנרגיית החום שהצטברה בלוח היתה יכול להגיע לפיצה (אגב, החלטתי שזה פיצה) אם לוח המתכת לא היה שם, ולכן לחמם אותה יותר מהר.

הא!?

ממתי מוליכות חום (= קצב פיזור האנ' בחומר.... הפרש טמפ' בין שתי נק' בחומר, במרחק שונה מהמקור חום...) של אוויר היא פי 2 משל ברזל?

http://en.wikipedia.org/wiki/Thermal_conductivity#List_of_thermal_conductivities

(שים לב לאויר ולפלב"ם...)

ושכחתם את הקטע של קיבול חום (= כמות האנ' הדרושה לחימום של החומר במעלה)- שהרי התווך (האויר או הברזל) צריכים גם להתחמם לטמפ' של התנור, וגם שם יש הבדל די משמעותי (נדרשת יותר אנ' כדי לחמם אויר מאשר לחמם ברזל)...

עריכה: הקיבול חום של ברזל הוא פי 2 מאוויר... אז פה התללת עם המושגים כנראה...

http://en.wikipedia.org/wiki/Specific_heat_capacity#Table_of_specific_heat_capacities

לגבי העניין של התנור- לפי דעתי הוויכוח הוא לא במקום. אני חושב שהאמא התכוונה שרצוי לשים את התבנית במרכז התנור והבחור רצה לשים אותה על הגוף חימום, ובמקרה הזה האמא צודקת, כי במרכז התנור הטמפ' אחידה (פחות או יותר... אם יש גופי חימום מכל הצדדים...) והפיצה תאפה בצורה טובה יותר. אם צד כלשהו יהייה קרוב יותר לוף חימום, הוא ישרף עד שהצד השני יהייה מוכן, לכן צריך להתחשב במה התוצאה שרוצים לקבל.

לגבי התבנית או רשת- אז זה גם תלוי גם באיך אתה רוצה שהפיצה תצא... על תבנית התחתית יוצאת קצת יותר לחה, ועל רשת הצק מתייבש יותר... זה בגדול...

(ההגדרות בסוגריים בחלק הראשון הן כלליות ביותר אז אל תכנסו לפרטים.... הצבא דפק לי את הראש בחודש השרות שלי, ואני משתדל לא לדעת עד כמה.

נמחק לי כל הפאקינג תואר מהראש :-X )

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים