עבור לתוכן

חיישן צבע

Featured Replies

פורסם

שלום!!!

יש לי שאלה.

אני מחפש לפרויקט גמר שלי חיישן צבע(כניסה לחיישן צבע,מוצא שלו הוא מתח)

הבעיה שאני לא מצליח למצוא את החיישן בשום חנות(ועברתי בהרבה חנויות).

אם מישהו יודע איפה ניתן להשיג,זה יעזור לי מאוד.

תודה מראש.

פורסם

אם מדובר בחיישן שמזהה שחור\לבן, אולי עוד יש סיכוי שתמצא כזה בארץ

בפרוייקט שלי, לא הצלחתי להשיג חיישן עם רזולוציה כ"כ גבוהה, שהוא מסוגל להבחין בין הגוונים השונים

ניסית באריהב?

פורסם
  • מחבר

בפרויקט שלי "הרובוט" אמור לעקוב אחרי פס בצבע שחור.

אז כן יכול להתאים לי חיישן שחור\לבן.לא הצלחתי למצוא אפילו כזה.

התכתבתי עם כמה חברות מארה"ב,לא יצא מזה כלום.

אם אתה מכיר חנויות בארץ שניתן לרכוש בהם את הרכיב אודה לך אם תשתף אותי.

תודה.

איגור.

פורסם

לא התכוונתי לארה"ב, אלא לאריהב, חנות ישראלית שמחזיקה המון רכיבים במלאי (ARIHAV - כנס לאתר שלהם)

תגלל את המושג "חיישנים\רובוטים" או משהו בסגנון, אני זוכר פעם שמצאתי אתר כלשהוא שהחזיק את כל הדברים האלה.

פורסם
  • מחבר

התקשרתי לאריהב לפני כמה שבועות,לא היה להם שום חיישן צבע.

פורסם

למה לא מצלמת אינטרנט?

פורסם

לפני כשנתיים בפרוייקט הגמר שלי בתיכון (מגמת חשמל ואלקטרוניקה) בניתי משהו דומה ל"רובוט" שלך, לפי מה שהבנתי אתה מחפש חיישן שיבדיל בין לבן לשחור, חיישנים משוכללים קיימים בשוק, אבל אני בספק אם תצליח למצוא כאלה זמינים, כל שכן יחידות בודדות.

הפתרון שאני מצאתי כי הכי מתאים היה להשתמש ברכיב מסוג - CNY70 - קישור לדפי נתונים מהאתר הנ"ל נמצא למטה.

http://www.alldatasheet.com/datasheet-pdf/pdf/26332/VISAY/CNY70.html

אופן פעולת הרכיב פשוט יחסית, הרכיב כולל לד אינפרה-אדום ופוטו-טרנזיסטור הממוקמים בצורה כזו שכאשר הקרן פוגעת במשטח היא מוחזרת בצורה הטובה ביותר לבסיס הטרנזיסטור, שבתורו נכנס להולכה.

כידוע, משטח בהיר (או לבן, לצורך העניין) מחזיר אור בעוצמה חזקה יותר מאשר משטח כהה (או שחור), ניתן להשתמש בתכונות אלו על מנת להבדיל בין פס שחור שעליו הרובוט מתוכנן לנוע לבין הרצפה הלבנה, למעשה, פרוייקט הגמר שלי עשה בדיוק את זה ועבד בצורה חלקה להפליא.

רק תשים לב שאם אתה כן מחליט להשתמש ברכיבים אלו דאג שהמרחק ביניהם לבין המשטח עליו נע הרובוט יהיה קקטן ככל האפשר שכן עוצמת הארה והקליטה לא חזקות במיוחד, כמו כן, מצאתי גם ששטח שאינו חלק או בעל "רכסים" (מרווחים בין הבלטות ברצפה) מבלבל את החיישנים מכיוון שהוא שובר את קרני האור לכיוונים לא רצויים.

טיפ קטן - אני השתמשתי בשלושה רכיבים מסוג זה שהיו מחוברים בסמיכות אחד לשני, בנוסף, על מנת לאפשר פעולה טובה יותר של זיהוי עזיבת הפס (בעיקולים) הפס השחור שציירתי היה דקה במידה כזו שרק החיישן המרכזי נמצא עליו בתנועה על פס ישר, כאשר אחד החיישנים הצדדיים "מזהה" פס שחור - משמע שיש עיקול בפס התנועה הכיוון ידוע על פי אילו מהחיישנים הצדדיים הוא זה שזיהה את הפס - חיישן ימני מזהה פס משמע שישנה פנייה ימינה, ולהיפך.

אני לא מוצא כרגע את הסרטוט הסכמתי שהיה לי בזמנו, אבל אני אחפש ואם אמצא אסרוק לך את החלקים הרלוונטיים.

בהצלחה בפרוייקט ואל תהסס לשאול שאלות.

נ.ב ועריכה - הרכיב נמצא באריהב וניתן לרכוש יחידות בודדות במחיר של שמונה שקלים וחצי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים