עבור לתוכן

24" של אושר - דיון רשמי על ההשוואה.

Featured Replies

פורסם

תודה Zuma, אבל לא הבנתי למה אתה לא מסכים איתי לגבי המשפט האחרון. זה פשוט משהו שקראתי בכמה מקומות וראיתי לנכון לציין אותו. אשמח אם תפרט.

לא ברורה לי מה כוונתך לבהירות ירודה כאשר לרב נשמעו טענות דווקא לגבי הדגם הישן שסובל מבהירות והיו שטענו כי הדגם החדיש חשוך וכהה מדי לטעמם.

תופעת הריצוד שתיארת לא מוכרת לי.

למידע נוסף על טכנולוגיית ה AMA Z קרא כאן.

כרגע אין מסך שייתן תמורה טובה יותר לכסף מהדל ובנוסף לדעתי אין שום טעם לקנות את הבנקיו שמיובא לארץ, כאשר יביאו את ה WZ יהיה

על מה לדבר למרות שגם אז אני בספק אם כדאי להשקיע 2000 ש"ח נוספים כאשר אפשר בסכום הזה לקנות כרטיס מסך חזק יותר

משמעותית לדוגמא ולהנות ממשחק חלק יותר.

מסכים איתך לעניין התמורה (ברכישה בארץ) ובכלל לגבי כל נתון שהצגת אך אני עדיין מחזיק בדעתי כי הייתה מעט נגיעה אישית באופן הצגת היתרונות,

החסרונות והייחוס למשקלן בעת הסקת המסקנות.

אנסה להבהיר למה כוונתי תוך מתן התייחסות אישית וסובייקטיבית למסקנות כפי שנראות בעיני רק על סמך התוצאות שאתה הבאת.

הDell שסבל מחוסר ויטמינים בילדותו (על כך ארחיב בהמשך) נותר נמוך-קומה ומעוכב התפתחות לגובה. כשהוא עומד זקוף נראה כאילו הוא יושב.

נותר רק לקוות שתכונה זו לא תועבר בתורשה ליוצא חלציו. גובה המסך חיוני לא רק לנוחות העבודה מולו אלא גם למי שלמשל חשב להציב אותו בחדר השינה

ולעשות בו שימוש כפול גם כטלוויזיה.

אם נתעלם לרגע מהעבודה שאיכות הקומפוננט בDell ירודה (בכלל ובאופן ניכר מזו שבBenQ) נוכל להתייחס לכך שרב שולחנות המחשב הינם בגובה

של כ- 75 ס"מ ומכאן החשיבות בהגבהה מכסימלית (במיוחד למי שפנטז לשכב במיטתו ולצפות במסך ממרחק של כשני מטרים ).

בייחוד התרשמנו לטובה מגובה המסך המקסימאלי אשר היה כמעט כפול מגובהו המקסימאלי של ה-2407WFP של Dell וגבוה בכ-7 ס"מ מהמסך של סמסונג.

גובה זה מאפשר הטיה למצב פורטרט מבלי להטות את המסך קדימה ובנוסף מביא לשיפור נוחות סביבת העבודה.

עוד ציינת בברור לגבי הDell כי

לא ניתן להטות את המסך למצב פורטרט ללא הטייתו קדימה מכיוון שאפילו בגובהו המקסימלי המסך נתקל עם פינותיו בשולחן בזמן הטיה לפורטרט

אך כמובן בל נשכח לציין יתרון חשוב במסך קטן קומה:

עבור מי שסובל ממגבלות גובה בפינת העבודה שלו, המסך של Dell בהחלט עדיף

כמן כן בBenQ נמנעות תזוזות והטיות לא רציונאליות על-ידי-כך שהמעבר בין המצבים מצריך "כמות מסוימת של כוח" ורגל המסך הכבדה שומרת על כך

שיעמוד בקביעות במיקום ובתנוחה שנבחרה. הDell מוגבל לזווית של 45 מעלות לכל כיוון כאשר בBenQ ההגבלה עומדת על 50 מעלות.

מבחינה כמותית לDell יש 4 כניסות USB לעומת 3 בBenQ אך בפועל זו השלישית (בBenQ) שמוצבת מעל המסך הרבה יותר פרקטית וחיונית

מהשתיים שממוקמות בתחתית המסך (בDell). כפי שנראה בתמונה מטה חיבור מצלמה ישירות על המסך הינו די שימושי ונוח.

3425-camera.jpg

http://www.trustedreviews.com/images/article/inline/3425-camera.jpg

לאחר שהBenQ הראה עליונות מוחלטת בתחום הארגונומיה סיימת וקבעת כי

למעשה, הדבר היחידי אשר מונע מהמסך ציון מושלם בקטגוריה זו הוא החוסר בקורא כרטיסי זיכרון רף גבוה שהציב המסך של Dell.

בחייאת דינק, קורא כרטיסי זיכרון במסך עם פלסטיקה ירודה שמשמיעה "קולות פיצפוץ" בעת נגיעה/הזזה זה "רף גבוה" ?!

זהו גימיק נחמד ותו לא.

ה FP241W הינו המסך הראשון שיצא בכלל עם ממשק HDMI ותחת למנות את היתרונות הרבים סיכמת זאת כך:

הייחוד במסך ה-FP241W של BenQ הוא בהיותו המסך הראשון בגודל זה אשר מטמיע כניסת HDMI המקלה על חיבור של נגני HD דיגיטליים,

למרות שבעזרת מתאם פשוט ניתן לחבר מקור HDMI לחיבור DVI של כל מסך שנבדק כאן היום.

ניתן להבין שמדובר ביתרון זניח ושולי לחלוטין (שלא כמו זה של קורא הכרטיסים כמובן) .

ואם כבר הזכרנו את תוכני HD שהרי אותם ויטמינים חסרים ל2407WFP בילדותו - הבעיות בהצגת תוכני 1080P לא נפתרו לחלוטין ועדיין מדווחים

גם כיום בגרסה A04 על תופעות ומחלות מוזרות כגון שהתמונה מתחלקת לחצי או חוסר יכולת להציג תמונה בחיבור למקורות וידיאו FHD.

אכן יש שיפור משמעותי בגרסה האחרונה אך רחוק מלהיות מושלם.

זה מה שנקרא נגיעה אישית כאשר בהסח הדעת אתה נוטה להציג יתרונות/חסרונות בצורה שונה לגבי מסכים שונים.

אני מדגיש שאין לי שום ספק שהנתונים שהצגת הם מלאים ומדויקים והרי כל מה שרשמתי כמעט מתבסס על תוצאות הסקירה שערכת.

אני חושב שעשית עבודה מקצועית מעולה בהבאת תוצאות בדיקתך ולנו נותר לקרוא את כולן ולא להסתפק בקריאת מסקנות בלבד.

אחרי הכול כפי שאמר מר megahertz88 מדובר בבחירה סובייקטיבית של כל אחד מאיתנו לפי שיקוליו האישיים.

האמת חשבתי לנסות להתייחס לכל הסקירה שלך שלב אחר שלב אך אני רואה שזה פשוט גוזל ממני זמן יקר ואני רק יכול לשער עכשיו כמה זמן

השקעת והקדשת לנושא.

אבהיר שלי עצמי אין שום כוונה לרכוש בארץ את ה- FP241W ואם לא אצליח לממש את כוונותיי לייבא את ה FP241WZ

כנראה שהבחירה שלי תהיה ללכת על הדל.

ואסיים בנימה "חיובית" דל טוענים שעונת ההגרלות החלה גם לגבי ה 2407 ...

http://www.dellcommunity.com/supportforums/board/message?board.id=dim_monitor&message.id=73410#M73410

• תגובות 58
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הדל אכן סובל מבעיות אך במחירו הוא נותן את התמורה הטובה ביותר וכפי שניתן ללמוד איכות התצוגה שלו בשימושים רגילים

של מחשב גם כן עוברת את הבנקיו. החסרונות של הדל צוינו, לדעתנו למרות חסרונות אלו הוא המסך הכדאי ביותר.

להזיכרך גם ה FP241W סבל מחבלי ילדות ועדיין איננו יודעים בביטחה איזה מלאי יש ליבואן בארץ.

אם בכל זאת מדובר במסכים מלפני 2007 הם יהיו מוגבלים מהדל כמו המסך שאנחנו קיבלנו.

דווקא גובהו הנמוך של הדל מאפשר להציבו יותר בקלות כטלויזיה, היתרון בגובה הינו רק בעת עבודה רגילה בישיבה מול המסך.

מבחינה ארגונומית המסך של דל מציג את כל הארגונומיה האפשרית ובכל המקרים למעט בסיבוב למצב של פיווט עושה זאת בצורה

נפלאה ללא חריקות (אם כי הפלסטיק אכן מפצפצץ במידה מסוימת) אם כל המסכים היו מציגים רף גבוה שכזה של ארגונומיה

העולם היה הרבה יותר נוח אבל הם לא, הבנקיו נותן לך יציאת USB עליונה שטובה רק למצלמה בניגוד לכניסות

בתחתית המסך של דל שמאפשרות חיבור של תחנות עגינה או ג'ויסטיק וכו. בנוסף הוא אינו מציג קורא כרטיסים

שניתן להבין מדבריך שאתה מזלזל בקיומו אך לצערי אינך יודע כמה נוח קורא שכזה ובייחוד הקורא בדל אשר מהיר יותר

מרוב הקוראים החיצוניים שניתקלתי בהם. הוא אמנם מציג קומפוננט איכותי אבל לא מסוגל לבצע PIP שלו.

הבעיות עם תוכן 1080P צוינו אך המסך של בנקיו מתח את תוכן ה 1080P ל 16:10 בכל מקרה כך שגם פה המצב אינו מושלם.

לשני המסכים ישנם חסרונות בתחום זה, חשוב רק להזיכר שאלו חסרונות רק בעת חיבור למכשירים חיצוניים ובעת צפייה ב HD

דרך המחשב אין בעיה להציג 1080P.

פורסם

לאחר קריאה נוספת של הביקורת, של ההודעות שלי, של Zuma ושלך (באגירה), ובנוסף מחקר בפורומים בחו"ל..אני חייב להודות שאני נוטה לחזור בי ממה שאמרתי בפוסט האחרון.

לפי פורומים בחו"ל כל בנקיו שיוצר לאחר דצמבר 2006 שולט באופן מלא בScale - בניגוד לדל אשר מציג Tearing בתוכן 1080 כאשר זה מוצג ב16:9 ללא מתיחה.

גם בתוכן שמגיע מהמחשב - וגם בתוכן שמגיע ממקור חיצוני בכל כניסה (כולל DVI)

בנוסף, איכות כניסת הקומפוננט נחות משמעותית בדל.

ככה שלדעתי, עד שדל תוציא את A05 (אם בכלל), או עד שתצא סדרת ה2x08 - הבנקיו עדיין עדיף. אם מדובר על מסך שאמור להציג תוכן FHD (וללא תלות במקור).

על אחת כמה וכמה אם מדובר על מסך שמיועד לחיבור לקונסולה/ממיר דרך כניסת הקומפוננט.

מבחינה ארגונומית המסך של דל מציג את כל הארגונומיה האפשרית ובכל המקרים למעט בסיבוב למצב של פיווט עושה זאת בצורה

נפלאה ללא חריקות (אם כי הפלסטיק אכן מפצפצץ במידה מסוימת) אם כל המסכים היו מציגים רף גבוה שכזה של ארגונומיה

העולם היה הרבה יותר נוח אבל הם לא.

הבנקיו נותן את אותה הארגונומיה בדיוק, עם יתרונות שאתה פירטת בביקורת (במצב הפיבוט בעיקר, אך גם בגובה).

ככה שלמעט קורא הכרטיסים, ונחיצותו של זה תלויה בהעדפה סובייקטיבית, לדל אין יתרון ארגונומי.

Zuma, בתגובתי אליך התכוונתי, בדיוק כמו שקראת, שהדגם החדיש יותר (Z) חשוך וכהה יותר מהרגיל.

אחפש לך את המידע על תופעת הריצוד.

**עריכה**

מצאתי את מה שחיפשתי:

I also try the "Perfect Motion" on settings 1,2, and 3. You should actually see the blur disappear by using any of the settings. I think the way it is supposed to work is by adding black frames or by scrolling black sections through the screen. I could indeed see a flicker, and the higher the Perfect Motion setting, the higher the flicker. I think that I may be able to get used to the lowest setting in FPS games, but if there is anything relatively static on screen, the flicker was more annoying than helpful.

מקור, ובכלל כתבה מעניינת וכמעט רלוונטית לדיון: http://www.bexox.com/showdown.htm

פורסם

אני בספק אם זו הסיבה. :P

קראתי על זה גם בפורומים בחו"ל..מבעלים נוספים של גרסאת הZ.

בכל מקרה, יום ראשון אני מדבר עם היבואן, ואשאל אותם גם לגבי המלאי הנוכחי בארץ (בגלל ה Firmware), וגם לגבי ייבוא עתידי של הZ.

פורסם

בכל מקרה, יום ראשון אני מדבר עם היבואן, ואשאל אותם גם לגבי המלאי הנוכחי בארץ (בגלל ה Firmware), וגם לגבי ייבוא עתידי של הZ.

זה לא שפוי לרכוש בארץ את ה BenQ FP241W במחיר המטורף של כ- 6.5K כאשר בארה"ב הוא נמכר ב-730$ (680$ עד סוף החודש הבא).

ביבוא אישי תוכל לחסוך לפחות 2000 ש"ח.

אולי בקניה מרוכזת של חמישה או יותר ניתן יהיה לארגן משהו רציני:

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=232645.msg2134579#msg2134579

פורסם

במידה שיש לי תקציב של $1000 ואני קונה בחו"ל ואני חושב שה 30" גדול מדי אז איזה מסך כדאי לי לקחת?

פורסם
  • מחבר

FP241WZ של בנקיו.

פורסם

תודה,אני אקנה באוגוסט.

פורסם
  • מחבר

עד אוגוסט יצאו עוד מסכי 24" חדשים, אם הקניה שלך כל כך רחוקה אני ממליץ לך לחכות ולחזור הנה שוב בקיץ.

פורסם

בשורה משמחת תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

עד אוגוסט יצאו עוד מסכי 24" חדשים, אם הקניה שלך כל כך רחוקה אני ממליץ לך לחכות ולחזור הנה שוב בקיץ.

2408WFP באופק לפי מה שהבנתי..צפי ביוני-יולי לא?

פורסם
  • מחבר

כבר עכשיו מספר יצרניות השיקו מסכי LCD בגודל 24" בניהם NEC עם שלושת הדגמים הבאים

LCD2470WUXi - לשוק המקצועי עם פאנל True Wide - IPS

LCD2490WUXi - לשוק הבינוני עם פאנל VA (כנראה של סאמסונג)

LCD2470WNX - זוהי למעשה גירסת 24 אינץ של ה 20WGX2 עם פאנל S-PVA.

גם ViewSonic לא נשארה חייבת והציגה את ה-VX2435WM שלה.

בנוסף דל העלו לא מזמן את חוברת ההפעלה של ה 2407HC שלהם ובכך איששו שאכן יגיע דגם High Color בקרוב.

בחודש יוני צפוי להופיע ה 245T ולהחליף את ה 244T, סאמסונג טוענים שה245T יציג את הפאנל 24" החדש שלהם אשר מבוסס

על תאורה אחורית מסוג LED.

נקווה שכל זה ימשיך להיות מלווה בירידה של מחירי המסכים בגודל 24".

פורסם

סקירה חשובה ביותר

שאלתח היא: לאחר ניסיון כה מוצלח שלי עם ה2007 (ממש התאהבתי) האם ניתן יהיה לצפות לצבעים דומים אצל אחיו הגדול? אולי במתחריו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים