עבור לתוכן

24" של אושר - דיון רשמי על ההשוואה.

Featured Replies

פורסם

ארז, שאלה לי אליך. מדוע היצרנים לא דובקים ברזולוציה הטבעית של HD 1920X1080?

אתה צריך לזכור שמדובר במסך שאמור לשמש גם לשימושי טקסט למשל ו-1080 פיקסלים לגובה זה מאוד נמוך. ממילא לא היית מרוויח מכך דבר - רק מפסיד שטח צפיה בכל אפליקציה אחרת.

• תגובות 58
  • צפיות 5.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

עוד פעם מדובר בפירוש לא נכון שלך של הגרפים בביקורת, המשמעות של ציון גבוה יותר לצבע מסוים לא ציינה שהמסך סובל מעודף

של הצבע הזה אלא שהצבע עצמו הוא לא באמת הצבע שצריך להיות מוצג. לדוגמא הדל אינו סובל מעודף כחול אלא הגוון הכחול שהוא מציג

מהמפעל לא נראה כחול כמו שהוא נראה כאשר המסך מכויל(הוא מעט סגול), למעשה כל המסכים מבוססי הפאנל של סאמסונג התקשו

להציג כחול מדויק ללא כיול וזה כלל את המסך של איזו. הדל למעשה סבל מעודף ירוק אך ניתן היה לתקן זאת בקלות על ידי מעבר מצבים פשוט.

הבנקיו סבל מעודף אדום אך הדרך היחידה לתקן זאת לשביעות רצון הייתה לכייל אותו וזה משהו שקשה לעשות באופן

משביע רצון ללא ציוד יקר.

אתה מוזמן לראות את הגרפים השונים בביקורת ולהבחין שבהירות השחור בבנקיו היית גבוהה מאוד(פאנל ה S-PVA מוביל בקטגוריה זו)

בנוסף יחס הניגודיות של המסך היה הכי נמוך מהקופסא, ועמד על 860:1, ה OSD של המסך סבל מבאגים עם זאת רובם לא פגעו בפונקציונליות,

ה PIP של המסך לא מאפשר PIP עם הקומפוננט, זויות הצפיה של פאנל ה P-MVA היו צרות יותר משל ה S-PVA.

לצערנו ה WZ לא מיובא לארץ, אם הוא היה מיובא הוא היה לדעתי נותן פייט יותר רציני.

בקשר לכניסת הקומפוזיט, איכותה הייתה זהה בכל מסכים, היא לא הייתה טובה מקרוב אבל מרחוק התמונה משתפרת

אל תשכח שאתה מציג תמונה שצריכה המון אינטרפולציה, מ 768X576 ל 1600X1200 (בתנאי שאתה שומר על יחס הגבהים של 4:3).

בקשר ל 1920X1200, יש להפריד בין סטנדרטים של HD לרזולוציות כגון 1080 ורזולוציות לשימוש במחשב WUXGA.

השניה אומנם מציגה 1920 פיקסלים לרוחב אבל לאורך יש צורך להוסיף פיקסלים ל TaskBar של מערכת ההפעלה.

זו הסיבה שטלויזיות LCD מגיעות בפורמט 16:9 ללא מקום ל TaskBar זאת מכיוון שהם אינן מיועדות לשימושי מחשב.

פורסם
בקשר לכניסת הקומפוזיט, איכותה הייתה זהה בכל מסכים, היא לא הייתה טובה מקרוב אבל מרחוק התמונה משתפרת

אל תשכח שאתה מציג תמונה שצריכה המון אינטרפולציה, מ 768X576 ל 1600X1200 (בתנאי שאתה שומר על יחס הגבהים של 4:3)

תיראה זה ברור לי ובטח לכולם שהמסכים האלה לא מיועדים לרזולוציות נמוכות

אבל מאוד מעניין אותי אם האיכות סבירה ברזולוציות האלו בקומפוזיט במרחק של מטר וחצי ומעלה?

איכות משתפרת לא אומרת לי אם האיכות סבירה או לא במיקרה הזה

פורסם
  • מחבר

ובכן, פה כבר נכנסת שאלה של מה שסביר מבחינתך האם הוא סביר מבחינתי?

אני אציין שלא הייתה בעיה בצפייה בטלויזיה ממרחק של שני מטר, המסכים לא הציגו

בעיות של Deinterlacing או פאקים אחרים אבל בהחלט הקצינו את הפאקים בשידורי טלויזיה.

אם השימושים שלך הם רק לקונסולה הייתי ממליץ לך בחום לקנות טלויזית LCD 32" שתהיה זולה יותר מהדל לדוגמא

ותתאים יותר לשימושים הללו, בנוסף תוכל לשבת רחוק ממנה ועדיין להנות מגודל תמונה גדול.

אם אתה מחפש מסך מחשב איכותי ומדי פעם לצפות בטלויזיה או לשחק בקונסולה ההשקעה במסך 24" עדיפה

כי הוא יהיה מסך מחשב איכותי בהרבה על פני טלויזית LCD.

פורסם
אם אתה מחפש מסך מחשב איכותי ומדי פעם לצפות בטלויזיה או לשחק בקונסולה ההשקעה במסך 24" עדיפה

כי הוא יהיה מסך מחשב איכותי בהרבה על פני טלויזית LCD.

הבעיה שלי שאני מחפש להנות מ2 העולמות

זות אומרת מסך מחשב שאני יוכל לחבר עליו גם כבלים+PS2 ובעתיד WII

והחדר שלי לא מתאים למסך גדול מעל 25 ככה שאם המסך יתפקד מצוין כמסך מחשב וטוב כמסך לקונסולות\DIVX

וכו הוא מתאים לי אבל אם הוא נופל כמסך לרזולוציות נמוכות עדיף לי לקנות מסך קטן יותר למחשב ולחכות אם הטלוויזית LCD

פורסם

מהו אפקט השהיית התמונה שהזכרת ארז ? ואיך מודדים אותו ?

פורסם
  • מחבר

ובכן כמו שציינתי בביקורת לחלק ממסכי ה LCD יש בעיה לעמוד בקצב ולצייר על גבי המסך את מה שהכרטיס מסך שולח

ואז נוצר עיכוב מסוים בין מה שבאמת קורה לבין מה שרואים על המסך.

הסברתי על כך בביקורת עצמה אך בסופו של דבר הדרך הכי קלה למדוד את העיכוב היא ע"י צילום

של מסך CRT אשר מציג את אותו התמונה שמציג ה LCD, לא יודע אם מסכי CRT מפגרים ברמה כלשהי

אחרי הכרטיס מסך מה שבטוח זה שאף מסך LCD לא הקדים CRT בבדיקה שאני ערכתי או שערכו בחו"ל.

ישבתי וצלימתי את המסכים על פני 10 דקות כאשר אני מצלם בערך 20 תמונות כל דקה במרווחים קבועים ולאחר

מכן השתמשתי בתמונות בכדי לקבוע ממוצע, בביקורת הוצגו תמונות רק של המינימום והמקסימום.

מבדיקה שערכתי עם המסכים התגלה שהאיזו והסאמסונג אכן סבלו מהשהייה גבוה שגרמה לחוסר נוחות בעת משחקים

מהירים על גבי המסכים הללו, הדל והבנקיו הציגו הרבה פחות השהייה ושם לא הורגש הבדל גדול בינהם

אך הורגש הבדל עצום לעומת הסאמסונג/איזו.

פורסם

אז ה - INPUT LAG בעצם משפיע הרבה יותר על חווית המשחק מאשר זמן התגובה של המסך, נכון ?

חבל רק שהיצרניות של המסכים לא מציינות את הנתון הזה.

גם שמתי לב שבהרבה ביקורות של מסכי LCD בכלל לא בודקים את ה - INPUT LAG, מעניין למה ?

פורסם

למעשה זה לא רק תלוי במסך - גם העכבר משפיע למשל. קראתי מאמר בנושא שמסכם את כל ההשפעות על זמן התגובה במשחקים - זה יכול להגיע בשקט לכמה פריימים טובים.

פורסם

שמדברים על איכות צבע ועל כיול , האם יש איזה שהי השפעה של הכרטיס מסך על המסך ?

האם התמונה שמתקבלת מהכרטיס מסך , היא תמיד מכויילת ? , או שימוש בכל מיני דרייברים לכרטיס , אין להם שום השפעה ?

פורסם
  • מחבר

לכרטיס המסך אין השפעה ישירה על הכיול מהבחינת התמונה כאשר אין כיול ולמעשה התמונה(דרך DVI) מכרטיסים שונים

אמורה להיות זהה לחלוטין מבחינת צבע.

כאשר מתבצע כיול כלשהו הוא מתבצע דרך טבלאות ה LUT של הכרטיס מסך ואז האות שנשלח מהכרטיס מתוקן כלפי

תצוגה נכונה על המסך(אלו הגרפים עם העקומות מהפינה השמאלית התחתונה לפינה הימנית העליונה).

התיקון מתבצע על ידי קובץ ICM שנטען לטבלאות ה LUT של כל כרטיס מסך אך באופן

כללי תמיד ממליצים לכייל כל מסך יחד עם כרטיס המסך שאליו הוא מחובר בכדי לקבל דיוק מקסימלי.

לעיתים שינוים בין דריברים בדרך הפירוש של קבצי ה ICM יכולים להוביל לתצואות פחות מאופטימליות.

בהרבה ביקורות לא בודקים את ה Input Lag אבל אחרי ריפרוף ברשת קראתי שהסאמסונג אכן סובל מהרבה עיכוב

והחלטתי לבדוק זאת בעצמי, זה יהיה חלק מכל ביקורת שאעשה מעכשיו. ;)

פורסם

תעשה השוואות על מסכי 17 ו 19" כי אלה המסכים שאנשים קונים

24" זה לא מעט כסף וזה גם גדול... תעשה אולי על זולים יותר (אל תתבייש לעשות השוואה על מסכי TN זולים... זה יעזור להרבה יותר אנשים לעומת ההשוואה על ה 24")

פורסם
  • מחבר

אל תדאג לירן, יהיו עוד הרבה השוואות גם על דברים עממיים יותר, זו בסה"כ ההשוואה הראשונה שלנו. :xyxthumbs:

פורסם

^

:xyxthumbs:

פורסם

עוד פעם מדובר בפירוש לא נכון שלך של הגרפים בביקורת, המשמעות של ציון גבוה יותר לצבע מסוים לא ציינה שהמסך סובל מעודף

של הצבע הזה אלא שהצבע עצמו הוא לא באמת הצבע שצריך להיות מוצג. לדוגמא הדל אינו סובל מעודף כחול אלא הגוון הכחול שהוא מציג

מהמפעל לא נראה כחול כמו שהוא נראה כאשר המסך מכויל(הוא מעט סגול), למעשה כל המסכים מבוססי הפאנל של סאמסונג התקשו

להציג כחול מדויק ללא כיול וזה כלל את המסך של איזו.

התבלבלתי לרגע, כשכתבתי כחול התכוונתי ירוק. הבנתי את הגרפים, והתבלבלתי בכתיבת התגובה

הדל למעשה סבל מעודף ירוק אך ניתן היה לתקן זאת בקלות על ידי מעבר מצבים פשוט.

הבנקיו סבל מעודף אדום אך הדרך היחידה לתקן זאת לשביעות רצון הייתה לכייל אותו וזה משהו שקשה לעשות באופן

משביע רצון ללא ציוד יקר.

המשפט הזה גורם לי להבין את ההבדל. בעצם זה שאפשר לכוון את הדל בקלות, ואילו את הבנקיו בקושי רב (בלשון המעטה) - אני מבין למה הוא עדיף.

תודה. עכשיו רשמית "שברת" אותי - ירדתי מלקנות את הבנקיו ועברתי למחנה הדל.

אתה מוזמן לראות את הגרפים השונים בביקורת ולהבחין שבהירות השחור בבנקיו היית גבוהה מאוד(פאנל ה S-PVA מוביל בקטגוריה זו)

בנוסף יחס הניגודיות של המסך היה הכי נמוך מהקופסא, ועמד על 860:1, ה OSD של המסך סבל מבאגים עם זאת רובם לא פגעו בפונקציונליות,

ה PIP של המסך לא מאפשר PIP עם הקומפוננט, זויות הצפיה של פאנל ה P-MVA היו צרות יותר משל ה S-PVA.

אלה דברים ששמתי לב אליהם לבד (למעט הבאגים בOSD שאגב חבל שלא ציינת בביקורת לדעתי), אבל נראו לי לא חשובים לעומת איכות התמונה - אבל כשהתברר לי כשגם נתון זה לטובת הדל - כמו שאמרתי, החלטתי לקנות אחד.

לצערנו ה WZ לא מיובא לארץ, אם הוא היה מיובא הוא היה לדעתי נותן פייט יותר רציני.

על זה אנחנו (ואני בטוח שעוד אנשים) בהחלט מסכימים.

אל תשכח שאתה מציג תמונה שצריכה המון אינטרפולציה, מ 768X576 ל 1600X1200 (בתנאי שאתה שומר על יחס הגבהים של 4:3).

תודה..בכל מקרה איכות השידור של הממיר על הפנים, ככה שהנחתי שהקומפוזיט לא יפגע בה יותר מדי.

חובה לשמור על יחס הגבהים..אני לא משוגע.

בקשר ל 1920X1200, יש להפריד בין סטנדרטים של HD לרזולוציות כגון 1080 ורזולוציות לשימוש במחשב WUXGA.

השניה אומנם מציגה 1920 פיקסלים לרוחב אבל לאורך יש צורך להוסיף פיקסלים ל TaskBar של מערכת ההפעלה.

זו הסיבה שטלויזיות LCD מגיעות בפורמט 16:9 ללא מקום ל TaskBar זאת מכיוון שהם אינן מיועדות לשימושי מחשב.

כמו שאמרתי הרבה במהלך הפוסט, תודה.

שכנעת אותי שאין הצדקה ממשית לקניית הבנקיו, ואני רשמית מעוניין עכשיו בדל.

עכשיו רק נשאר לחכות עד אמצע-סוף יוני.. :-\ אבל היי..מי יודע, אולי עד אז כבר יצא Rev A05 ;)

שוב תודה. אחלה ביקורת! מחכה לעוד..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים