עבור לתוכן

בעיה בביצוע אתחול לדיסק קשיח (Format)

Featured Replies

פורסם

שלום לכם.

יש לי מחשב חדש עם דיסק של מקסטור 250 ג'יגה.

כאשר התקנתי את מערכת ההפעלה לראשונה רציתי לחלק את הכונן ל-2 מחיצות עוד בעת ביצוע התקנת מערכת ההפעלה אבל שמתי לב שההתקנה לא יודעת לזהות כוננים בנפחים גדולים מ -100 ג'יגה (אם אני לא טועה במספר) , אז מה שעשיתי בעצם זה שהגדרתי 70 ג'יגה לכונן C שעליו הותקנה מערכת ההפעלה, ואת השאר השארתי Unpartittioned כלומר ליתר המקום בדיסק לא הקצתי מקום ואת ההקצאה של יתר המקום ביצעתי לאחר התקנת מערכת ההפעה בעזרת Adminstrative tools -> Computer management->Disk managenent.

הכל עבד טוב ויפה.

מתי מתעוררת בעיה?

כאשר אני מעוניין להתקין מערכת הפעלה מחדש ותוך כדי לפרמט רק את כונן C ולהשאיר את כל התכנים בכונן D כשהיו.

משום מה אני מקבל הודעה בהתקנה שמסבירה שכונן D הוא הקצאה דינאמית של כונן C ולכן עליו להימחק גם.

איך מטפלים בבעיה ומחלקים את הכוננים בצורה כזו שאוכל להשאיר את כל התכנים בכונן D לאחר פירמוט של כונן C?

תודה!

פורסם

באיזה ווינדוס אתה משתמש רק לווינדוס XP SP2 יש תמיכה בגוננים גדולים מ100 גיגה וצריך להתקין אותה בשביל תמיכה בהתקנה על דיסק כזה

פורסם
  • מחבר

אני עובד עם XP אבל כמובן לפני שאני מגדיר את המקום שנותר אני מתקין SP2.

השאלה היא אם יש דרך לעשות את זה בלי כלים מיוחדים?

אחת מהדרכים שחשבתי עליהן היא שבעת התקנה של מערכת ההפעלה אני לא משאיר את המקום שנותר Unpartittioned אלא אני מגדיר אותו בכל זאת, אפילו אם המערכת הפעלה מראה לי רק 100 ג'יגה כשבעצם יש לי יותר. ואז SP2 כבר יעדכן את זה לבד...

אין לי מושג אם זה יעבוד, אני מקווה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים