עבור לתוכן

אני מתלבט בין מספר דיסקים קשיחים IDE

Featured Replies

פורסם

אני מעוניין לקנות דיסק קשיח IDE אמין בנפח של 250-300GB לצורך גיבויים.

ההתלבטות היא בין Samsung 250GB 8MB ל-Seagate Barracuda 250GB 8MB ו-Maxtor MaxLine III 250GB 16MB או Maxtor MaxLine III 300GB 16MB (דיסקים קשיחים של WD לא באים בחשבון מבחינתי).

הסמסונג ידוע כדיסק קשיח מאוד חרישי, אבל קשה למצוא אותו. הדיסק הקשיח מיועד למחשב שמותקנים בו שני דיסקים קשיחים שקטים של סמסונג, ועוד שניים של מקסטור שהם גם מאוד שקטים, כך שאני לא מתעקש במחשב הזה על שקט מוחלט, כל עוד הדיסק הקשיח שקט ברמה סבירה. חשובה יותר הטמפרטורה של הדיסק הקשיח בשל ריבוי הדיסקים הקשיחים במחשב.

הדבר הכי חשוב לי בדיסק קשיח, במיוחד דיסק קשיח המיועד לגיבויים, זה האמינות של הדיסק הקשיח, כך שהתכוונתי לקנות את הסיגייט שידועה כחברה אמינה הנותנת 5 שנות אחריות על הדיסקים הקשיחים שלה. אבל, אז ראיתי שאפשר להשיג את מקסטור מסדרת MaxLine III עם 16MB (הסדרה הרגילה היא DiamondMax) המיועד לפי החברה ל-1,000,000 שעות עבודה (114 שנים), ויש עליו אחריות של 5 שנים לפי החברה (חלק מהחנויות נותנות עליו רק 3 שנות אחריות) במחיר יותר זול במידה די משמעותית מהסיגייט.

נראה שדי ברור שרצןי לקנות את המקסטור, לא? עדיף אפילו לקנות את המקסטור 300GB שיוצא יותר זול ביחס לנפח שלו.

מה הסיבה לכך שהסיגייט יותר יקר מהמקסטור מהסדרה האיכותית יותר שמיועדת בד"כ לשרתים?

נ.ב.

אשמח לקבל תגובות בהקשר הזה גם בנוגע לת'רד הבא: מדיניות החלפות דיסקים קשיחים מקולקלים של חנויות

פורסם

אני גם שמעתי דברים ממש טובים על ה -MAXLINE הללו.

לגבי המחיר..... לא יודע להגיד לך.

קרא את ההשוואה הזו, אולי יעזור לך בבחירה:

http://www.tomshardware.com/storage/20050927/index.html

פורסם
  • מחבר

ההשוואה לא ממש עוזרת.

ביצועים לא ממש קריטיים.

הדבר הכי חשוב זה האמינות.

טמפרטורה לא גבוהה גם חשובה במידה מסויימת.

פורסם

מה דעתך על WD?

פורסם
  • מחבר

מה דעתך על WD?

דיסקים קשיחים של WD לא באים בחשבון מבחינתי.

פורסם

אם הוא במחיר טוב ועם אחריות ל5 שנים

אז...(וכמו כול MAXTOR הוא אמין אני בטוח..)

פורסם
  • מחבר

בלמיר, SEAGATE Barracuda 250GB ST3250823A IDE 7200RPM 8MB 5Y עולה 735 ש"ח, בעוד ש-דיסק Maxtor 250GB IDE MaXLine III RoHS 7200RPM 16MB Buffer 5Y עולה 669 ש"ח. דיסק SEAGATE Barracuda 300GB ST3300831A IDE 7200RPM 8MB 5Y עולה 957 ש"ח, ואילו דיסק Maxtor 300GB IDE MaXLine III RoHS 7200RPM 16MB Buffer 5Y עולה 862 ש"ח.

ב-LogicPC, דיסק קשיח Seagate 250GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA HDD עולה 730 ש"ח, Samsung 250GB 7200 rpm 8MB Buffer ATA100 HDD עולה 740 ש"ח, Maxtor 250GB 7200 rpm 16MB Buffer ATA133 HDD עולה 700 ש"ח ו-Maxtor 300GB 7200 rpm 16MB Buffer ATA133 HDD עולה 770 ש"ח (לא ידוע האם שני הדגמים של המקסטור הם מסדרת MaxLine III, אבל הם נותנים רק 3 שנים אחריות).

ב-Ivory, דיסק קשיח Maxtor 250GB 7200RPM 16MB Buffer ATA133 (אני לא יודע האם הוא מסדרת MaxLine III) עולה בסדר גודל דומה לחנויות האחרות. אני לא אציין את המחיר שהם נתנו לי, מכיוון שהם לא מפרסמים אותו באתר שלהם.

בפנדה, Seagate Baracuda 250GB 8MB 7200RPM עולה 714 ש"ח, ואילו Maxtor 250GB 16MB 7200RPM MaXLine III עולה 1,154 ש"ח. Seagate Baracuda 300GB 8MB 7200RPM עולה 939 ש"ח, בעוד ש-Maxtor 300GB 16MB 7200RPM MaXLine III עולה 1,701 ש"ח.

בפנדה, המחיר של המקסטור מסדרת MaxLine III יקר באופן משמעותי ביותר מהסיגייט ברקודה. לכן, זה מאוד מפליא שבלמיר המקסטור MaxLine III יותר זול בהרבה מהסיגייט ברקודה. אני לא יודע האם ב-LogicPC וב-Ivory מדובר ב-MaxLine III או ב-DiamodMax.

לגבי האחריות של סיגייט, זה בעצם רק 3 שנים אחריות עם זיכוי מסויים (כנראה לא בסכום שיאפשר לקנות דיסק קשיח חדש) בשנתיים נוספות. לא ברור לי מה בנוגע לאחריות של 5 שנים של המקסטור MaxLine III.

לפי הנתונים שהבאתי, נראה כי משתלם לקנות את ה-Maxtor 250GB 16MB Buffer MaxLine III בלמיר ב-669 ש"ח (2.676 ש"ח ל-GB), אלא אם כן המקסטור ב-LogicPC הוא גם כן מסדרת MaxLine III. במקרה כזה, עדיף לקנות ב-LogicPC את ה-Maxtor 300GB 16MB Buffer MaxLine III ב-770 ש"ח (2.566 ש"ח ל-GB).

במידה ויש לכם נתונים לגבי חנויות אחרות באיזור המרכז עם מחירים יותר אטרקטיביים, אשמח לקבל תגובה. ציינו בבקשה גם את מדיניות החלפת הדיסקים הקשיחים של אותה חנות, במידה והיא ידועה לכם.

פורסם

הכי קריר ושקט זה ה SAMSUNG... הייתי הולך עליו.

פורסם

חדש עם אחריות? אם כן, שווה..

אם לא מפריע לך הרעש, כמובן...

פורסם

קניתי אחד כזה לעצמי

הוא היה שקט חבל"ז אתה אפילו לא יודע שהוא מחובר לחשמל

ממש ממש ממש שקט

גם אני בהתחלה חשבתי לקנות Segate בגלל שאמרו לי שהוא שקט אבל הצליחו לארגן לי את המחיר הזה על WD אז זה

היה שווה, ואני מאוד מרוצה

יש אחריות 3 שנים,קונים את זה דרך חנות

אני כנראה יכול לארגן עוד אחד אבל אם אתה לא גר בירושלים זה לא כל כך משתלם (הנסיעה וכל זה)

פורסם

חכה, הם תמיד שקטים בהתחלה

אחרי זה הם מתחילים לעבוד כמו מגרסות נייר

פורסם
  • מחבר

הכי קריר ושקט זה ה SAMSUNG... הייתי הולך עליו.

את זה אני יודע, אבל אני לא מוצא סמסונג IDE בנפח של 250GB, והדיסק הקשיח הזה מיועד למחשב ישן (לא ל-HTPC שדיברתי עליו בת'רדים אחרים) לצורכי גיבוי, ולכן יש חשיבות עליונה לאמינות שבה נודעת סדרת ה-MaxLine III של מקסטור.

אני יכול להשיג דרך העבודה שלי את הדיסק קשיח הזה

http://www.noacomp.co.il/Product.asp?productid=33

ב 500 ש"ח

תודה, אבל יש לי ניסיון גרוע עם דיסקים קשיחים של WD, ומאחר ואני רוצה דיסק קשיח מאוד אמין לצורכי גיבוי, לא הייתי לוקח WD גם בחינם.

לדיסק קשיח יש אחריות, אבל האחריות לא מכסה את המידע שנמצא על הדיסק הקשיח. כדי להגן על המידע צריך לגבות אותו, אבל שוב - הדיסק הקשיח הזה מיועד לגיבויים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים