עבור לתוכן

בעיה בפתיחת המחשב

Featured Replies

פורסם

הבעיה מתחילה מאז שעשיתי למחשב ריסט , הוא מעלה ת'תמונה של אינטל פנטיום 4 וזה ,אבל אחרי זה הוא מעלה מסך שחור עם הסימן :" _ " מהבהב כזה , ואחרי כמה דקות הוא כותב

"SETUP IS INSPECTING YOUR COMPUTER HARDWARE CONFIGRATION "

מדובר ב לוח אם : INTEL DEKSTOP BOARD D845WDE , ומעבד 1.5 GHZ , אני אפילו לא יודע איך אני מגיע לביוס , ניסיתי את כל האפים ודיליט והוא לא מגיב לשום דבר

יש למישהו פיתרון לבעיה ? זה דחוףףףף

תודה לעוזרים

פורסם

לביוס בדר"כ מגיעים עם הכפתור הדיליט (Delete) שנמצע מעל מקשי החיצים במקלדת

חוץ מזה...

אין הרבה איך לעזור לך אם לא תספר לנו יותר על הבעיה,

היא התחילה אחרי פעולה מסויימת? התקנת לאחרונה חומרה חדשה?

אם כן, תנסה להסיר אותה (פיזית, אם נניח זה כרטיס קול למשל או משהו כזה)

ואז תבדוק אם המחשב עובד, עד שתדע מה גורם לבעיה

פורסם
  • מחבר

דיליט לא עוזר , ... לא התקנתי שום חומרה חדשה על המחשב פשוט עשיתי ריסט ו*אופ* זה מה שקרה לי

פורסם

טוב אז תנסה להסיר כל חומרה שיש לך שאינה קריטית על מנת שהמחשב יעלה

(כלומר, כונני דיסקים, כרטיס קול וכו') ואז תראה אם המחשב עובד,

אם כן אז תתחיל לחבר אחד-אחד (וכל פעם להדליק את המחשב) ואז ברגע

שהמחשב יפסיק לעבוד, מה שחיברת אחרון הוא מן הסתם הבעיה

פורסם

SETUP IS INSPECTING YOUR COMPUTER HARDWARE CONFIGRATION

ככה מתחילה התקנת הוינדוס. יש לך דיסק של וינדוס במקרה בכונן?או שאיך שהוא התפרמט לך ההארדיסק

אם אחרי ההודעה הזאת המחשב לא מגיב ביכלל(מה שהיה לי) תנסה לחבר את ההארדיסק למחשב אחר ולפרמט אותו דרל שמה להחזיר אותו למחשב שלך לראות אם אפשר להתקין את הוינדוס..במידה ולא שים אותו במחשב אחר לראות אם דרכו אפשר להתקין..אם לא..כנראה שהלך ההארדיסק

פורסם

לפי הדגם הלוח הוא של אינטל ולביוס בלוחות הללו נכנסים עם F2 לא עם DELETE .

פורסם
  • מחבר

אוקי אז ככה , לקחתי ת'הרד דיסק של המחשב הזה למחשב אחר , ופירמטתי אותו.... הוא ריק עכשיו . אני מחזיר אותו למחשב ועדיין הוא עושה לי ת'הודעות האלה , מה שכן ומוזר , עם הרד דיסק הוא עושה בעיות , בלי הרד דיסק ורק סידירום במחשב הוא יכול להתקין ת'וינדוס אקס פי אבל אחרי זה הוא אומר שאין הרד דיסק כדי להתקין אותו , אני ממש לא יודע מה הבעיה הזאת פתאום , איך זה שההרד דיסק פועל במחשב אחר , ואצלי זה עושה בעיות :kopfpatsch: ? ( אגב כדי להכנס לביוס זה לחיצה על F10 ולא 2 )

פורסם

איך ההרדיסק מגומפר ? ועל צמה הוא מחובר ?

פורסם
  • מחבר

הההרד כיאלו בביוס כתוב שהוא על פרייימי מאסטר והכל בסדר , . זה MAXTOR 40 ג'יגה IDE .... הכל מחובר כמו שצריך , אני מציין שוב לא נגעתי במחשב הזה בכלל , עשיתי ריסט ופתאום הוא עשה ת'בעיה הזאת ואת ההודעה הזאת , ומה שמוזר שפירטמתי אותו עכשיו במחשב אחר החזרתי למחשב והוא עדיין עושה ת'בעיות האלה

פורסם

ניסית להתקין אותו במחשב אחר? (לחבר ולהתקין עליו וינדוס)

פורסם

כדאי לנסות שני דברים:

הראשון, לנתק את כל ההתקנים המיותרים (כלומר להשאר רק עם דיסק קשיח וכרטיס מסך) ולחבר את הדיסק הקשיח (רק אותו) ל- IDE2. יתכן ש- IDE1 נפגם מאיזושהי סיבה.

השני, לעשות ריסט לביוס על ידי הוצאת הסוללה והחזרתה למקום. בהחלט יכול להיות שחל שיבוש בביוס בעקבות הריסט.

פורסם
  • מחבר

טוב אז הגעתי למסקנה מאוד מאוד ( מאוד.... ) מוזרה , כשאני מחבר רק את הסידירום לחיבור של IDE 1 או IDE 2 , הכל עובד , אני אפילו מכניס ת'דיסק של וינדוס אקס פי הוא מנסה להלעות ת'התקנה אבל אחרי זה הוא אומר שאין הרד דיסק...

עכשיו אם אני מחבר את ההרד דיסק ואת הסידירום ביחד שום דבר לא מגיב הוא פשוט מגיע לקטע של " _ " וזהו ונתקע , הצלחתי פעם אחת שזה יעבור אחרי חצי שעה ככה , הוא הצליח להלעות את ההתקנה של הוינדוס ולהעביר ת'קצבים או משהו כזה מה שהוא עושה בהתקנה ואז יש קטע של לעשות ריסט , הוא עושה ריסט ואז שום דבר לא מגיב ...... עכשיו אני קצת מתעסק עם לינוקס וכל מני שטיות כאלה אבל ברמה מאוד נמוכה , חיברתי רק ת'סידירום העלתי KNOPPIX והוא עלה אחרי ה " _ " ( כמה דקות לאחר מכן ) רק בעיה כשהמסך שם עולה אנ'לא רואה כלום פשוט הכל כל כך קטן שאי אפשר לראות כלום

הביוס ? יש מקרים שהוא כן עולה , יש מקרים שהוא לא עולה פשוט לפי מצב הרוח שלו , אף אחד לא שולט על זה ...

אין אני פשוט לא יודע מה לעשות

מה שהכי מוזר חיברתי ת'הרד דיסק ההוא למחשב אחר , פירמטתי אותו והוא ריק ... במחשב אחר הוא עובד , ואצלי לא ? כנראה שזה משהו אולי בלוח ?

עשיתי את כל הדברים שאמרו לי עד עכשיו החלפתי בין IDE 1 ל IDE 2 , החלפתי מלא כבלים של ה IDE עצמו , הוצאתי ת'סוללות של הביוס והגזרתי אותם כל הזמן מחדש ושום דבר לא עוזר.... אני פשוט נואש כבר , למישהו יש רעיון :-( ??

פורסם

מתוך התגובה האחרונה קשה להבין אם הבעיה היא בביוס, בדיסק, או במקום אחר.

מה פירוש הביוס לפעמים עולה ולפעמים לא?

אם הדיסק שלך מזוהה על ידי הביוס במחשב אחר אז הוא צריך להיות מזוהה גם אצלך אם לוח האם והביוס תקינים. קח רק אותו, ללא שום התקן נוסף, חבר וג'מפר אותו נכון ותנסה להפעיל את המחשב לאחר שהחזרת בביוס את ערכי default. אם הדיסק לא מזוהה בבדיקת פוסט (בדיקת רכיבי החומרה ע"י הביוס. המסכים השחורים לפני שווינדוס מתחיל לעלות), או אם בדיקת פוסט בכלל לא מתבצעת, אז יש לך בעיה של ביוס מקולקל או רכיב חומרה שנדפק. אם הבעיה היא לא בזכרון אז יש לך, כנראה בעיה בלוח האם.

אם אתה רוצה למצוא את הבעיה אתה חייב ללכת צעד אחר צעד בסבלנות ובשיטתיות.

פורסם
  • מחבר

מתוך התגובה האחרונה קשה להבין אם הבעיה היא בביוס, בדיסק, או במקום אחר.

מה פירוש הביוס לפעמים עולה ולפעמים לא?

אם הדיסק שלך מזוהה על ידי הביוס במחשב אחר אז הוא צריך להיות מזוהה גם אצלך אם לוח האם והביוס תקינים. קח רק אותו, ללא שום התקן נוסף, חבר וג'מפר אותו נכון ותנסה להפעיל את המחשב לאחר שהחזרת בביוס את ערכי default. אם הדיסק לא מזוהה בבדיקת פוסט (בדיקת רכיבי החומרה ע"י הביוס. המסכים השחורים לפני שווינדוס מתחיל לעלות), או אם בדיקת פוסט בכלל לא מתבצעת, אז יש לך בעיה של ביוס מקולקל או רכיב חומרה שנדפק. אם הבעיה היא לא בזכרון אז יש לך, כנראה בעיה בלוח האם.

אם אתה רוצה למצוא את הבעיה אתה חייב ללכת צעד אחר צעד בסבלנות ובשיטתיות.

כשאמרתי שהביוס לפעמים לא עולה זה אומר שאני לוחץ על F10 ושום דבר לא קורה , לפעמיים הוא עולה ולפעמים הוא כן עולה , אם הוא עולה אז הוא מזהה את כל החומרה וכל הדברים אבל פשוט הוא מעלה ת'מסך של ה " _ " ושום דבר לא קורה ...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים