עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

ספקים ומארזים

פורום בנושא ספקי כוח, מארזים ומערכות UPS

1. אני מתלבט לגבי איזה מארז כדאי לקנות למחשב חדש שהמפרט שלו: http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=344504.msg2978972#msg2978972 לא הייתי רוצה לחרוג מ 5500 ש"ח סה"כ והמפרט הנוכחי עולה 4767 ש"ח בלי מארז וקירור למעבד. אני מניח שקירור למעבד יעלה משהו כמו 250 ש"ח ולכן אני מחפש מארז שעולה עד 500 ש"ח. הדרישות שלי הוא שיהיה FULL TOWER, שיהיה פילטר אבק, גומיות בחיבורי דיסקים ושיגיע עם מאווררים שקטים וטובים. כמו כן אם יש לו מגבלות (כמו ש TONIQ TOWER לא נכנס בפנים וכו') אז נא להגיד גם כן.

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by a-v-i,

היי, איזה שילוב יתן לי יותר שקט? מצד אחד, הCM534 מפחיד אותי בגלל שאין לו גומיות לHD ולא בא לי ויברציות של HD במארז. למרות שרוב הדעות אומרות שהוא שקט יחסית למחירו הזול. מצד שני, הסיסוניק נחשב יותר שקט מהספק שיש בסונטה. אגב, אם אני אקנה את ה534 בסופו של דבר, אני גם אקנה סט לאטימת המארז של TT כמו שיש בלוג'יק PC. מה אתם אומרים? איזה שילוב מנצח מבחינת שקט? והאם אולי יש עוד מארזים ברמת המחירים של ה CM534, בערך 300 ש"ח, שיתנו לי יותר שקט? תודה רבה.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by greenvector,

אני הופך מחשב ישן ל HTPC, מעבד Conroe E6400 ישן וכ.מסך 5770. אני צריך מארז כמה שיותר קומפקטי שיכיל את הרכיבים (ל.אם ATX רגיל), עדיפות למארז שוכב אבל לא חובה. המחשב יהיה ממוקם בסלון. תקציב 300-400 ואם יש משהוא שיעשה את העבודה בפחות אז עדיף. תודה

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  4. Started by etbk,

שלום לכולם, לפני כמה ימים קניתי מארז HTPC של JSP-TEK עם ספק של ez-cool 300W. המארז יפייפה מגיע עם שני מאווררים שקטים בצדדים אבל מה... לספק הזה יש מאוורר 80mm שעושה רעש מטורף אולי 50 dba. הרכבתי מאוורר אחר 0.15A והמחשה נדלק אבל לא עולה כלל. חזרתי את המאוורר 0.19A המקורי והכל חזר לעבוד. http://www.goldtop.co.il/show_details.asp?prod_id=19059&catid=878 חברה בבקששה עצות מה לעשות עם הרעש האיום?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. והאם יש טעם לנקות אותו? כי הוא אחד הרכיכים הכי חמים שיש פה ובעיקר שיש לו שני מאווררים ענקיים אבל יש לי תחושה שאחד מהם כבר לא עובד

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  6. Started by LiorZi,

חשבתי לבנות בעצמי מארז פתוח למחשב, משהו בסגנון "test bench" שיש במעבדות תיקונים וכאלה... לדוגמא: http://www.coolermaster.com/product/Detail/case/test-bench/test-bench-v1.html אני כנראה יתלה אותו מעל השולחן מחשב (גבוה). מה שאני "פוחד" ממנו הוא אבק שיצטבר שמה אחרי תקופה מכיוון שהמארז פתוח לגמרי, כמה זה יכול לפגוע אחרי תקופה ברכיבים? בקירור? או בכל דבר אחר? אציין שזה מחשב מבוסס i7 3770k עם OC ו-GTX670. תודה לעונים.

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  7. Started by גיימרית,

ראיתי שיש מארזים שמגיעים עם..לא בדיוק תיק, אבל לא ידעתי איך לקרוא לזה, לנשיאה שלהם. יש אפשרות לרכוש משהו כזה בארץ? מישהו נתקל?

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  8. ליילה/ בוקר טוב אנשים. אני בונה HTPC מבוסס לוח ATX ומחפשת מארז איכותי ושקט מתאים. הצעתם לי בעבר בפורום את הדואט (אם כי הבנתי שהיו שטענו שהוא לא מספיק איכותי ושקט) אולם לדאבוני כרגע הוא חסר אצל היבואן וצפוי להיות עוד כ- חודש לפחות . בעקבות זאת פתחתי בחיפוש אחר מארז חלופי. הדרישות כאמור הן : - תואם ATX - מקום לצורב. רצוי גם מקום נוסף אליו אוכל להוסיף במהשך כונן Blu-Ray או HD-DVD. - מקום ללפחות שני קשיחים, עדיף יותר כדי שאוכל להוסיף היה וארצה - מינימום 2 USB 2.0 קדמיים (עדיף יותר) - כמובן שיציאת אוזניות ומייק. פייר-ווייר יתקבל בברכה - קורא כרטיסים אופטיים יכול להיות נחמד. לא חובה.. חייב - להיות איכותי מאוורר טוב ושקט. אם יגיע עם ספק איכותי שמסוגל להחזיק מחשב חז…

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  9. Started by SensatioN,

http://www.newegg.com/Product/Product.asp?Item=N82E16811999164 דיברתי עם lascada אמרו לי שאני יכול להזמין כזה ב300 שקל אבל זה לא מתאים לכול המארזים וב3dgameman http://www.3dgameman.com/content/view/6629/48/1/3/ מי צודק ? אז שווה? או שיש משהו דומה לזה שאפשר לקנות?

• 1 תגובה
    • 1.1k צפיות
  10. Started by belldom,

קניתי לא מזמן מחשב חדש עם ספק כוח SEASONIC SS-400ET 400W ומארז Antec Two Hundred. הספק כוח יושב בתחתית המארז. ובחנות התקינו אותו כך שהאוורור שלו (מאוורר 12 ס"מ) פונה כלפי מטה. יש לציין שאין במארז חורים לאוויר אבל יש רווח של מספר מלמטרים בין הספק כוח לריצפת המארז רציתי לדעת: 1.האם זה בסדר שהספק מותקן ככה במארז (או אולי עדיף להפוך אותו) ? 2. (בהתאם לתשובה 1) האם זה ישפר את המצב (או אם יש טעם וכדאי) אם אעשה חורים במארז (מודינג) בשביל אוויר מבחוץ בשביל הספק כוח ?

• 4 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by roiei,

אני בדרך לרכישת כ.מסך 9800 GX2 ולכן אני רוצה לשדרג את הספק שלי איזה ספק מומלץ במחיר של עד 650 ש"ח? תודה.

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. שלום. נשאלתי שאלה. מה המשמעות בפועל [!] של ספק כוח איכותי מאוד, מול ספק כוח בינוני. כן, ברור שספק כוח "מאעפן" (כמו שאומרים), מהווה סיכון למערכת כולה - יכול "לצלות" אותה, וסביר מאוד שימות בשלב צעיר יחסית. א-ב-ל, כאשר אנחנו מדברים על ספק כוח בדירוג 80PLUS למשל, או אפילו על דירוג BRONZE, לעומת ספק GOLD, איך האיכות הזאת באה לידי ביטוי? האם יש לה משמעות בפועל [מלבד ההשפעה הקלה על צריכת החשמל מהקיר]? האם יש לה השפעות על חיי החומרה [לוח האם, כרטיס המסך]? תודה!

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  13. היי , לאחרונה ראיתי מארז של ASUS זה מארז לגיימרים , ואני תוהה האים ניתן להשיגו בארץ זה המארז , http://www.oelse.com/wp-content/uploads/2008/03/asus-ares-cg6150-5.jpg כנ''ל לגבי ספק 1000 ואט שלהם ... עדיף מהארץ , אך אפשר גם מאיביי. תקציב , 3000 עד 4000 ש''ח לשנייהם. מישהו שמע , ראה משהו ???

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by pincher_95,

אז ככה אני חושב להתקין ATI X1950XTX 512Mb PCI-E CROSSFIRE EDITION במחשב שלי להלן המפרט שלי: GIGABYTE P35 DS3+E6750 OCZ DDR2 2x1024MB 800MHZ Platinum Rev 2 W.D 200Gb 8M buffer sata ASUS dvd-rw sata SONY dvd-rom ide 2 מאווררים במארז אני חושב לקנות את הספק כי הוא בתקן PLUS80 אבל אני חושש שהוא לא יחזיק את המערכת , אז כן צריך דעות/המלצות...... אאאא כן ותקן PLUS80 חשוב לי מאוד....

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  15. Started by shmil_y,

היי יש לי מחשב ישן מ-2002 פנטיום 4 1.4GHZ מארז ATX. שבוע שעבר נשרף לו הספק. ניסיתי להחליף את הספק בספק חדש גנרי, אך המחשב לא עובד: הוא כביכול נדלק, המאווררים עובדים וגם הנורה על הלוח אם עובדת, אך אין תמונה במסך. ניסיתי להחליף כרטיס מסך אך לא עזר. שכן שלי שהוא טכנאי אמר שהספק שהבאתי לא מתאים למחשב, והמתחים בספק שהבאתי גבוהים מידי. בחנות אמרו שאין דבר כזה וכל ספק אמור לעבוד עם המחשב, לא היה להם ספק עם מתחים דומים לזה שהיה לי. האם יכול להיות באמת שהספק לא מתאים למחשב? או שבוודאות הלך הלוח וצריך לקנות מחשב חדש?

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. אחרי כשעה וחצי של הרכבה (כולל פירוק החלקים מהמארז הקודם) סיימתי להרכיב את המארז ויש לי כמה שאלות בנוגע למאוורים קודם כל אני חייב לציין שממש התלהבתי מהמארז , הסידור כבלים ממש אדיר והגימורים שלו.. אין מילים חזרה לשאלות 1) יש לי כרגע 3 מאווררים, איך כדי לסדר אותם ואיפה ? 2) כדי להוסיף עוד מאווררים או שמיותר ? 3) מה זה כל הברגים שמחוברים בצדי המארז בכלוב של החמש וחצי? (יש שם משהו כמו עשרים ומשהו ברגים)

• 9 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by spider272,

האם בכך שקניתי ספק כוח שהוא לא 80PLUS זה היה טעות?זה כל כך חשוב חוץ מצריכת החשמל?האם הספק מספק 550 וואט גם שהוא לא 80PLUS? הספק הוא enermax naxn 550 תודה לעוזריםםם

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. Started by spektor,

שלום קניתי היום את ספק S12II-520 ולא מצאתי יציא 4pin בישביל לחבר אותו ל לוח אם יש רק 2x4pin אם אני יכול לחבר אחד מ 4pin תודה [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 1.1k צפיות
  19. Started by Sulam,

שלום, ברצוני לרכוש מחשב חדש. הופנתי לתת-פורום הזה על מנת לקבל המלצה לספק(ואלי גם מארז) אופטימלי עבור החלקים(המפורטים למעלה). אשמח גם אם אקבל המלצה למארז מבודד רעשים בעל זרימת אויר טובה. תודה מראש, דני!

20. Started by danix20,

היי חבר'ה, רציתי לשאול אתכם אם הספק הזה יוכל להחזיק את המפרט הזה , ללא שיהיו צפויות בעיות וללא קושי (וכמובן עם חיים ארוכים): מעבד: I5 3550 IVY BRIDGE 3.30GHZ לוח אם: GIGABYTE - B75M-D3V כרטיס מסך : Sapphire Radeon R9 280X VAPOR-X OC 3GB GDDR5 2xDVI HDMI DP PCI-Eמארז: Sharkoon Tauron White ATX Case הספק כוח יהיה: 520 W MODULAR SEASONIC+ BRONZE ACTIVE (http://ksp.co.il/?uin=9816) זיכרון - 2 כרטיסים של 4GB לא יודע מה הדגם האמת.. אשמח לעזרה בנושא.. תודה רבה!!!

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by adirnasri,

העם למארז הזה יש ספק כוח Compucase HEC 6A19 400TRT White ועם כן הוא טוב?[br]פורסם בתאריך: 30.12.2007 בשעה 22:04:29 UP

• 10 תגובות
    • 1.1k צפיות
  22. שלום לכולם, אני רוצה המלצה לספק טוב ומארז טוב . כעיקרון מעבד d2c e6400 ,זיכרון ddr2 1024 x2 g.skill , כרטיס מסך לא סגור עדיין זה או 8800gts 320 או 8600 שעומד לצאת בקרוב. זה בגדול המפרט ,אני רוצה ספק חזק שיעמוד גם בשידרוגים בעתיד ומארז שיתאים לו,יופי של המארז לא הכי חשוב לי מה שחשוב שהמחשב לא יהיה רועש ושיהיה אוורור טוב. תקציב בשביל שניי החלקים זה עד 1000 אבל זה ממש המקסימום עדיף זול יותר. תודה אנשים :silly: ;D

• 12 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by Kukishin,

האם ספק כח LIBERTY 400W יספיק לי לקונרו6600 + 8800GTS ?

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  24. Started by ma4351,

ע"פ מה שקראתי בסקירות הוא אמור לבא עם 4 מאווררים אבל בהרבה חנויות אני רואה שכתוב 3x120 מה זה הקטע הזה? איפה אני יכול למצוא בטוח עם 4 מאווררים? אני מחפש את הp182 se

• 11 תגובות
    • 1.1k צפיות
  25. Started by skyd,

היי, עד עכשיו היה לי PRPC650 של Advice, שעשה לי רק צרות, ולא באמת החזיק לי את מערכת המחשב. לימים הבנתי שיש הבדל בין ספק כח אקטיבי לפאסיבי, ושזה משפיע על ה-UPS שצריך לקנות. כנראה שספק הכח שברשותי הוא אקטיבי - Antec EA-500D GREEN: http://store.antec.com/Product/power_supply-earthwatts/ea-500d-green/0-761345-27504-0.aspx הפעם אני רוצה לקנות UPS של לפחות 1000VA. בחנות אמרו לי שאני צריך UPS מסדרה גבוהה יותר מאשר הבסיסית - מכשיר שתומך בסינוס טהור. מדובר למשל על JP1000 של Eitan Engineering, או על SL1000 של Advice, ששניהם עולים למעלה מ-1000 ש"ח. נאמר לי שלחילופין, אני יכול לקנות UPS בסיסי אבל עם VA גבוה יותר, בין (1000VA ל-1500VA), וש-UPS כזה גם יעשה את העבודה במחיר של 500-600 ש…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות

דיונים חדשים בפורומים