עבור לתוכן

מסכי מחשב

מסכי מחשב מומלצים, סקירת מושגים, המלצות רכישה - כל השאלות והתשובות

1. חיפשתי בפורום הודעות על המסכים והבנתי שעדיף את ה wide של LG בגלל המפרט.. אבל זה מכמה הודעות לפני כחודש.. מה קורה היום? עדיין עדיף LG או שכבר יש 19 wide יותר טוב של חברה אחרת..? דבר שני, יש לי בורד של אסוס עם כרטיס מסך onboard... מחשב אינטרנט בלבד: High Definition Video Processing with max. resolutions to 1920 x 1440 (@ 75Hz) זה אומר שזה יעבוד טוב נכון? מקווה לעזרה, מתכנן לקנות כבר בראשון! בתודה מראש ליאור! ???

• 9 תגובות
    • 1.3k צפיות
  2. Started by LooseCannon,

אהלן, למסך הזה שמתיימר להיות 20" אבל כמו שחלק ממכם יודעים הרזולוציה שלו היא 1400X1050, שזה קצת יותר גבוה מ19" רחב רגיל, ופחות או יותר נותן את הרוחב של מסך רחב, ואת הגובה של 19" רגיל. הבעיה שלי זה הרזולוציה הלא סטנדרטית- האם משחקים תומכים בה? או שצריך להשתמש ברזולוציה אחרת במקום בטבעית? תודה מראש

• 16 תגובות
    • 1.9k צפיות
  3. Started by lipa,

כל מסכי ה-22' זולים יחסית , האם האיכות בהתאם למחיר ?

• 1 תגובה
    • 760 צפיות
  4. אני משתמש סטנדרטי לפעמים משחק.. אבל בעיקר זה סרטים ואינטרנט. עד כמה קריטי לקנות מסך עם מינימום זמן תגובה?!

• 25 תגובות
    • 2.2k צפיות
  5. Started by DieWithHonor,

אז ככה. אני מחפש איזה תכשיר או מטלית או מה שזה לא יהיה שמיועד לנקות מסכי LCD (טישו פשוט מזיז את האבק מצד לצד ויש כתמים שהטישו לא משפיע עליהם), אני מפחד להשתמש בחומרים אחרים, אז ביררתי קצת והבנתי שיש דברים מיוחדים שמיועדים בשביל לנקות מסכי LCD. אני אשמח אם תוכלו לקשר אותי לחנות אמינה (או בחיפה או בהזמנה מהאינטרנט) שמוכרת דבר כזה, ולא יקר מדי (האמת שאין לי מושג מה הטווח מחירים של זה בכלל). *אני רוצה שהתכשיר יתאים גם למסך מחשב שלי 17" וגם לטלוויזיה בסלון 27". תודה!

• 12 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by YarYar,

אוקי... פתאום לפני בערך שבועיים באתי להדליק את המחשב, והמסך לא נדלק. כיביתי אותו והדלקתי שוב והפעם הוא עבד. מאז תמיד אחרי שאני מכבה את המסך או את המחשב ליותר מכמה דקות ואז שאני בא להדליק הוא לא נדלק. הוא פשוט עושה רעש כזה כאילו הוא משנה רזולוציה והאור הירוק נדלק לחצי שניהי ונכבה. עוד פעם עושה רעש כאילו הוא משנה רזולוציה והאור הירוק נדלק לחצי שניה ונכבה. רק אחרי כמה פעמים שאני מכבה את המסך ומדליק אז הוא נדלק... וכל הזמן הבעיה מחמירה! לפני שבועיים כיביתי והדלקתי רק איזה 4 פעמים והוא נדלק, ועכשיו אני מוצא את עלמי יושב עליו 5 דקות מנסה להדליק אותו... וגם שהוא מכובה הוא עושה כאלה רעשים כאילו שהוא מחליף רזולוציה אבל קצרים כאלה... זה רק מתי שהנורה הכתומה דולקת... (אם אני מכבה או…

• 3 תגובות
    • 1.1k צפיות
  7. קניתי השבוע מסך lcd LG 19 אינצ' בחנות מוכרת, בחנות סירבו לפתוח ולבדוק את המסך במעמד הקניה כי "זו המדיניות שלהם". כמובן שכשהגעתי הביתה ובדקתי את המסך התברר שיש בו פיקסל שרוף. להפתעתי המסך הוחלף (כמעט) ללא בעיה. אבל, חוקי מרפי כנראה עובדים אצלי שעות נוספות וגם במסך החדש יש פיקסל פגום, הפעם רק תקוע ולא שרוף. האם מישהו מכיר תוכנה לתיקון פיקסלים שבאמת עובדת (עד כה הניסיון שלי איתן לא משהו), והאם יש טעם לתזז שוב עם המסך לחנותשוב ולנסות "להגריל" מסך תקין לשם שינוי, או פשוט להרים ידים ולחיות עם הפיקסל התקוע?

• 1 תגובה
    • 961 צפיות
  8. Started by shubidubi,

אני מתלבט קשות בין מספר מסכים בגדלים ומחירים שונים, וה-Dell 2007WFP הוא אחד מהם. הבנתי שדל, בצעד חצוף ומרגיז, מייצרת מס' גרסאות של הדגם הזה בטכנולוגיות שונות ועם פאנלים שונים, לפי מה שמתאים לה באותה תקופה, ושהדבר היחידי שנשאר אותו דבר הוא העיצוב והחיבורים. האם יש למישהו מידע על כמה גרסאות יש למסך הזה ומה ההבדלים ביניהם? אשמח אם מישהו יוכל גם לקשר אותי לביקורות שכוללות את הגרסא של המסך הנבדק. ושאלות חשובות מאד נוספות: איך אני מבדיל בין הגרסאות בבואי להתרשם מהמסך או לקנות אותו, והאם יש דרך לדעת איזה מסך אני הולך לקבל אם אני מזמין אותו? אשמח מאד לתשובות מהירות - המחשב יושב אצלי כבר שבועיים מיותם ממסך ובלי שאני משתמש בו, ואני משתגע כבר מהתלבטויות (קניתי אותו עם מסך NU W921A, …

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by d_v,

שלום לכולם אני צריך את עזרתכם בעניין- קראתי כבר את כל המדריכים בפורום בעניין זה. "19 יהיה לי טוב- כי אני אשתמש במחשב ליומיום (אינטרנט סרטים וכו') ולעבודה גרפית (תלת מימד, פוטושופ וכו') כמו כן, אני אשתמש למשחקים (לא מטורפים- אני לא גיימר ) שאולי ידרשו איכות... קראתי תגובות לא מי יודע מה על מסכים רחבים בהקשר למשחקים- האם זה נכון? האם בכלל כדאי מסך רחב? מסך שמסתובב למצב אנכי- טוב או לא? כמה זה מיקר? האם 8MS יספיק לי או שעדיף למצוא 4MS? תודה רבה רבה רבה!

• 4 תגובות
    • 853 צפיות
  10. רציתי לדעת, אני וחבר שלי התווכחנו, לשנינו יש נייד, לי יש של אייסר עם מסך קריסטל ברייט, אני מאוד מרוצה מהאיכות והחדות שלו, ולו יש של דל עם מסך "טרולייף", איזה מביניהם טוב יותר לדעתכם? מחכה לתגובות...

• 1 תגובה
    • 1.4k צפיות
  11. Started by orleans,

נראה מבדח אבל זה יכול לקרות לכל אחד...

• 13 תגובות
    • 1.7k צפיות
  12. מצאתי מסך שלהם בארץ 22" - לאתר הרשמי: http://www.nu-global.com/1_english/3_products/01_ide.php?pID=74 בעיה שאין שום מידע על המסכים שלהם! כלום! וגם באתר שלהם לא כתוב אפילו כמה מליון צבעים המסך שלהם => אין מושג מה הוא הפנל!

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by fog,

יש לי את המסך הנ"ל ולהפתעתי באריזה לא היה כבל DVI. למרבה הצער אי אפשר להתחיל לעבוד עם המסך בלי שמחברים אותו בהתחלה דרך כבל VGA אז עשיתי את זה ובמקביל חיברתי אותו עם כבל DVI (יש לי יציאה אחת כזאת ואחת כזאת במחשב) עכשיו בכפתורים של המסך אני בוחר לעבור למצב דיגיטלי וזה לא עובד הוא חוזר שוב ושוב למצב אנלוגי. גם הדרייברים שהתקנתי הם למצב אנלוגי. מה עוד אפשר לעושת כדי לעבור ל-DVI??? יש לציין שהבעייה היא לא במחשב כי עם מסך אחר השתמשתי באופציית ה-DVI [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 717 צפיות
  14. Started by yud alaf 6,

אהלן, לחבר שלי יש כרטיס מסך GeForce4 mx 440 עם 128 זכרון(כנראה יש מצב ל64), הוא שמע פעם דיבורים על זה שאם כרטיס ישן המסך יכול להציג בעיות בתמונה כשהתקשר לחנות ושאל אמרו לו שזה קורה בתוכנות מסיומת של ווינדוס למשל מדיה פליר... יש לו סיבה ללא לקנות מסך בגלל התפועה הזאת אם היא קיימת בכלל? ואם כן מה היא בדיוק? תודה... אגב המס19אינצ' רחב של LG כנראה

• 1 תגובה
    • 703 צפיות
  15. קראת קניה של מסך LCD בשביל חבר ואני מתלבט בין מסכי 19 אינץ'. השימוש הוא ליישומי אופיס בלבד, אפילו לא סרטים. מה ההבדל בין שני המסכים האלה: ?CMV 945A 19'' LCD 8ms? http://www.cmv.com.tw/en/product.asp?pid=%7B80139D91-2E21-4339-9293-2CBB0B97062E%7D 1150 ש"ח ?CMV 938D 19'' LCD 5ms DVI? http://www.cmv.com.tw/en/product.asp?pid={DA4721AD-32F5-4471-96E2-4837B6980308} 1090 ש"ח נראה שלמסך הזול יותר יש נתונים טובים יותר. האם את שניהם אוכל לחבר בחיבור RGB רגיל? על איזה מסכים אחרים אתם ממליצים? תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 908 צפיות
  16. Started by gooz,

שלום לכולם אני שוקל לקנות עכשיו מסך חדש LCD רחב 19 אינץ' התקציב שלי נא בסביבות ה1200-1400 ש"ח לאחר חיפוש פה בפורומים ראיתי שאנשים רושמים דברים טובים על המסכים הזולים יחסית של CMV, האם הם באמת טובים? הבנתי שהם באים עם פאנל TN שלא כלכך משבחים אותו, מה זה בכלל פאנל? וכיצד הפאנלים היותר טובים מועילים? אני גם ממש לא מבין במסכי LCD וכל ההגדרות שמשתמשים פה זה ממש סינית בשבילי אז מה אני צריך לדעת לפני שאני רוכש מסך LCD? כיצד אני בודק בחנות ועל מה לשים את העין אם הוא טוב או לא טוב (למשל פיקסל שרוף, רואים את זה בכלל?) הדגמים של CMV שאני מתלבט בינהם הם הCMV 946D וה?CMV 938D ישנו הבדל של בערך 200 שקלים רציתי לדעת על מה ומי מהם יותר טוב מניסיון של אנשים פה. ובכלל אם יש מסך 19…

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  17. Started by ben389,

אתמול הגיע לידיי המסך הזה ויש לי בעיה אחת. הוא מחובר בחיבור D-SUB לכרטיס מסך מובנה ואני לא מצליח להגיע לרזולוציה הטבעית שלו (1400X1050) ברגע שאני בוחר את הרזולוציה הזו הוא ממשיך לעבוד ב1280X1024 אבל הדסקטופ גדול מהמסך, זאת אומרת שאם מגיעים עם העכבר לקצוות כל התמונה זזה. ניסיתי במחשב אחר לחבר אותו ליציאת DVI והכל עבד בסדר. עוד חשוב לציין שה WINXP לא מזהה אותו, הוא מזהה מסך PNP רגיל וגם בשום מקום ברחבי האינטרנט לא מצאתי דרייברים שלו. יש מה לעשות חוץ מלקנות כרטיס מסך חדש עם יציאת DVI?

• 3 תגובות
    • 952 צפיות
  18. Started by Shoq,

יותר נכון CRT נגד LCD מבחינת רזולוציה וכאלה, זה נראה כאילו ה F900P ייתן לי איכות יותר טובה, לעומת זאת ה VX922 הוא LCD, מה עדיף לקחת מבין שניהם? בהנחה שהמקום שהמסך תופס זו לא הבעיה שלי. תודה רבה.

• 9 תגובות
    • 956 צפיות
  19. Started by fire1ce,

שלום אנשים יש לי התלבטות מאד קשה. יש לי עוד שבועיים יום הולדת וכאמור אני רוצה לקנות לי מסך למחשב. התקציב שלי הוא +/- 2500 ולפי מה שקראתי פה ישנו הבדל גדול בצבעים בפנלים השונים בין המסכים. לפי התקציב שלי יש את הDELL http://www1.euro.dell.com/content/products/productdetails.aspx/lcd20_59233?c=il&l=he&s=bsd בעל הפנל היותר טוב אבל יותר קטן ויש את ASUS בעל פנל פחות טוב אבל גדול http://www.asus.com/products4.aspx?l1=10&l2=89&l3=356&model=1382&modelmenu=1 השימושים שלי הם בעיקר עבודה שותפת ב WINDOWS דרך TOTAL COMMANDER שימוש יום יומי ו שני משחקים QUAKE3,4 לפי התרשים הזה ההבדל בין הגדלים עצום! אני מאד רוצה להרגיש בגודל המסך כאשר אני יקנה אותו (…

• 3 תגובות
    • 1k צפיות
  20. אני רוצה 19 אינץ ומעלה, עדיף שיהיה רחב, עד 1600 שקל, 8 מילי ומטה.... בעבר הסתכלתי בפורום וראיתי המלצות לסמסונג נראה לי ה940 אני לא יודע אם עדיין הוא הכי טוב למחיר הזה אבקש המלצות

• 7 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. Started by Jesper,

אני קונה עכשיו מחשב חדש, ודי מתלבט בקשר למסך. אני מעדיף מסך של 19". אני משחק במשחקים מדי פעם, לא יותר מדי. האם אני יכול להסתפק במסך עם זמן תגובה של 8ms, או שמשחקים ממש לא יראו טוב על מסך עם זמן תגובה כזה ואני חייב מסך עם זמן תגובה קטן יותר? אם אני קונה כרטיס מסך GeCube X1950Pro 256MB GDDR3 ב-1100 ש"ח, האם זה יהיה יהיה בזבוז רציני של היכולות של כרטיס המסך שלי, או שרק לגיימרים כבדים, שקונים כרטיס מסך ב-2500 ש"ח נגיד, זה באמת יהיה בגדר עוול לכרטיס המסך שלהם, אם הם יקנו מסך 8ms? אם אני מחליט לקנות מסך עם זמן תגובה של 8ms, ודי לחוץ בכסף (מחפש לחסוך עוד), כדאי לי כבר לרדת גם בכרטיס המסך, או שלמסך אין כזאת השפעה משמעותית על משחקים והוא מהווה מרכיב קטן מבין כלל הדברים שקובעים את…

• 2 תגובות
    • 776 צפיות
  22. Started by broshi,

אני מתלבט לגבי רכישת מסך חדש - האם לרכוש מסך "רגיל" או "רחב". מה היתרונות והחסרונות של כל אחד מהם?

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  23. ראיתי מספר הזדמניות לקנות אותו בe-bay בסביבות 3500 ש"ח בנוסף אני עומד לקנות מחשב בסביבות 13K ורציתי לדעת האם מסך זה מתאים (שימושים Gameing וסרטים)

• 10 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by MONO,

אני עוקב פה בפורום אחרי הדיונים כבר הרבה זמן ולא מצליח להגיע למסקנה בעניין. עיקר השימוש שלי במסך יהיה לסרטים. חשוב לי מאד שתהיה חדות וגוונים שלפחות מתקרבים לרמה של CRT. אז איזה פאנל עדיף S-IPS, S-PVA,MVA,או דווקא ה-TN?

• 7 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. Started by adebisi,

שלום.. אני קונה עכשיו מחשב חדש המותאם לכרטיסי ה-DX10, עם כרטיס מסך ביניים (x1950pro) עד שירדו מחירי ה-DX10 . אני מעוניין לקנות מסך, אך יש לי בעיית תקציב.. בסביבות ה-2k... בהתחלה חשבתי על לקנות viewsonic vx922, קראתי עליו ביקורות והבנתי שהוא מסך מצויין. עכשיו ה"אבל" הגדול- אבללל הבנתי שלא כדאי לקנות מסך 19' אם קונים כרטיס מסך חזק כ"כ (כגון gts/gtx) ... שצריך מסך יותר גדול או משהו בשביל לראות הבדלי ביצועים. האם זה נכון? עכשיו, (להתחייס למצב כאילו יש לי כבר gtx למשל, כי זה כנראה מה שיהיה לי או יותר חזק אפילו) מה כדאי לי לעשות? יש איזשהו מסך בסביבות ה-2k היותר מותאם למחשב שלי? או שמסך יותר גדול בתקציב הזה הוא כנראה לא איכותי ועדיף להישאר עם ה-vx922... שמעתי על ה- DELL W…

• 43 תגובות
    • 4.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים