עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. שלום, אני טס בקרוב ליפן לתקופה של כמה חודשים (חורף) ואני זקוק למצלמה חדשה... # מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? ~2000 ש"ח # אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני טס ליפן בתקופת החורף, ככה שאני מאמין שיהיו זמנים שתנאי התאורה גם במשך היום יהיו חלשים, בנוסף אני מתכנן לצלם הרבה בזמן הערב\לילה בפסטיבלים # האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). בדרך כלל הפלאש אצלי במצב אוטומטי, הייתי מעדיף שאני אוכל לצלם באור חלש גם ללא הפלאש # האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נ…

• 0 תגובות
    • 738 צפיות
  2. Started by Guy King,

יש לי את המצלמה A520 של CANON. חזרתי מטיול של שבועיים באיטליה וצילמתי כ-2 ג'יגה של תמונות. כשאני מנסה לחבר את המצלמה למחשב התמונות לא נקראות וכתוב לי "המצלמה או הסורק נמצאים בשימוש. נסה שנית במועד מאוחר יותר" (אין לי סורק..). ניסתי להחליף כבל USB וזה לא עזר. מה אפשר לעשות?

• 0 תגובות
    • 923 צפיות
  3. מדובר בפוג'י FinePix F480 זה מעצבן כי היא קיימת בשביל שאוכל להנות ממנה ומסתבר שאני לא יכול. יש פתרונות?

4. Started by guyk,

מה אתם אומרים על הצילומים? (קחו בחשבון שזה צולם במצלמת canon SD750...) סדרה 1- סדרה 2- סדרה 3- ועוד תמונה אחת-

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by eladh16,

שלום כמו שאתם יודעים כבר, יש לי את המצלמה SX1 IS האם אפשר לדעת איכשהו את הרגישות חיישן שהמצלמה צילמה בסירטון מסוים? כלומר, עכשיו צילמתי עם המצלמה בחדר עם תנאי תאורה דיי גורעים, ובסירטון יש הרבה רעשים עקב שהמצלמה צילמה ברגישות ISO גבוהה. האם ניתן לדעת ע"י איזה תוכנה או משהו אחר את ה ISO של הסירטון? תודה

• 0 תגובות
    • 728 צפיות
  6. שלום לכולם. אני חושב על רכישת מצלמה חדשה, כשהדגשים העיקריים הם הקטנת הגודל הפיזי, פוקוס מהיר יותר ושיפור יכולות וידאו. עפ"י לא מעט חוות דעת בפורום הזה, וסקירות שקראתי, הפנסוניק נראית כאופציה מצויינת - לפחות על הנייר. החשש שלי הוא שהתמונות "הרגילות" יצאו פחות טוב. החשש נובע מהתנסות קצרצרה עם האח הקטן - ה TZ5 - צילמתי כמה תמונות פורטרט מחוץ לבית, בשעות אחה"צ, על מצב iA (אאל"ט) ולא מעט תמונות יצאו מטושטשות. הייעוד העיקרי הוא תמונות משפחתיות, בעיקר של ילדים קטנים, בתוך ומחוץ לבית ובמצב אוטומטי. אני חייב לציין שה G3 עושה עבודה טובה מאוד, ואילו היתה קומפקטית יותר, לא הייתי שוקל בכלל החלפה. אשמח לדעתכם.

• 0 תגובות
    • 984 צפיות
  7. היי לכולם, תרגמתי היום (עוד) פוסט שכתבתי שמסביר איך להתקין על כל מצלמת canon powershot רגילה תוספת לקשוחה שמאפשרת כתיבה של תסריטים, קבלת קבצי raw ואפילו משחקים. אני ספיציפית כתבתי תסריט שאפשר לי לבצע צילום אוטומטי בניסיון חיפוש אחר מטאורים במטר הפרסאידים בקיץ האחרון. http://www.guysoft.co.il/chdk/ אני אשמח לתגובות, קריאה מהנה

• 0 תגובות
    • 860 צפיות
  8. Started by ob,

שלום לכולם, אני צלם חובבן שמחפש מצלמה טובה "לטיול הגדול" שאחרי הצבא ... יש העדפה לזום ידני (שתהיה מקצועית \ חצי מקצועית) .. ואל תשאלו אותי בבקשה לעוד פרטים כי אין לי מושג בזה , אני יסתמך כאן על אלה שמבינים תודה רבה .

• 0 תגובות
    • 647 צפיות
  9. Started by raiman1,

מחקתי מהמצלמה תמונה יש מצב לשחזר אותה איכשהו?? תודה

• 0 תגובות
    • 691 צפיות
  10. Started by etay34,

שלום, אני מתעניין לגבי קניית מצלמה של קנון - מצלמת רפלקס מדגם 450D / 500D נאמר לי בחנות שניתן להרכיב למצלמה עדשות מדגמים ישנים של מצלמות רפלקס פילים ישנות של קנון השאלה היא האם הדבר באמת נכון? ואם כן, הם יש בדבר חסרונות ומה המשמעות שלהם מבחינת איכות התמונה הסופית? העדשה היא לטווחים גדולים של 70-200 ללא מייצב תודה

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  11. Started by splspl,

אהלן החלטתי לקנות את ה TZ7 בסוף לאחר ברור, יש מספר חנויות שכל אחת נותנת אחריות של שנה מטעמה למצלמה אני גר באזור נתניה וקיבלתי המלצה על CAMERA MIA ברמת השרון ו DIGIMAN ברעננה. מצד שני את יש רשת CAMERA שהיא בעצם (4H) שנותנת 3 שנות אחריות למצלמה. איך יש כזה פער? האם אין יבואן רשמי למצלמה? (כמו קרט שמייבאת את CANON...) איפה לדעתכם עדיף לקנות?

• 0 תגובות
    • 707 צפיות
  12. Started by clix,

שלום! אני מחפש מצלמה לבית בתקציב של עד 1000 ש"ח # מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1K # אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? מצלמה לכל דבר # האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש?לא # האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא # האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא # האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן # מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? לא מבין בזה כ"כ,אבל כמובן שזום גבוה יותר עדיף # כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? האם תתפשר על תכונות או על איכות תמונה עבור מצלמה שנכנסת לכיס? לא הכרחי שהיא תהיה קטנה,אין בעיה שהיא תהיה דמויית SLR # האם אתה נעול על…

• 0 תגובות
    • 920 צפיות
  13. Started by smulikon,

היי אנימעוניין לצלם מספר תכשיטים שברשותי אולם איני מצליח להביא לידי ביטוי את היופי שהלם בעזרת צילום. כל שיטה של צילום שאני מנסה יוצאת או חשוכה מדי או מוארת מדי - בכל מקרה לא רואים את היופי האמיתי של התכשיט. איך הכי מומלץ לדעתכם לצלם תכשיטים בעזרת ציוד ביתי? יש לי כרגע מצלמה דיגיטלית (CANON 520A), ומנורת שולחן פלורסנטית

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  14. Started by Lior b 86,

אני טס עוד חודשיים לדרום אמריקה אם מישהו יכול לעזור לי לבחור מצלמה כי אין לי מושג והרבה זמן מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 800 אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? לא ספציפי האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? לא האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מסך? מסך מהו טווח העדשה במ"מ שחשוב לך? בערך 32 אם יש הצעות יותר טובות אפשר גם כמה מהותייים לך המשקל והגודל של המצלמה? שתהיה קלה ונוחה כמה שיותר אך מינימום פגיעה באיכות האם אתה נעול על יצרן מסויים? לא תוד…

• 0 תגובות
    • 950 צפיות
  15. אני צריך מצלמת Mini-DV, עם FireWire כמובן, עם כניסת מיקרופון. עדיף 3CCD, כמה שיותר זולה. תודה.

• 0 תגובות
    • 954 צפיות
  16. Started by Esparco,

שלום אנשים. אני מעוניין לרכוש מצלמת וידאו בתקציב של עד 2000 ש"ח. המצלמה תשמש בעיקר לצילומים משפחתיים , לא משהו מקצועי. וחשוב שמדיית ההקלטה תיהיה HARD DISK. אם תוכלו לתת לי המלצות אני אשמח. תודה רבה.

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  17. היי לכולם. לכבוד יום ההולדת של החברה - החלטתי לקנות לה מצלמה דיגיטלית חדשה (הישנה שלה נשברה לאחרונה). אני חייב להודות - צילום ומצלמות זה תחום שאני לא באמת מבין בו, ולמרות שקראתי מדריכים וחוברות שלמות - בליל המבחר של המצלמות היום כ"כ גדול שאני ממש לא מצליח להבדיל - ולכן אני מבקש את המלצותיכם. התקציב הוא בעיקרון 500+- כשאני מוכן להגיע עד 600 שקל. חשוב לי שהמצלמה תהיה איכותית ושתספק תמונה טובה בלי צורך להתעסק עם תוכנות עריכה למיניהן. כמו-כן היות ומדובר על מצלמה לחברה - חשוב לי שהיא תהיה יפה ומעוצבת. ולשאלון: התקציב - עד 600, עדיף פחות אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? - בעיקרון בעיקר דמויות ובעיקר ביום, אבל כנר…

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  18. Started by 114508534,

כדי להקל על קריאת התשובות, אנא כתוב בין התגיות , כך: תשובה. שאלות הכרחיות * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 500-700 * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר בתנאי יום-תאילנד * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). בתנאי תאורה סבירים ללא פלאש ובתאורה יותר חלשה עם פלש * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיעתך, חצובה הכרחית לצילום נופים ליליים. העלות של חצובה בסיסית נעה בין 200 ל-400 ש"ח, ושל חצובת שולחן בין 50 ל-150 ש"ח. רוב הסיכויים שלא * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חי…

• 0 תגובות
    • 941 צפיות
  19. לדעתי ולדעת ביקורות ברשת, המצלמות הביתיות של קנון נותנות תמורה מאוד טובה לכסף והתוצר הסופי בדרך כלל טוב יותר מבחברות אחרות. עד 800 ש"ח אפשר למצוא את הE1 שכוללת 10 מגה פיקסל, זום 4, מסך 2.5, מייצב וזיהוי פנים. עד 1000 ש"ח אפשר למצוא את ה1100 שכוללת 12 מגה פיקסל, זום 4, מסך 2.5 וזיהוי פנים. שתיהן מגיעות בדרך כלל עם 3 שנים אחריות של קרט היבואן הרשמי בארץ וקיט של 2 גיגה זכרון. עד מחר יש מבצע ללא מעמ באופיס דיפו על מצלמות דבר שמוריד משמעותית את המחיר של שתיהן, והופך אותן להיות רלוונטיות גם לתקציבים יותר נמוכים, מי שזה בהישג ידו, עסקה מאוד משתלמת. מי שלא, גם במחירים הרגילים שלהן הם כנראה מצלמות טובות יותר מהמתחרות עם חסרון (או יתרון) של סוללות AA ולא סוללת ליתיום נטענת.

• 0 תגובות
    • 922 צפיות
  20. Started by benor,

פגיעה במטרה. נסו לנחש, מהו האובייקט המדובר? שולח קרניים.

• 0 תגובות
    • 771 צפיות
  21. היי, חשבנו במשפחה לקנות לאבא ליומולדת מצלמת ווידאו שתשמש אותנו לשימושים משפחתיים (טיולים\ארועים). אף פעם לא הייתה לנו מצלמת ווידאו, ואני לא כל כך יודע מה אני צריך לחפש ומה הם הסטנדרטים. אני מחפש מצלמה בסביבות המחיר של 1000 שקל + - . רק מצלמה סבירה, שתצלם באיכות נורמלית, שתחזיק טוב, שתיהיה פשוטה לתפעול ועם קיבולת זיכרון מספיק גבוהה. תודה! (ד"א, אם זה המקום הלא נכון אשמח אם תוכלו להעביר את זה לפורום המתאים). עדכון: לא משנה. כבר קנינו את ה- Samsung F33.

• 0 תגובות
    • 815 צפיות
  22. Started by tzahi04,

אבא שלי רוצה לקנות מצלמה, הוא ראה מודעה בעיתון שמוכרים מצלמה של סמסונג דגם vp-mx10 במחיר 800 ש"ח. האם יש מצלמות נוספות פחות או יותר באותה רמה ואותו מחיר שכדאי לשקול? מה דיעתכם על המצלמה? תודה עריכה: אני רואה שלא עונים לי, אז בינתיים מצאתי כתבה שעשו על המצלמה הזו שהוסיפו בה קבצי דוגמא של סרטים שעשו איתה. כתבו שאיכות הצילום והוידיאו בינה לבין מצלמות דיגיטליות רגילות היא אותה איכות! ולכן הוא ממליץ יותר לקנות מצלמה HMX10 שכוללת רזולוציה של HD. למרות שהיא כפול 10 אופטי. קישור לכתבה ולסרטי דוגמא: http://lesterchan.net/blog/2008/06/03/samsung-vp-mx10-review/ באמת מבאס שזו האיכות, למרות שאפשר לשפר את הרעשים עם פלאגין בשם NEAT VIDEO. אבל יש מצב שאבא שלי יסתפק בכל זאת עדכון: החלטנו…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by epichorus,

שלום, מישהו יודע מה מחירה של ה500D בדיוטי פרי ?

• 0 תגובות
    • 866 צפיות
  24. אני מחפש מצלמה לשימוש בייתי/חו"ל. התקציב למצלמה הוא 800-1000 ש"ח. הצילום יהיה בתנאי אור טובים אל לעישתים גם בחושך(ממולץ פלאש טוב) מחפש זום טוב המצלמה לא חייבת להיות קטנה בשביל להיכנס לכיס אך לא גדולה מדי גם. העדפה ליצרן Canon/sony הרבה מאוד המלצות טובות שמעתי עליהם. תודה מה דעתכם על זאת: Sony CyeberShot DSC-W290 ?

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  25. הבוקר התחיל מאד מעונן ובשיא הליקוי לא הייתה אפשרות לצלם אבל מעט אחרי השיא התבהרו השמיים והתגלה לנו שהירח אוכל את השמש לארוחת בוקר מצ"ב צילום. צולם בעזרת ה-A610 דרך משקפת 10x50 כאשר עליה יש פילטר שמש מיוחד לצפייה בטוחה בשמש. סופ"ש נעים לכולם !

• 0 תגובות
    • 977 צפיות

דיונים חדשים בפורומים