צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
היי חברים, להנאתי שוטטתי באתר NIKON וראיתי שיש המון סוגי עדשות. אז אני יודע למה הכוונה ב FISHEYE ו- MACRO אבל מה ההבדל בין עדשות TELE לעדשות WIDE ZOOM או WIDE ANGLE ? מה השימוש של כל אחת ואחת ? מה הסוג הטוב ביותר לפורטרייט ? מה הסוג הטוב ביותר לנוף ? באותו הקשר, האם יתכן שעדשת 200 מ"מ של NIKKOR תאפשר רק פיקוס על אובייקט מרוחק ללא זום (ניסיתי אי אפשר!)? אם כן לשם מה העדשה הטלסקופית נועדה ?!
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
חבר ואני היינו בירושלים. טיילנו בעיר העתיקה ובעיקר ברובע המוסלמי. חיפשנו את החומוס הכי טעים. בדרך נתקלתי בהמון מצבים לצילום. יצאה לי שלישייה של נשים, אני די אוהב אותה. סורגים של ייאוש פוג'י S5200 איזו 400 1/250 f3.2 חם היום ויהיה חם גם מחר... פוג'י S5200 איזו 400 1/220 f3.4 האור בקצה הכנסייה צולם בכנסיית הקבר. מקום שממש קשה לצלם בו בלי DSLR בגלל האיזו הגבוה הדרוש (גם חצובה תעזור אבל תשנה את הסיטואציה אולי). פוג'י S5200 איזו 400 1/4 f3.2 אשמח להערות, הארות וסתם שאלות :-)
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום לכולם, מראש אקדים ואומר שההבנה שלי במצלמות לוקה בחסר ולכן אני מתנצלת אם אני פותחת נושא שכבר קיים, אך מהשיטוט שלי בפורום לא כל כך הצלחתי לקבל תשובה קונקרטית. אז לשאלון- מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? אני טסה לתקופה של 3 חודשים במרכז אמריקה. זה אומר שאני צריכה לקחת בחשבון כמות גדולה של כרטיסי זיכרון, אבל לא להשתולל יותר מידיי עם מחיר המצלמה, שכן הסיכוי לגניבות די גדול. אני מתכוונת להשקיע מחיר שפוי, עד 1500 אם זה ריאלי. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? נופים, מסיבות, חופים [חשוב שתהיה מצלמה עמידה שלא תהרס מקצת גשם/חול] וצילום פנים מן הסתם.. האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? אין לי מושג.…
-
- 2 תגובות
- 824 צפיות
-
-
מזל שהרזולוציה גבוהה הראשונה קרופ 100% הערות לשיפור יתקבלו בברכה (3 מצבים בהם הצטערתי שאין לי 70-300) [attachment deleted by admin]
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אני מצלם ב fuji f5600 ואני מחפש תמונה שתוכל לתפור תמונוות פנורמה יחדיו. נהגתי לצלם עם ה d490 והייתה לה תוכנה שידעה לעשות זאת באופן מושלם אבל היא מוכנה לעשות זאת רק על תמונות שצולמו על ידה. מישהו מכיר תוכנה שיכולה לעשות את זה בלי קשר? או לחילופין טיפים כיצד לעשות זאת בעצמי?
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
למה אין תראד כזה כאן..? אולי תסטיקו את התארד הזה... הפוג'י שלי הגיע, S6500fb. הנה תמונות ראשונות שלי איתה: הבאר הקטן שלי בחדר. (התמונות הוקטנו ל 1024\768 כדי להתאים למסכי 17') כשיהיה יום יפה אני אצא לצלם גם נופים.. אני גר בגליל ויש המוןןן מה לצלם..
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
אז ככה, הכרטיס התחיל לכתוב לי פתאום CARD ERROR במצלמה, אז שמתי אותו בקורא כרטיסים ושם המחשב כתב שהכונן (הוא רואה אותו ככונן נייד) צריך אתחול.. ואני בלי לחשוב יותר מדי, כי לא היו לי תמונות על הכרטיס אישרתי את האתחול... ועכשיו המצלמה עדיין לא מזהה את הכרטיס, מה אפשר לעשות? (כרטיס של OLYMPUS) תודה ענקית לעוזרים
-
- 1 תגובה
- 824 צפיות
-
-
קראתי קצת על הנושא ואני רוצה לנסות לצלם בשיטה הזו. ראיתי שיש הרבה תוכנות שמעבדות את הקבצים האלה ואני לא מתכוון להתקין עכשיו את כולן ולהשוות בינהן... אולי יש כאן מישהו עם ניסיון שיכול להמליץ לי על תוכנה?? אני מתשתמש בפוג'י S9500 אם זה משנה משהו תודה רבה!
-
- 3 תגובות
- 824 צפיות
-
-
שלום לכולם... אני מחפש אחר מצלמה דיגיטלית לשימוש רגיל, שתצלם...הדרישות לא גבוהות כלכך, אין צורך בתפעול ידני ושליטה בכל הפונקציות השונות. שתהיה אוטומטית בעלת מצבי צילום, זה יספיק. צילומים איכותיים דגש חשוב. שתדע להפיק צילומים איכותיים וחדים גם כאשר התנאים אינם מושלמים. זום אופטי אין צורך ביותר מ X3\X6. אפשר להסתפק ב X3, אלא אם כן.... 3מגה פיקסל לדעתי יספיק.אם מסתדר יותר...אפשר...אבל 3 זה המינימום. שתהיה קטנה, כמה שיותר - יותר טוב. דגש חשוב. מעבר לזה...שתהיה מבית טוב, עם שם טוב, נוחה לתפעול. אשמח לשמוע תגובות, יתרונות וחסרונות של מצלמות המתאימות לצרכיי. איני בקיא במחירים, אבל הסכום המוקצב למצלמה הוא כ- 2-3 אלף..(יספיק?) בנוסף גם הייתי מעוניין לשמוע על מקומות אמינים לרכוש מ…
-
- 4 תגובות
- 824 צפיות
-
-
האם קיימת מצלמה עם פונקציית HDR מובנית? הכוונה שבלחיצת כפתור אחת, היא מצלמת שתי תמונות (ואפילו יותר) בחשיפות שונות והופכה אותן לתמונה אחת? (בעצם לתמונת HDR) אם קיים כזה דבר, אני רוצה משהו לא מקצועי, אלא צילום ביתי יותר.. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 824 צפיות
-
-
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום! אני מחפש מצלמה דיגיטלית טוב עד 2000 שקל עדיף פחות אני צריך שתהיה מהירה (זאת אומרת כשלוחצים על הכפתור של הצילום היא תצלם מהיר)זמן תגובה איכות תמונה טובה מאוד שתהיה קטנה ולא זוללת בטריות ונוחה לשימוש ושיראו במסך טוב גם באור יום חזק
-
- 7 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אני כרגע מנסה למכור את המינולטה Z3 לאחר שנתיים של שימוש ואחרי שהייתי עם מצלמה גדולה אני מעוניין במצלמה כמה שיותר קטנה עם כמה שיותר זום כרגע אני די מעוניין בריקו R3 או R4 או R5 ברגע שאני אדע מה ההבדל ביניהן חוץ מרזולוציה אבל אני מעוניין לשמוע עוד המלצות...
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
-
אהלן, אני עומד לפני רכישה של מצלמה דיגיטלית שתשמש אותי לצילום מגוון - באור יום, בתוך חדר, בלילה וכו.. (רב תכליתי) ומחיפוש בפורום נסגרתי את 3 דגמים: A710, A720 של קאנון ו E900 של פוג'י. קצת מדאיג אותי שהפוג'י ישן יחסית (כשנתיים), אבל הבנתי שבמצלמות דיגיטליות לאו דווקא מה שחדש הוא מה שטוב. בכל מקרה, אני קונה את המצלמה בארה"ב ושלושתם בסביבות ה200$ כך שהמחיר לא פקטור. כנ"ל לגבי הגודל, שלושתם פחות או יותר זהים. אז אני שואל לדעתכם, מה מה-3 הכי משתלם ומומלץ ? תודה רבה !
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
אוקיי אני האמת מלא זמן חבר פה בקהילה של HWZONE אבל לא ממש פעיל מחוסר זמן עכשיו אולי יהיה לי קצת יותר זמן כי אני נמצא רוב הזמן מול המחשב בעבודה אני נמצא בארצות הברית... ולאחרונה מהמקומות שאני רואה כאן התחלתי לחשוב על "התמחות" בתחום הצילום כמובן בתור תחביב... קראתי המון כתבות והמון מדריכים שיש פה ובפורומים שונים... אבל אין כמו המצלמה טובה על מצלמה.. ממישהו שיש לו אחת אני מוכן קצת להשקיע ולקבל מצלמה טובה שאני ממש אהנה ממנה למה אני רואה פה צילומים של אנשים ונופים באתר.. וזה מדהים רק שלפעמים אני תוהה איך הגיעו לאיכות כזאת? מאיזו מצלמה ... הכיוון הוא לא SLR כי גם פה זה יחסית יקר לי כרגע בסביבות ה 600 דולר ומעלה ... אשמח לשמוע תגובות! תודה...
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
האמת אני לא יודע אם ה-post צריך להיות בחלק הזה של הפורום . לי זה ניראה הכי מתאים . מקסימום אחראי הפורום יעבירו . היות ומערכת הטלוויזיה במעגל סגור שאני מתכנן תהיה מבוססת על מחשב קיים (ולא על מחשב יעודי שמוקצה לשם כך ברוב העסקים בהם קיימות מערכות שכאלו) אני מוכן להשקיע בכרטיס dvr יותר יקר מהרגיל שיש לו יחידת DSP עצמאית משלו. (כלומר שהדחיסה של ערוצי הוידיאו נעשית באופן חומרתי באמצעות מעבד יעודי על גבי הכרטיס) כך שהעומס הסופי מוטל על כרטיס ה-dvr ולא על המעבד הראשי , ובצורה כזו ניתן להמשיך ולהשתמש במחשב לצרכים נוספים מבלי שזה יבוא על חשבונם. לא הצלחתי להבין אם בכרטיס ה-dvr שהלינק שלו מופיע מטה , יש או אין DSP . אני רוצה לשמוע את דעתכם ולקבל המלצות על כרטיסי dvr אחרים שי…
-
- 2 תגובות
- 823 צפיות
-
-
והאם ל-S9000 יש את האופציה Focus Bracketing ?
-
- 5 תגובות
- 823 צפיות
-
-
שלום ! יש לי מצלמת אינטרנט MUSTEK 300A שעבדה כשנתיים מעולה ולפני כמה ימים שאני מפעיל אותה יש לי מסך שחור....או צילום שהוא ממש כהה ואי אפשר להבין כלום מהתמונה...ממה זה נובע ואיך אפשר לסדר את הבעיה? בתודה, אסף.
-
- 0 תגובות
- 823 צפיות
-
-
-
שלום אני מחפשת מצלמה סביב ה800 ש"ח ראיתי שהרבה ממליצים על ה A530. איך היא? והאם היא באה עם זיכרון. אני רוצה שהמחיר יכלול כרטיס זיכרון. תודה על התגובות
-
- 7 תגובות
- 822 צפיות
-
-
שני המצלמות הם: Nikon CoolPix3200 Canon A400 את שני המצלמות כבר ראיתי בחנות, את הניקון אהבתי יותר בגלל המימדים שלה לעומת הקאנון אבל חשוב לי לדעת מי מביניהם מצלם יותר טוב. יותר עשיר מבחינת אפקטים וזום אופטי. תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
אחרי חיפוש ארוך מצאתי את המצלמה הזו שהיו עליה חוות דעת רבות וטובות. מה אתם אומרים עליה? חוץ מזה יש לכם המלצה נוספת למצלמה דיגיטלית עד 1200 שקל? ראיתי כל מיני canon אבל על כולן רשום שצריך לחכות 10 שניות בין פלאש לפלאש...וזה לא מתאים לי. תודה
-
- 0 תגובות
- 822 צפיות
-
-
יש ברשותי צלמה מדגם pentex optio l10 ויש בה אפשרות רק לצלם על קובץ BMP בקיצור הקובץ יוצא ממש ממש גדול כ1.5-2 מגה... והשאלה שלי האם יש תוכנה שתעביר את התמונות לקובץ JPG או משו ויקבץ את גודל התמונה ? תודה מראש
-
- 12 תגובות
- 822 צפיות
-