עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. שלום, עוד מאט יש לי יומהולדת 18, :smile1: איך שהזמן עף לו ככה... אז כנראה אמא אבא קונים לי מצלמה כמתנה... אני צריך המלצה על מצלמה שתהיה, איכות תמונה טובה וברורה, שתהיה יוזר פרנדלי, אין לי מושג בשיט במצלמות דיגיטליות, ז"א שאני יכול להבין בקלות מה לעשות בכל מצבי הצילום אם זה חושך תאורה חלשה שמש ולא יודע כל מה שיש... שיהיה אפשר לחבר אותה עם כאבל FireWire בשביל להעביר ת'תמונות למחשב בכמה שפחות זמן. הכי הכי חשוב !!! שתהיה קטנה וקלילה, יש לי כיתה די מוזרה שדברים מאוד מוזרים משונים ומצחיקים קוראים די הרבה ואין אף אחד שיצלם את זה. אני מתנדב למשימה !!! ככה שאני צריך את המלמה אצלי בכיס 24 שעות ;D וחוץ מזה אני צריך גם זכרון משהו נחמד שיספיק לי לפחות ל-100 תמונות ב…

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  2. שלום. אני לא מבין כ"כ גדול בצילום אבל זה מעיניין אותי לאחרונה אני ממש אוהב לצלם נופים וכדומה אין לי כרגע תמונות מעניין אני אעלה עוד בעתיד.. בנתיים רציתי קצת עזרה עם מספר תמונות שצילמת והם יצאו קצת לא ברורות בגלל שהתחיל חושב באותו זמן שצילמתי מישהו יכול לעזור לי בעריכה כך שהם יצאו יותר ברורות או לתת לי עצות לגבי זה? עידכון: לא הצלחתי לעלות יותר מתמונה אחת כנראה בגלל ההגבולה של הגודל 2 תמונות תופסות יותר מ 300Kb [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  3. Started by aleXtazi,

זה היה הניסוי הראשון שלי לפני יותר מחצי שנה....(המים קצת עם ליכלוך לקחתי את הקערה הראשונה שמצאתי וזה מה שיצא)

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  4. בקרוב אהיה נוכח בטקס סיום קורס טיס ואני רוצה לצלם את המטס , יש לי PANTEX ZX-50 ואני רוצה לדעת אם אני יכול להשיג תוצאות טובות יותר בצילום בתנאים שישררו עם מצלמה דיגיטלית בתקציב של כ-1500+ ש"ח ואם כן מה מומלץ בהתאם לתנאי הצילום (צילום עצמים מהירים ורחוקים אני מניח)

• 10 תגובות
    • 770 צפיות
  5. Started by ALÞHA,

• 4 תגובות
    • 770 צפיות
  6. היי יש אפשרות לראות את מד האור גם באפשרות של AV או TV במצלמת CANON G12? האפשרות הזו קימת רק המצב M ידני לגמריי . רוני

• 0 תגובות
    • 770 צפיות
  7. אז ככה, קניתי לא מזמן מצלמת רשת microsoft vx 6000 בעלת 5 מגה פיקסל לתמונה. צילמתי איתה תמונה של 5 מגה פיקסל, אבל למרות זאת איכות התמונה הייתה סבירה ולא מאוד טובה כמו שציפיתי. השאלה שלי היא איזה פרמטר מציין את איכות התמונה במצלמות השונות? הבנתי שמגה פיקסל זה סכום כל הפיקסלים בתמונה. מגה פיקסל אחד שווה למליון פיקסלים בקירוב. בחמש מגה פיקסל כמו במצלמת רשת שלי יש חמישה מליון פקסלים לתמונה. אז למה התמונה לא הייתה באיכות גבוהה? תודה רבה

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  8. Started by Yuvky,

לאור הנסיעה הקרובה של אמא שלי לארה"ב, היא החליטה לקנות מצלמה חדשה. בתור אחד שלא מבין כלום בתחום הצילום אני פונה אליכם : חבר משפחה המליץ לי על הדגם הזה : http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=592305 הבעיה היחידה הוא שהמסך קטן מידי. האם יש דגם דומה/מתקדם יותר עם מסך יותר גדול? תודה רבה על עזרתכם, יובל.

• 2 תגובות
    • 770 צפיות
  9. Started by Peri228,

שלום! אחרי הרבה התלבטויות הזמנתי את ה Canon G10, ועכשיו נשאר לקנות ציוד היקפי - תיק, כרטיס זיכרון וסוללה נוספת. בעבר היה לי תיק של Lowepro ומאוד אהבתי אותו. איזה דגם שלהם מתאים למצלמה? בקשר לכרטיס זיכרון, אני מחפש כרטיס בנפח 8GB וראיתי את ה Extreme III של Sandisk שעולה כ-200 ש"ח. איך הוא יתאים למצלמה? או שאפשר ללכת על כרטיס זול יותר? ואחרון חביב - סוללה נוספת. הסתכלתי ב eBay ולא ידעתי מה לעשות עם עצמי. יש שם כמות עתק של סוללות, רובן לא מקוריות. האם חשוב בכלל ללכת על סוללה נוספת מקורית, או שאפשר להתפשר? וכמה בערך אמורה לעלות סוללה נוספת? והכי חשוב - איך אני מזהה אחת מקורית? תודה, תום

• 0 תגובות
    • 770 צפיות
  10. Started by D-M-X,

יש לי RICOH R6 וביום בהיר אחד העדשה החליטה שהיא לא רוצה לצאת... לאן אפשר לפנות כדי לתקן את זה?

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  11. Started by fungiman,

בתור מי שמתארח מדי פעם בפורום זה, מצאתי שיחסית לפורומים אחרים בתחום (אהם) הצילום האווירה פה נינוחה יותר (לרוב), ביקורתית פחות (לרוב) ומזמינה יותר לסקטורים רחבים יותר של האוכלוסיה. יחד עם הזאת הדיונים פה ברובם סבים סביב הטכנולוגיה של הצילום ופחות סביב הטכניקה, שלא לדבר האומנות והאסטטיקה שבתחום. הצעתי היא להתחיל מנהג של סדנא פתוחה בנושאים וטכניקות שונות בצילום. הרעיון הוא שבכל פעם יפתח דיון שיעלה נושא ו/או טכניקה מסוימים, המשתתפים יעלו במשך התקופה שהדיון יהיה פעיל (מס' שבועות) את האינטרפטציה שלהם לעניין זה בתוספת דיון מילולי קטן. החברים האחרים יוכלו לתת את הפידבק (מחזק או מתקן) שלהם לכל תמונה וכמובן ללמוד ממנה. נושאי הדיון צריכים להיות נגישים לקהל רחב ביותר ולהתאים הן לבעלי…

• 4 תגובות
    • 769 צפיות
  12. אני צריך כיוון בקניית מצלמת DSLR חדשה בארה"ב. בשני המקרים מדובר בקיט של שתי עדשות 14-42 ו-40-150 של אולימפוס אחרי חרישה של האינרטנט בשביל למצוא את המחירים הטובים ביותר סגרתי על האופציות הנ"ל: 1. אולימפוס E520 עם שתי עדשות 14-42 ו-40-150 במחיר של 500 דולר 2. אולימפוס E620 עם שתי עדשות 14-42 ו-40-150 במחיר של 705 דולר 3. קצת שונה, אבל K2000 של פנטקס ב-565 דולר עם עדשות 18-55 ו-50-200 נראה לי מצד אחד חבל לשים עוד 65 דולר בפנטקס על ה-E520, מה אתם אומרים? האם שווה לשים עוד 200 דולר ולקחת כבר את הקיט של ה-E620? נ.ב. אל תתחילו לשאול איפה מצאתי ומה.. מי שרוצה שישלח הודעה פרטית

• 0 תגובות
    • 769 צפיות
  13. Started by ^pb^,

אני משתמש במצלמת וידאו Canon HV20, אך למרות שמדובר במצלמת וידאו ולא מצלמת סטילס (למרות שיש אופציה כזאת), אני משוכנע שהאופטיקה עובדת באותה המידה. על העדשה שלי רשום 6.1-61mm 1:1.8 o43 CANON HD LENS הo הזה הוא למעשה עם קו באמצע... מה זה בעצם 6.1mm? לא הבנתי איך הגיוני שזה כ"כ קרוב, הרי בכל הפורום אתם מדברים על מספרים כמו 32mm ו28mm... מה אומר ה1:1.8? והo43? האם העדשה הזאת נחשבת איכותית? ואם אני קונה עדשה נוספת שהיא 1.7x, מה זה אומר בעצם? שטווח המרחק מוקד גדל ב70%? תודה רבה לכולם על העזרה.

• 2 תגובות
    • 769 צפיות
  14. אני מחפש מצלמה דיגיטלית קטנה, עם איכות תמונה טובה ושאפשר לצלם איתה פריטים מקרוב. (לקטלוג) התקציב הוא מקסימום 1500 שקל (כולל מטען, כרטיס זיכרון ובטריות)

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  15. Started by Anatal,

אם הדגמים האלו לא בעיניכם, אז אשמח לשמוע המלצות בנוגע למצלמה דיגיטלית דקה אחרת. אם כן, אני עומדת לקנות אחד מהם מחר. הם נותנים תמורה טובה? אשמח לתגובה מהירה.

• 1 תגובה
    • 769 צפיות
  16. Started by koba,

שלום לכולם, בקרוב (שבוע הבא) אני טס לדרום אמריקה,לתקופה די ארוכה. אבקש את עזרתכם הדחופה בהמלצה לקניית מצלמה במחיר של 1100 ש"ח פחות או יותר. אני צריך ISO טוב שבשעות ערב ובמצבי תאורה קשים התמונות יצאו טוב ,אם אפשר עדשה רחבה הרי זה מבורך,וזמן סוללה ארוך..וכמובן שתיהיה קומפקטית אודה על תגובה מהירה!

• 5 תגובות
    • 769 צפיות
  17. Started by oded1,

של פוג'י מה אתם אומרים עליה? אני לא זוכר ממש בידיוק את השם

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  18. אני צריך מצלמה פחות או יותר פשוטה לצלם בעיקר אנשים אבל אם יתחשק אני גם יעשה תמונות נוף וכו... חשוב מאוד שתיהיה מהירה, הכוונה שאם אני אראה אירוע מסויים שנמשך זמן קצר אני אוכל להספיק לצלם אותו ! לא כזה אכפת לי שתיהיה כבדה אבל לא יותר מידי,גודל לא כזה אכפת לי אבל שוב לא ענקית,זום צריך שיהיה טוב אבל בלי להיסחף לצורך השוואה הזום של ה S2 הוא מספיק ויותר בשבילי. גם דיי חשוב שלא תיהיה מכוערת (כמו ה- A610 !). התקציב כולל נרתיק ( לא חייב ) זכרון (ניראה לי 512 יספיק אבל עדיף ג'יגה) ואולי גם חצובה טובה. יש אפשרות לגמישות בתקציב אבל לא יותר מידי... תודע רבע !!

• 9 תגובות
    • 769 צפיות
  19. Started by Drazick,

חבר ואני היינו בירושלים. טיילנו בעיר העתיקה ובעיקר ברובע המוסלמי. חיפשנו את החומוס הכי טעים. בדרך נתקלתי בהמון מצבים לצילום. יצאה לי שלישייה של נשים, אני די אוהב אותה. סורגים של ייאוש פוג'י S5200 איזו 400 1/250 f3.2 חם היום ויהיה חם גם מחר... פוג'י S5200 איזו 400 1/220 f3.4 האור בקצה הכנסייה צולם בכנסיית הקבר. מקום שממש קשה לצלם בו בלי DSLR בגלל האיזו הגבוה הדרוש (גם חצובה תעזור אבל תשנה את הסיטואציה אולי). פוג'י S5200 איזו 400 1/4 f3.2 אשמח להערות, הארות וסתם שאלות :-)

• 3 תגובות
    • 769 צפיות
  20. כנסו לאתר: http://www.consumersearch.com/www/photo_and_video/ באתר אספו המלצות מכל האתרים החשובים באינטרנט וריכזו אותם לפי קטגוריות ותאריך ההמלצה. הלינק הוא לבחירה של מצלמות דיגיטליות. לחצו על סוג המצלמה ואז על הלינק מתחת הכותרת "Best Digital Cameras Reviews" ותגיעו לרשימת ההמלצות מאתרים שונים. מומלץ נ.ב חבל שאי אפשר להוסיף הודעות לנעוץ של אתרים להשוואה.

• 0 תגובות
    • 769 צפיות
  21. Started by MeTaLhAmMeR,

לחבר שלי יש מצלמה של CANON 20D והוא ניסה לעשות עדכון קושחה למצלמה שלו רק שהעידכון כניראה היה למצלמה אחרת או גירסא אחרת וכרגע מה שקורה זה שברגע שהוא מדליק את המצלמה שלו עם כרטיס זיכרון הוא לא יכול להיכנס לMENU של המצלמה או לצלם בכלל, אבל מה שכן הצג הדיגיטלי למעלה עובד (זה שמראה את הצמצם מהירות וכ'ו) מה עליו לעשות במצב כזה לפני שהוא לוקח את המצלמה לאחריות ונפרד מהמצלמה שלו לחודש?

• 8 תגובות
    • 769 צפיות
  22. Started by doker,

שלום רציתי לדעת אם יש אתרים עם תמונות שצילמו ממצלמות כדי שאני יוכל לראות את ההבדל ראיתי באתר הזה dpreview אבל אין שם הרבה מצלמות רציתי לדעת אם אתם יכולים לתת לי עוד כמה אתרים תודה

• 5 תגובות
    • 769 צפיות
  23. Started by Chevy,

אמנם תיכננתי לצאת לצלם אבל בסוף הייתי עסוק בדברים אחרים כך שהסתפקתי במעט זיקוקים שהיו כקילומטר ממני בבי"ס יסודי אחד. כל התמונות צולמו ב- Canon A610 1/3sec F/4.1 ISO 50

• 4 תגובות
    • 769 צפיות
  24. Started by BmsKlane,

המצלנה הזאת שירתה אותי שנים עד שלפני כחצי שנה הפסקתי להשתמש בה ולא נגהתי בה מאז , השבוע חבר ציין שהוא צריך מצלמה לטיול ואני אמרתי לו שיש לי מצלמה בשבילו , לאחר חיפוש קצר מצאתי את המצלמה וניסתי להשתמש בה וכלום המצלמה לא מגיבה אז החלפתי לבטריה שונה ועדין המצלמה לא פעלה אז אמרתי אולי הסוללות לא טובות וחיברתי את המטען ועדין כלום לא פועל חוץ מהמנורה של המטען , למישהוא יש אולי מושג מה לא בסדר במצלמה?

• 4 תגובות
    • 768 צפיות
  25. Started by PyroGhost,

• 5 תגובות
    • 768 צפיות

דיונים חדשים בפורומים