עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. טוב אז ככה לפני חצי שנה פתחתי דיון דומה אבל אז מצלמות HD ביתיות עלו הרבה יותר לאחרונה ראיתי מצלמות FHD ב2000 שקל אבל אין לי מושג איך הן בפועל סך הכל לא מחפש משהו מיקצועי אלה קומפקטי עם מספיק אכסון תקציב עד 3000 שקל

• 2 תגובות
    • 819 צפיות
  2. אז הנה הדרישות: קומפקטית HD 720p\1080 סוללת לתיום עם חיי סוללה טוב זום טוב להופעות תמונות טובות ואיכותיות מייצב וידאו\תמונה (זו אפשרות) מצאתי כמה מצלמות, שיש להן חלק מהדרישות. צימצתי שתי מצלמות שדי משרתות את הדרישות האלה, ורציתי להתייעץ: Nikon coolpix s9100 Sony H9XV תודה! (:

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  3. Started by pure perfection,

מה המצב ?? אני מחפש מצלמה "מקצועית" עד 2000 ש"ח , אני רוצה מצלמה עם איכות טובה גם בתמונות רגילות וגם בוידיו . תודה

• 2 תגובות
    • 867 צפיות
  4. Started by Zinger777,

שלום, צילמתי סרטון ורציתי לדעת אם ישנה אופציה דרך תוכנה כלשהי (לא משנה כרגע) להפוך את התמונה לבהירה יותר (גם אם זה יפגע ברמה מסויימת באיכות התמונה..) כמובן ותציג צבעים מקוריים ולא סתם פשוט במקום שחור זה יהיה אפור (שוב, עד כמה שאפשר..) תודה מראש, Zinger777. נ.ב. אם זה לא הפורום המתאים, אני מתנצל ואשמח אם תעבירו את הדיון לפורום המתאים (:

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by Danix60,

אחרי הת'רד הקודם של Canon 70-300 IS USM נגד Canon 70-200 4L USM קניתי את הCanon 70-200 4L USM ואני חייב להגיד שזאת עדשה מאוד איכותית ושווה כל שקל ! ממש חדה, ויש לה צבעים נהדרים. עכשיו יש לי התלבטות נוספת, Tamron 17-50 הגרסא ללא IS (יותר חדה) או Sigma 17-70 הגרסא ללא IS הראשונה הטמרון עולה 1900 ש"ח והסיגמא אוכל להשיג ב1000 ש"ח יד 2 במצב מעולה ! מה אתם חושבים ? ואם על הדרך אוכל לקבל הצעה לעדשת מאקרו בסגנון של Canon 60mm או Tamron 90mm של עד 2000 ש"ח תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 801 צפיות
  6. Started by עוד אחד,

פנטקס נמכרה, נקווה בשביל fungi שהיא תישאר בחיים. http://www.dpreview.com/news/1107/11070105ricohbuyspentax.asp

• 2 תגובות
    • 971 צפיות
  7. Started by tamiravigan,

היום איכשהו נשרטה לי העדשה, ממש בקטנה ולא רואים כלום בתמונות. אבל בכל זאת מה אפשר לעשות בעניין ומה המחירים-+? https://picasaweb.google.com/m/viewer#album/111257336287143352028/5629305533335194625

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. היי, אני טסה לטיול במרכז אמריקה והחלטתי להתחדש במצלמה קטנה ואיכותית, כמובן עד כמה שאפשר במצלמות קומפקטיות. אני רוצה תמונות עם צבעים חיים וחדים שייראו ים, שיירו גרגירי חול, שייראו כל עלה ועלה בנוף, שמי שמסתכל בתמונות ירגיש שהוא שם... לאחר קצת שיעורי בית באתרי צילום הגעתי ל-2 תוצאות: canon s95 canon sx230 hs (וכמובן אשמח להצעות נוספות) דרך אגב אני מעדיפה שיהיה למצלמה גם מצב צילום ידני מלא, תקציב 1500-2000. צד שני אני רוצה את האיכות המקסימלית במצב אוטומטי כדי שמתי שאחרים יצלמו אותי - גם אני אצא באיכות המירבית :-) ההתלבטות היא - האם באמת ה-s95 עדיפה משמעותית באיכות התמונות שלה על ה-sx230 עד כדי כך ששווה לוותר על זום אופטי גדול? תודה רבה לעונים!! עדי

• 2 תגובות
    • 1.7k צפיות
  9. Started by ido91,

אני צריך מצלמה קומפקטית לטיולים לחול התקציב שלי הוא 1200. אני רוצה שהזום יהיה 10X ומעלה ושהמצלמה תהיה טובה . תודה

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  10. שלום לכולם אבא שלי מחפש מצלמה דיגיטלית עם זום אופטי כמה שיותר גדול, לכל שאר המאפיינים אין חשיבות מלבד המחיר - עד 1000 ש"ח (גמיש לטובת זום אופטי נוסף). חיפשתי בהתחלה בזאפ ומצאתי מקסימום X78 - יש יותר ? (ניסיתי לחפש בגוגל והעלתי חרס...) תודה רבה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  11. Started by PsyGhost,

אשמח לשמוע את דעתכם בנוגע להשוואה של שתי המצלמות. כשמסתכלים על המפרט היבש נראה ששתיהן מתחרות מאוד ברצינות, אבל ישנן ביקורות שאומרות שהחיישן של קנון טוב יותר, וזה בסופו של דבר חלק מרכזי במצלמה. יצא לי לצלם מעט עם ה-G10 שהוכיחה עצמה כמצלמה קומפקטית מרשימה מאוד, אבל את הניקון מעולם לא יצא לי לראות.

• 2 תגובות
    • 1.5k צפיות
  12. שלום ותודה בראש למי שמייעץ וישרוף מזמנו על קריאת הברבורים שלי הסיפור:אני מתלבט כבר זמן רב בנוגע לקנית מצלמה משפחתית קומפקטית (האידיאל היה להכנס לתחום ה SLR בגלל איכות התמונה אבל אני משער שבגלל גודל הציוד יעשה בו פחות שימוש) ולאחר שהמצלמה הישנה שבקה חיים והתנסויות שונות במצלמות שונות הגעתי למסקנה שחשובה לי ביותר איכות הצילום בכל סוגי התאורה וכן מהירות הצילום (חשוב לי מאוד בצילום הילדים) כאשר זום גדול מאוד מפתה אבל התרשמתי שהוא יפגע בדרישות האחרות שלי התקציב: הוגבל בעקרון לאזור ה1000 ש"ח. ההתלבטות: היא האם לרכוש מצלמה כדוגמת SD4000 שהתרשמתי שיש לה איכות תמונה במגוון מצבי צילום והיא מהווה מעין "S95 לעניים"... לבין מצלמות כגון sx130 או SX210 שנותנות זום גדול יותר. האם אני יח…

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  13. לצילום אירועים משפחתיים

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by Atom Mother Heart,

1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 200$ קנייה בארהב 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. בסיסית אבל רצוי אופציה ידנית במצלמה 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) ישמש לטיול אין צורך בזום מטורף חובה עדשה רחבה 5. האם אתה מתכ…

• 2 תגובות
    • 857 צפיות
  15. שלום, אני מעוניין להתחדש (כרגע עם Ricoh Caplio G3 שנרכשה בשנת 2004). מקווה שהתשובות הבאות מספיקות, במידה ויש צורך להוסיף משהו, אוסיף. 1. התקציב שעומד לרשותי הוא כ- 2,000 ש"ח 2. רמת הידע שלי בינונית-גבוהה. אני קורא הרבה ומתמצא במושגים ועבודה עם תאורה. 3. התנסיתי במצלמות כיס (קומפקטיות) וגם במקצועיות (אותן העדפתי מבחינת איכות התמונה אך לא מבחינת הגודל והמשקל), בנוגע לקומפקטיות: הגביל אותי גודל העדשה, מהירות צילום בין תמונה לתמונה. חוסר אפשרות לצלם וידאו ב- HD. 4. אני מעוניין לצלם בתנאי תאורה שונים, לרוב אני מצלם אובייקטים שאינם נעים באמצעות חצובה. 5. איני מתכוון להדפיס תמונותיי אלא רק לשימוש ע"ג מסך מחשב. 6. טווח אורך מוקד לא משנה. 7. גודל ומשקל האריזה חשובים מאחר ואני נושא…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. מקרא תקציבי: עדשת NIKON 18-105MM F3.5-5.6 VR ED - עולה 1600 שקל מצלמה דיגיטלית | מצלמות דיגיטליות | מצלמת וידאו | - Nikon AF-S DX NIKKOR 18-55mm f/3.5-5.6G VR זמין במלאי!! עדשת Nikon AF -S DX Nikkor 18-55mm f/3.5-5.6 VR - עולה 550 שקל מצלמה דיגיטלית | מצלמות דיגיטליות | מצלמת וידאו | - Nikon AF-S DX Nikkor18-105mm f/3.5-5.6G ED VR זמין במלאי!! עדשת Tamron AF 70-300mm F/4-5.6 DI LD MACRO - עולה 950 שקל מצלמה דיגיטלית | מצלמות דיגיטליות | מצלמת וידאו | - Tamron AF70-300mm F/4-5.6 Di LD Macro עדשת sigma 18-200mm f3/5-f6.3 DC - עולה 1300 שקל מצלמה דיגיטלית | מצלמות דיגיטליות | מצלמת וידאו | - Sigma 18-200mm F3.5-6.3 DC for Nikon עדשה Sigma 18-125mm f3.5-5.6 DC - עולה…

• 2 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני צריך מצלמה עד 750 ש"ח (עדיף שתהיה לה סוללת ליתיום נטענת). 1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 750 ש"ח. 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. סבירה. 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? האיכות הגבילה. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) כללי טיולים, בית, גם במקומ…

• 2 תגובות
    • 1.6k צפיות
  18. שלום לכולם, רכשתי מהאתר בלינק המצ"ב http://www.focalprice.com/ERZ56B/M300_25_Screen_Mini_HD_Car_DVR_Driving_Recorder_with_8_Infrared_Lamp_Amplifier_Microphone_32GB_TF_Card_Support_Black.html מצלמה ניידת לרכב. במדריך רשום שהמצלמה תומכת בכרטיס זיכרון SD/MMC up to 32 GB. אז הלכתי לחנות צילום ורכשתי כרטיס מתאים. אך כשאני מכניס אותו למצלמה נרשם לי על הצג - Card is full. הכנסתי את הכרטיס למחשב והוא דורש ממני לאתחל אותו. אז אני לוחץ "אתחול" ואז כשאני לוחץ "אתחל" (ולא משנה מה גודל יחידת ההקצאה שאני שם לו... שימו לב שהוא גם מזהה את הכרטיס כ- 30.6 מגבייט ולא גי'גה בייט). הוא נותן לי את ההודעה הבאה: " ל- windows לא הייתה אפשרות להשלים את האתחול"... מה זה אומר? ל…

19. Started by jfkk,

שלום עקב נסיעת הבת לדרום אמריקה . יש לי מטען סוללות בבית . האם המטען יוכל לעבוד גם בדרום אמריקה . שאלה שניה .. אחרי טעינת הבטריות והכנסה הבטריות למצלמה . אחרי מספר דקות .יש הודעה שהבטריה ריקה .האם הבעיה היא במצלמה. מקווה שזה הפורום הנכון תודה

• 2 תגובות
    • 807 צפיות
  20. טוב אני הרבה זמן מחפש מצלמה נורמלית עד 2500 שקל כבר פתחתי פה דיונים בעבר אבל לא מצאתי משהו שמתאים לי בכל מקרה חיפשתי מצלמות באתרי מכירות בארץ קראתי ביקורות וראיתי סירטונים ביוטיוב (אני יודע שיוטיוב זה לא הדרך ) ולאכזבתי ראיתי שהרבה מהמצלמות האלו הן מ2010 וחלקן אפילו 2009 למרות שהם נימכרות במחיר מלא עכשיו אני לא מומחה במצלמות אבל באופן כללי במוצרים אחרים כאלו לשימוש ביתי 2-3 שנים זה המון ואני מעריך שגם במצלמות אז בכל מיקרה למישהו יש המלצה טובה ? אני מקבל סכום כסף בקרוב ורוצה משהו נורמלי

• 2 תגובות
    • 955 צפיות
  21. Started by davis5,

אני רוצה לקנות מצלמה canon 550D ורציתי להתייעץ איזה עדשה כדאי לקנות. חשבתי או לקנות 18-55 ויותר מאוחר לקנות 55-200. או ישר לקחת 18-135 של canon? המצלמה נועדה בעיקר לצלם את התינוקת שלי שתיוולד עוד מעט. עד כה התנסתי במצלמה של אבי canon sx20 . תודה

• 2 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by Big_White,

אז ככה יש ברשותי מצלמה GO PRO 960 אין למצלמה הזאת מסך... יש לה אפשרות להוציא אות ישירות לטלוויזיה באמצעות חיבור RCA ו PL קטן. עכשיו הייתי רוצה לדעת איך אני יכול לחבר אותה למחשב (צריך ממיר? כרטיס?) על מנת לראות את מה שהיא מצלמת בצורה ישירה. יש אפשרות לעשות דבר כזה בלי לעשות חור בכיס? אין שום מטרה בלהקליט לתוך המחשב ככה שהאיכות של הווידאו שאני יראה על גבי המסך לא ממש רלוונטית. העיקר לראות מה היא מצלמת כדי לקבוע נקודות צילום טובות (מכיבן שאין לה מסך לעשות את זה) תודה מראש.

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  23. Started by andrei21,

מחפש המלצה למצלמה להורים עד 1000 שח, אני לא מבין כלום במצלמות. הם נוסעים לאחרונה לטיולים מאורגנים ומצלמים בטלפון . אני רוצה לקנות להם מצלמה לא מסובכת , שעושה את הצילום כמה שיותר אוטומתי שיהיו צבעים יפים , כפתורים גדולים מסך גדול , אם יש תפריט בשפה הרוסית אז מעולה יכול להיות נחמד אפשרות לצילום וידיאו

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  24. Started by Psy,

1. מה התקציב שעומד לרשותך ? 600 שקל מקסימום 2. מה רמת הידע שלך ? מעבר לבסיסי 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ? nikon coolpix 5900 - מצלמה מיושנת, ובעיקר "מצלמות" של סלולרי - N95 ועד אייפון 4 ונקסוס1 (אם אפשר לקרוא להם מצלמות). מה שהגביל בעיקר היה החוסר איכות. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? החל מצילומי טיולים ועד אירועים משפחתיים, תמונות נוף, אתרי בנייה....משהו שישמש להכל, בכל סוגי התאורה 5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגדלים גדולים (> 20X30) ? לאיזה גדלים ומה יעוד ההדפסה ? לא 6. מהו טווח אורך המוקד בעדשות הנחוץ לך ? (ניתן להתרשם כאן http://imaging.nikon.com/lineup/lens/simulator/ מאורכי מוקד שונים. רצוי…

• 2 תגובות
    • 1.8k צפיות
  25. שלום, אחותי טסה לדרום אמריקה לחצי שנה+, ואני מחפש לה מצלמה דיגייטלית שתיהיה עמידה וחסינה ממים. חשוב לי מאוד החסינות ממים עקב כך שהיא הולכת להיות בדרום אמריקה גם בתקופה החורפית. אשמח שהיא תיהיה כמה שיותר חסינה מנפילות וזעזועים (ברור לי שאין כזה דבר חסינה לחלוטין) וכמובן, שבמבחן התוצאה, התמונות ייצאו טובות ואיכותיות. התקציב הוא עד 2000 שקל. 2 מצלמות עיקריות שנכנסות לתקציב הם: 1. Sony Cybershot DSC TX5 שעולה כ-1100 ש"ח 2. Olympus Tough TG810 שעולה כ- 1400 ש"ח תודה רבה !

• 2 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים