עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by mena,

מי יותר טובה מכל הבחינות ? Casio Exilim EX-Z600 או canon A550 .

• 10 תגובות
    • 806 צפיות
  2. Started by Kalim3ro,

שאלה שנראית לי די מטומטמת...אבל האם אפשר להשתמש במצלמה Canon A85 PowerShot כמצלמת אינטרנט? אם כן, אז איך?

• 2 תגובות
    • 806 צפיות
  3. Started by Gil28,

כמה שיותר קומפקטית, עדיפות לסוללת ליתיום כרטיס זיכרון לפחות גיגה

• 1 תגובה
    • 806 צפיות
  4. Started by dsane,

כל תגובה תתקבל בברכה [attachment deleted by admin]

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  5. או יותר נכון.. תמונה אמנותית ראשונה שלי אחרי שבוע וחצי בתחום הצילום הלכתי לנסות את מזלי במצפור בפרויד, מצויד בK100D SUPER עם עדשת קיט. הרבצתי כמה כאלו בAUTO BRACKETING, וחיברתי אותם עם PHOTOMATRIX, ערכתי קצת בפוטושופ וזה מה שיצא.. אשמח לתגובות\הארות\הערות או מה שלא יהיה. http://i306.photobucket.com/albums/nn267/regielya/IMGP0631_2_3.jpg נ.ב - איך לעזעזל אני ממיר קובץ TIFF של 31.3 מגה לקובץ JPEG עם כמה שפחות איבוד איכות? שמרתי באמצעות FASTSTONE וזה רשם (JPEG=90)

• 3 תגובות
    • 806 צפיות
  6. Started by JohnClark,

אהלן, החלטתי לפני חודש לקנות Panasonic ZR-1, אבל מאז אני מחכה שהיא תגיע למלאי ב-MDK. אני לא ממש רוצה לקנות אותה במקום אחר שלא נותן אחריות של יורוקום. יש לכם במקרה המלצה לחנות שכן יש בה את המצלמה ואפשר לסמוך על האחריות שלהם? אם לא, אני אשמח להצעות למצלמות אחרות באותה הרמה בערך, בתקציב דומה (1000 ש"ח), עם עדיפות לאחריות של היבואן או של חנות אמינה. תודה רבה, יואב

• 0 תגובות
    • 805 צפיות
  7. Started by iwm911,

טוב אז ככה חשובים לי הדברים הבאים. בטריות - שיהיו יחודיות ונטענות כמובן. זום אופטי - לא צריך להגזים. זאת מצלמה למשפחה. שיהיה אפשר לשלוט בפונקציות. לא רק POINT AND SHOT תמונה ברורה ואיכותית מן הסתם עדשה טוב ולא של חברה מעזה. הקיצור מצלמה טובה. עם תמונות טובות. עם קצת יותר אפשרויות מהבסיס. מקווה לקבל המלצות טובות פה

• 5 תגובות
    • 805 צפיות
  8. Photoshop או FSViewer או שיש משהו אחר טוב יותר ? ועם איזה תוכנה להעיף רעשים ואיף עושים את זה ?

• 4 תגובות
    • 805 צפיות
  9. חשבתי לעצמי, האם זה טוב אם אחד (כמוני למשל) שלא מבין גדול בצילום, שרוצה להתפתח כי הוא אוהב את הנושא יתקדם ישר לDSLR לפני הקומפקטיות? יש לי ניסיון במצלמת זום חח, אני מצלם בה טוב. אני במגמת קולנוע, ואולי אני גם אמשיך שנה הבאה. האם זה טוב לדלג על הקומפקטיות ולעבור ישר לDSLR? יש לי שתי נקודות מבט. האחת, כן משום שאני אלמד ככה את הדברים עפ"י ניסיון עם DSLR, זה גם הפעלה שונה וצילום שונה ועוד כמה דברים. השניה, לא משום שאני עוד צריך להתפתח בתחום הצילום וDSLR מתאימה אך ורק למנוסים ולתותחים שבצילום. מה אתם אומרים? זה יעזור לי להחליט איזה לבחור ליומולדת (שהוא אגב חל באוקטובר חח)

• 7 תגובות
    • 805 צפיות
  10. Started by ex_,

אני עדיין דבק ב EOS650 כמובן עם פילם ה A620 זה הניסיון הראשון לכיוון צילום הדיגיטלי כתחליף לפילם-כמובן ברמת הסקיצה כי זו מצלמה די סטנדרטית בכל מקרה אני מאוד מופתע מהחדות ומעומק הצבע(בצילום אפילו רואים את הטקסטורה של הנייר) אז כמו שאמרתי-זה הקליק הראשון אחרי הכנסת הבטריות והכרטיס(עבר crop בפוטושופ) בלי כיוון בלי כלום פשוט קליק אני די מבסוט מהאיכות עצות לגבי הדגם וכו' יתקבלו בברכה [attachment deleted by admin]

• 9 תגובות
    • 805 צפיות
  11. היי חבר'ה היום קניתי את המצלמה הנ"ל וההתרשמות הראשונית ממנה היא טובה אבל התחלתי לצלם ולהגיד את האמת התאכזבתי מאד מאיכות התמונות שיצאו לי ממנה. עכשיו כרגע המצלמה עומדת על AUTO, אבל ניסיתי לשחק קצת עם ההגדרות הידניות שלא הניבו תוצאות טובות מהAUTO. האיכות עומדת על 6M N, ז"א NORMAL. עוד לא ניסיתי FINE, אבל עם כרטיס של 2GB אני מקבל הערכה שיכנסו בערך 680 תמונות, מה שאומר גודל תמונה מטורף. הנה כמה דוגמאות של הטשטוש\גרעינות\מריחה (אם אפשר לקרוא לזה מריחה) שאני מקבל בתמונות: *אני יודע שבתמונה השניה לא מופיע תצוגה מקדימה, אבל התמונה בלינק עובדת. הנה עוד תמונה, שיצאה קצת יותר טוב, אבל עדיין לא ממש לטעמי. מה יכול לגרום לזה? אני עושה משהו לא נכון? משהו מוגדר לא נכון? כל ש…

• 2 תגובות
    • 805 צפיות
  12. Started by dootch,

שלום לכולם, ברצוני לקנות מצלמת פנטקס K100D שראיתי המלצות עליה באתר והיא עומדת בתקציב פחות או יותר. יש ברשותי עדשת סיגמא 70-210 שנקנתה למצלמת מינולטה 3XI המצלמה הנ"ל נגנבה מביתי כשהייתי בלבנון בזמן המלחמה יחד עם עדשת סיגמא 28-70, לצערי וכל מה שנשאר לי זו העדשה הארוכה שלה. האם העדשה הנ"ל תתאים למצלמת הפנטקס. האם אתם יכולים להמליץ על עדשה לטווח הקצר יותר (משהו כמו 28-70) או להסתפק בעדשת קיט שמגיעה עם המצלמה? יש ברשותי גם פלש שנשאר לי מהמינולטה, אך לצערי אין לי את הדגם. האם יתכן והוא מתאים ואם לא התוכלו להמליץ לי על אחד? תודה רבה מראש איתי

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  13. Started by NoamH,

יש המון אתרי העלאת תמונות ברשת המצעים אפשרויות רבות להעלאת תמונות, המדריך הבא יסביר את מה שצריך כל גולש פשוט באינטרנט לדעת - העלאת'>http://www.siz.co.il/"]העלאת תמונות ואיך להציג בפורום. שלב 1: נכנסים לאתר העלאת התמונות מסויים (יש עוד אתרים רבים, למדריך הזה בחרתי באתר siz או בעברית סיז) קישור: www.siz.co.il שלב 2: כאשר אתם בעמוד הראשי אתם לוחצים על Browse.../עיון... תמונה 1: http://www.siz.co.il/my.php?file=ywmt4zum0ywz.gif *בוחרים מהמחשב את הקובץ/תמונה שאתם מעונינים להעלות. ---ניתן להעלות מספר תמונות בבת אחת על ידי לחיצה על הוסף תמונה או פשוט 5+ שיוסיף לכם 5 תיבות בבת אחת בלי ללחוץ על הכפתור תמונה 2: http://www.siz.co.il/my.php?file=mzr5hnaetdmz.gif **תא…

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  14. Started by Danix60,

אחרי הת'רד הקודם של Canon 70-300 IS USM נגד Canon 70-200 4L USM קניתי את הCanon 70-200 4L USM ואני חייב להגיד שזאת עדשה מאוד איכותית ושווה כל שקל ! ממש חדה, ויש לה צבעים נהדרים. עכשיו יש לי התלבטות נוספת, Tamron 17-50 הגרסא ללא IS (יותר חדה) או Sigma 17-70 הגרסא ללא IS הראשונה הטמרון עולה 1900 ש"ח והסיגמא אוכל להשיג ב1000 ש"ח יד 2 במצב מעולה ! מה אתם חושבים ? ואם על הדרך אוכל לקבל הצעה לעדשת מאקרו בסגנון של Canon 60mm או Tamron 90mm של עד 2000 ש"ח תודה רבה.

• 2 תגובות
    • 804 צפיות
  15. מחפש ישום שיבצע העתקת שם הקובץ של כל התמונות ל- caption באופן אוטומטי

• 0 תגובות
    • 804 צפיות
  16. אז נלך לפי השאלון: * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 250$ ואם ממש כדאי אז אפשר לחרוג עד ל300$ * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם ביום וגם בתנאי תאורה חלשים * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן. * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא יהיה שימוש בחצובה. * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא. * האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן. * האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? היו ברשותי 2 מצלמות, כאשר במצלמה הנוכחית מאוד חסר לי המסך הנשלף שהיה לי במצלמה הראשונה (שנשברה..). * האם אתה מתכוון להדפיס או לצפות בתמונות על גבי מ…

• 5 תגובות
    • 804 צפיות
  17. אני מתכנן רכישה דרך איביי. ראיתי שם את זה למשל http://cgi.ebay.com/Adata-8GB-8G-Class-6-Turbo-SD-SDHC-Memory-Card-FREESHIP_W0QQitemZ330313468145QQcmdZViewItemQQptZDigital_Camera_Memory_Cards?hash=item330313468145&_trksid=p3286.c0.m14&_trkparms=66:4|65:15|39:1|240:1318#ht_1585wt_1165 קלאס 6, 8 גיג. מהירות X150. אבל אני מבין שיש תקלות עם הגודל הזה? בכל אופן, אשמח להמלצה פשוטה, לא אבוא בתלונות אם יהיו פאשלות, אז לא לפחד להמליץ. אני מעוניין בכרטיס זכרון 8 גיג או אולי 4 גיג, אם תגידו שזה פחות בעייתי. לא משנה לי. (אגב, אני מבין שאין אפשרות לצלם יותר מ 2 גיג של וידיאו. אבל האם אפשר בכרטיס של 8 לצלם 4 סרטי 2 גיג, או שברגע שיש סרט 2 גיג אחד, אי אפשר להפעיל את הוידיאו יותר…

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  18. לאחר קניית מצלמה צריך גם לקנות כרטיס זיכרון טוב. אני מתלבט בין מספר דגמים, כולם 2gb: OCZ x150 - 115 nis PQI x150 - 160 nis Transcend x150 - 190 nis SanDisk x133 - 160 nis כפי שאתם רואים כל החברות למעט SanDisk עובדות במהירות 150. בעיקרון אני מעדיף לקנות זיכרון יותר מהיר כמובן, אבל הבנתי שהזכרונות של SanDisk הם הכי אמינים ורוב האנשים משום מה מעדיפים לקנות אותם למצלמות הדיגיטליות שלהם. בכל זאת אני מרגיש לא טוב עם עצמי שבאותו מחיר אני קונה זיכרון יותר איטי. בנוסף אני מכיר את OCZ ו PQI והם חברות טובות בעלות שם ומייצרות כרטיסי זיכרון מעולים למחשב. מה לעשות? האם המצלמה שלי Canon SD1000 או בכלל מצלמה אחרת (אני חושב בתור השקעה לעתיד) תוכל לנצל מהירות 150? האם להשאר עם SanDisk או ל…

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  19. Started by skullfacer,

אחי רוצה לקנות מצלמה עד 500 ש''ח משהו מיקצועי לא סתם אם אפשר עזרה אני ישמח אני לא מבין בזה בשיט תודה

• 3 תגובות
    • 804 צפיות
  20. שלום אני זקוק למצלמה דיגיטלית קומפקטית עדיפות למסך גדול שתיהנה במחיר של 1200 שקל וגם 1300 שקל התקבל ... המצלמה מיועדת לאחותי הקטנה (בת 15) ובעיקר לצילום בני אדם וכו'. אשמח לקבל תשובה עוד היום, עידו.

• 7 תגובות
    • 804 צפיות
  21. Started by IAF.ofek,

תמונה שצילמתי על חוף ים כינרת, EXIF מצורף רזולציה מלאה http://i.pbase.com/v3/25/603925/1/51320050.DSC01438.JPG מוקטנת

• 6 תגובות
    • 804 צפיות
  22. Started by IAF.ofek,

שלום,רציתי לוודא סופית לפני הקניה, האם במצב M בחוגה הפונקציות הידניות הם מלאות לגמרי ? כלומר אני יכול לשלוט על הכל (ISO,צמצם,חשיפה, וכו')

• 4 תגובות
    • 804 צפיות
  23. Started by IAF.ofek,

אחרי שצ'אבי הסביר פה בפורום על עדשות מאקרו DIY שלו הסתקרנתי וחשבתי לנסות,חיפשתי בבית משהו דומה ,ומצאתי סוג של עדשה מגדילה,שאולי מוכרת לחלק מכם משעורי מדעים ביסודי בהתבוננות באובייקטים קטנים: http://img162.imageshack.us/img162/9010/img1596es2jd.jpg ניסיתי אותה על ה-A520 שלי,הצמדתי אותה לעדשה,היא בערך באותו קוטר (העדשה טיפה יותר גדולה),אין מגע בינהם והעדשה לא יכולה להשרט כפי שחשבתי,יצאתי לחצר לנסות אותה,יוצא עומק שדה מצויין,מה שבנתיים אני מנסה לעשות זה להסיר את החלק השקוף ,שקצת יוצר צל (גרם לי להוריד את מהירות התריס) ומפריע בצילום. תוצאה - ISO 100 1/50 f/2.6 http://img506.imageshack.us/img506/1885/img1594es3og.jpg

• 9 תגובות
    • 804 צפיות
  24. Started by dsane,

כל תגובה תתקבל בברכה [attachment deleted by admin]

• 7 תגובות
    • 803 צפיות
  25. שלום אני מחפש מצלמה דיגיטלית להזמנה באינטרנט מחנות אמינה, התקציב שלי הוא בין 30 - 50 ש"ח בחודש [עד 24 תשלומים] כמובן שעדיף כמה שפחות. אני מחפש מצלמה דיגיטלית איכותית וטובה, כי אני לא הולך להחליף אותה בשנים הקרובות. בינתיים אני חושב על הA610. איך היא? תודה, Zzzz

• 10 תגובות
    • 803 צפיות

דיונים חדשים בפורומים