עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. נקדים ונגיד שכולן צולמו בקנון 400D עם עדשת קיט 18-55 זו הראשונה Exposure: 0.002 sec 1/640 Aperture: f/6.3 Focal Length: 55 mm ISO Speed: 400 Exposure Bias: 0/3 EV Flash: Flash did not fire בתמונה הזו רציתי לדעת איך אני גורם לאפקט כזה שבו רק המכונית בפוקוס וכל השאר כאילו נמתח ככה לתת אפקט של מהירות? זו השנייה Exposure: 0.001 sec 1/800 Aperture: f/10 Focal Length: 27 mm ISO Speed: 400 Exposure Bias: 0/3 EV Flash: Flash did not fire כאן כאשר צילמתי את הרכב באוויר השמש הייתה בדיוק בקו העליון של התמונה ממש באמצע בהאפקט שקיוויתי לקבל הוא קרני שמש כאלו שירדו מהשמיים אבל בפועל שרפתי אותה לגמרי מה עשיתי לא נכון? עוד כמה תמונות שעשיתי ניתן לראות פה …

• 2 תגובות
    • 837 צפיות
  2. Started by Access Denied,

אני מחפש מצלמה לטיול בחול של אחותי.. (בטיול שלי תהיה רק SLR כמו שצריך) צריכה להיות קטנה ונוחה.. בלי יותר מדי התעסקות - P&S טובה לטיולים. התקציב הוא עד 800 שח בערך - היא צריכה לסגור כמה כסף יש לה הבאתי כמה אופציות.. מי מהם עדיף לטיול? או שיש דגם אחר יותר טוב? FinePix F40 הבנתי שהיא מומלצת מאוד בכללי עם איכות צילום טובה.. FinePix F31 כמו הקודמת רק שאומרים שהיא איכותית יותר, תמורת פחות מגה-פיקסלים.. Fuji finepix-a920 בעלת אותו חיישן כמו השתיים הקודמות.. רק עם זום X4 Ricoh R3 הבנתי שיש לה אחלה טווחים ועדשה Canon IXUS 80 אחותי פשוט ממש מתלהבת ממנה..וכן אני יודע שזה מעל התקציב תודה לכל העוזרים.. זה קצת דחוף

3. Started by גיימרית,

הייתה לי במשך כמה שנים Dimage Z1. הוצאתי איתה אחלה תמונות בהתחשב בזה שאני לא מבינה כלום בצילום. עם הזמן התחיל להיות לי מסורבל להסחב איתה, וגם היא הייתה נורא לא מאוזנת לטעמי (כבדה בצד של הבטריות וקלה מדי בצד השני). אז ביקשתי המלצה למצלמה קומפקטית באיזה פורום אחר, שעדיין אפשר להוציא תמונות איכותיות למתחילים. והמליצו לי על הקנון הזו. אז קניתי ומאז אני רק סובלת (אני לא פוסלת את האפשרות שזה בגלל שאני עושה משהו לא נכון). קודם כל, היא אוכלת לי בטריות כאילו אין מחר. ממש זוללת אותן. אבל מה שבאמת משגע אותי זה האיכות הבינונית לחלוטין של תמונות שיוצאות לי איתה. הסבירו לי איך לשים אותה על האיכות הטובה ביותר ועדיין התמונות יוצאות מעפנות. גם הגודל שלהן לא הגיוני בכלל לרמה של fine. במינו…

• 3 תגובות
    • 836 צפיות
  4. כולם מכירים בית הספר לאמנות,צילום,קולנוע - מנשר. מה אתם חושבים על הסרט בערוץ 2 על מנשר ? http://www.keshet-tv.com/VideoPage.aspx?MediaID=42914&SourceID=23 תקציר : אבי תורג`מן סיים את לימודי הבימוי וההפקה באוניברסיטה הפתוחה, אבל בבית הספר "מנשר" לאמנות סירבו לקבלו כי הוא חירש. מביה"ב נכתב: "קבלתו תמנע מהסטודנטים האחרים להתקדם, וגם להם יש זכויות" דעתכם חשובה

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  5. Started by ShowstoppeR,

המצלמה: קנון 450D סוג הקובץ: CR2 שימוש בתוכנה: Digital Photo Professional, Photomatix 3 ולשאלות 1. איך בעזרת התוכנה אני מוציא תמונות HDR מקובץ RAW בודד? 2. מה עדיף, להוציא HDR מ RAW בודד או לצלם בחשיפות שונות ב JPEG? מה יותר פשוט האם התוצאה הסופית תהיה דומה?

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  6. Started by dsane,

כל הערה תתקבל בברכה [attachment deleted by admin]

• 4 תגובות
    • 836 צפיות
  7. Started by eegg,

אני צריך מצלמה חדשה לאחר שה canon a75 נגנבה תקציב עד 1500 אני רוצה לדעתי דמוי slr עם זום גדול ומייצב תמונה טוב מאוד חשבתי כבר על ה olympus 510uz

• 2 תגובות
    • 836 צפיות
  8. שלום לכולם, אני רוצה לקנות שבוע הבא מצלמה,התקציב עומד על 3000 ש"ח ואני לא יודע מה לבחור. האופציות הם: - דבר ראשון חשבתי לקחת מצלמה רפלקס כמו d40 חדשה, או 300D מחודשת, עם עדשה 18-55, ויצא לי כל הסיפור בסביבות 3000 ש"ח, אבל מחודשת לא כל כך רוצה, כי אני משקיע, אז רוצים חדש, וd40, הבנתי שיש הרבה דברים שאין בה,וצריכים לקנות עדשות מיוחדות,וגם הבנתי שעדשות 18-55, זה עדשות רגילות עם תווך די מצומצם,ואם רוצים עדשת זום אז צריכים לשים עוד סכום מכובד, לכן זה יחרוג בהרבה את רף 3000 ש"ח, ולכן נראה לי שהעניין של מצלמות אלו קצת צולע, וגם אין לי שום נסיון עם מצלמות כאילו, למרות שאם יהיה לי, אז הייתי לומד בכיף. - מצד שני אני יכול לקנות דיגיטלית בין הטובות בסכום הזה, ולא לחשוב יותר מדי ואני …

• 6 תגובות
    • 836 צפיות
  9. זאת אומרת אם יש לי תמונה בגודל 5 מגה[3000x2000] איך אני מקטין אותה ל1 מגה ושתשאר 3000x2000 פיקסלים תודה

10. Started by waizman,

זו תמונה של עכביש שהסתנן לנו למרפאה בתוך כוורת ריקה של כדורי 7.62 שמצאנו באחד המטווחים (אפשר להשתמש בכוורת הזאת בשביל לשים אמפולות של תרופות וכד'). הוצאתי אותו משם ושמתי על השש-בש והתחלתי לשחק איתו קצת עד שהוא התעצבן וניסה לתקוף אותי אז עזבתי אותו בשקט... בכל מקרה, פה הוא מכווץ קצת כי הוא לא במצב תקיפה לצערי, אבל מה לעשות, הוא לא רצה כ"כ לשתף פעולה ... [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 836 צפיות
  11. Started by T-Flash,

שלום עוד ניסיון נחמד ל HDR בתוך מבנה... יצא טוב לדעתי...

• 9 תגובות
    • 836 צפיות
  12. Started by _dudi_,

הי מה אתם אומרים על Nikon Coolpix 4100 [url=]http://shopping.walla.co.il/shopmind_sites/klix/product.asp?pf_id=OUC4100

• 1 תגובה
    • 836 צפיות
  13. Started by חננב,

אני מתכוון לקנות את אחת מאלה בקרוב (מארה"ב) ועוד לא הגעתי להחלטה. לא מצאתי הרבה חומר על הריקו פרט לכמה ציונים די טובים באתרים שמסקרים מצלמות, לעומת זאת יש די הרבה ביקורות גם בארץ על ה A630 חיוביות מאוד. מה שהמשאיר את הנושא להכרעתכם הוא שנדהמתי מהאיכות תמונה של הריקו, הזום, העדשה העדיפה, כמות הרעש(?), ומצד שני לקנון שם טוב, הוא נמכר בארץ ו... זהו בערך. עוד דבר שרציתי לדעת זה האם הריקו נמכרת בארץ? והאם יש ביקורות/ הערות שלכם שיצביעו לי קצת יותר טוב על החסרונות של הריקו (ואני מאמין שיש ). תודה ;D

• 9 תגובות
    • 835 צפיות
  14. Started by com,

ושרנו, ואפילו הקלטנו שיר, ואז נחתה עלי סוג של מוזה, ותפסתי ת'מצלמה של חבר שלי, (מצלמת סטילס פשוטה ובסיסית ביותר..) וצילמתי. אני לא מבין גדול בתחום, אבל יצא חמוד, לא? אגב, אם אתם רוצים לשמוע איך יצא השיר, תלחצו על הקישור. http://stage.co.il:8000/content/tzachiben-ezra641083.pls [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 835 צפיות
  15. Started by zoman,

תכירו זהו יוסי הפיל הרוצח מהספארי. (תכנסו לאתר של הספארי לקרוא את הכתבה עליו http://www.safari.co.il/article.php?id=288 בתמונה הראשונה הוא מת לשירותיים לכן הרגלים האחוריות שלו כך : עוד מתמונה של יוסי:

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  16. אני מעוניין להתקדם קצת מהמצלמה הדפוקה שיש לי עכשיו (FE 100 ) למצלמה קצת יותר איכותית ומתקדמת הפעם אני מעוניין במצלמה דקיקה וקטנה יחסית, אני לא אוהב להסתובב עם הנרתיק וכל ה"מסביב" פשוט לשים אותה בכיס וללכת בין הדגמים שראיתי יש את הT9 של סוני (7.1 MP) לניקון יש את הS200, עם המייצב תמונה ולפנטקס יש משהו "סביר" אשמח לקבל המלצות למצלמות נוספות הדרישות שלי מלבד הגודל הן: 1.צריכת חשמל נמוכה 2.שליטה על הפרמטרים (במצלמה שלי אין כלום, רק לצלם, וזהו) 3. מאקרו איכותי בתודה אלי.

• 9 תגובות
    • 835 צפיות
  17. Started by yuvalkob,

התחדשתי היום בניקון d90, בינתיים עושה רושם שמדובר בכלי נהדר אם יש למישהו שאלות או התלבטויות בקשר למצלמה הוא מוזמן להעלות...

• 4 תגובות
    • 835 צפיות
  18. שלום לכולם, מכרתי לאחרונה את ה CANON S70 המצויינת ששימשה אותי נאמנה ב-4 שנים האחרונות, כעת עלי למצוא תחלופה ראויה, איני מחפש מצלמת SLR מטורפת אך חשוב לי לקנות משהו חובבני ברמה גבוהה ושיתן לי תמונות טובות, באשר לשאלון: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? עד 2300 ש"ח - רוצה כרטיס 4GB וסוללה אחת מספיקה אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? רוב הצילום יהיה בחוץ, אני מטייל הרבה, מצלם נופים ופעילויות חוץ בעיקר, אני טס השנה לניו זילנד וחשוב לי לחזור עם תמונות ראויות! האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא בטו…

• 5 תגובות
    • 835 צפיות
  19. Started by ofir_bl,

שלום לכולם, קניתי מצלמה של CANON G10, יש לי כרגע כרטיס זכרון פשוט של 1GB, אני בקרוב טס לניו זילנד ולכן אני רוצה לקנות כרטיס 8GB. חשבתי אם אני קונה כבר להשקיע על משהו טוב, השאלה שלי היא כזאת, אם למצלמה כמו ה G10 יש צורך בכרטיס של SANDISK EXTREAM 3 או שאפשר ללכת על SANDISK ULTRA 2, הבדלי המחירים בין הכרטיסים הם מהותיים, השאלה אם בפועל אני ארגיש שה EXTREAM III מתפקד יותר טוב, אם כן אני אלך עליו אך איני רוצה לבזבז כסף סתם מהתלהבות תודה אופיר

• 1 תגובה
    • 835 צפיות
  20. Started by ShOw-Time,

חבר שלי מעוניין לקנות מצלמת וידאו לצרכים משפחתיים לא איזה משהו מטורף שתהיה איכותית עד כמה שאפשר ופשוטה ונוחה לתפעול,וכמובן עם כמה שיותר מקום לצילומים ארוכים.... במחיר של עד 2000 ש"ח. אני ממש אבל ממש לא מבין בתחום, בחיים לא התעניינתי בזה לכן אני מבקש את עזרתכם תודה מראש

• 0 תגובות
    • 834 צפיות
  21. Started by hertzel27,

שלום בימים אלה אני מתכנן לקנות מצלמה בתקציב של 1500 ש"ח, מרוב כל הדגמים שהתלבטתי לגביהם אלה הדגמים שהגיעו לגמר: Canon PowerShot SX200 IS Panasonic Lumix DMC TZ6 אשמח אם תוכלו לומר לי מי מבינהם טובה ומתאימה יותר (או שאם יש דגם אחר בתקציב הנ"ל שלדעתכם טוב יותר) לצלם חובבן כמוני אשר מחפש מצלמה שתשמש את המשפחה לאירועים וטיולים, חשוב לי שהמצלמה תהיה איכותית מאוד (יחסית לתקציב הזה) ונוחה לתפעול יש לציין שאיכות הוידאו בכלל לא חשובה לי כי לא יהיה לי בה צורך. ושאלה נוספת מה ההבדל בין tz5 ל-tz6 מכיוון שההבדל במחיר מתבטא ב-30 ש"ח אך הזום האופטי ורמת הפיקסלים גבוהה יותר ב-tz6 דבר שניראה לי מצריך הפרש של יותר מ-30 ש"ח ולכן ניראה טיפה חשוד. תודה

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  22. Started by Exe,

אני מעוניין לקנות מצלמה דיגטלית. אני לא צריך תמצלמה הכי מקצועית בעולם משום שאני מתחיל. המליצו לי על Canon A75. מישהו יכול להמליץ לי על מצלמה אחרת למתחיל או לתת ביקורת על המצלמה הזאת? תודה מראש, Exe

• 4 תגובות
    • 834 צפיות
  23. הצעות בפרטי... תודה.

• 2 תגובות
    • 834 צפיות
  24. Started by K0sTa,

תגידו שווה לקנות את המצלמה ב 1300 שקל בלי זיכרון בלי כלום ? והאם היא מצלמה טובה ב 1300 שקל כמה זמן סירטון אני יכול לצלם בא?

• 5 תגובות
    • 834 צפיות
  25. Started by 1immortal,

:-X [attachment deleted by admin]

• 8 תגובות
    • 834 צפיות

דיונים חדשים בפורומים