עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by IAF.ofek,

אתמול היו רוחות מאוד חזקות,95 קמ"ש מקסימום, וברקים ,אז יצאתי לחצר וצילמתי את השמיים בתקווה לתפוס ברק,אבל לא כל כך הצלחתי,אז נשארתי עם תמונות של השמיים . EXIF : 15 sec ISO 50 f/5.6 כפול שמונה תמונות הנה קצת הסברים על הטכניקה שבה השתמשתי : הצבתי את המצלמה על חצובה וכיוונתי לצילום מתפרץ של 8 תמונות אחת אחרי השניה שכל תמונה בחשיפה של 15 שניות,אחר כך חיברתי את התמונות בעזרת תוכנה (יורחב עליה אחר כך), מה שבעצם יצר תמונה בעלת חשיפה של 2 דקות (15 שניות * 8 תמונות). החשיפה הארוכה יצרה עננים מרוחים שניתן לראות את התנועה שלהם ברוח החזקה,ובנוסף גם אפקט של שביל כוכבים כתוצאה מהסתובבות כדור הארץ. התוכנה שהשתמשתי בה לחיבור התמונות היא תוכנה בשם Image Stacker,תוכנה בתשלום,אך בג…

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  2. שלום בדקתי באינטרנט על הדגמים האלו עכשיו שמתי לב שאין הבדלים כמעט בין ה720 ל590 חוץ מהזום אופטי..יש אולי עוד משהו שאני צריך לדעת לפני שאני בוחר את ה590 ולא את ה720?. דבר שני לגבי ה840 של אולימפוס..יש לה גם גוף מגנזיום גם מסך שמש היא תומכת בצילום וידאו ברזלוציה מלאה ומייצב תמונה כפול והיא גם קומפקטית בנוסף רציתי לשמוע את הדעות שלכם ולדעת במיוחד מה אתם חושבים.. במיוחד אתה chavy (דני)

• 4 תגובות
    • 845 צפיות
  3. Started by Ashaman,

שלום לכולם, אני מחפש מצלמה שתתאים לתקציב שבכותרת, שמתי עין על Canon A2100, A2200, A1200. המצלמה מיועדת לצילומי אאוטדור בעיקר, נופים וכד' אשמח להמלצותיכם בנושא להלן תשובות לשאלות ההכרחיות: מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 800 למצלמה, כ.זיכרון לא רלוונטי, אם יידרש - אוסיף אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? בעיקר באור יום, תמונות אאוטדור כמעט באופן בלעדי האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). לא, במידה והאור יהיה חלש אשתמש בפלאש האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לידיע…

• 0 תגובות
    • 845 צפיות
  4. המצלמה ניראת מאוד טובה אבל לא הצלחתי להבין מהנתונים שלה ומהביקורות אם היא כללת שליטה ידנית מלאה או רק חלקית. וגם אשמח לשמוע מה אתם חושבים על המצלמה בכללי.

• 8 תגובות
    • 845 צפיות
  5. שלום חברים. המצלמה Canon A70 נדפקה לי בליל הסדר.. שאני מצלם תמונות רגילות עם פלאש , בלי פלאש , בכל מצב זה מה שיוצא: כל התמונה פסים מוזרים כאלה ... ושאני מצלם סרטים , הכל בסדר. מישהו יודע מה התקלה? נגד שנשרף? קבל שנשרף? העדשה? פילטר? משהו ? וכמה יעלה לי לתקן אותה אם בכלל זה משתלם? תודה רבה !

• 7 תגובות
    • 845 צפיות
  6. Started by ETB,

אני מתקוון לרכוש מצלמה דיגיטלית בתחילת החודש הבא, והתקציב שלי נמוך, חשבתי ללכת על המצלמה של KODAK CX6200 שעולה רק 500 שקל. באתר של Kodak אין הרבה פרטים על המצלמה, חוץ מזה שהיא 2MP, ויש לה רק זום דיגיטלי של X2 (אין זום אופטי) ואפשר לצלם בה 30 שניות של סרט, אבל אין שום פרטים על גודל החיישן, והיא אוטומטית לחלוטין. בתחלס היא ניראת מצלמה יחסית איכותית למחיר שלה, גם קראתי קצת ביקרות מעודדות עליה מאתרים מחו"ל. היא שווה את הכסף, או שכדיי לי לחסוך עוד 200 שקל וללכת על Canon A60, שניתן למצוא אותה בסביבות ה700 שקל.

• 3 תגובות
    • 845 צפיות
  7. חבר שלי ואני רוצים לקנות עכשיו את ה-sd200 או ה-sd300 של Canon. לפי הבדיקה שלנו, ההבדלים היחידים הם כמות ה-MP והמראה החיצוני - ה-300 נראית יותר טוב. מישהו מכיר הבדלים אחרים או שיקולים אחרים שאנחנו מפספסים? ההבדל במחיר הוא 100$. ולגבי הזכרון - אנחנו רוצים לקנות ג'יגה של זכרון SD עבור המצלמה החדשה שלנו. האם קיימים הבדלים משמעותיים בין הסוגים השונים של הזכרונות? האם אנחנו צריכים לחפש חברה או דגם מסויים או שכולם יתנו לנו את אותה התמורה פחות או יותר? אנחנו לא מוגבלים לשוק בארץ - אנחנו כנראה נזמין דרך האינטרנט לארה"ב. תודה מראש!

• 1 תגובה
    • 845 צפיות
  8. Started by Spiritus,

תודה.

9. עד 200 ש"ח. ראיתי בזאפ חצובות, אבל לא של S1.

• 4 תגובות
    • 845 צפיות
  10. Started by overload,

גאומטריה פשוטה

• 8 תגובות
    • 845 צפיות
  11. אני לא כל-כך יודע לצלם, כיאילו אני יודע לצלם אבל לא כמו אלה שמצלמים פה... אז אני רוצה מצלמה כזאת שתוציא לי תמונות טובות עם צלם ממוצע... ולא תקציב בשמיים, אני רוצה שתגידו תקציב או מצלמה שתתאים לי כדיי לדעת אם שווה לי לחסוך את הכסף או לוותר עם זה לזמן הקרוב...

• 10 תגובות
    • 845 צפיות
  12. Started by Tapeworm,

• 6 תגובות
    • 845 צפיות
  13. Started by overload,

שחור ולבן SKY HIGH (תודה D-M-X)

• 6 תגובות
    • 844 צפיות
  14. Started by J0n1,

גיליתי בK200 את הפונקציה המופלאה הזאת, שיכולה לעזור לי הרבה, אבל היא לא עובדת לי. הפעלתי את הפונקציה מהתפריט, בחרתי בAF, פיקסתי על משהו, והוא מציג את הריבועים האדומים של הפוקוס, אבל הוא לא מצלם. מדוע?

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  15. Started by Odedb52,

התמונה צולמה בפולין במצודת ואוול בכניסה לכנסיה. Canon A20 די ישנה. לא היה לי משהו אחר זמין, זה היה ממש בשלוף שקלטתי את הנזירה באה והכניסה היתה ריקה מאנשים.. (יש רגעים שאתה פשוט מדמיין את התמונה הסופית ) עברה רק הוספת קונטראסט. תגובות יתקבלו בברכה

• 1 תגובה
    • 844 צפיות
  16. * מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1500, אבל התקציב לא באמת מוגבל. * אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? זו מתנה לזוג צעיר עם ילד בדרך, כך שהוא כנראה יהיה מושא רוב התמונות. ומכאן שגם צילומי "אין-דורס" והרבה וידאו. חוץ מזה זו אמורה להיות מצלמת all round למשפחה... * האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? דעה אישית - פלש הוא השטן. אני מאמין בלהמנע מצילום עם פלש עד כמה שאפשר. במילים אחרות, כן * האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא * האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא * האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? לא עניתי על זה כבר? כן * האם …

• 2 תגובות
    • 844 צפיות
  17. Started by Bagheera,

נגמר הגז אז בחרתי לנצל את שאריות הלהבה לבחון את עדשת המאקרו החדשה על ה D100 (אחח אם היא רק יכלה לכתוב קבצי RAW במהירות נורמלית לכרטיס ) * EXIF זמין בתמונה, בלחיצה ניתן לקבל את התמונה ב 1920X1200.

• 4 תגובות
    • 844 צפיות
  18. Started by DardaDai,

שלום, יש לי מצלמת Canon S5 IS - שראיתי כבר שאנשים לא מתים עליה (בלשון המעטה) ... בכל אופן הציעו לי להחליף את המצלמה בתמורה לזיכוי של 800 ש"ח ולרכוש חדשה במקום. על פניו נראה לי שזה לא ממש כדאי... אני עדיין לא שולט במצלמה ב100% ויתכן שזו הסיבה שאנילא מצליח להוציא תמונות טובות. או שבאמת המצלמה לא טובה, וכדאי להחליף אותה כל עוד אפשר?

• 3 תגובות
    • 844 צפיות
  19. Started by pc7,

קריטריונים רוב התמונות שלי הם ביום יום..בצבא וכו' תאורה משתנה, ביום ובלילה, אני לא מאלה שיצלמו ברקים וכאלה אלא תמונות רגילות,ולעיתים רחוקות טיולי טבע.. רוב הצילומים לא להדפסה. גודל המצלמה הוא קריטי לדוגמא זאת מצלמה שמשכה את תשומת ליבי ואני אשמח אם למישהו יש חוות דעת עליה למרות שאני לא נעול על סוני ואשמח לשמוע על דגמים וחברות שונות.. http://www.dpreview.com/reviews/specs/Sony/sony_dsct300.asp צילום וידיאו חשוב חשוב מאוד האיכות למרות שברור לי שהאיכות לא תהיה כשל מצלמה גדולה.. אני חייל כך שהעיקרון הכי חשוב זה שתיכנס לכיס, גודל המצלמה- לדוגמה סוני סדרה T פוג'י סידרה Z וכו' והאם שווה לקנות את סוני T300 או שלמישהו יש מצלמה מומלצת יותר? גמיש במחיר.. תודה רבה!

• 1 תגובה
    • 844 צפיות
  20. Started by ALÞHA,

• 5 תגובות
    • 843 צפיות
  21. Started by Enc0der_1337,

• 2 תגובות
    • 843 צפיות
  22. Started by nesber,

אני צריך מצלמה לצילום נופים עירוניים ובניינים. ברור שאני לא צריך משהו מקצועי, אבל שתהיה איכות "מעולה" בקנה מידה חובבני, עד כמה שניתן עם מצלמה בטווח מחיר כזה(2000 שקל ללא כרטיס זיכרון וסוללות נטענות זה פחות או יותר המקסימום). אני לא צריך זום גדול, לכן לא רואה טעם לקנות מצלמה יקרה שמה שמייחד אותה זה הזום העצום שלה. זום "סטנדרטי", לא יותר. אני גם לא רוצה שהמצלמה תהיה מיניאטורית כמו דגם מסוים שראיתי, שבקושי אפשר להחזיק אותה ולמצוא את הכפתורים... אשמח לכל המלצה.

• 8 תגובות
    • 843 צפיות
  23. Started by D-M-X,

מישהו יודע עד איזה נפח זיכרון היא תומכת? ולאלה שרוצים לשאול אז כן... חיפשתי בחוברת ולא מצאתי תשובה וגם באתר אין תשובה מדויקת יש תשבוה עקיפה... בFAQ יש שאלה לגבי כל נפח זיכרון, כמה תמונות יכנסו בו בכל רזולוציה וזה מגיע עד 512 אבל זכרו לי שאפשר ג'יגה מישהו יכול לאמת את זה מניסיון או מידע אישי?

• 11 תגובות
    • 843 צפיות
  24. Started by MODY69,

התמונה לא נערכה כלל (בלי תוכנות במחשב כרגע). http://img321.imageshack.us/img321/5489/dscf1478ny2.jpg

• 10 תגובות
    • 843 צפיות
  25. Started by ben007,

היי חברה, ההורים שלי חזרו מחול והביאו לי מצלמה ;D, עם: סוג: קומפקטית 5 MP 3 זום אופטי 2.6דיגיטלי מסך: 1.8 ( 85000 פיסקלים ) אפשרות לצילום וידאו עם סאונד (30 FPS ) בטרייה: CR-V3 and AA כרטיס זכרון: SD זכרון פנימי : 11 MB תוכנות שבאות איתה : acdsee, quicktime מחיר : לפי האתר, נמכרת בפחות מ- 300 דולר, אני קניתי ב-260 תמונות שלה: (מצטער על האיכות, עדיין webcam \: ) תמונות שצולמו איתה : המצלמה ממש חדשה, לא ראיתי אותה בארץ וגם לא אצל סטיב מה אתם אומרים? יכולה להתחרות ב- A95 או ב- S500 ?

• 3 תגובות
    • 843 צפיות

דיונים חדשים בפורומים