צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
דרישות: נכנסת לכיס בקלות עדשה רחבה איכות וידיאו טובה ISO גבוה שמיש יחסית ביחס לקומפקטית שילטה ידנית אבל לא חובה עד 2000 שקלים למרות שאני ממש לא חושב שזה צריך להגיע לסכום שכזה. חשבתי על הפוג'י F100FD מה דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 884 צפיות
-
-
יש לי את המצלמה כשנה והכל היה נפלא , כאשר הייתי בטיול והגעתי לסוף הקיבולת של כרטיס הזכרון המצלמה הפסיקה לתפקד , המצלמה לא נכנסת לפוקוס ורואים שלג על המסך וגם בעינית ( לא יודע האם יש קשר בין הקיבולת של הזכרון לבעיה) במידה ומישהו ניתקל בבעיה זהה ופתר את הבעיה אשמח לשמוע איך.
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
שלום לכולם אני מחפש כרגע מצלמת וידאו דיגיטלית, הבעיה היא שאני זקוק למעט רקע על כל האופציות שקיימות כדי שיהיה לי מאיפה להתחיל. אם מישהו יכול לתת פה קישור למקום שנותן איזה סקיהר או משהו כזה על המוסים, הפורמטים וכל מה שצריך לדעת לפני שקונים אני אשמח לשמוע. תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 884 צפיות
-
-
-
-
shave liknot et amatslema azot? http://www.zap.co.il/model.asp?model_id=400893
-
- 1 תגובה
- 884 צפיות
-
-
1. מה תקציב שעומד לרשותך? 300-500 2. מה רמת ידע שלך? נסה להעריך את רמתכם וניסיונכם. בדוק את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה. אין י הרבה ידע במצלמות, אני לומד מהר 3. באילו מצלמות התנסת בעבר? מה הגביל אותך בציודך קודם? מצלמה המעולה של סוני, היא לא שלי 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה? (הערך במידת האפשר גם שימושית - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של ילדה בתוך בית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של ילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפור ממרחקות רק בשעות ערביות) לא משהוא ספציפי 5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך לגד…
-
- 0 תגובות
- 884 צפיות
-
-
לדוד שלי נגנבה המצלמה והוא רוצה לקנות חדשה.הוא לא ממש מבין בצילום אז צריך שהמצלמה תיהיה פשוטה וגם שתוציא תמונות טובות על מצב אוטומטי.התקציב הוא 2000 שקל.תודה לעוזרים.
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום רב, כמו שכבר יכולתם להבין מהכותרת, אני מחפש מצלמה להורים שלי. המצלמה תשמש בעיקר לצילומי משפחה, אירועים וכד' .. לא לצילומים מקצועיים. התקציב - 700 ש"ח. אני יודע שזהו תקציב יחסית נמוך, אבל לא אני רוכש את המצלמה, אז קצת קשה להתפרע. חשבתי על מס' דגמים עיקריים, אשמח אם תוכלו לעזור לי בבחירת המצלמה המתאימה במסגרת התקציב. Fuji FinePix S5700 - דמוי SLR, האם נחשבת כבר כישנה מדיי ולא כדאית לרכישה ? Fuji FinePix F40 Canon PowerShot A590IS במידה וקיימות מצלמות מומלצות נוספות אשר לא הוזכרו כאן, במסגרת התקציב כמובן, אשמח לשמוע את דעתכם תודה רבה מראש, שבת שלום, סופשבוע נעים.
-
- 0 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום אני מחפש מצלמה למשפחה שלא מבינה כלום! בצילום המצלמה חייבת להיות פשוטה ולצלם הכי טוב על AUTO רק להדליק ולצלם עד 1000שח (ניתן לחרוג קצת) רק למצלמה מקווה שלא שחכתי לציין כלום תודה
-
- 10 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום, אח שלי מחפש מצלמות וידאו מקצועיות, מכיוון שהידע שלי בתחום הזה שווה לתחת אני צריך ממכם קצת מידע. כמה ~ תעלה מצלמת וידאו מקצועית (שמשמת תחנות טלויזיה)? האם יש מצלמות וידאו מקצועיות אשר מסוגלות לצלם ישירות לתוך דיסק קשיח/פלאש במקום לקלטת? באיזה פורמט כדי להחזיק את הסרטים לאחר עריכה?
-
- 2 תגובות
- 883 צפיות
-
-
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני רוצה לקנות מצלמה חדשה. התקציב שיש לי הוא בסביבות ה- 4-5K (כולל הכל). אפשר לחרוג, אבל לא בהרבה. לאחר קריאת כמה נושאים בפורום הזה וביקורות של dpreview אני מתלבט בין כמה מצלמות: 1. Canon 400D + עדשות קיט 2. Pentax K10D + עדשות קיט 3. Pentax K100D + עדשות יותר טובות היתרון שאני רואה ל- 400D על המצלמות של Pentax הוא בכך שהיא יותר נפוצה ולכן יותר פשוט למצוא עבורה ציוד (עדשות). מה שקצת מרתיע אותי מה-Pentax הוא הנושא של איכות ירודה של ה- JPEG שהיא מוציאה (יחסית לקנון). לא יצא לי עד עכשיו לעבוד עם תמונות RAW ולכן זה קצת מרתיע אותי. אשמח גם לשמוע המלצות לגבי חנויות. כרגע ההתלבטות היא בין ה- BSD ל- Camera Eilat (מתכנן נסיעה לאילת וחושב גם לקפוץ לחנות שם). מה שכן, לפי…
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
האם יש טעם לצלם נוף בצמצם סגור כמה שיותר ? או צמצמם פתוח כמה שיותר ? הרי כל הנוף נמצא פחות או יותר על אותו מישור פוקוס, לא ? ככה שזה לא אמור לשנו ת..
-
- 8 תגובות
- 883 צפיות
-
-
מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 1000-2000, אפשר לסטות קצת. כרטיס זיכרון כבר יש לי. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני לא כל כך בטוח, משהו שאפשר להשתמש גם לצילום יומיומי וגם לצילום "אומנותי" יותר. האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). בלי פלאש חיצוני, רק מובנה. האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? גם חצובה אני לא מתכוון לקנות. האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? :-\ לא האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אחרת? אם כן, מה חסר לך בה? :-\ הפריע לי במצלמה הקודמת מעט מדי זום ויותר מדי…
-
- 5 תגובות
- 883 צפיות
-
-
אני די מתחיל בעיקרון בצילום, ובSLR אין לי ניסיון בכלל. אני צריך את המצלמה בשביל צילומי קהל (באירועים למיניהם) לפעמים קהל ענק ממש, צילומי אנשים צפציפיים (קלוז אפ), צילומי נוף (גם בגדול וגם בקטן) ושהמצלמה תתאים לצילום גם בבית גם בחוץ, גם באור שמש חזק וגם בצל, גם בתוך אולמות גדולים עם זום אפילו עד כדי כך שהפלאש לא יכול להגיע לאובייקט המצולם, בקיצור הכל. ושאני יוכל להוציא גם תמונות עמוקות שהכל מצולם חד (בצילום של קהל ענק במרחקים גדולים) וגם רדוד מאוד, מומלץ שאני יוכל גם לצלם קטעי וידאו באותה המצלמה. התקציב שלי בעיקרון הוא עד 4000 בתשלומים כולל עדשה מינימלית אבל אני יכול להתגמש תלוי במה שתציאו לי. שמעתי משהו שנקרא תצוגה חיה, למה הכוונה? יש דבר כזה לא לראות את מה שאני מצלם תו…
-
- 8 תגובות
- 883 צפיות
-
-
איך אתם שמים את הפלאש שלכם בתיק? על הפינים? בתוך הנרתיק שלו? עם הצד המאיר למטה? יש לי שני פלאשים ולאחד אין נרתיק ואני לא בטוח אם זה טוב לשים אותו על הרגליים שלו שלא יקרה להם משהו, וגם מעצבן אותי להוציא אותו כל הזמן מהנרתיק. שתפו.
-
- 4 תגובות
- 883 צפיות
-
-
מצלמות קומפקטיות זה לא בדיוק התחום שלי, לכן אני שואל פה הוא מחפש מצלמה קומפקטית, עד 1500 ש"ח איכות טובה לצילומים משפחתיים תוצאות טובות בצילום במצב אוטומטי רצוי מאוד שיהיה מצב וידאו באיכות טובה תודה
-
- 1 תגובה
- 883 צפיות
-
-
אני רוצה לקנות פלאש חיצוני שישמש אותי לצילומי פורטרטים, ספורט ואולי ארועים (כשאני אומר ארועים אז אני מתכוון לחתונות וכו'). חשבתי על הSB800 אבל כבר לא מוכרים אותו וביד 2 גם לא ממש מצאתי אז אחרי שקראתי את זה, חשבתי לעצמי אולי לקנות אחד, אבל כמו שכתוב בבלוג הפלאש לא יעבוד עם הD80 שלי במצב TTL, אז חשבתי בכל זאת, ללמוד לשלוט בתאורה באופן ידני, ככה יהיה יותר מעניין ויותר כיף (והוא גם קצת יותר חזק מהSB600) ובזמן שאני מצלם עם ה28 לחפש SB800 ביד 2. אז... מה כדאי לעשות? את האלטרנטיבות של סיגמה והשאר אני לא ממש מכיר.
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם , לאחרונה רכשתי את המצלמה של פנסוניק FZ28 . עכשיו אני מחפש עדשה תוספת (teleconversion) ואני לא מוצא ... מצאתי שלושה חברות שונות ב-EBAY ואחת מהם היא של Opteka , אחרי חיפוש קצר בגוגל הבנתי שזה לא מומלץ בגרוש. אז אם מישהו מכיר בארץ או בחו"ל ויכול להמליץ לי אשמח מאוד .
-
- 5 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום, יש ברשותי פנטקס K200D וגם פלאש של SOLIGOR PZ-400AFN לפלאש יש אפשרות TTL אבל המצלמה לא עובדת ביחד עם הפלאש הכל ידני.. מה אני עושה?
-
- 4 תגובות
- 882 צפיות
-
-
היי אנשים, לאחרונה אני כבר ממש בקושי מצלם... חשבתי למכור את הציוד הזה : Nikon D80 Sigma EX DG 24-70 2.8 SB800 תיק מקצועי מעור של SONY המצלמה בת שנתיים בערך, סביב ה 40,000 קליקים היתי אומר.
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-
-
שלום לכולם. אחותי טסה בעוד שבוע לעבוד בחו"ל והיא רוצה מצלמה פשוטה וטובה שתהיה לה שם. מצלמה ראשונה שלה. התקציב שלה הוא סביב ה600 שקל. אודה לכם אם תתנו לי המלצות המון תודה
-
- 2 תגובות
- 882 צפיות
-
-
-
- 13 תגובות
- 882 צפיות
-
-
היי, דווקא הפעם החלטתי לעשות את החיים מאוד מסובכים, ולא חקרתי לעומק מה אני אמור לחפש במצלמה חוץ מזום דיגיטלי ומגה פיקסל...כל השאר, לגבי מידות חשיפה, עדשות וכו, זר לי לגמרי ויחד עם זאת שלוש הדרישות שיש לי מהמצלמה הן המחיר (1500 ש"ח) והצורה (דקה, או אולי קוראים לזה אולטרה דקה..?) עיינתי קצת בפורום וראיתי שרוב המצלמות המומלצות בטווח הזה הן לא דקות, ויחד עם זה אני אשמח להמלצה על מצלמה קומפקטית.. הדרישה השלישית היא יותר שאלה לגבי מצלמה שלא דורשת סוללות,אלא שאפשר להטעין אותה בעריסה או משהו תודה מראש שחר
-
- 6 תגובות
- 882 צפיות
-