עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. האולימפוס PEN, פנסוניק GF-2 או הסוני NEX על מה אתם הייתם הולכים? אני לא אוהב להתעסק יותר מדי עם ההגדרות ובד"כ מצלם על אוטומט... זה אולי יעזור לכם לעזור לי מהפוסט הקודם : •מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? 3 אלף אבל ככל הנראה אני אקנה את המצלמה בסין ככה שהמחירים בארץ לא הכי רלוונטיים •אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? גם וגם אבל יותר ביום, בעיקר נופים וצילומים מקרוב •האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? בדף הזה תוכל לקרוא על ההבדלים בין צילום ללא פלאש, צילום עם פלאש ישיר וצילום עם פלאש חיצוני (ישיר ומוקפץ). אני בדרך כלל לא מתעסק יותר מדי עם פלאש פשוט שם אותו על אוטומט •האם יש לך נכונות לצלם …

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  2. למי שעוד לא מכיר, ה-G1 אמורה להיות לא פחות ממבשרת של מהפכה אדירה בתחום הצילום החובבני ואולי אפילו המקצועי (בעתיד). זאת מצלמה קומפקטית, בעלת חיישן גדול יחסית (4/3), ללא מנגנון מראות ו/או פנטפריזמה ומערכת עדשות קומפקטיות וקלות מתחלפות. מבחינות רבות, המצלמה הזאת ואחיותיה העתידיות, אמורות לתת את כל היתרונות של ה-DSLR עם פחות משקל, פחות מסובכות טכנית וחלקים נעים ופחות כסף! כן, אני בתמימותי חשבתי שעל פחות מצלמה צריך לשלם פחות כסף. ה-G1 מלאה בגימיקים אלקטרוניים בשקל, בזה אין לי ספק, אבל אין לה את כל הדברים שהופכים את ה-DSLR ליקרה (וזה כבר מזמן לא החיישן). האם שיתוף הפעולה בין פנסוניק ללייקה גרם להם לחשוב שגם הם יכולים לגבות פרמיום מטורף על מצלמה שהיא בסך הכל סבירה? אז נכון, ה-G1…

• 5 תגובות
    • 866 צפיות
  3. Started by Chevy,

אחרי שסיימנו את הסט בנמל ת"א, נכנסו קצת לעיר ועצרנו באיזה רחוב לא ידוע (קובי? :s05: ) וראינו את הבניין הבא 8) -

• 5 תגובות
    • 772 צפיות
  4. כל תגובה תתקבל בברכה [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  5. Started by shimon23,

אני מתלבט בין קניית שתי המצלמות הנ"ל. ההבדלים שמצאתי ביניהם(כולם לטובת ה-610) הם עוד 0.2 אינץ' בגודל המסך, 30 פריימים בוידאו במקום 20 והבדל בגודל החיישן בין 1/1.8(610) ל-1/2.5(530) וצילום המאקרו 5 לעומת 1 ס"מ. מישהו יכול להסביר לי על מה משפיע גודל החיישן וגודל המאקרו? ההבדל ביניהם הוא 200 ש"ח, אך גם ה-610 דורשת 4 סוללות במקום 2, האם זה מספק לה אורך חיים יותר ארוך? או שהיא פשוט זוללת אנרגיה?

• 5 תגובות
    • 661 צפיות
  6. Started by R0tem1,

http://www.pentax.co.uk/_uk/photo/products/index.php?cameras&gruppe=digital%20slr&produkt=19385&id=downloads

• 5 תגובות
    • 806 צפיות
  7. Started by ביז'ו המוס,

שלום לכולם, הביאו לי מצלמה zeiss ikon מדגם nettar ואין לי יותר מדי מה לעשות איתה.. חשבתי למכור אותה ולעשות כמה ג'ובות רק מה אני לא הכי מבין בתחום הזה ואין לי מושג בכלל איפה להתחיל לחפש קונים וכמה לבקש עלייה וכו.. היא נראת ככה והיא במצב טוב, זה לא תראד פירסום כי אני לא מנסה למכור לאף אחד, רק מבקש חוות דעת מה לעשות איתה

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  8. s2 בתכונות שלה היא המושלמת ביותר לצרכים שלי הבעייה היחידה שדי ציננה את ההתלהבות שלי ממנה והסיבה שלא רכשתי אותה עד כה היא שהיא לא מבצעת שום דחיסת וידיאו כולשהיא על גביי כרטיס הזיכרון. התוצאה היא שגם אם אשקיע 400 שח על כרטיס זיכרון בנפח 1gb אורך קליפ וידיאו הכי ארוך שאוכל לעשות הוא 8 דקות (לשם השוואה בילבד :סרט הוליוודי של כ-100 דקות יחד עם קול באיכות טובה ניכנס בדיסק של 700 mb ועדיין הוא ניראה ונישמע טוב למדיי על גבי הטלוויזיה) אני כמובן לא מצפה שמצלמה דיגיטלית כולשהיא תגיע לרמת דחיסה שכזו וברור לי שאף מעבד שמשולב במצלמה דיגיטלית לא יהיה מסוגל לעולם לבצע את מה שעושה מחשב שולחני אבל כאשר אתה משקיע 3000 שח במצלמה+עוד 400 שח על כרטיס זיכרון sd 1gb המינימום שאתה יכול לצפות…

• 5 תגובות
    • 808 צפיות
  9. Started by overload,

שמתי לב ש95 אחוז מהתגובות פה הם "אהבתי"\" לא אהבתי" (בד"כ זה קיצוני יותר לשני הצדדים עד כדי כך שאנשים כותבים תגובה של שני מילים -"גועל נפש",למשל ). תגובות כאלה לא מוסיפות כלום לפורום לדעתי, ובטח שלא לצלם שרוצה לקבל חוות דעת כדי לשפר בעתיד וללמוד מטעויות. הצלם לא יכל להבין מה כל אחד חושב על התמונה שלו בלי שיגידו לו, בשביל זה הוא מפרסם פה את התמונה, בשביל לקבל ביקורת, לא רק דעות- שזה נחמד, אבל לא המטרה העיקרית של פורום צילום. סתם רציתי לשתף אתכם , ערב טוב.

• 5 תגובות
    • 923 צפיות
  10. Started by dsane,

וגולש.. כל תגובה תתקבל בברכה. [attachment deleted by admin]

11. Started by Clint Eastwood,

רכשתי לפני כחודש +- F31. חבר שלי שהתרשם רוצה עכשיו גם לקנות אותה. כפי שאתם יודעים דיי קשה עד בלתי אפשרי למצוא אותה ומי שיודע היכן אשמח אם הוא ישתף אותי. אני מצאתי באיזה אתר בריטי ב140£. השאלה היא אם האתר הזה לא מפוקפק מדי... זה הקישור: http://www.digistor.co.uk/?lid=6964 מישהו מכיר את האתר? בכל מקרה במידה ואני לא אקנה משם (...) מה לקנות? F30/40/45/47? מצלמה אחרת? יש המצלה כלשהי? המחיר נע בסביבות ה 1000-1400 תודה על העזרה

12. המצלמה הזו היא עם מאגה פיקסל מטורף! = 7 מגה! הבנתי שתמונות ברזולוצייה כזו - שוקלות כ6 מגה 1. איזה רזולוצייה מספקת לצילום איכותי סביר ויומיומי ( ארועים משפחתיים בתוך הביית וגם מיחוצה לו) 2. איזה כרטיס זיכרון = מבחינת הגודל כדאי לירכוש?...למשל 512 מגה - מספיק לכמה תמונות ? 3. מתלבט כאן פעמיים - כי 512 מול 1 ג'יגה זה 50בש"ח הפרש...וכשמדובר בוידאו - אולי עדיף ללכת על 1 ג'יגה למשל ישנם ארועים שאתה רוצה לצלם גם קצת וידאו בקטנה אין לי כל כך מושג על הנפחים הרצויים תודה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 624 צפיות
  13. Started by Tapeworm,

מאד התבאסתי על הפרח החתוך למטה בתמונה השניה, אבל תנאי השטח הקוצניים והדבורים בסביבה גרמו לי לרצות לעוף משם

• 5 תגובות
    • 930 צפיות
  14. רציתי לשאול האם מצלמות slr רואים בעינית ממש מה שהעדשה "רואה", כלומר האם אני רואה קודם כל, כל שינוי מהגדרות המכניות שאני עושה לפני הצילום כלומר, האם ניתן לראות תוצאה של מפתח צמצם בדרגה כלשהי לפני שמחליטים לצלם. ושנית האם רואים בשחור לבן והאם באמת שמירת התמונות לכרטיס נעשית באופן מהיר מאוד ? תודה רבה!

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  15. Started by ALÞHA,

• 5 תגובות
    • 822 צפיות
  16. Started by Danihell,

אחרי שנתיים של שימוש בפוג'י A210 הכלתתי לעבור למשהו טיפה יותר טוב. אחרי חיפוש קצר ברשת עליתי על הפוג'י S5700, ישמח לשמוע עליה עוד ביקורת או הצעות למצלמה אחרת במחיר דומה. http://zap.co.il/compModels.asp?sog=E-Camera&model_id=577192 לפי הנתונים המצלמה מוצלחת ושווה את המחיר.

• 5 תגובות
    • 792 צפיות
  17. Started by R0tem1,

sRGB AdoveRGB יתרונות\חסרונות? תודה

• 5 תגובות
    • 1.7k צפיות
  18. שלום, יש ברשותי תמונה שחלק ממנה כהה מאוד, וחלקה האחר בהיר(לשם העניין שמיים בהירים מול הרים חשוכים). איך אני יכול להבהיר את ההרים, ולהשאיר את השמיים בהירים? כאשר אני מסמן את ההרים ומשנה את הLEVELS בPHOTOSHOP, רואים הבדל ניכר במעבר בין השמים להרים. האם יש כלי שמסוגל לתקן את הגבולות ביניהם?

• 5 תגובות
    • 1.2k צפיות
  19. Started by sbetty,

מה המלצותיכם? אני ממש נדלקתי על הפוגי , אבל הקנון זולה ממנה בהרבה (1200 ש"ח לעומת 750 ש"ח) מה דעתכם? איזה יתרון יש לשתיהן? ראיתי שצילומי הלילה של הקנון טובים יותר מה פוגי. אני אשמח לכל עזרה שהיא

20. צריך המלצה למצלמה נינג'ה - רצוי לא מהקטנות (point and shoot), אלא משהו שמזכיר SLR מבחינת צורה ומידות (יותר נוח, לא?). אופטיקה טובה ככל האפשר, ו4-5 מגה פיקסל בההחלט יספיקו.

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  21. שלום לכולם, אני מעוניין לקנות מצלמה דיגיטלית קומפטית שמיועדת לצילום בטיולים (נוסע עוד חודש לד. אמריקה). עניתי על השאלון באופן מפורט אשמח לקבל המלצות למצלמה לפי צרכי, תודה מראש, יואב. מה התקציב הכולל למצלמה, סוללות וכרטיס זכרון? - 700-1,000 ש"ח לכל הפריטים. אילו נושאים אתה מתכוון לצלם? באילו תנאי תאורה - בעיקר באור יום או גם בתנאי תאורה חלשים יותר? אני מתכוון לצלם בעיקר נופים ואנשים במגוון תנאי תאורה (גם בתנאי תאורה קשים). האם אתה מתכוון לצלם באור חלש ללא פלאש? כן. האם יש לך נכונות לצלם באור חלש עם חצובה? לא. האם יש לך נכונות לצלם עם פלאש חיצוני? לא. האם חשוב לך לצלם באור חלש ללא חצובה וללא פלאש (כלומר בהחזקת המצלמה ביד)? כן. האם אתה משתמש כיום במצלמה דיגיטלית אח…

• 5 תגובות
    • 1k צפיות
  22. היי, ברשותי מצלמה קנון 400d עם פלאש EX580 2 ועדשת קיט. הגיע הזמן להשתדרג יחד עם התקציב שעלה בעדשה לצילום חיי לילה ומסיבות. על איזו עדשה הייתם ממליצים? מבחינת איכות,חדות וכו'... תודה מראש לעוזרים

• 5 תגובות
    • 929 צפיות
  23. Started by 69,

ברשותי כרטיס זכרון 128MB המשמש לצילום במצלמת אולימפוס C-350. נתקלתי ב 2 תופעות שונות, לאו דווקא קשורות אחת לשניה : 1. לאחר צילום כמה עשרות תמונות, המצלמה "נתקעת" לאחר צילום תמונה נוספת, ורק הוצאת הסוללות + הוצאת כרטיס הזכרון - והחזרתם, המצלמה חוזרת לתפקד כרגיל. 2. בהעברת התמונות למחשב, כ 3 תמונות לא ניתן להעביר (מתקבלת הודעת שגיאה). חשבתי שמדובר במעיין "BAD SECTOR" בכרטיס, אבל אם אכן יש "BAD SECTOR" אזי בעייתה עברת 3 תמונות אמורה לרות בכל העברה, אך היא קורת רק לעיתים ! (כלומר, יש מקרי שבהם אני מצלם עד שהכרטיס מלא, מעביר למחשב, והכל עובר תקין). מה פה קורה פה ? יש דרך אלגנטית לבדוק את מצב הכרטיס ? 3. אולי בכלל הבעיה היא במצלמה ? יתכן ? כיצד ניתן לבדוק זאת ? (ללא כר…

• 5 תגובות
    • 989 צפיות
  24. Started by GAL_FX,

אני רוצה לקנות מצלמת FinePix 5100/5500 Fuji אני רוצה חוות דעת של אנשים שמכירם או ישיש להם אתה המצלמה דרך אגב זה דחוף ליי אבא שלי משגע אותו בבקשה עזרה המצלמה מגיעה +כרטיס זיכרון 64 MG+תיק נשיאה +מטן וסוללות .... כל זה 2080 שווה? אם למישהו יש הצאה בפחות ולא בחנות אניטרנט כי אני קונה בתוים ......

• 5 תגובות
    • 937 צפיות
  25. Started by sharo,

צילמתי כשהייתי בניו יורק שנה שעברה. חשבתי לשתף [attachment deleted by admin]

• 5 תגובות
    • 726 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.