צילום דיגיטלי
פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם
7,250 דיונים בפורום זה
-
אוקיי , לקחתי את העדשה הרגילה שבאה עם המצלמת רפלקס של אבא שלי(לא ה210MM) וניסיתי לראות דרכה בלי מצלמה , התגלה לעיני שהיא מגדילה לרמות מדהימות ובחדות מצויינת , חיברתי אותה למצלמה שלי , לרוב הפתעתי היא התאימה בול! , בקיצור , צילמתי איתה כמה תקריבים מאוד מאוד קרובים(מאקרו של 1ס"מ ואפילו פחות) אז בשביל שתראו פרופורציה : ועכשיו לקטע היפה , הפרחים הלבנים הקטנים מאוד שאתם רואים במרכז התמונה , תקריב של כמה מהם : ועוד שני תקריבים של אמנון ותמר בצבעים שונים :
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
לייקה כמובן עומדים "בציפיות" ומתברר (שוב פעם) שהקסם של לייקה הוא בעיקר סוביקיטיבי. הלייקה M9, מצלמת ה-FF הקומפקטית בעולם, האחרונה בשושלת ה-M שבלי סרקסטיות, הגיעה לשלמות ארגונומית, שוב פעם מפגינה אלקטרוניקה בינונית. ה-M9 קיבלה ציון נמוך משמעותית מכל מצלמות ה-FF הנמכרות כיום. בתכונות שנראות לי הכי חשובות למצלמה כמו הלייקה - טווח דינמי וצבעים - היא נופלת ממובילות קטגורית ה-APS-C (פנטקס K-x והניקון מהדור האחרון - D90/D5000/D300s), היא מציעה פחות טווח צבעים וייתרון זניח בטווח דינמי מרוב מצלמות ה-APS-C המודרניות האחרות (כולל ה-K20D המיושנת שלי). להזכיר שמדובר במצלמה הנושאת תג מחיר של 7000 דולר (+זמן המתנה ארוך) ועדשות שעולות מ-1000 ועד 10000 דולר... כל זה מאוד חבל, כי הלייקה M9…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לתוכנה קוראים ACD fotoslate 3 תוכנה מצויינת! זהו.
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
מצלמת קאנון S1 IS, שעבדה ללא דופי (חוץ מפעם אחת - שלא הסכימה לצלם משלחת מאיראן משום מה), הלכה לעולמה. המצלמה בת שנתיים וכנראה מת לה החיישן. באתר של קאנון מצויין שיש מקרים בשהם החיווט של החיישן מתנתק. במקרים כאלה, הם מחליפים את המצלמה ללא תשלום באחד ממרכזי השירות. אבל יש לי 2 בעיות: 1. הייתה לי אחריות של שנה אחת בלבד. 2. ישראל לא מופיעה ברשימת מרכזי השירות של קאנון... מישהו יודע איפה אפשר לתקן את המצלמה? שווה לתקן?
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום שמי מתן נוסע לאוסטרליה וניו זילנד לחצי שנה מתלבט קודם כל בסוג המצלמה האם כדאי לקנות מצלמה חצי מקצועית חצי דיגטלית שתתן תמונה טובה יותר אך מצלמה מגושמת בגודל וכבדה לטיול או לקנות מצלמה דיגיטלית קופמקטית פחות איכותית ממצלמות החצי חצי אך קטנה מהרגיל ונוחה להמשך הטיול? מה אתם ממליצים לי ?? תודה =)
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
-
שלום אני צריך מצלמה ב-700 ש"ח בערך, לנסות לא לחרוג יותר מידי. מטרתה צילום בעיקר בטיולים בחו"ל. אני לא צלם מקצועי, אני לא צריך את הטופ. לפי דעתי כדאי לקנות אולי מצלמה טובה אבל דור אחד אחורה, לא חשוב לי שהיא תיהיה הדגם הכי חדש שרק יצא. ראיתי את sx120, אבל יכול להיות שהיא קצת גדולה, לא ראיתי אותה בעיניים. רצוי שיהיה למצלמה זום אופטי טוב. תודה מראש,
-
- 1 תגובה
- 1.1k צפיות
-
-
היי אנשים !! ;D את הSD200 שלי עדיין לא שידרגתי, הTX1 לא שווה את ההשקעה. חשבתי לשדרג לSD800IS או SD700IS אבל בגלל שמאוד חשוב לי מצלמה שמצלמת תמונות וגם וידיאו באיכות טובה באור נמוך ללא פלאש אז אני חושב אולי לשנות כיוון וללכת על הF31 שאני יודע מביקורות פה שהיא מצוינת והתמונות שלה צריכות להיות איכותיות לפחות כמו של הקאנון אם לא יותר. הוידיאו של F31 איכותי יותר או פחות מהSD800? חשוב לי שאיכות הוידיאו שלה לפחות תשתווה לאיכות של הקאנון. עוד לגבי הוידיאו הוא משתמש גם בMJPEG כמו הקאנון אבל יכול לצלם יותר זמן וידיאו - כמעט פי 2. בכרטיס 4 ג'יגה נכנס 60 דקות לעומת קאנון: 35 דקות. זה אומר שהאיכות וידיאו שלו פחות טובה או שאין קשר? לגבי SD800 הגעתי למסקנה שהזוית הרחבה של העדשה ל…
-
- 6 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אחת התמונות הראשונות שלי עם המצלמה אז: [attachment deleted by admin]
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
הי, אני רוצה לקנות אותה כמצלמה משפחתית P&S, אבל שגם תשמש אותי כמצלמת תחביב לאחר קריאת ביקורת על ה- s9600 החלטתי שמצלמה דמויית DSLR זאת אפשרות מעניינת ביותר. בנוסף, הרשימה אותי ההדגמה של פלאש חיצוני לעומת ISO גבוהה - צילומים בפלאש תמיד יוצאים לי לא טבעיים, ולעומת זאת שימוש בחשיפה ארוכה נותן תוצאה מגורענת. האם המצלמה הזאת מתאימה לדרישות בלי לעלות את התקציב? תודה מראש
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
לילה טוב לכל קרנפי הלילה! כרגע חזרתי מאירוע וצילמתי שם כמה תמונות... עכשיו באתי לראות את התמונות על גבי המחשב ואני רואה שכולם מטושטשות (תחשבו שאתם רואים את התמונות מאחורי ראיית לילה...) יש שם מלאא רעשים בתמונה! השאלה שלי היא איך אני מתקן את התמונות האלו כי הם ממש מגעילות! מישהו יכול להסביר לי מדוע כשאני מצלם בכל מצב של פלאש, בכל זמן (חושך או אור יום שטוף שמש) התמונות שלי יוצאות מטושטשות? ואם אני עושה זוםםם זה בכלל מטושטש... (אני לא מדבר על אנשים שזזו באמצע הצילום וזה נמרח...אני מדבר על ראיית לילה אני מדגיש!) המצלמה שלי היא: HP Photosmart 735 3.2 MP
-
- 10 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
האיכות לא משהוא אבל בכל זאת רציתי לשתף אותכם! [attachment deleted by admin]
-
-
יש לי את זה שנים ב CANON A60, אין לי מושג אפילו מה זה... מישהו יכול לתת לי סקירה קצרצרה מה זה ולמה זה משמש?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
http://www.msnbc.com/modules/yip05/dw.asp?nStartOn=1
-
- 13 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
ברשותי ניקון D5000 עם עדשת 18-200 בקוטר עם מייצב של סיגמא, בקוטר 77 מ"מ. ברצוני לקנות פילטר מקטב (מעגלי) בתקציב של עד 200 ש"ח. חשבתי על הסדרה הכחולה של HOYA, קנייה מהאתר של 2filters.com דעתכם?
-
- 4 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום!! יש לי מצלמה מסוג jvc grd 85 ומה שקורה זה כך ךפני חודש חיברתי אותה למחשב דרך חיבור firewire שיש לי על המחשב והכול היה בסדר אך היום שאני מנסה לחבר אותה שוב למחשב המחשב אכן מזהה אותה אבל אני לא רואה את המצלמה בפועל כלומר בלוח התקנים מופיעה לי שהמצלמה עובדת כראוי אך כשאני נכנס לmovie maker על מנת להעביר את הוידאו שיש לי על הקלטת אני לא מצליח להעביר שום וידאו כי הוא לא מראה לי בכלל את המלמה שלי. למי שיש רעיון איך לעזור לי אני מאוד אשמח תודה מראש על העזרה. יש לי ווינדוס 7 וMovie maker גירסה 2.6 וכן התקנתי את כל הדרייברים של המצלמה ושל הכרטיס firewire כך שמי שחושב שאולי זאת הבעיה זה לא זה. יכול להיות שהבעיה היא גם במחשב עצמו או בכרטיס fire wire עצמו שמשהו לא בסדר ,בקיצר א…
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אני רוצה מצלמה שתאפשר לי לצלם סרטוני וידאו באיכות טובה ולהעביר אותם למחשב במהירות.... לא אכפת לי מתמונות סטיל.. רק סרטוני וידאו, לצלם משחקי כדורסל, לצלם חברים וכאלה. אבל שאני אוכל בקלות לחבר למחשב וליצור קבצי וידאו שניתנים לעריכה במחשב. יש מצלמות DV יש מצלמות סטיל עם אפשרות לוידאו יש כל מיני... איזה סוג עדיף בשבילי ? לא חייב איכות מדהימה.. שיראו צורה של בנאדם זה מספיק
-
- 15 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
1. מה התקציב שעומד לרשותך ? ~1000 ש"ח 2. מה רמת הידע שלך ? נסו להעריך את רמתכם ונסיונכם. בדקו את עצמכם מול מושגים בסיסיים כגון: קומפוזיציה, פוקוס, עומק שדה, צמצם, תריס, חשיפה, ISO, אורך מוקד, עבודה עם תאורה.אין שום ניסיון. 3. באילו מצלמות התנסת בעבר ? מה הגביל אותך בציודך הקודם ?מצלמת CANNON פשוטה. 4. אילו נושאים אתה מצלם כרגע / מעוניין לצלם, ובאילו תנאי תאורה ? (העריכו במידת האפשר גם שימושיות - למשל: הרבה תמונות חברה בטיולים באור יום, הרבה תמונות של הילדה בתוך הבית, מעט תמונות ברחובות חשוכים באמצע הלילה, מעט מאוד תמונות של הילדה במופעי ריקוד באולם חשוך, מעט תמונות ציפורים ממרחק רק בשעות הערביים) נוף,חיות, הרבה משפחה אור יום. 5. האם אתה מתכוון להדפיס את תמונותיך …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
-
פנטקס נרכשו לאחרונה על ידי חברת Ricoh שהכריזה שבכוונתה לא רק להחזיק את המותג בחיים, אלא אף הציגו תוכניות מפוארות לעתיד. מאז הרכישה פנטקס הציגה את המצלמה נטולת המראה K-01 שיחודה שהיא תומכת בעדשות K סטנדרטיות ומצוידת בחיישן מאוד איכותי (שיפור אפילו ביחס ל-K-5 המעולה), אולם מבקריה מציינים את העדר העינית והמבנה המגושם. כעת פנטקס מציגה את המחליפה ל-K200 הזכורה לטוב. מצלמה בקטגורית חובבים שהייתה מצוידת בתכונות שנראו רק במצלמות יקרות בהרבה. ה-K30 בנויה כמו ה-K200/K20 משלדת פלדה וגוף פוליקרבונט ולא ממגנזיום כמקובל במצלמות מקצועיות (וכמו ה-K-5), אולם כמו קודמותיה המבנה יחסית מוצק ומצויד באטימות ללחות ואבק. מניסיוני עם ה-K20 שבנויה בצורה דומה, למרות השימוש בפלסטיק, ניתן להגיע למסיב…
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי ושבת שלום אז הכרגלי אני עצלן מידי כדי לערוך תמונות (כן כן ככה זה שלוקח לפוטושופ איזה 3 דקות לעלות) אז אני מפרסם את התמונה ככה תהנו וכמו תמיד תגובות בברכה
-
- 7 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
אז אחרי שנה בערך שלא הייתי פעיל בפורום הזה...בזכות אוטומוטור אני חוזר לתחביב הצילום... Audi S5 רביעית - שאני באמת באמת אוהב... ואחרונה... לצערי בתמונה הזאת הפוקוס מתמקד בחלק השמאלי של התמונה...מה לעשות...הרבה אנשים...לחץ... ומצלמה קומפקטית עם פוקוס אוטומטי התמונות צולמו מ canon sd600 מצלמה קטנה ואני חייב לציין שזה דיי מבאס לצלם עם מצלמה כזאת בתערוכות...בשעה שעם מצלמת ריפלקס מקצועית אתה יכול להוציא תמונות הרבה יותר טובות ובשניות...(אנשים שזזים לך ומעצבנים אותך נכנסים לך לתמונה) (אני מתכנן לעבור לציוד הרבה יותר מקצועי בקרוב...) תגובות יתקבלו בברכה :> אבל רק תגובות בונות כן?
-
- 2 תגובות
- 1.1k צפיות
-