עבור לתוכן

צילום דיגיטלי

פורום העוסק בתחום המצלמות הדיגיטליות - שאלות, התלבטויות וכל הנוגע לציוד הנלווה לדיגיטלית שלכם

1. Started by .AloN,

שלום לכולם, אחותי החכמה הפילה את המצלמה שלי, Canon A610, בדיוק על העדשה בזמן שהיא היתה דלוקה. והמראה הוא לא יפה.. לקחתי אותו לתיקון, ואמרו לי שלתקן דבר כזה יעלה לי 600 ש"ח. המצלמה כבר בת שנתיים והסכום הזה פשוט נשמע לי מנופח מידי.. לדעתכם, האם שווה לתקן אותה במחיר הזה ? או שאם אני אוסיף עוד 100-200 ש"ח אני כבר אוכל לקנות אחת חדשה שווה באיכותה לפחות ? (יש אפשרות לקנות מארה"ב) תודה !

• 6 תגובות
    • 702 צפיות
  2. Started by Bagheera,

קפצתי לגשר הולכי רגל(שמו בכותרת) קרוב לבית שלי באיזור הרצליה ב' לצלם כמה תמונות לייליות. הגשר עצמו זכה לשיפוץ באחרונה וקיבל תאורה כחולה יפיפה בלילה אם כי לא הצלחתי לתפוס את כל הגשר בגלל התאורה הישירה ששרפה את התמונות מעבר ליכולת השיפוץ, אני אאלץ לחזור ולנסות טכניקה שונה בשביל לצלם את הגשר כיאות(כנראה HDR). בינתיים תפסתי רק חלק קטן מהגשר. עץ צפצפה כחול נשקף מהגשר אמנם אסור להם לנסוע על הגשר אבל רוב רוכבי הקטנועים מצפצפים על השילוט/חוק ועכשיו כמה חשיפות ארוכות של כביש החוף *מידע EXIF זמין בכל התמונות*

• 6 תגובות
    • 2.1k צפיות
  3. Started by R0tem1,

כשאני מנסה להעתיק את התמונות אני מקבל הודעת שגיאה, או שהמיקום (כל התיקיה) לא נגישה או שתמונות ספציפית לא ניתנת להעתקה והכל מתבטל. נסיתי גם עם כבל וגם עם קורא כרטיסים התמונות שם ממש חשובות... מה אפשר לעשות??

• 6 תגובות
    • 956 צפיות
  4. Started by -LosNir-,

הינה כמה תמונות (9) שצילמתי בחו"ל (צרפת בלגיה והולנד): הרבה תמונות, כן מה אתם אומרים?

5. אז עם 2 מצלמות דיגיטליות פעילות ובנוסף לזה גם הפלאפון שלי(K800) הצטברו לי תמונות שאנחנו (אני ומשפחתי ) צילמנו בכמות של 6962 ובגודל של כמעט 13 ג'יגה. התמונת מחולקות לפי שנים ונושאים רק הבעיה היא,שלגבות אותם זה טיפה סיפור כשהתיקייה של 2007 שקולת בערך 6 ג'יגה. רציתי לדעת האם למישהו יש תוכנה שיודעת לגבות תמונות או ישטה יעילה לצריבה שלהן?

• 6 תגובות
    • 759 צפיות
  6. Started by exXxTreAm,

כן, פעם ראשונה שאני מעלה תמונות שלי בצבעוני, תהנו (: [br]פורסם בתאריך: 8.01.2008 בשעה 22:10:17 ובגלל שאי אפשר היה להעלות לפורום יותר מ4 תמונות בו זמנית, אני אעלה פה עוד שני תמונות שאהבתי. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 780 צפיות
  7. Started by חננב,

אני צריך את המלצתכם בנוגע לשני אלה: 1) כרטיס - לקנות היום כי הם נכחדים או לחכות לירידת מחירים? אני גם לא בטוח אם לקנות עוד 1GB מהיר או 2GB מסוג M. יש לי מה לפחד מהאטת מהירות? 2) איפה קונים, ואיזה מסנן UV יתאים למצלמה שלי? האם הוא באמת חיוני לשמירה על המצלמה? (על העדשה זה בטוח) והאם תורגש ירידה באיכות התמונה? המצלמה היא פוג'י S6500fd. תודה מראש לעוזרים!! עריכה: רציתי לדעת בנוסף, אם המסנן מתלבש במקום המכסה המקורי של העדשה או במקום ה"סך שמש" שלה?

• 6 תגובות
    • 986 צפיות
  8. Started by Yuron,

שלום לכולם. ביום שישי ראיתי פרח יפה ואחלתתי לצלם אותו במאקרו זה מה שיצא. מקבל כל תגובה אפשרית......זה עוזר לי להתפתח.

• 6 תגובות
    • 807 צפיות
  9. Started by Decktor,

http://picasaweb.google.com/decktor/Snow2008 כל התמונות צולמו מהסלולארי שלי במרחק של עד 10 דקות הליכה מהבית. [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 996 צפיות
  10. כן, סתם מצאתי אותו שוכב לו שם בעלים אחרי שחזרתי מהבצפר. נתנו לי תרגיל לצלם טבע דומם, השתעשתי לי עם הרעיון שמאחורי המילים האלה (זה כמובן לא חלק מהעבודה) תגובות [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  11. צפיתי בכמה תמונות שצילמתי על גבי הכרטיס זיכרון ושסובבתי את התמונה היא נדפקה, נהיה פס באמצע ואני לא מצליח לסדר את זה (ניסית לסובב וזה לא עובד) מה אפשר לעשות? :-\ (אתמול הסתכלתי מהחלון שפתאום אני רואה 3 תוכים ענקיים, מסוג דררה, יושבים על הענפים, התמונה צולמה ממרחק של כ5 מטרים) עוד תמונה http://img170.imageshack.us/img170/7826/dscf1840ki0.jpg

• 6 תגובות
    • 942 צפיות
  12. אני צריך המלצה למצלמה קומפקטית שתצלם כמה שיותר טוב במצב האוטומטי שלה. התקציב הוא עד 1K, עדיף קצת פחות. אין דרישות מיוחדות, זום גדול יחסית נחשב לבונוס רצוי בהחלט. תודה רבה לעוזרים!

• 6 תגובות
    • 660 צפיות
  13. Started by rangerman,

התיאטרון הלאומי מרמורק Piggybacker לינקולן שדרות בן ציון התמונה הלפני אחרונה עם פוג'י F31, השאר עם מינולטה 7D.

• 6 תגובות
    • 1.6k צפיות
  14. חבר'ה אני צריך מדריכים לצילום ובבקשה תמליצו לי למצלמה טובה מחשבן לסכום של 3.000 תודה לעוזרים יותר לצילומי נוף..!

• 6 תגובות
    • 970 צפיות
  15. Started by shibby15,

לצערי המצלמה התקלקלה לדעתי בקלל שנפלה או קיבלה מכה. זה נראה כאילו החיישן/העדשה זזו. המסך רואים תמונה שברובה שחורה עם מריחות של צבעים, כאשר אני מכוון את המצלמה אל מנורה או משהו כזה רואים במסך שהיא מופנית לכיוון מקור אור. אבל ממש מרוח וכהה ומעורפל. מישהו נתקל בתקלה הזו? איפה אפשר למצוא מעבדות זולות שיוכלו לעזור? כדאי בכלל לתקן בימינו? תודה מראש רום

• 6 תגובות
    • 831 צפיות
  16. Started by ALÞHA,

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by yuvalg,

אשמח להארות/הערות איך שומרים/מצרפים את התמונה עם פרטי החשיפה? [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 986 צפיות
  18. Started by ran07,

שלום תיככנתי לקנות השבוע קנון SD870 8 עם 8.1 MP וזום אופטי של 3.8 שעולה איזה 1,250 בערך פתאום ראיתי שיצא דגם חדש של קנון מסדרת SD המוצלחת מדגם SD890 שהוא בעצם דור חדש יותר מעודכן יותר בהרבה דברים כולל 10 מגה פיקסל וזום אופטי 6X ועוד ועוד עכשיו היא לא הגיע באופן רישמי לארץ וראיתי אותה בחנות אחת דרך זאפ והיא עולה 1999 ש"ח עכשיו גם הSD870 והדגמים הקודמים שהגיעו היו בהתחלה ממש יקרים עכשיו אני בטוח שכאשר הוא יגיע באופן סדיר המחיר שלו ירד בהרבה בכל מקרה יש לו עדיפות רבה על SD870 הנה לינק ל890 http://www.tgspot.net/archives/1706 ול..870 http://www.tgspot.net/archives/366 רק הבעסה זה שרציתי את המצלמה לתערוכה הרכבים של אוטומוטור ולחג... אז מה שווה לחכות אול ללכת על SD870 …

• 6 תגובות
    • 1.3k צפיות
  19. Started by kip,

היי, צריך מצלמה לאמא... האופציות שנראות לי הן: קאנון A650 קאנון SX100 קאנון A720 פנסוניק TZ3, TZ4 סוני T200\300 אולי פנסוניק FZ8? חשוב לי שתהיה לא גדולה במיוחד (אולי ה FZ8 גדולה מדי..) אבל נוחה לצילום בשתי ידיים. מייצב תמונה חשוב, זום גבוה ( לפחות כמו ב 650) איכות תמונה בצילום במצב אוטומטי ועדיף שתהיה עינית... לי יש FZ7 ואני לא כלכך מרוצה מהתמונות שמצולמות indoors, בעיקר בלי פלאש. למעט לכוון ידנית כל תמונה ותמונה, למישהו יש עצה? תודה, KIP

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  20. Started by xoxolka,

בימים האחרונים אני קורא שקט של הפורום שלכם, מנסה לחשוב על מצלמה. אני מחפש מצלמת כיס בעלת איכות תמונה טובה ושתהיה אף מהירה יחסית, שכן כל העניין שלי בה הוא השליפה המהירה עם התמונה החדה. הייתי מאוד מעוניין אף בזום סביר, אבל אני מניח שזה פחות חשוב. בכל מקרה, עיינתי בהיסטוריה של הפורום וגיליתי שאתם ממליצים על F30 או F31, אך הצרה היא שהמצלמה הזו ירדה מהשוק. יש את F50, אבל אני לא יודע אם כדאי לרכוש את המצלמה הזו או אולי אתם יכולים לעזור לי במצלמה יותר כדאית. אגב, נעזרתי רבות בהיסטוריה של הפורום כדי להתלבט ולהתלבט ולחזור להתלבט לפני שרכשתי לאחרונה את ה30D של קאנון, ואני מודה לכם מאוד על כל אותם רגעים של קריאה, חשיבה, הירהור והתלבטות.

• 6 תגובות
    • 940 צפיות
  21. Started by approx,

מה דעתכם ?

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  22. Started by vsync,

http://www.camerapedia.org/wiki/Kodak_Retina_Automatic_I_II_III#Typ_032_Retina_Automatic_II מצאתי בבית שלי את המצלמה הזו, גרסא II שלה, עם כיסוי עור ענתיקה מגניב, נראית ממש חמודה, ורציתי לדעת אם אפשר לקנות לה סרט צילום עדיין שיתאים לה ואני אוכל לקחת כמה תמונות בעזרתה, או שעבר זמנה והיא חסרת תועלת. תודה.

• 6 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by shuy,

לא תמונה איכותית מבחינה טכנית (לא נועדה להיות, ולכן פתחתי בכללי ולא בצילום), לכלבלב קוראים בובצו ולחתולה קוראים מיצי (כמה מקורי...). [attachment deleted by admin]

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  24. אין לי (עדיין) מצלמת DSLR. והמצלמה עם הטלה הכי ארוך שיש לי היא ה- TZ5, מצלמת P&S אוטומטית לחלוטין עם טווח זום 28-280. אני חושב שצילום מפגן כזה הוא אחד המקומות שבהם היכולות של DSLR עולה משמעותית על P&S באופן הכי ברור וניכר. אבל אמרתי ששוה לנסות לראות כמה התקדמו מצלמות ה- P&S והאם כיום הם יכולות במגבלות הטווח שלהן לתת משהו ששווה צפייה בבית. אז הנה התמונות, מוקטנות (רובן נקרפו מפריים גדול יותר). בגדול העיבוד שעבר עליהן הוא חידוד ברדיוס גדול ועבודה על עקומות (Curves). תדלוק אווירי: חילוץ ימי: חוף ירושלים - האנשים: צוקיות: צוקיות 2: בסה"כ אני מופתע ומרוצה. המצלמה פיקסה בזריזות (כמובן שעומק שדה גדול שיחק לידיה) חשפה נכו…

• 6 תגובות
    • 1.4k צפיות
  25. היי, אני רוצה לקנות מצמלמה קומפקטית, הייתה לי עד לא מזמן את ה F31fd שלצערי אבדה (סיפור ארוך). אני מחפש מחליפה ראויה, המחיר פחות משנה, חשוב לי בעיקר: 1. 28MM 2. יכולת צילום ב ISO גבוה 3. מייצב תמונה. 4. זמן סוללה. 5. גודל (עדיפות לקטנות יותר) בקיצור, אני מחפש את הקומפקטית המושלמת שמתי עיני על שלושת הדגמים שבכותרת, הבנתי שפתרו את בעיית ה"פס הוורוד" בפוג'י , ככה שאני בעיקר מתלבט בינה לבין ה FX500. הבעיה היא שאני בדר"כ נסמך על ההשוואות ב DPREVIEW, והם בדקו רק את ה TZ5 ורציתי לדעת האם מישהו התנסה או יודע משהו על ה FX500 ? ראיתי שיש פה מישהו עם ה F100fd, ואני מקווה שאולי יש מישהו גם עם ה FX500 שיכול לתת דוגמאות ולחוות דיעה. אם למישהו יש מידע נוסף על המצלמות האלו, א…

• 6 תגובות
    • 1.2k צפיות

דיונים חדשים בפורומים