אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
כחלק מרענון הפורום, הוחלט לעדכן את הסטיקי'ס שבפורום מכיוון שהסטיקי'ס הישנים עדיין רלוונטיים, הוחלט לרכז אותם בת'ארד אחד , לפי נושאים כמו כן, ממש בקרוב תזכו לראות מדריכים עדכניים, שאנו אנשי צוות האתר שוקדים עליהם. הא-ב של המודינג, ומידע הבסיסי ביותר שצריך לפני שמתחילים לעבוד מודינג:רקע וידע בסיסי כל מה שקשור לאלקטרוניקה, רכיבים וידע כללי: אלקטרוניקה שאלות שנשאלו כבר עשרות פעמים על דפי הפורום, לחדשים שבתחום, מומלץ לעבור על הת'ארד הודעות נבחרות + FAQ ת'ארד המקיף את כל נושא מסכי הLCD , כדי לחסוך לכם את כל השאלות בנושא כמו כן, ישנו לינק מצויין לליטוש פרספקס (מסכי LCD ,ליטוש פרספקס) מדריכים שנכתבו ע"י משתמשים בפורום בתחרות המדריכים בשנת 2004 : מדריכים שנכתבו ע"י משתמשי הפורום …
-
- 0 תגובות
- 4.8k צפיות
-
-
יש לי evaluation board, עליו בין השאר נמצאים microcontroller, SPI ו-צ'יפ שיודע למדוד מתחים וזרמים. הצ'יפ מעביר את המדידות שלו למיקרובקר דרך ה-SPI. התחברתי עם מיקרובקר חיצוני (לא זה שעל ה-בוארד) אל ה-SPI של הצ'יפ, וניסיתי לקבל קריאות מן הצ'יפ אל המיקרובקר החיצוני. אבל כשעשיתי זאת, משום מה ה-voltage regulator הפנימי של הצ'יפ הפסיק לפעול ולכן לא יכולתי לתקשר איתו. אני למעשה כן מקבל קריאות מן הצ'יפ, אבל הקריאות שאני מקבל הן לא 0 לוגי ולא 1 לוגי, אלא ערך שבין ה-0 ל-1 הלוגיים. אני חושב שהבעיה היא בתהליך האיתחול של הצ'יפ ברגע הפעלתו, שמעביר אותו למצב active ממצב של sleep mode (במצב sleep mode ה-voltage regulator אכן אמור לפעול). מישהו פעם ניסה לבצע התחברות ל-צ'יפ דרך מיקרובקר ונ…
-
- 0 תגובות
- 764 צפיות
-
-
-
יש לי דיסקמן וקניתי רמקול קטן...שאני מחבר אותו בחיבור של האוזניות אני שומע קצת יותר חזק מאוזניות אבל זה טוחן תסוללה יש איזה דרך להוסיף איזה טרנזיסטור או משהו בשביל להעלות את הווליום?
-
- 0 תגובות
- 632 צפיות
-
-
יש לי (או יותר נכון לאבא שלי) דראמל ישן, שאף אחד לא זוכר איפה הוא נקנה, מי היצרן ומה הנתונים הטכניים שלו. אם מישהו מזהה את הדראמל, תגידו לי בבקשה מי היצרן שלו (ואם אפשר אז גם מה הדגם...) תודה.
-
- 0 תגובות
- 641 צפיות
-
-
ערב זך מחפש קורס באלקטרוניקה באזור השרון. בסיס++ תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 693 צפיות
-
-
יש לי hp pavilion zt3447ea. אני קולט ליד הבית רשת אלחוטית עם גישה לאינטרנט מהירות של 400mbps. ככל שאני מתרחק לכיוון הבית הקליטה והמהירות יורדים ויוצא שעד שאני מגיע לאמצע חדר המדרגות אני לא קולט יותר. איפה אני יכול למצוא מדריך לאיזה מוד או קומבינה אחרת לשיפור הקליטה ?
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
או קי קניתי ראש 108 לחריטה על פלסטיקים וכו....וראיתי במדריך שלא חורטים עם הראש...אז איך ל**** חורטים? תודה מראש עומר שירן...
-
- 0 תגובות
- 756 צפיות
-
-
http://www.i-hacked.com/content/view/125/44 בכתובת הזו תמצאו כתבה די בסיסית על כל הבסיס של חלקי מערכות ספרתיות (בדומה לסטיקי בעברית באתר). הכתבה לקוחה מתוך ספר בשם Apple I Replica Creation: Back To The Garage שמלמד 1 לאחד 1 איך להרכיב מחשב APPLE 1: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/193183640X/ref=ase_ihackedcom-20/103-7707703-8790210?v=glance&s=books
-
- 0 תגובות
- 636 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות סוג של אורגן אורות מלדים בתוך המחשב, בעל שליטה ב4 סטים של לדים (כחול ירוק אדום וצהוב). האורות ב-FADE OUT/IN. תכננתי להשתמש ב 4017 עם ריסט עצמי לאחר 4 מחזורי ספירה. הנה תוכנית של מה שאני מתכוון לעשות (ללא ערכים בנתיים, אבל זה עוד יגיע) אם למישהו יש רעיונות איך לשפר או לעשות יותר נכון - אני בהחלט מעוניין בשיפורים. [attachment deleted by admin - 90 dayss]
-
- 0 תגובות
- 976 צפיות
-
-
אז ככה, יש לי קרור אקטיבי של פריזר של מקרר למערכת קרור המים שלי , אפשר לראות ת'רד באוברקלוקינג . אני צריך לשלוט על הטמפ' שלו , ובעיקרון במקום להפעיל מאוורר בטמפ' שאני קובע להפעיל את המקרר. כמובן שאני מעונין בטמפ' שהלוח מדווח . אבל , כדי למנוע מחזורי הפעלה וכיבוי מהירים שבעיקרון מזיקים למדחס, אני צריך לקבוע מרווח בין טמפ' ההפעלה וטמפ' כיבוי , למשל להפעיל ב40C ולכבות ב35C . כלומר אני צריך משהו שיעבוד מ 40 ל35 , אבל לא מ35 ל40 !
-
- 0 תגובות
- 740 צפיות
-
-
אני רוצה שהצג שהתקנתי בתוך המארז לא יראה לי אותו דבר כמו שבסך הגדול של המחשב שלי והחיבור שאני חיברתי את הצג ה-4.5 שלי הוא דרך כרטיס מסך vga כלומר מה שאני רוצה זה להשים תוכנה כמו וינאמפ שרק שאני שם מוזיקה הצג יראה לי את ווינאמפ בגדול או כל תוכנה שהיא בעצם נפרדת מהמסך הרגיל של המחשב המסך הוא צבעוני ..תעזרו לי זה דחוף לי..
-
- 0 תגובות
- 685 צפיות
-
-
שמעו אני הלכתי להום סנטר לקנות צבע בסיס.. היה להם פריימר לבן.. או משהו כמו צבע בסיס 'לקה' שקוף.. מה לקנות? שניהם עולים 15 שקלים.....
-
- 0 תגובות
- 860 צפיות
-
-
אני רוצה לחבר מאוורר למחשב, האם יש הבדל בין חיבורו ל5V לבין 12V? אני יודע שהזרם הדרוש הוא 0.14A=I אז ההבדל הוא רק בהספק שהוא יקבל? עכשיו אני רוצה גם לחבר אותו לנגד משתנה-פוטנציומטר(כך שאוכל לשנות את ההספק הנכנס באופן ידני) איזה נגד עליי לבקש בחנות?
-
- 0 תגובות
- 770 צפיות
-
-
אני רוצה לבנות מעגל של לדים שקופצים לפי קצב המוזיקה בוינאמפ וכל הדבר הזה אמור להיתחבר ל LPT לפני שאני קומה רכיבים אני צריך לדעת איזה נגדים לקנות בשביל זה אני צריך לדעת מה המתח ב LPT וסתם לידה כללי אני גם רוצה לדעת מה הזרם ב LPT תודה לכולם
-
- 0 תגובות
- 657 צפיות
-
-
יש לי את התוכנה smartie51 ורציתי לדעת אם אפשר נגיד להגדיר לו יום ואז הוא יספור לאחור עד שהיום הזה יגיע כמו יום הולדת למשל
-
- 0 תגובות
- 589 צפיות
-
-
מה דדעתכם עליו? ZALMAN ZM-MFC1 עולה 148 שקל מפנדה.. שווה? אמשח לקבל עוד הצעות לגבי פאנלים.. תודה
-
- 0 תגובות
- 795 צפיות
-
-
שלום, יש לי מחשב נייד ישן ואני מנסה הרבה זמן למצוא לאן החוטים של המסך שלו מתחברים למחשב ומצאתי בקר עם יציאה כמו של המסך ורציתי לדעת מאיפה קונים אחד כזה: http://www.suchtech.de/down/controller/NCB100X1.pdf תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 669 צפיות
-
-
שלום, לא מזמן היה פה בסטיקי הסבר איך לחבר ג'ויסטיק של ps למחשב הבעייה שבחיפוש שלי בפורום מצאתי עוד הסבר בעברית ושניהם כותבים דברים שנוגדים אחד את השני, http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=70953.0 http://www.fresh.co.il/vBulletin/printthread.php?t=19044 באיזה מהם לבחור? יש לי שלט של ps2 אם רטט שאני מעוניין להפעיל, גם את הקטע הזה לא הבנתי.. מתי שאני נותן חשמל לפינים x ו y אז הרטט מתחיל לפעול? :s05: אולי יש פה מישהו שהרכיב דבר כזה ויודע איך הג'ויסטיק מתפקד במחשב? תודה
-
- 0 תגובות
- 807 צפיות
-
-
למי שמכיר את ההארדקאנו של TT, זה שבא עם סדרת הXASER (יש לי את הדגם עם 4 ווסתים) שמתי לב שאחד מהאגפים (יש לוח בקרה לכל 2 ווסתים) רותח, יש שם צלע קירור שפשוט בוערת על 70 מעלות (יש לי חיישן, מדדתי) כעיקרון - יש לי 4 ערוצים, שהבעיה היא בצד ימין (ערוצים1 ו2) לערוץ אחד מחובר מאוורר אחד ולערוץ 2 - שלושה מאווררים האם זה תקין, זה בנוי לעמוד בעומסים כאלה?
-
- 0 תגובות
- 777 צפיות
-
-
שלום לכולם , אני מתחיל בכל נושא המודינג . הניסיון שלי בכלים ואלקטרוניקה לא מועט , אבל לצערי אין לי הרבה ניסיון בחיתוך צורות מורכבות במתכת ופרספקט . לשמחתי , רכשתי היום דרמל מקורי וחדש , כולל קצת כאלו גופים עגולים שכייף לסובב אותם על המתכת ולראות אותה נשרפת ( ) . בכל מקרה , לעניננו . אני מעוניין בכפתורים מסוג מיוחד , יש טבעת פלסטיקה מסביב לכפתור שמטרתה לנתב את האור , וכמובן לדים מתחת לטבעת . עדיין לא ניתקלתי בכאלו בישראל , ואמנם אני יכול להזמין מאנגליה - אך יקרעו אותי במחיר וגם הכפתור עצמו חסר ערך (הכפתור הספציפי הזה אינו כפתור מתג , כלומר פתיחת \ סגירת מעגל , אלא כל פעם שנלחץ נותן אות) . האם מישהו יודע אם ניתן להשיגם בישראל , היכן ומה העלות? ואגב , אני דווקא כן מע…
-
- 0 תגובות
- 744 צפיות
-
-
אני צריך שכל מי שיכול לעזור לי להשיג גישה למקדחה שולחנית (מקדחה קבועה על שולחן) או CNC (אפילו יותר טוב) יודע לי בפרטי או במייל iakovl@gmail.com תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 771 צפיות
-
-
קניתי לפני שבוע בערך מקלדת ועכבר אל-חוטיים של LOGITECH דגם CORDLESS DESKTOP EX 100, זה הכל סבבה וזה.... אבל אני רוצה שהטווח של זה יהיה יותר רחוק... אני מבין קצת באלקטרוניקה ויכול לעשות דברים בחשמל עם צריך... אבל אין לי מושג מה אני צריך לעשות והאם זה בכלל אפשרי... אני חשבתי לקנות עוד חיישן ולחבר אותו ליד המיטה וממנו להעביר כבל עד לreceiver וככה כאילו שיהיו לו שני חיישנים... אפשרי? איך עושים? ואם לא מה אפשר לעשות? תודה! שלומי
-
- 0 תגובות
- 838 צפיות
-
-
היי לכולם . אני חותך את המארז שלי (צורת דרקון , הולך היטב) , הבעיה היא שלפני כן השתמשתי באותו החלק (דלת המארז) לניסויים . כתוצאה מכך היו בה מספר חורים , כולל 2 חורים של כ-5 ס"מ x 5 ס"מ , החורים האלו היו היכן שאמורים להיות חלקים רצופים לפי השבלונה - לכן הייתי צריך לשחזר אותם . הטיפ הזה שימושי גם לכאלו שבטעות מחליקים עם הדרמל , או לא נצמדים היטב לשבלונת חיתוך ולכן צריכים להשלים מעט את החלקים . חומרים - ניילון נצמד (של סנדוויצ'ים) , דבק אפוקסי (שרף ומקשה , עדיף זמן ייבוש ארוך ולא להתפתות לקנות את הזולים - על אף שהם עושים את העבודה) , משטח (נייר \ קרטון \ נייר שעווה - מומלץ) עליו נערבב את הדבק , כלי (שיפוד , מקל "ארטיק" וכו') איתו נערבב ונמרח את הדבק , החלק אותו רוצים לשחזר …
-
- 0 תגובות
- 762 צפיות
-
-
יש הצעות? חיפשתי באמת שחיפשתי ולא מצאתי באף חנות
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
-