עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by bobby323,

http://www.hardforum.com/showthread.php?t=802808

• 13 תגובות
    • 2k צפיות
  2. Started by STi,

שלום רב חברים, מקווה שהפוסט הוא במקום הנכון מדובר בלוח של מחשב נייד Dell Inspirion 14z הרכיב או הסימון שלו על הלוח הוא PD4104 על הרכיב עצמו הצלחתי לראות שרשום WJ אני לא מוצא באינטרנט מידע על הרכיב לפי השם הזה אולי מישהו יולכ לעזור לי למצוא אחד כזה כי אני חייב חדש (נשבר, אין לי מושג איך) צרפתי תמונה של הרכיב תודה!

3. Started by MuGi,

אז ככה. לאחר שתיככנתי בראש ומצאתי זמן הגיע הזמן להתחיל לעבוד. אז מה בפרויקט? -צביעת כלוב המארז בשחור (לא מקורי אבל נחוץ :]) -יצירת חלון בדלת -התאמת ההארדיסקים למפרצי 5.25 והוספת מאורר 5.25 שיקרר אותם. -הוספת מאוררי מארז ושיפור סירקולציה -חיתוך הגרילים הקימים ושימוש באחרים (כמובן שיבוצע לפני הצביעה) -סידור חוטים -צביעת המארז מבחוץ אולי גם חריטת לוגו נראה כבר זה השלב האחרון כי אני לא סגור על עצמי.

• 5 תגובות
    • 3.1k צפיות
  4. Started by nadaw,

אהלן חברה.. החלטתי לבנות מארז סופ-ר שקט מעץ! יש לי ידע וניסיון רב בנגרות "חובבנית".. בתוך המארז אני אשלב את החריטה "הזקנה" שלי: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=78826.30 יש משו שאני צריך לדעת על איך לבנות מארז עצמאית?

• 25 תגובות
    • 4.3k צפיות
  5. אני רוצה לעשות סליבינג מצינור יפה כזה והוא בידיוק בעובי עכשיו אני יודע להוציא את הפינים מהמולקס אבל לא יודע אם יש הבדל בין החוטים השחורים כי יש 2.. אני חושב שאין אבל למקרה חירום שאלתי

• 3 תגובות
    • 780 צפיות
  6. Started by Aviko,

אהלן, פירקתי את מחברי המולקס על מנת לעשות סליבינג. לרוע המזל שכחתי לסמן את מיקומם. אני יודע את המיקום של הכבל הצהוב והאדום במחבר, האם משנה לאיזה מקום במחבר מחברים את הכבלים השחורים? הרי יש 2, שמשמשים אדמה, השאלה היא כמה זה משנה, ואם כן איך מגלים את זה.??? תודה מראש

• 4 תגובות
    • 1k צפיות
  7. Started by yarkoni,

אולי תארגנו תחרות מודינג או מפגש מודינג כך אפשר ללמוד הרבה מהמתקדמים לרעות רעיונות כול מיני דברים וכו..... מה אומרים ??? סליחה על הכותרת אין לי מושג מה לכתוב שם חחחחחחח

• 6 תגובות
    • 1k צפיות
  8. Started by DoroZ,

טוב... סיפורון: נכון איפה שמבצעים עבודות בכביש יש מנורות כתומות שמזהירות? חבר שלי ראה שסיימו במקום מסויים את העבודות תיקון וביקש מהאנשים שם מנורה אחת (זה בא עם בטרייה)... קיצר הוא פירק את המנורה הזאת ומצא בטרייה איכותית... חיבר בעזרת 2 חוטים את הבטרייה הזאת לשלט טלויזיה שלו... והוא הצליח ממרחק של 25 מטר לשלוט על הטלויזיה שלו... זה היה לפני שנתיים+... הבטרייה הזאת מזמן הלכה... עכשיו אני רוצה להגביר עוצה של שלט שלי. למישהו יש מושג מה הגורם שהגדיל את הטווח? מתח? זרם?... מה לעשות? אני רוצה שהשלט הזה יחזיק ואני גם לא ממש מוכן לגנוב כזה של עבודות תיקון =\ **אני צריך להגביר את הטווח של השלט מכיווך שהכנתי מקלט IR למחשב ורק ממרחק 3-4 מטרים הוא עובד ולא יותר... ניסיתי להעמיד זכוכית…

• 9 תגובות
    • 1.6k צפיות
  9. Started by moshe_91,

שלום לכולם ובמיוחד לשועלי האלקטרוניקה =] יש לי מחשב HTPC חדש בסלון Intel Q8200 @ Stock Stock Cooling Intel DG43RK 3GB DDR3 Antec VS450 x1950 Pro 512MB חיברתי אליו מאוורר 120MM במהירות 2000 RPM וזה הרעיש לי מדי אז עשיתי את הטריק של ה - 7v וזה הוריד את המהירות שלו .. אז מה בעצם הבעיה ? משיטותיי באינטרנט קראתי שזה עלול להרוס את הספק .. החבר'ה שכתבו את זה טוענים שהטריק הזה גורם לספק להעמיס על המסילה של ה - 12v ובסופו של דבר ייהרס (במוקדם מהצפוי או במאוחר - עניין של מזל) ומצד שני (ביחס של 40:60 לטובת החבר'ה שנגד) יש הטוענים שהם משתמשים בטריק הזה לא רק למאוורר אחד במערכת אלא לכמה וכבר כמה שנים ושלא נהרס להם כלום .. בנוסף קראתי גם שלא מומלץ לעבור את ה - 12.5v במסילה של …

• 1 תגובה
    • 1.2k צפיות
  10. Started by CyberBot,

במעגל מסנן RC לדוגמא אני רוצה לסנן בין 30hz-6khz

• 3 תגובות
    • 1.8k צפיות
  11. Started by Cooler-Master,

ערב טוף לכולם! התחלתי להכין פד לעכבר (למעשה כמעט סיימתי נשאר רק האלקטרוניקה) והחלטתי לשים בו 3 לדים מהסוג הזה : http://www.pandas.co.il/product_info.php?cPath=55_375&products_id=5156 עכשיו אין לי הרבה מקום בפלסטיק עצמו כדי לשים 3 נגדים שונים אז החלטתי (אם זה אפשרי כמובן) לשים נגד אחד לכל שלושת הלדים (אני יודע שזה פחות טוב משלוש נגדים אבל אני יקח את הסיכון) עכשיו יש לי כמה שאלות: 1. האם זה אפשרי? 2. איזה נגד אני צריך בשביל זה? 3. אני מחבר את הכל לשנאי 12 וולט שרשום שהוא מספק 200mA האם הוא יכול להתאים למשימה? תודה מראש כמובן שאחרי שתענו לי על השאלות אז אני ישים תמונות של הפרויקט

• 5 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. אני זוכר שמישהו הביא פה פרוייקט מחו"ל שמישהו עשה מארז מפרספקס שרק שהוא מדליק את האור רואים את מה שהולך בפנים אז מצאתי פתרון ראיתי במלון אחד שהם שמו מין מדבקה שקופית כזאת שהוא עושה את החלון מראה, אבל שמתקרבים או מדליקים אור בטח, רואים דרך החלון מקווה שעזרתי למי שחיפש פעם אני מאמין שאפשר להשיג כזה מדבקה מאיפה שעושים למכוניות לחלונות שלהם

13. יש לי מסך LCD 19 אינצ' ואני רוצה לחבר אותו ללמיר של הטלויזיה אבל אין לי את אותו חיבור של הממיר על המסך מה אפשר לעשות והאם זה בכלל אפשרי תודה !

• 7 תגובות
    • 881 צפיות
  14. Started by aviv512,

שלום! המאוורר ספק שלי מרעיש, פתחתי תספק ניקתי כל קמצוץ של אבק, בדקתי גם שהמאוורר לא מתחכך - לא עוזר, חשבתי לנסות את המוד של ה5 וולט עם חיבור מולקס, ולפני שאני מנסה רציתי לשאול - במקרה של תקלה כלשהי יכול להגרם נזק לספק כתוצאה מאי קירור ? הספק של OCZ, המאוורר 120 מ"מ עם 3 חיבורים, למי שיש רעיון אחר אני אשמח לשמוע ובקשר לחיבורים הבנתי שיש פלוס,מינוס ומה שנשאר כנראה קשור לסל"ד או אולי לטמפ', חשבתי אולי אפשר לנתק את החוט השלישי ולהשאיר רק את הפלוס והמינוס, יעזור במשהו?

• 14 תגובות
    • 9.8k צפיות
  15. Started by ETB,

אני רוצה לחבר למארז לי מד מתח אנלוגי, השאלה איך לחבר אותו? צריך משהו מיוחד, או שפשוט לחבר את ההמולוקס את החוט של ה12V ל + של המד, ואת ה מינוס לאחת חוטי האדמה. תמונה למד אני מתכוון לחבר

• 16 תגובות
    • 2.2k צפיות
  16. Started by gor84,

אני רוצה להבין דבר אחד... מולקס: +12 GND GND +5 אני מתנצל אם משהו חושב שיש כאן בדיחה, אבל אני באמת לא מבין, ה GND משמש כ "-" או כהארקה?

• 2 תגובות
    • 907 צפיות
  17. Started by liorgan,

יש לי DMX512 ואני מעוניין לחבר אליו רצועת לדים אדרסבילית (שניתן לשלוט על כל נורה בנפרד), הבנתי שעל מנת לחבר את הDMX לרצועות לדים רגילה צריך דיקודר אבל אני לא בטוח שזה המצב גם לרצועות האדרסביליות. האם אפשרי לשלוט בעזרת הDMX בסוג כזה של לדים? והאם יש לו הגבלה מבחינת כמות הנורות שהוא יכול לשלוט עליהם (אני לא מדבר על העומס, אלא על איך זה עובד מבחינת ערוצים)?

18. חיפשתי ברשת המון ולא מצאתי.. אם יש למישהו לינק או קתובת של חנות במרכז זה יעזור. תודה

• 2 תגובות
    • 847 צפיות
  19. Started by tamos2006,

הי, בעצם נתלשה לי השכבה העליונה מהPCB. כאילו נקרעה שכבה. תמונה: Uploaded with ImageShack.us מה עושים?

20. Started by aviran_n,

כבר פתחתי על זה ת'רד פעם אבל הוא הועבר לפורום "כללי" (למרות שלדעתי נושא זה מאוד קשור לאלקטרוניקה וצריך להישאר כאן) והמדריך שהיה לי שם היה קצת מסורבל עבורי. אתמול שוטטתי קצת באינטרנט ומצאתי מדריך שניראה קצת יותר פשוט ומובן: http://www.modfatha.com/ma_cmoy_hphone_amp.html אני רוצה היום בערב או מחר ללכת ולקנות את הרכיבים והיות והאנגלית שלי לא משהו רציתי לבקש מכם שתתרגמו עבורי את רשימת הרכיבים ככה שאני אדע בדיוק מה ללכת ולבקש מהמוכר. תודה מראש

• 8 תגובות
    • 822 צפיות
  21. שלום רב ויום טוב לכולם . שמי גל, אני מצתרף לקהילה ומציג בזאת את המחשב האישי הראשון שאני בונה למעשה. כזה שישמש אותי למשחקים, לעבודה, למידול תלת מימדי, ולמחקר. (שמתם לב שמשחקים במקום הראשון ?) אני מתכוון לקחת את הזמן ובמסע הזה להרכיב את מחשב החלומות שלי בLOG הזה אני מקווה לקבל ביקורות שיעזרו לי בהמשך הדרך אז בתור התחלה אני רוצה לשתף במפרט הבסיסי . בהודעות בהמשך יוצג בתמונות סיפור הדרך שלי. אז ככה: כמו שמצויין בכותרת , המארז הוא של corsair ובחרתי בדגם (750D) הזה כי אני רוצה שיהיה לי מקום להתרחב אליו ויותר חופש במודינג . אני מתכנן להכין מיכל מים בעצמי וגם גוף קירור בעצמי (בשאיפה) ואלו בעיצוב שאבחר ישולבו במארז. ספק הכוח הוא של חברת seasonic סוג פלטינום 1000W שמ…

• 36 תגובות
    • 20.6k צפיות
  22. אני מבין ש WATT זה עוצמה. VOLT זה מתח, וAMPER תכלס לא יודע מזה. אבל אם מישהו ירשום פה איזשהו הסבר נחמד שיבהיר לי אחת ולתמיד מה ההבדל אני אשמח מאוד תודה

• 2 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. Started by The_overclocker,

לאחר שהמלחם האחרון שקניתי התפוצץ לי בפנים החלטתי ללכת על משהו איכותי הפעם. ראיתי תמונות של ה Soldering gun והמחיר שלו היה בערך פי 2 מהמלחם הרגיל. מה שמעניין אותי זה האם הוא עובד כמו האקדח דבק חם, כלומר האם הוא "יורה" את הבדיל והוא נהיה ישר טיפות ולא צריך להסתבך יותר מדי כמו במלחם הרגיל. או שפשוט הידית שלו כזאת ? אני צריך להלחים חוטים קטנים כאלה לLCD, ועם המלחמים ה"רגילים" אני לא מסתדר . בקיצור אני צריך המלצה למלחם טוב שעושה את העבודה ! (שיש לו ווסת מתח וכו'). תודה :-* הנה כמה תמונות :

• 5 תגובות
    • 1.4k צפיות
  24. אז ככה....זה הפרוייקט הראשון והיחיד שלי בינתיים אבל כבר אני בשלבים של פרוייקט נוסף.... תמונות יהיו רק מחר כשאני אקבל חזרה את המצלמה מאבא שלי אבל בינתיים קבלו פירוט: חתכתי חלון בצד חתכתי למעלה חלון קניתי מאווררים שיהיו בשני החלונות....80 מ"מ למעלה ו-120 בצד הכנתי פאנל אורות עם שני מפסקים לשליטה צבעתי את המארז בכחול (הצבע האהוב עליי) אני עכשיו בשלבים של הרכבת שני המאווררים וסידור תאורה למחשב מחר אני אביא תמונות של מה שעשיתי בינתיים וכל פעם כשאני אעשה עוד משהו אני אעדכן בתמונות

• 2 תגובות
    • 966 צפיות
  25. Started by Saari,

אני רוצה לחתוך ריבוע בדלת ולשים פרספקס ואז לשים מסביב לדים. אפשר מדריך ? תודה מראש !

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.