אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום חברים, רציתי לדעת עם יש הצעות לפרוייקטים של קירור פאסיבי, יש לי מחשב חדש מבוסס 2700X ועד לפני שבוע היה לי 1080TI AMP EXTREME, המחשב היה מיפלצת אבל עקב הלימודים במכללה מכרתי את הכרטיס, כעת שאין יותר צרכן חשמל מאסיבי כמו הזוטק חשבתי לעשות מודינג וליבנות "מארז" מעוצב עם קירור פאסיבי ומלא HEAT PIPES. אני לא מסוגל ליסבול רעש! וזה ברמה שממש סובל ולא מסוגל לשבת מול המחשב שאני שומע את הזימזום של המשאבה של קירור המים או את הרעש של אחד המאוררים שלו שהמיסב שלו זוועה(חשבתי על אחריות אבל לך תיסמוך על האוזניים של הטכנאי שירגיש). מדובר על הקירור החדש של ANTEC KHULER 240(אחלה ביצועים אבל משאבה רעושת!!!! + כניראה תיזדקק להחלפה באחריות כי יש רעש של אוויר במערכת בהדלק…
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
-
שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, לאחרונה הופיע בטלוויזיה שלי (ללא אחריות) פס לבן - מצורפת תמונה. החלטתי לפרק את המסך בכדי לנסות להשמישו. גיליתי שחסרים מספר פסי נחושת על הPCB, נראה שהם ממש נמסו. מצרף תמונות גם של צד ימין התקול וגם של צד שמאל השמיש להשוואה. אשמח לרעיונות כיצד לפתור זאת. תודה!
-
- 0 תגובות
- 3.4k צפיות
-
-
כן כן זאת לא בדיחה. רספברי פיי 4 יצא לאוויר העולם! אז מה חדש? USB 3.0 ג'יגהביט אינטרנט זיכרון DDR4 עד 4GB מעבד חדש עם ליבות Cortex-A72 תמיכה ב-4K ובשני מסכים האצת חומרה 4K60FPS H265 בלוטוס' 5.0 תמיכה אלחוטית 2.4GHZ & 5GHZ https://www.raspberrypi.org/products/raspberry-pi-4-model-b/
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
שלום רב, אודה לכם אם תוכלו לייעץ לי איזה סוג פס לד ,מתח ועוצמת הזרם לשנאי עבור תאורת פס ,אור לבן לפתח 130*60 ס"מ עבור חדר אמבטיה? תודה!
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לאלקטרונאים , הטלויזיה LED שלי הפסיקה לעבוד לפתע לא נדלקת ואין אפילו אינדיקציה למתח (LED אדום דולק שמציין שהטלויזיה דלוקה) על פניו כנראה שקיימת תקלה באספקת מתח למכשיר הטלויזיה. דיודות בדקתי שלא נפרצו , כמו כן מדדתי התנגדויות של הנגדים קבלים וסלילים כנראה גם פוטנציאל לתקלות אבל אין לי מושג איך לבדוק פריצה של קבל או סליל תקול עם רב מודד. אני מעריך שקבל שנמדד עליו קצר הוא תקול (שהוא פרוק) . אבל אני לא בטוח שיש דרך ביתית עם רב מודד לבדוק תקינות קבלים על כרטיס ?!???! אשמח לעזרה סלילים בכלל אין לי ידע מה עושים בכדי לוודא תקינוץ ? מישהו יכול לסייע ? אני רוצה לקנות כרטיס חלופי אבל לפני אני רוצה לוודא שאכן הכרטיס מתחים ת…
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום יש לי כננת להרמת משא לבית- אני גר בקומה רביעית ללא מעלית... כעת התקלקל לי השלט החוטי היחיד שיש לי- כפתור DOWN בלבד לא עובד. מצורף פה הדיאגרמה של השלט שלקחתי מאתר החברה השאלה שלי, האם אפשר לייצר קומבינציה של כפתורים תחליף לשלט? האם יש מקום שאוכל לרכוש שלט המתאים לכננת שלי ? תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי לכולם, אני מכין פרויקט להגשה על סמך Raspberry Pi, האם יש כאן מישהו שיכול לעזור? בתשלום אם צריך
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
היי חברים ברשותי טלוויזיה של 55 אינץ' של חברת מולר (לא באחריות) לאחרונה במהלך צפייה בטלוויזה, פתאום הטלוויזיה מתחילה להפעיל צבעים ירוק אדום לבן וכחול. אחד אחרי השני. לאחר ניתוק מהחשמל למספר רב של דקות. הכל מסתדר בהדלקה ולאחר מכן זה יכול להופיע שוב.. שמתי לב שברגע שנוגעים בפאנל למטה איפה שיש את הכפתורים של ההדלקה וכו' הטלוויזיה נכנסת למצב הזה. גם נגיעה בכבל מתח מכניס אותה למצב הזה. כנראה שיש בעיה עם הפאנל או עם הכבל הזה? אשמח לעזרתכם.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לחבר את הלחצן למתח 12 וולט כאשר לחיצה עליו תעביר מתח למנעול חשמלי. זקוק לעזרתכם בשרטוט החיבור. אני מצרף תמונה של הלחצן (יש ארבע רגליים ועל זו שמספרתי כאחת מסומן פלוס, מעבר לזה אין כל סימון) ושרטוט שהופיע באתר ממנו הזמנתי את הלחצן. תודה.
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום, לא יודע אם זה הפורום המתאים אך אנסה את מזלי בכל מקרה, נפל לידי המנוע שבתמונה אני מעוניין לקנות לו בקר מתאים, אשמח לעזרה במציאת אחד כזה. תודה רבה ויום טוב.
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
אני רוצה להבהיר קודם כל שאין לי מושג באלקטרוניקה, אני מנסה לעשות את זה בעזרת ידע כמו סרטונים וכו'... בכרטיס מסך שלי ( amd sapphire r9 280 ) יש שני חיבורי PCIE של 6 PIN, ואחד מהחיבורים גורם למחשב לא להידלק כשמחברים אליו כבל. השאלה שלי היא איך כדי לגשת לדבר כזה? נ.ב, עשיתי נסיון עם רב-מודד (שמתי אותו על מצב בדיקת התנגדות, שהוא משמיע צליל), וניסיתי לגעת בפינים בחיבור PCIE של שתי החיבורים. ה-3 פינים התחתונים בחיבור שעובד לא גורמים להשמעת צליל, ובחיבור שגורם למחשב לא להידלק הם גורמים להשמעת צליל - זה אומר משהו? אגב אם צריך לצלם את הכרטיס אין לי בעיה תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
יש לי רדיו דיסק ישן שאין בו חיבורים חיצוניים ברצוני לחבר לו כבל אוקס אך לשם כך צריך להלחים אותו בכרטיס הירוק מישהו יכול להצביע לי היכן בדיוק צריך להלחים ?
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום, יש לי 10 מכשירים עם מקלט gps דגם fastrax upatch 300 שנרכשו לפני 10 שנים . יש לי בעיה שבכל מכשיר אני קולט מספר שונה של לוונים באותו מקום ובאותו זמן . 1. מה הסיבה לכך ? 2. מה אורך חיים של מקלט מסוג זה? תודה
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, פרויקט הגמר שלי בתואר הוא ג'ויסטיק רגיש לחולי שבץ מוחי. המבנה הוא ארדואינו שמחובר לג'ויסטיק. בהמשך אחבר סוללה ובלוטוס אבל כרגע החיבור הוא בכבל USB למחשב. אני צריכה ליצור gui שבו יש מסך למשתמש - המטופל צריך לצייר בעזרת הג'ויסטיק קו, עיגול ומשולש. לאחר מכן יהיה עיבוד נתונים שמשווה בין מה שרציתי שהמטופל יעשה לבין מה שעשה בפועל וירשום לו כמה התקדם לעומת פעם קודמת. כרגע הג'ויסטיק מחובר ומראה פלט של נקודות איקס וואי ומכאן אני צריכה לגרום לכך שכשאני מזיזה את הג'ויסטיק יהיה על המסך מה שציירתי - עיגול קו או משולש. אולי צריך להכניס את הנתונים למטריצה , יכול להיות שזה הכיוון. מחפשת מישהו שיכול לעזור בחינם( סטודנטית לא עובדת...) או בתשלום אם אין ברירה או גם לשלוח …
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה בניתוח המעגל, כלומר מה קורה במעגל, מה הוא מבצע? עי מתחי צמתים ומשוואות פשוטות, מוכן גם לשלם לעוזרים. https://www.mathscinotes.com/2014/03/a-simple-frequency-to-voltage-converter/
-
- 0 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום המלצה לרב מודד [US$16.99 47% OFF]MUSTOOL MT99PRO Dual Mode Voltage Detection Intelligent True RMS Multimeter Voltage Detect Indicator Fully Auto-Range with Ultra-large EBTN LCD Screen מכשירי מדידה וניתוח from כלים on banggood.com https://banggood.app.link/SwHQWgsI67 או [US$52.99 38% OFF]MUSTOOL MT8206 2 in 1 Intelligent Digital Oscilloscope Multimeter with Analog Bar Graph מכשירי מדידה וניתוח from כלים on banggood.com https://banggood.app.link/hA2v45xI67 אם יש המלצה אחרת אשמח כיצד אני מחליף את הקבל האלו . אתי שיש קבל שנתן להוציא בסיבוב . האם זה המקרה ! תודה
-
- 0 תגובות
- 942 צפיות
-
-
חיברתי את החוט האדום לפלוס ושחור למינוס וקרה פיצוץ מה יכולה להיות הסיבה (גוף 3W - שנאי 3Wׁׂׂׂׂׂ)?
-
- 0 תגובות
- 876 צפיות
-
-
htr-5250 נכבה שניה אחת אחרי שנדלק. נכנס ל protection mode כנראה אבל אי אפשר להגיע לתפריט protection. יש בפורומים פתרון של החלפת קבל 1 שעזר לעשרות עם בעיה דומה. הזמנתי את הקבל וניסיתי להחליף אבל או שלא החלפתי את הקבל הנכון או שזה משהו אחר. יש למישהו רעיון? (אולי משהו בעייתי בחשמל בבית? כי עוד כמה דברים נהרסו לאחרונה) אם לא, אז מישהי רוצה את הרסיבר לנסות בעצמה? הפתרון שמוצע: https://www.avforums.com/threads/yamaha ... m.1533016/ service guide : https://www.hifiengine.com/hfe_download ... ice_en.pdf חזרה למעלה
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
שלום US $56.92 17% OFF|Steady Gophert CPS 3010II 300W Digital DC Power Supply CPS 3010 Adjustable 0 30V 5V 12V 15V 24V 0 10A Lockable 110V/220V|Switching Power Supply| - AliExpress https://banggood.app.link/oeTLWHgClbb מה דעתכם על המוצרים האלו. תודה
-
- 0 תגובות
- 775 צפיות
-
-
היי לכולם. בשנים האחרונות הפורום בנושא הזה די נכבה (חבל) והפוסטים הנעוצים כבר לא ממש מעודכנים... אני בודק את התחום של הסלבה של הכבלים של ספק הכח בעצמי. אז אתרים מחול מצאתי (אני רואה טרנד שהם בעיקר מגרמניה) האם יש אתרים בארץ שמוכרים דברים כאלו או אחרים? כלים? שרוולים? היטשרינקים? טרמינלים? אשמח לקצה חוט מקומי. תודה מראש
-
- 0 תגובות
- 605 צפיות
-
-
האם ספיקר הלפטופ הזה: https://www.aliexpress.com/item/32594581890.html יוכל להתאים לחיבור לקונטרולר בורד עם תושבת אודיו PH 2.0 ע"י קיצוץ וחיבור קורד הספיקר לקורד עם מחבר PH 2.0 ? בתודה מראש
-
- 0 תגובות
- 696 צפיות
-
-
שלום לכולם, אני מנסה ליצור סימולציה למעגל מסוים ומופיעה לי הודעת שגיאה : error(orcommn-2302) cannot initialize profile המחשב רץ על Windows 10. אשמח בבקשההה לצדיק מסדום שיוכל לעזור לי תודה מראש.
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום לכולם קניתי מחשב חדש כולל ציוד היקפי והומלץ לי לקנות לו הגנה מברקים אני מתלבט בין קנייה של מגן ברקים או מייצב מתח או שניהם? אשמח לתשובה בעניין והמלצות על חברות מומלצות עבור כל אחד מהם בנוסף הבנתי כי קייימת אפשרות לפגיעה ברכיבים של המחשב דרך כבל האינטרנט אשמח להמלצות גם בנושא זה תודה רבה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 917 צפיות
-