אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני בטוח שיש כאן כמה שיהיו שמחים לדעת על כך - Sparkfun עושה שבוע שלם בו כל ההזמנות מעל 60$ יכללו משלוח חינם. כולל בינלאומי, כן כן, גם לישראל. השבוע מתחיל החל ממחר (יום העסקים בארה"ב, מתחיל ביום שני) ועד יום שישי ה 19 לחודש.
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
ב"ה שלום חברים יקרים שלי, מה שלומכםםם ? (עמיקו וחבריו חחח) המזגן היה זקוק להחלפת חוט שאחראי על הטמפרטורה בקרה וכו'... כי כל חצי שעה ופחות הוא היה כבה והנורה של ה POWER היתה מהבהבת (למרות שאני אישית חושב שזה קרה כי השנאי כבר היה גמור) אז פירקתי אותו אני רוצה לבדוק את השנאי אם לא תקין (שנאי אני מתכוון החלק הגדול הלוח שכל החוטים מתחברים אליו) איך אני יכול לעשות זאת ? יש לי עוד שנאי של מזגן בדיוק אותו הדבר שגם הוא לא עבד שחיברנו כנראה גם הוא לא תקין אבל חשבתי לבדוק אולי החלק של השנאי הגדול באחד מהם טוב ונעשה החלפה ויעבוד במקום לקנות חדש ב 1000 שח... יש על השנאי עצמו שכבה רבה של דבק כזה שמוצרים חשמלים פולטים למי שמכיר ... ועל השני ממש אין ונראה טוב יחסית ! אשמח לקב…
-
- 0 תגובות
- 802 צפיות
-
-
אהלן חברים לפי די הרבה זמן בניתי קלאפר, לאחר הבניה לא הצלחתי לגרום לקלאפר לפעול כמו שצריך ולא למצוא את הבעיה, וגם לא היה לי זמן להמשיך לנסות ולמצוא אותה, אז פשוט עזבתי אותו בצד. היום כשיש זמן החלטתי לחזור אליו ולנסות לאתר את הבעיה, חשבתי שאולי אתם תוכלו לעזור לי בזה השתמשתי בתוכנית הזאת: http://www.electronicsforu.com/electronicsforu/lab/ad.asp?url=/EFYLinux/circuit/may2003/ci4-clap.pdf&title=Clap%20Switch כרגע כשאני מחבר את הקלאפר למקור מתח הלד הירוק נלדק לכמה שניות, נכבה ואז לא קורה כלום. הייתי שמח תוכלו לתת לי עצות איפה להתחיל את הבדיקה, מה לבדוק וכו'. תודה מראש דביר
-
- 0 תגובות
- 953 צפיות
-
-
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
-
אני חדשה פה.. והרעיון של מודינג ממש מגניב.. רציתי לדעת מה אפשר לעשות עם מחשב נייד? זאת אומרת.. אי אפשר לחתוך אותו.. נכון!? אבל.. בכל זאת.. רעיונות??
-
- 0 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום, יש לי מכשיר Palm V ישן ורציתי לדעת האם אפשר להפוך אותו באמצעות פתרון חומרה או תוכנה, למשדר/קולט איפרא אדום למחשב? תודה, ברק
-
- 0 תגובות
- 633 צפיות
-
-
שלום חברים, אני הנדסאי תוכנה בעל ידע בסיסי באלקטרוניקה וידע נרחב במכאניקה אך חסר ניסיון לחלוטין עם ארדואינו. אני מעוניין לבנות סגווי לשימושי האישי היות ומחירי הסגווי גבוהים כל כך ואני אוהב מאוד אתגרים. הידע שלי בתיכנות אמור להספיק לגמרי לצורך העניין, כנ"ל לגבי הידע בחשמל ואלקטרוניקה. יש לי בבית בית מלאכה מצוייד בכל טוב וחבר טוב עם מסגרייה מצויידת בכלי עיבוד שבבי וכל מה שצריך לצורך הבנייה. אני מתכוון לתעד ולשתף אותכם (ולהתייעץ כמובן) לאורך כל הדרך. השאלות שמטרידות אותי בשלב ראשון: 1- האם אתם מכירים פרוייקט כזה שתועד בצורה מקיפה ואוכל ללמוד ממנו? מה שמצאתי באינטרנט היה : פרוייקטים מצ'וקמקים שתועדו כהלכה אבל לא מעניינים במיוחד או פרוייקטים יפים שבקושי תועדו. 2- איזה ארדואינו…
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
htr-5250 נכבה שניה אחת אחרי שנדלק. נכנס ל protection mode כנראה אבל אי אפשר להגיע לתפריט protection. יש בפורומים פתרון של החלפת קבל 1 שעזר לעשרות עם בעיה דומה. הזמנתי את הקבל וניסיתי להחליף אבל או שלא החלפתי את הקבל הנכון או שזה משהו אחר. יש למישהו רעיון? (אולי משהו בעייתי בחשמל בבית? כי עוד כמה דברים נהרסו לאחרונה) אם לא, אז מישהי רוצה את הרסיבר לנסות בעצמה? הפתרון שמוצע: https://www.avforums.com/threads/yamaha ... m.1533016/ service guide : https://www.hifiengine.com/hfe_download ... ice_en.pdf חזרה למעלה
-
- 0 תגובות
- 2.5k צפיות
-
-
פעם היו לי כמה ברשימה, אבל כבר לא מוצא אותם ושכחתי לגמרי מהשמות שלהם. אני זוכר אתר מודינג גדול, שהיה מאוד פעיל. אפשר בבקשה לינק לאתר כזה? תודה. עריכה: מצטער, רק עכשיו מצאתי כמה אתרים בסטיקי. אם אפשר לנעול את ההודעה
-
- 0 תגובות
- 648 צפיות
-
-
יש לי דיסק קשיח חיצוני ישן של MAXTOR שבל החום הרב הדיסק הגיע לטמפרטורות קיצוניות ודבר זה גרם לירידה בביצועים ולבעיות. חיפשתי דרך לקרר אותו אחד מהם היה מאוורר. נזכרתי שיש לי ספק כוח ישן בבית בעל מאוורר, התחלתי לפרק את תכולת הספק כשפתאום עלה לי רעיון להשתמש בו על מנת שיצור תעלת אוויר. לאחר הרהורים רבים וחשיבה על העניין כמו איפה למקם את הדיסק ואת הספק, הנחתי אותו בתחתית כך שהאוויר החם יעלה למעלה וישאב החוצה ע"י המאוורר בנוסף פירקתי את צלעות הקירור של הספק וחיברתי אותם לדיסק לשם ביצועי קירור טובים יותר. רק נשאר לי למצוא ספק למאוורר, לאחר חיפושים בבית מצאתי ספק תואם וכשר כל העבודה ערכה כיומיים והניבה תוצאות נהדרות הטמפרטורה של הדיסק ירדה וכך הביצועים השתפרו אני מרוצה [מאוד שמח…
-
- 0 תגובות
- 661 צפיות
-
-
שלום לכולם, לאחרונה מצאתי את ה-Samsung 514 המקולקל שלי וחשבתי לעשות ממנו משהו שימושי, כמו מסך LCD קטן למחשב שיציג שעה, תאריך, IP וכו'. חיפשתי מדריכים, אבל לא מצאתי שום דבר. אני אמנם לומד אלקטרוניקה, אבל עדיין לא הגעתי לחומר שזה. אשמח אם תעזרו לי!
-
- 0 תגובות
- 714 צפיות
-
-
שלום אני צריך לשבש רדיו FM בבית איך אפשר לשבש אותו מבחינה אלקטרונית או משהו כזה
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
מישהו יכול להשיג לי תמונה של המארז מהדגם הבא a-top cs-608bk תודה לעוזרים
-
- 0 תגובות
- 564 צפיות
-
-
היכן ניתן לקנות ספק כוח 24 VDC היכן לקנות? האם ניתן לחבר RELAY לספקים כאלה כך שכאשר המחשב נדלק גם הספק הנוסף ידלק?
-
- 0 תגובות
- 806 צפיות
-
-
-
-
שלום לכולם נושא הארדואינו מעניין אותי מאוד וחשבתי על האפשרות לשלוט על שער חשמלי, תאורה וכו' דרך הסמרטפון. בנושא חשמל ואלקטרוניקה אין לי בעיה, אבל בתכנות אין לי מושג. אני בטוח שמישהו מכיר איזושהי אפליקציה לאנדרואיד וכמובן קוד שבטח כבר קיים שאפשר להעתיק כמו שהוא. אז אם מישהו יכול לעזור...
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום למישהו יש איזו סכמה שבה מפורטים רכיבים לבניית Buck converter? אני יודע איך הרכיב בנוי ואני גם מכיר את המשוואות איך לחשב שהוא יעבוד בcontinuous mode אבל השאלה אם למישהו יש סכמה מוכנה של איזה ערכי סליל/קבל ואיזה טרנזיסטור לקחת בשביל שהרכיב יעבוד (ובאיזה תדירות מיתוג)? הממיר אמור לקבל מתח כניסה של 5-10 וולט בערך...למרות שהערך לא קריטי...הזרם שהוא יספק לא משנה. תודה בכל מקרה!
-
- 0 תגובות
- 861 צפיות
-
-
היי, אני די חדש בתחום הארדוינו, יש לי ידע באלקטרוניקה וחשמל אבל פחות חזק בתכנות... ברשותי ARDUINO UNO ודרייבר למנוע סטפר בשם BIG EASY DRAIVER הצלחתי להפעיל את המנוע באמצעות קוד בסיסי שמצאתי באינטרנט. אני רוצה להפעיל את המנוע שלי בעזרת התקשורת הטורית Serial, כך שבכל פעם שאשלח תו דרך המוניטור הטורי Serial Monitor המנוע יסתובב מעלה אחת (לדוגמא) כמו שאמרתי אני לא הכי חזק בתכנות, ולכן כל עזרה בנושא תתקבל בברכה! תודה :-)
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
אני מעוניין לעשות פרויקטון קטנטן עבור וילון. מדובר בוילון בד עם גלגלת, רוחבו כ-מטר, ומה שאני מעונין זה לשלוט במנוע דרך ארדואינו וככה להרים ולהוריד אותו. הרמה והורדה של התריס היא באמצעות חוט כדורים שמסובב גלגלת שבתורה מסובבת את הציר שעליו התריס. כך שכל מה שנדרש זו פעולה מעגלית של מנוע. יש לי כמה שאלות: 1. איזה מנוע יהיה מספיק חזק למשימה הזו? 2. איזה ארדואינו סוגר לי את הפינה הכי בזול? יש לי צורך רק ביציאה למנוע, ולנורת IR כדי שאוכל לשלוט באמצעות שלט כמובן השאיפה שקופסה כזו תתקיים על סוללות, ולכן הייתי מקווה שמנוע 9V או משהו כזה יספיק..כדי שלא אצטרך ים סוללות
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
אני צריך שכל מי שיכול לעזור לי להשיג גישה למקדחה שולחנית (מקדחה קבועה על שולחן) או CNC (אפילו יותר טוב) יודע לי בפרטי או במייל iakovl@gmail.com תודה על העזרה
-
- 0 תגובות
- 794 צפיות
-
-
השאלה העיקרית היא בכותרת . האם ניתן בכלל להעלות קובץ TXT (טקסט) לממשק גרפי. אני משתמש בעורך של מיקרוסופט ויסואל סטודיו 2008 ומכין תוכנה עבור הפרוייקט שלי... אם דבר זה אכן אפשרי, איך אוכל לעשות זאת מישהו יכול לעזור? ובנוסף לכך שזה אני דיי בטוח שאפשר לעשות אך אינני יודע איך, זה לשמור מידע \ טבלה \ נתונים אל קובץ טקסט על המחשב.
-
- 0 תגובות
- 731 צפיות
-
-
אני מחפש אדם עם ניסיון בעבודה עם Arduino אן Raspberry pi ושימוש במודול Bluetooth ובפרוטוקול FTP/ בברכה, גד
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אני רוצה לקנות את ה Vantec Tornado לאח שלי (לי כבר יש ולא מפריע הרעש - איזה 54 DBA משהו כזה) אז בשבילו אני רוצה שהוא יוכל לשלוט על המהירות - ועל הרעש . החלק הזה מתאים? https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?cPath=174_172&products_id=1523 דרך אגב יש לו את ה 4 Channel VR fan kit אז יש לו כזה פאן בס או איך שלא קוראים לזה שאפשר לשלוט עם זה על המאוררים יש שליטה על 4 וזה בגודל 3.5 יענו לכונן דיסקטים. אל תגידו לי שאפשר להכין לבד כי אני לא טכנאי (לא מבין כלום). או אם אפשר חלק יענו שאני יוכל לשלוט על המאורר... תודה
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
-