אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
שלום, ברצוני להתחיל ללמוד אלקטרוניקה מהבית אין לי ידע בכלל בתחום אבל יש לי כלים וחלקים רבים (בעבר רכשתי את החלקים לספר we:make אבל לא היה לי זמן ללמוד ממנו בסוף) האם יש ספר מומלץ למתחילים מאפס ללימוד אלקטרוניקה? (בגלל שהמילים מסובכות עדיפות גדולה לספר בעברית אבל אם אין אחד כזה טוב אז אפשר גם באנגלית) כמו שאמרתי בעבר התכוונתי ללמוד מהספר we:make האם זה נחשב ספר טוב למתחילים בלי ידע וכדאי להתחיל ממנו דווקא או משהו אחר? תודה רבה
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
אני מתכנן להחליף את הסוללות של המברגה שלי לליטיום איון, אחרי שעברתי את כל המכשולים של ההתאמה ושל קניית החלקים והסוללות אני מחפש דרך נוחה וקלה למנוע מהסוללות לרדת מתחת ל 3 וולט לכל תא. אני הולך להלחים 3 תאים של 18650 של סמסונג ביחד ליצירת תא אחד של 11.1 וולט. קניתי את המוצר הנ"ל מתוך ידיעה שהוא לא מתאים לי בדיוק אבל היה קרוב מאוד למה שאני צריך http://www.ebay.com/itm/331424436393?_trksid=p2060353.m2749.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT אני בעצם רוצה מעגל שיינתק את הזרם כאשר אחד מהתאים יורד מתחת ל 3 וולט. המוצר שיש לי כרגע מצפצף וזה לא נותן לי יותר מידיי. תודה! עריכה: נתקלתי במוצר הבא http://www.ebay.com/itm/…
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
- 1 follower
-
-
קניתי מטען. הוא הרגיש לי קל מידי ומצורפת תמונה של מה שיש בפנים. נראה לי שמסוכן להשתמש בו. מה אתם אומרים?
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, המפסק גם ידוע בשם "מפסק ארדוינו" ואמרו לי שניתן למצוא אותו בכל מחשב כי זה מפסק שמכבה ומפעיל מחשב. צירפתי תמונה. בחנויות מקומיות עברתי ולא מצאתי. גם לא מצאתי ב-ZAP. מצאתי ב-איביי כאן שנשלח מאוסטרליה וכאן שנשלח מאיטליה ומצאתי גם ב-DX כאן שנשלח מסין. אני צריך 7X7 מ"מ ומעניין גם אם 8.5X8.5 מ"מ יתאים... לפי צורה יתאים אבל מרווח בין פינים יכול להיות יותר גדול ואז שאלה אם אוכל להלחים. מאיזו מדינה לוקח למשלוח פחות זמן להגיע לארץ? משלוח רגיל ורשום כמובן. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
שלום, רכשתי רכיבים לתאורת לדים לאקווריום צמחייה שלי, אני זקוק למעט הדרכה וסיוע בחיבור כל המערכת. הרכיבים: דרייבר, לד+צלעות קרור, מאווררים סקיצה של התאורה מורכבת בתוך מסגרת עץ מקום למאווררים הדרייבר הארון לאקווריום: התאורה תותקן בחלק העליון כבר הפעלתי את כל המערכת(בצורה די מרושלת מבחינת חיבורים) למס' שעות כדי לוודא שהמאווררים עומדים במשימה, עכשיו צריך לעשות התאמות. כרגע אני זקוק ל-3 שקעים כדי להפעיל הכל- דרייבר, ספק לעמעום וספק לאוורור, האם ניתן להפעיל את העמעם והאוורור ביחד כדי לחסוך שקע? האם מסגרת העץ שתכננתי ומיקום המאווררים אופטימלים? איך לחבר את כל הרכיבים פיזית אחד לשני, איזה עובי חוטים להשתמש? איך לחבר את הספק למאו…
-
- 0 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום, מצ"ב תמונה. קניתי אותם בארה"ב מ-B&H Photo ואחריות נגמרה. אני יודע שיש 2-סוללות בכל צד ולדעתי הייתה סוללה אחת שפועלת כי משך נגינה קצר פי 2 ממה שמבטיח יצרן וגם טעינה מתחילה מ-50% ולא מ-0% כשאני מרוקן סוללה. האם למישהו יש כאלה? מישהו יודע איך מחליפים סוללות? תודה
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
-
שלום. אני מחפש מערכת אינטרקום לבית פרטי, והמחירים בארץ מטורפים. ראיתי אחלה דברים בeBay, אבל הדרישות שלי הן קצת ספציפיות, אשמח אם אוכל לקבל עזרה במציאת / הרכבת המערכת המתאימה. א. בבית יש 4 קומות, ואני צריך לחצן לפתיחת השער + מסך בכל קומה + אפשרות לדבר עם האדם שעומד בחוץ. משהו כזה: http://www.ebay.com/itm/7-Color-Video-Door-Phone-Doorbell-Home-Security-IR-Camera-Monitor-Intercom-Ring-/301966505693?hash=item464e9b36dd:g:ygAAAOSwa81XSBZh או כזה: http://www.ebay.com/itm/Wired-7-LCD-Video-Door-Phone-Doorbell-Home-Intercom-System-IR-Camera-1-Monitor-/262511146109?hash=item3d1ee2347d:g:QKQAAOSw0gdXS6dE ב. אני צריך זמזם לחיצה ג…
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום. קניתי לוח ארדואינו M0 Pro הורדתי את atmel studio 7, ואת הגריסה האחרונה של arduino ide 1.7.10 וכאשר פותח ,סקיצה לדיבג :File--Open--Open object file for debbuging אני מקבל את ההודעה הבאה: [WARNING] Error updating project settings:Object reference not set to an instance of an object. איך פוטרים את הבעיה?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
לפני כמה ימים הייתי צריך בדחיפות שנאי לא סטנדרטי, לאחר שהמקורי נשרף, ולופף (במקום אחר ובמחיר מופקע) ונשרף שוב עקב ליפוף כושל. הגעתי לגרשון קליין, והם לא הסכימו ללפף את המקורי, אבל כן הסכימו לייצר כזה חדש מבלי לדעת נתוני הספק, אלא על סמך גודל פיזי בלבד. העבודה בוצעה תוך פחות מיום, ובמחיר מצחיק מאוד (שליש ממחיר הליפוף). אז אם אתם באים לבילוי באיזור התעשיה של קריית מוצקין (?) הכנסו ותצאו עם שנאי. אנשים מקצוענים בתחום, אדיבים ומוכנים אף לבקשות קטנות בדיוק כמו לגדולות. לא משהו סטנדרטי בענף.
-
- 0 תגובות
- 5.2k צפיות
-
-
היי חברים אני רוצה לבנות קסילופון ענק כמו שיש בהתחלה של הקליפ הזה התוכנית היא להשתמש ב ARDUINO שישמש כמקלדת MIDI ויחובר ל raspberry pi שעליו תהיה מותקנת תוכנת נגינה מתאימה עכשיו .. בפרויקטים דומים אבל בקנה מידה הרבה יותר קטן (כלי נגינה שולחני) ראיתי שאפשר להשתמש ב piezo sensors אבל אני חושב שבגדלים כאלה החישנים חישני piezo לא יעשו עבודה טובה ... אני אשמח לשמוע על רעיונות לחישנים וטכניקה לבניה תודה
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
חברי הפורום שלום החלטתי להתנסות קצת בעולם הזה של ה Raspberry Pi למטרות פיתוח פרוייקטים ביתיים קטנים ועכשו אני מעוניין לדעת אילו רכיבים כדאי לי לקנות. אני אפרט את הרכיבים שכבר הזמנתי מ eBay ואשמח אם תאמרו לי מה עוד כדאי לי להזמין או מה כדאי לשנות. רק שיהיה ברור - אני לא מחפש להשקיע פה אלפי שקלים וזו גם הסיבה שבגללה הזמנתי את רוב הרכיבים מ eBay (אפשר לקנות שם יחסית בזול ובכמויות) כאשר כל רכיב עלה לי כמה שקלים בודדים. טוב, זה מכשיר ה Raspberry Pi 3 Model B. אותו הזמנתי מ AliExpress גם כי הוא הזול ביותר שמצאתי וגם כי ל AliExpress יש הגנות טובות יותר מבחינת הרוכש: https://www.aliexpress.com/item/2016-new-original-raspberry-pi-3-model-b-raspberry-pi…
-
- 0 תגובות
- 2.4k צפיות
-
-
יש לו 3 נוספים בנושא שניים על הבניה ואחד כמה הוא שקט. כמה רעיונות מאד מענינים. לוח אם שמתאים ( x16 קרוב לקצה ) ספק ללא מכסה - מאד מסוכן .
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
- 1 follower
-
-
שלום לכולם, רציתי לדעת אם אתם, או מישהו שאתם מכירים מסוגל לבצע (בתשלום כמובן) פרוייקטים בדומה לפרוייקטים של L3P (http://www.l3p.nl מארזי שולחן עם קירור נוזלי, נאון וכל מה שקשור) כמו זה או זה:
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
- 1 follower
-
-
למישהו יש מושג איך אפשר להמיר וידאו מרספברי פיי ל"שפורפרת אינטרקום" אנלוגי ?
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, אני מעוניין לבצע שינויים בחדר שיהפכו אותו לחדר חכם. אם צריך להגדיר תקציב מראש אז נניח בין 1000 ל1500. אני מעוניין קודם כל בשליטה בתאורה המרכזית בחדר ראיתי שיש כבר דימרים חכמים עם שליטה מאפליקציה. אני מעוניין בדרך לשלות בתאורת לדים, יש לי 3 פסי לדים (אחד מאחורי המסך מחשב ו2 מאחורי הטלוויזיה) הם מחוברים בעזרת USB למחשב, האם יש דרך לשלוט בהם? בנוסף יש לי 2 מנורות, שכל השליטה בהם שאני רוצה זה ON וOFF. דברים נוספים שהייתי רוצה חיווי עליהם, האם הדלת נעולה אם לא. מבחינת ממשק הייתי שמח אם הכל היה מנועל לדרך המחשב והייתי יכול פשוט לדבר לחדר ולהגדיר מצבים כמו מצב סרט/מוזיקה וכו, האם זה אפשרי?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
התקלקלה לי מנורת לד, כשאני די בטוח שמה שלא תקין הוא ה-driver. מצרף צילום שלו. הנורה היא נורה שקועה בקיר, 1w לפי מחסני תאורה. איפה אפשר להשיג driver חלופי? יש המון באיביי, אבל לא מצאתי משהו שהוא גם 700ma וגם מיועד למתח נמוך. הבנתי שיש מתח מינימום ולכן לא ניתן לקחת דרייבר עם מתח מינימלי גבוה יותר.
-
- 0 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
אהלן אשמח לדעת איפה קונים בארץ את כל הדברים הנחוצים לחלון צד, ולכיסוי ספק. Plexi glass Acrylic וכו..
-
- 0 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
בס"ד שלום רב, אני מחפש משהו שמכיר את סביבת ארדואינו ויכול לעזור בתכנות הבקר וחיווטים של רכיבים פשוטים כגון חיישנים פשוטים. בנוסף אני מנסה להבין האם יש תכנה בשוק שמאפשרת לתכנת את הארדואינו בצורה פשוטה ללא צורך בהקלדת פקודות , אלא באמצעות גרירה של סמלים .. כך שתוכל להתאים לילדים. baruch.next@gmail.com
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היי, אני מנסה לתקן מסך שיש לו פסים רוחביים בצבע אפור שמופיעים לסירוגין ונעלמים לסירוגין. פתחתי את הלוח ואני לא מצליח מבחינה חיצונית להבחין בקבל נפוח או משהו כזה או אחר- מה מומלץ לעשות במצב כזה?
-
- 0 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום, האם למישהו יש נסיון מוצלח עם אחד ה shileds עבור ארדוינו מבוססי SIM900 או SIM908 . הכוונה שהצליח להתחבר לאחת הרשתות בארץ ולהעביר תקשורת TCP או UDP. תודה
-
- 0 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
הי אני מחפש Dropout Linear Regulator G1084-33 אפשר להזמין בגרושים מסין כמובן אבל אין לי חשק לחכות לזה חודש עד שגיע (אם יגיע) איזה אופציות יש לי להשיג את זה בארץ? https://www.aliexpress.com/w/wholesale-g1084%252d33.html?initiative_id=SB_20170818054322&site=glo&groupsort=1&SortType=price_asc&g=y&SearchText=g1084-33 קובץ ספספיקציה: G1084-XXX.pdf
-
- 0 תגובות
- 2.2k צפיות
-
-
הי קניתי את זה ואני לא יודע איך מחברים אותו, יש לו nc com no, הכננת קצת מסובכת, יש לה 2 חוטי חשמל כנראה אחד להעלות ואחד להוריד שמתחברים כשלוחצים על הלחצנים של למעלה ולמטה, ויש חוט כנראה מינוש שמחובר לשני הלחצנים ורכיב שאמור כפי שהבנתי להפוך את המת כל פעם מה אמורים לחבר לnc com no?
-
- 0 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום לכולם, הרכב ברשותי (שברולט אופטרה 2008) הגיע יחד עם GPS "מובנה" שחדל לתפקד עוד ב2010 וגם כשתיפקד היה מכשיר איטי ועלוב למדי. חדי העין מבניכם יבחינו שכתבתי - "מובנה" והסיבה לכך שהמכשיר לא באמת מובנה בדשבורד, אלא מונח בהתאמה מלאה על תושבת שהיא כן מוצמדת לדשבורד. המכשיר עצמו נשלף ולכן ניסיתי להמיר את התושבת לזרוע אחיזה לסמארטפון אך נושא זה נכשל וכמעט הביא לתאונה רצינית. (המכשיר החליק עליי בזמן הנסיעה) התושבת אגב עשויה מברזל ואלומיניום, אי אפשר לשנות את הצורה שלה מבלי לפרק את הדשבורד. באופן כללי אני סולד מזרוע אחיזה לסמארטפון מכיוון שזה מסתיר לי על הדשבורד, וגם כל זרוע שקניתי תמיד נשברת בסופו של דבר. מכיוון שאני נוסע כמה פעמים בשבוע …
-
- 0 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
אהלן חברים. לפני כחודש החלטתי על החלפת חלקים בחדשים (מעבד,לוח אם,כרטיס מסך). בנוסף החלטתי על צביעת הראדאיטורים הבלוק CPU ו GPU הזיכרונות וחלק במארז במערכת קוסטום שלי לצבע לבן. כמו כן הזמנת פיטינגים לבנים. כמובן שעקב הפירוק נוצל הזמן גם לניקיון החלקים והחלפת המים. מה שבאדום זה ציוד שהוחלף מפרט המערכת הנוכחית: i9 9900k oc 5.2 GIGABYTE Z390 AORUS ULTRA corsair dominator platinum 32gb 3000mhz Samsung SSD 512G 970 PRO M.2 SSD Samsung 860 EVO 500GB Seagate 1T 3.5'' Sata3 Barracuda PNY RTX2080Ti 11G 1350Mhz - 1545Mhz XLR8 OC CoolerMaster COSMOS C700P Corsair 1200W 80+ Plati…
-
- 0 תגובות
- 1.6k צפיות
-