עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. אני צריך להדביק גופי קירור על מספר צ'יפים, ואין הכנה על הלוח לברגים או כל צורת חיבור אחרת, כך שנשארה לי רק האופציה של הדבקה. אשמח להמלצות על שמות דגמים מומלצים והיכן ניתן להשיג, בעדיפות לכמה שיותר מהר, ואחר כך זול. אם יש חנות באיזור ירושלים שפתוחה מחר בשעות היום, זה יהיה אחלה. תודה ושבת שלום

• 0 תגובות
    • 2.7k צפיות
  2. Started by shanifee,

היי,אני מזדמנת לתחום באופן חד פעמי ולכן מאד אודה לעזרה לגבי קניית רכיבים. העניין הוא כזה: אני עושה פרויקט גמר כחלק מתואר בעיצוב. חלק מהפרויקט הוא פח זבל אינטראקטיבי (הוא יהיה בצורת מפלצת). הפח אמור לעשות פעולות די פשוטות לפי הסדר: הפח אומר "אני רוצה לזלול" המשתמש זורק אליו פסולת ובזמן הזה נשמע "ביפ" כמו בהעברת מוצר בקופה בסופר לאחר מכן הפח אומר "תודה" בתוספת של כמה נורות לדים שנדלקות. אני לא מבינה הרבה, רק יודעת שצריך ארדואינו+ רקמול+ לדים+ חיישן תנועה וכמובן שאת כל החלקים מסביב. האם תוכלו להכווין אותי לכל מה שאצטרך על מנת לבנות מערכת כזו? *לגבי קוד אני כבר אחפש משהו..אלא אם בא לכם לכוון אותי לקוד ספציפי, אני אשמח. תודה!

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  3. מאיפה אפשר לקנות בארץ? אני צריך בדחיפות שהמוצרים יהיו אצלי עד יום שישי . אאסוף את החלקים באופן עצמאי אם יש אפשרות לכך . חשוב לי שהמחיר יהיו זול כמובן אך הזמינות ודחיפות החלקים חשובים לי הרבה יותר. בנוסף האם יש אנטנות ל- GSM SIM 900 שהיא קטנה יותר ממה שמגיע במקור ? תודה רבה ויום מעולה .

• 0 תגובות
    • 3.7k צפיות
  4. Started by Meir Plevinski,

שלום, אני עובד עם בקר של itead בשם BLE Shield. הכל עבד אתמול. שלחתי פקודות AT וקיבלתי תגובות מתאימות. לפתע, הבקר חדל להגיב. שם פקודת AT שאני שולח אליו, לא מגיבה. מה יכול להיות? מאיר

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  5. להפוך רעיון למציאות: מדריך לכתיבת תוכניות ב-Javascript עבור לוח הגלילאו של אינטל, בסביבת Intel XDK לכתבה: http://hwzone.co.il/%d7%94%d7%9e%d7%93%d7%a8%d7%99%d7%9a-%d7%9c%d7%90%d7%99%d7%a0%d7%98%d7%9c-%d7%92%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%90%d7%95-2-%d7%a6%d7%9c%d7%99%d7%9c%d7%94-%d7%90%d7%9c-%d7%aa%d7%95%d7%9a-%d7%94%d7%a7%d7%95/

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  6. שלום, קצת ארוך, למביני עניין בתחום האלקטרוניקה והרדיו: כיום יש לי צלחת של YES בגג הבית הפרטי (בעבר היינו איתם והתנתקנו). בנוסף יש לי בגג אנטנת יאגי שהתקינו סלקום TV, מימנה אני מקבל DVBT ורדיו FM באיכות מקסימאלית. כרגע כל נקודות הבית בקיר מרושתות לאנטנת יאגי שבגג, ממירי עידן+ מחוברים לנקודות אלו שבקיר. בנוסף יש לי רסיבר שמחובר גם הוא לקיר ומקבל רדיו FM באיכות מצויינת. אנחנו חוזרים חזרה ליס ומה שמתוכנן שהם כנראה ינתקו את הכבל בגג מהיאגי ויחזירו לצלחת שלהם, במקרה הזה כמה שאלות: 1) האם הצלחת של יס קולטת גם שידורי רדיו FM לטובת החיבור ברסיבר? 2) האם היא קולטת גם DVBT? 3) האם ניתן לחבר גם את צלחת YES וגם את האנטנת יאגי דרך מפצל לאותו קו שמרושת לנקודות בבית (מהן ערבוב סיגנלים בח…

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  7. Started by ran.amir.9,

צריך את ההמשך של התיכנות,אחרי התדר.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  8. היי חברה הייתי רוצה להתחיל איזשהו פרויקט בארדואינו ואפילו כבר יש לי רעיון לפרויקט אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל מבחינת חומרה. איזה כרטיס ארדואינו לקנות כבסיס? איזה תוספות? כדאי לקנות מקורי או תואם? בארץ או בחו"ל? מאחר ואני מתכנת, לא נראה לי שתהיה לי בעיה עם החלק התכנותי. הרעיון שלי להתחלה הוא בנייה של מכשיר בייבי סיטר דרך הטלפון. לדוגמה, אני רוצה לשבת אצל השכנים ולבדוק אם הילד בבית בוכה. אז אני מתקשר למכשיר בייבי סיטר שנמצא ליד הילד (שיש לו כמובן סים) ובצורה אוטומטית הוא עונה לי ומשמיע את כל מה שיש בחדר. אם הבנתי נכון את הקונספט, אני צריך את הרכיבים הבאים: 1) כרטיס ארדואינו בסיסי (איזה כדאי לקנות?) 2) רכיב שקולט GSM/GPRS 3) מיקרופון שיקלוט את הרעשים בחדר 4) בטריה או חיבור …

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  9. Started by Roeebaeloha,

שלום לכולם אחרי הרבה זמן שאני מגלה התעניינות בארדואינו החלטתי לקנות סוג של ערכת מתחילים שכוללת כמה חיישנים ונורות וכמובן הבקר- uno r3 עכשיו בזמן שאני מחכה לערכה שתגיעה יש לי כמה שאלות: 1. על איזו שפה מבוססת התוכנה שבה כותבים את הקוד לבקר? 2. האם למישהו יש מדריכים או דרך טובה להתחיל עם אדרואינו? 3. אם יש לי מתג שהוא גם מתג וגם גלגלת שיכולה לשלוט על עוצמת האור למשל, האם אני צריך לחבר אותו לחיבור אנלוגי או דיגיטלי? תודה רבה!!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  10. Started by a_london,

חברים שלום לכולם אני עושה פרויקט עם arduino יש לי תוכנה של צג לNokia 5110 אני רוצה שתוכנה תדפיס לי משתנה בערך של מ 1 עד 9 ואני לא מצליח לשיים את זה אשמח לקבל ממכם עזרה מצורף התכנה שלי איך אני גורם לזה להדפיס משתנה ? #define PIN_SCE 7 #define PIN_RESET 6 #define PIN_DC 5 #define PIN_SDIN 4 #define PIN_SCLK 3 #define LCD_C LOW #define LCD_D HIGH #define LCD_X 84 #define LCD_Y 48 static const byte ASCII[][5] = { {0x00, 0x00, 0x00, 0x00, 0x00} // 20 ,{0x00, 0x00, 0x5f, 0x00, 0x00} // 21 ! ,{0x00, 0x07, 0x00, 0x07, 0x00} // 22 " ,{0x14, 0x7f, 0x14, 0x7f, 0x14} // 23 # ,{0x24, 0x2a, 0x7f, 0x2a, 0x12} // 24 $ ,{0x23, 0x13, 0x08, 0x64, 0x62} // 25…

• 0 תגובות
    • 873 צפיות
  11. Started by Itsik Megrali,

שלום רב, אני צריך לכתוב קוד יחסית פשוט ואין לי מושג כיצד להתחיל. אני מעוניין שע"י כיווץ רגעי של שריר כלשהו המנועים ינועו כל אחד בזווית מוגדרת ובמהירות מוגדרת, בעת כיווץ רגעי נוסף יחזרו חזרה למצב ההתחלתי. כיצד ניתן לעשות זאת? האם יש קוד הדגמה כלשהו שיכול לעזור לי?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  12. תמיד חלמתם להתחיל ליצור בכוחות עצמכם בהתבסס על מיקרו-בקרים ומיקרו מחשבים? חבילת ה-Humble Bundle העדכנית מעניקה לכם הזדמנות פז לכך בעבר יצרנו כאן באתר כמה וכמה מדריכים מפורטים ונהדרים שמטרתם הייתה לספק היכרות ראשונים עם עולם המייקרים, העולם המאוכלס באנשים מוכשרים במיוחד אשר עושים שימוש במיקרו פלטפורמות כמו ארדואינו (לסוגיה) ו-Raspberry Pi בכדי ליצור יישומים מרשימים. אם גמעתם את המידע הקיים והרגשתם שאתם זקוקים לעוד – כעת יש חבילה משתלמת מאוד שעשויה להתאים בדיוק לכם. חבילת הספרים העדכנית באתר ה-Humble Bundle (כן, יש גם כזאת) הנודע מתבססת על שיתוף פעולה עםהאתר והמוציא לאור makezine שמספר מדריכים והסברים כמעט בכל נושא שניתן להעלות על הדעת – ומתמקדת במספר דו ספרתי נאה…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  13. מיזם ה-Raspberry Pi שהפך לסיפור הצלחה בינלאומי תודות למיקרו-מחשב בעלות של 25 דולר בלבד רוצה לשנות את העולם בשנית, הפעם עם מחשב בגודל חפיסת מסטיקים שמשאיר עודף מ-20 שקלים ארבע שנים אחרי שכולנו נדהמנו מה-Raspberry Pi, מחשב מלא בגודל שניתן להקיף בכף היד אשר הוצע למכירה בעבור 25 דולר בלבד והפך עם השנים לאחד מהמוצרים הפופולריים ביותר בקרב חובבי האלקטרוניקה והחומרה, האנשים שיצרו אותו עושים זאת שוב עם מחשב ה-Raspberry Pi Zero – מחשב בגודל קטן פי כמה, שעולה 5 דולר בלבד. ה-Raspberry Pi Zero, שגודלו הוא 65 מילימטרים על 30 מילימטרים בלבד (דמיינו לעצמכם מצת, או כונן USB 'שמנמן' – אלו הם סדרי הגודל), מציע מעבד BCM2835 של חברת Broadcom על ליבת ARM11 בודדת בתדר של 1GHz ו…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  14. Started by trovlet,

אהלן, אני רוצה לשדרג את החדר שלי כבר, אני 6 שנים עם שולחן מעצבן כזה עגול, ואני רוצה שולחן ישר! משהו בסגנו הזה מישהו מכיר חנויות שמוכרות דברים כאלו? או לדעתכם יש אפשרות לבנות דבר כזה בעזרת נגזרים בהזמנה אישית או משהו כזה?

• 0 תגובות
    • 4.9k צפיות
  15. Started by bma,

היי יש לי מנוע DC ומצפן (LED435GT) ואני רוצה לרשום לו תוכנה שתגרום לגלגלים להסתובב 90 בעזרת המצפן כדי שיהיה ממש מדויק אפשר עזרה? תודה

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  16. Started by arikglouds,

קראו כאן: http://www.glouds.com/geekbox/ מדובר בסטרימר קוד פתוח וחומרה פתוחה שמיועד למשתמשים רגילים וגם למפתחים

• 0 תגובות
    • 998 צפיות
  17. Started by yossmor2,

שלום לפרוייקט אישי דרוש תוכניתן לארדוינו, עבור הפרוייקט נדרש לבצע את הדברים הבאים: הפרוייקט : - שליטה ובקרה על מנוע צעד. - קבלת מידע חיווי לתצוגת ארדוינו 16/2. - תוכנית עבודה למנוע מהנתונים שהתקבלו מהתצוגה. הרכיבים : מנוע צעד NEMA17 Arduino UNO 16X2 LCD Keypad Shield for Arduino V2 העבודה בתשלום כמובן. תחילת עבודה : מיידית. נדרש להוכיח יכולת / דוגמא לפרוייקט דומה. נא לשלוח הודעה אישית או מייל ל: yossmor2@walla.co.il. בהצלחה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by roeesnir,

מצאתי כאן כמה המלצות טובות... (אני מקווה שלא הצחקתי רק את עצמי) שבוע טוב!!!

• 0 תגובות
    • 911 צפיות
  19. Started by yotam.m,

אהלן יש לי מכונה של מוזר מדגם 1871 בהחלט מכונה ראויה וטובה שנמצאת איתי כבר כמה שנים. הספקתי לפתוח אותה בעבר ולהלחים לה סוללות חדשות החלפתי את הקיימות שהיו לדעתי 1000ב 2700 של gp מה שהפך אותה לכבדה אבל איפשר לי מרווח של חודשיים בין טעינות בכל מקרה הבעיה היא כזאת שכבר לא ניתן להשתמש בה בתצורת סוללות רק הפעם אני לא בטוח שהסוללות הן הבעיה המכונה נטענת למצב מלא אך מתפרקת תוך בקושי 2 שניות למרות שמראה טעינה מלאה. השאלה היא האם יש חיישן\מעגל שמווסת או יודע להגיד לי כמה טעינה נותרה במערכת מהסוג הזה? האם יכול להיות שהוא נדפק ולכן החיווי שלו שגוי תמידית? איך נראה רכיב כזה על מנת שאוכל לאתר אותו ואולי להחליף אם יהיה צורך? המכונה נהדרת ורגע לפני החלפתה החלטתי…

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  20. Started by shlomikarni,

האם אפשר לחבר לארדואינו UNO 4 מנועי סרבו + 6 לדים כאשר הוא מקבל מתח רק מה - USB?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  21. מיטב תוכנות עריכת המעגלים המודפסים (PCB) החינמיות : האם אתה צריך תוכנה או כלי עריכת מעגלים מודפסים PCB בחינם?. זקוק להוציא לפועל את הפרויקט האלקטרוני החדש שלך? אז, רשימה זו המוצגת בפניך של 10 תוכנות עריכת ה- PCB הטובות ביותר וזמינות באינטרנט ובחינם תעזור לך לפתח את המעגלים המודפסים שלך מהר ובקלות. ראה את הרשימה במאמר זה: 1. EasyEDA: תוכנה מקוונת חינמית מעולה לתכנון ועריכה של מעגלים מודפסים (PCB) שלא דורשת התקנה ומבוססת ענן לכל מי שמעורב בתכנון מעגלים אלקטרוניים. התוכנה משלבת חבילת שרטוט אלקטרוני עוצמתי ביחד עם סימולציית מעגלים אלקטרוניים מעורבים ביחד עם עריכה של PCB וכל זה בצורה חלקה לא תלויה בפלטפורמה בסביבת דפדפן. המשתמש יכול לעבוד ב…

• 0 תגובות
    • 14.6k צפיות
  22. הארגון הבריטי עושה זאת שוב עם דגם מספר 3 של המחשב הזעיר והמהפכני, אשר מציע כעת הרבה יותר עוצמה, תמיכה ב-64 ביט וקישוריות אלחוטית מובנית באותו מחיר מצחיק של 35 דולר ארבע שנים אחרי שהוצג מחשב ה-Raspberry Pi Model B המקורי, עם ליבת עיבוד בודדת ו-256 מגה-בייט של זכרון RAM במחיר מהפכני של 35 דולר בלבד, יוזם הפרוייקט אבן אפטון מחליט לחשוף את ה-Raspberry Pi 3 Model B, עם שיפור ביצועים פי 10 ושלל בונוסים נהדרים, עדיין באותו תג מחיר אשר מתורגם לכ-140 ש"ח בלבד. היכונו לעולם חדש של אפשרויות לחובבי התוכנה והחומרה בכל רחבי העולם. ה-Raspberry Pi 3 Model B מציע מראה כללי זהה כמעט לחלוטין ל-Raspberry Pi 2 Model B שהושק בשנה שעברה, אך מציע כמה שידרוגים חשובים מאוד מתחת לפני השטח…

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  23. היי, לא מזמן חבר הזמין raspberry pi סתם לקטע וממש עפנו עליו עם KODI וכו'. בסך הכל נראה חמוד הצעצוע הזה. ואיך לא, באופן אוטומטי הוא גורם לדמיון להתחיל לרוץ קדימה בקיצור, יש איזה רעיון לפרויקט קטן אבל אני לא באמת מבין בזה יותר מידי הבנתי שאפשר לחבר לו מודולים מכל מיני סוגים ובפועל זה יוצא המוח הכי זול, יעיל ורב תכליתי שניתן להשיג. אז מדברים על רובוט עם אולי שני מנועים וחצי + חיישן קירבה כתנאי ללולאה. יצא לי קצת לתכנת ANDROID אבל איך אני בדיוק מביא את העולם הזה לתוך מודל 3rd של raspberry pi ?!~ מישהו אולי מבין בזה קצת ויכול לזרוק לי איזו פיסת מידע ?? צריך גלגלים ממונעים חיישן …

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. המתחרה הישיר עבור דגם ה-Arduino 101 כבר כאן, עם מיקרו-בקר זעיר חדש של יצרנית השבבים הגדולה ותמיכה מובנית ב-Bluetooth. בואו ללמוד מה ניתן לעשות איתו, ואיך מבצעים זאת לפני כשנה בתערוכת CES חשפה אינטל מיקרו-בקר חדש בשם Curie (קירי) המיועד לתחום המחשוב הלביש. מאז אותה הכרזה לא ראינו מוצר ממשי שיצא לשוק מבוסס Cuire – עד היום. שיתוף פעולה של Arduino עם אינטל יצר בקר Arduino חדש העונה לשם Genuino 101 (הידוע בשם Arduino 101 בארה"ב) ובליבו של הבקר פועם המיקרו בקר החדש והמסקרן. הבקר זהה לחלוטין בגודלו ל-Arduino Uno ומכיל בתוכו תמיכה מובנית ב-BLE (ר"ת Bluetooth Low Energy) וכן במד תאוצה וג'ירוסקופ המעניקים יחדיו 6 דרגות חופש בכל הצירים. עלות הלוח דרך החנות של Arduino …

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  25. שלום לכולם:) הפעם האחרונה שהתעסקתי באלקטרוניקה היה לפני עשור... כרגע אני עובד על פרויקט - מטבח לילדים. ואני זקוק לעזרה הרכב הפרוייקט הוא 6 מעגלים פשוטים כשהרכב כל מעגל: 2 לד לבן עם מתג "קליק" (כמו של מקרר) 2 לד לבן עם פוטציומטר חד סיבובי - 2 יח' 5 לד כחול עם פוטנציומטר רב סיבובי - 2 יח' 6 לד אדום עם פוטנציומטר רב סיבובי מנוע עם פוטנציוצטר הזזה ( המנוע קיים עובד על AA) שיתחבר למעגל ע"י שקע/תקע טיימר דיגיטלי למטבח שהייתי רוצה להוסיף אותו למעגל. עובד על AA שכל המעגלים יתחברו למקור מתח אחד - סוללה נטענת קבועה אינני זוכר איזה רכיבים נלווים אני זקוק להם כגון נגדים, זנר, פיוזים וכו" וכן המתח הדרוש לכל מעגל (לדעתי) 1.5…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים