עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by ShayGTi,

נגיד ואני רוצה לחתוך בדלת צד צורה של עקרב ולהוסיף לדים כחולים יש חנות/עסק בארץ שעושה את זה בתשלום? או אולי בנאדם פרטי שמישהו מכיר שיש לו כשרון?

• 0 תגובות
    • 990 צפיות
  2. ניסיתי לבנות אמבילייט עם ארדואינו. עבדתי לפי המדריך הנ"ל http://www.hometheater.co.il/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=192609&postdays=0&postorder=asc&start=0 הכל מחובר כמו שצריך ולפי המדריך: Arduino Uno LED STRIP WS2801 5m 32LED/m 5V ספק 5V 10A Data pin:13, Clock pin 11, GND מחוברים. לפעמים כאשר אני מחבר את הלדים לחשמל כולם נדלקים עד שמגיע סיגנל מהארדואינו שמכבה אותם (כנראה) - כולם תקינים ומחוברים. כאשר אני צורב לארדואינו את התוכנה של Adalight, התוכנה מדליקה את 25000 הלדים הראשונים באדום כחול וירוק כבדיקה שהכל מחובר. הבעיה אצלי היא שרק 25 הלדים הראשונים נדלקים לי. בדקתי את זה בתוכנות נוספות - FastLED ודומים. תמיד נדלקו רק 25 לדים (למרות שהיה…

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  3. Started by keisyjons,

שלום לכולם! יש ברשותי ארדואינו אונו, רכיב התקן bluetooth מסוג HC-06, וסמרטפון. הורדתי אפליקציה עם כמה כפתורים כך שאני מתחבר להתקן בלוטוס וכאשר אני לוחץ על אחד הכפתורים ההתקן מקבל זאת. השאלה שלי איך אני יודע מה אני שולח, כלומר כאשר אני לוחץ על כפתור באפליקציה, איזה קוד אני בדיוק שולח כך שאני אדע לכתוב בקוד תוכנה שכאשר מתקבל קוד זה שהארדואינו יבצע משהו מסויים. תודה לכל העוזרים...

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  4. Started by Avisp,

שלום, אני צריך הכוונה בחיבור מסך לבקר שקניתי עבורו. הבקר הקודם נשרף וקניתי אחד חדש אבל אני חושש שהוא לא תואם לקודם. מצורפות תמונות של החיבור למסך 32 פינים ושל הבקר. תודה רבה

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. הבנתי שאפשר לחבר רכיב SD ולחבר זיכרון גדול יותר לארדואינו. השאלה שלי היא: 1. האם אפשר שהארדואינו יכתוב נתונים לקבצים שונים בכרטיס הSD, יוכל לאבד אותם ולעדכן אותם ולקרוא אותם? 2. אם אי אפשר מה הדרך לביצוע בעצם של פעולות עם מסדי נתונים? זאת אומרת אם אני צריך שישמר מידע כלשהו בארדואינו וגם שהוא יוכל לעבוד איתו בהמשך ולעשות עליו שינויים בעצמו? מקווה שהבנתם את השאלה.

• 0 תגובות
    • 2.1k צפיות
  6. Started by לאוניד,

שלום רב! אני מחפש קוד לפעולה של שני סרוו 360 במקביל כאשר לאחד יש פעולה רציפה, והאחר ניתן לשינוי בכיוון הסיבוב, במהירות, ובזמן המהלך. בנוסף אני מחפש קוד שמפעיל מאוורר לטיסנים במתח של 3 וולט. אודה מאוד לכול מי שיוכל לעזור לי, או להפנות אותי למקום הרלוונטי. תודה.

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  7. Started by orei,

לאחרונה קניתי את הקיט של הבקר הזה ונתקלתי בבעיה שבגלל שאני שומע מוזיקה בעוצמה גבוהה החיישן משתגע ולא פועל כמו שבאמת ציפיתי ניסיתי לכסות אותו אבל עם דבק אבל זה לא ממש עזר והפחית את העוצמה של החיישן לשלט שלו. יש לכם איזה רעיון כיצד אני יכול להנמיך את הרגישות שלו אך לשמור על הIr?

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  8. Started by Moshepp123,

שלום קניתי מודול gsm(http://m.ebay.com/itm/331184436426?nav=SEARCH) לארדואינו אונו הפרויקט שאני עובד עליו הוא שכאשר אני שולח הודעה מסוימת אני רוצה להדליק לד מסוים לדוגמא שלחתי הודעה-1 לד 1 יידלק שלחתי הודעה עם הספרה 2 לד 2 יידלק אשמח לעזרה והכוונה (ביחוד בתוכנה)

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  9. רכשתי את זה מפה. אבל בשביל לחבר את זה לחשמל אני זקוק לכבל שיתחבר מחיבור ה 4 פינים לחשמל (לא רוצה לחבר למחשב). היה לי את הכבל הזה פעם כשרכשתי כבל טכנאי - שמיועד לחיבור דיסק קשיח דרך ה USB. מישהו יודע מאיפה אפשר לרכוש בארץ את הכבל בלבד, אם אין לי ברירה אני יקנה את הערכה. ואיזה מתח אני אמור לקנות? המתאם הזה שיש לי מיועד ל 10 מאווררים. אני מתכוון כרגע לחבר 3 מאוורים שמיועדים למעבד Alpine 11 PRO rev2. אם אני קונה מאיביי אני צריך לקנות את ה 240V נכון? ראיתי את זה רשום 5V ו 12V , האם זה מספיק בשביל 3 ?

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  10. Started by 1stcowgirl,

סליחה על הכפילות, אני מהסלולארי וקבלתי הודעת. To many servers אפשר למחוק אז מה אני מבקשת.... רכיבים פשוטים בסיסיים קשה למצוא. כבר 4 ימים בנסיון לארגן מנגנון לשליטה במאווררים, ופעם אין את זה, ופעם לא מוכרים את ההוא.... מישהו יכול לעזור לי ולתת לי קישור להיכן ניתן לרכוש בארץ *מאריך לכבל 3 או 4 פינן למאווררי מארז? זקוקה גם למפצל כזה (אם יש בישראל בכלל) ועוד שאלה: יש לי בקר מ אוררים KAZE MASTER PRO, איתו יש 6 חוטי חיישנים לטמפרטורה, להכין אני אמורה להצמיד אותם? אם אני רוצה חיישן אחד לכרטיס המסך, אז לאן עלי להצמיד את החיישן? תודה.

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  11. Started by Bladiks,

שלום, השתתפתי בתחרות רובוטיקה וזכיתי ב-NXshield. יש ברשותי ערכה של EV3 האם אני יכול להתחיל לתכנת עם המגן ואם לא מה אני צריך?

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  12. Started by Mandheling,

אפשר למחוק

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  13. Started by yaron88,

שלום לכולם, אני מתכנן פרויקט קטן של הדלקה וכיבוי של הדוד מרחוק, ראיתי כאן מספר פוסטים של אנשים שמימשו זאת. רציתי להתייעץ לגבי באיזה דרך כדאי לממש מבחינת הלוח אם זה arduino uno rev3 OR Electric imp - כמו כן אני מעוניין לממש זאת ב wifi אבל גם שתיהייה לי האופציה לממש זאת ב GSM. - מסך LCD ראיתי גם של - electric imp דרוש ריליי נוסף כי הוא מוציא רק מתח של 3.3V. הנה לינקים למה שראיתי - http://www.ebay.com/itm/230890930834?_trksid=p2055120.m1438.l2649&ssPageName=STRK%3AMEBIDX%3AIT http://arduino.cc/en/Main/ArduinoGSMShield http://www.adafruit.com/products/1129 http://www.adafruit.com/products/1130 תודה רבה לכל העוזרים!.

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  14. Started by T-boon,

היי. לא בטוח שזה המקום הנכון לשאול, אבל אני מעריך שלרבים בפורום יש ניסיון בעניין. מבקש המלצה לרתכת אלקטרונית, השימוש הוא ביתי, כרגע למשל אני בונה שער לגינה ונמאס לי לבקש מחברים אז החלטתי לקנות. תודה מראש.

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  15. דרוש מתכנת (מתאים לסטודנט) למשרה חלקית ניסיון- מוכח בעבודה עם microcontroller מסוגים שונים בעל ידע וניסיון בבקרים תוכנות משוב ובקרה. עבודה באיזור יבנה. ניתן לצור קשר: goldy.m123@gmail.com

• 0 תגובות
    • 2k צפיות
  16. Started by bubbles,

היי, אני מחפש מגבר מסדרת GALI הידועה (SMT) העונה לדרישות הבאות: טווח תדרים לא משנה לי, העיקר שיכיל את הטווח 900-960 מגה הרץ הגבר: בין 20 ל 30 DB ספרת רחש: לא קריטי, רצוי נמוכה כמובן IP3: רצוי כמה שיותר גבוה והנתון הכי חשוב - 1DBCP: שיהיה לפחות 27-30 DB אני לא מצליח למצוא אתר בו אוכל להשוות בין המגברים לכן אשמח אפילו אם תוכלו להפנות אליי לאתר המרכז את מגברי GALI. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. Started by sharoni474,

שלום, חיישן ה-ADXL345 מחובר לארדוינו לפי התיאור באתר https://www.sparkfun.com/tutorials/240 ולפי הקוד הבסיסי של הארדוינו http://sparkfun.com/tutorial/ADXL/ADXL345_Basic.pde [TABLE=width: 100%, align: center] [TR] [TD=align: center]Arduino Pin[/TD] [TD=align: center]ADXL345 Pin[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]10[/TD] [TD=align: center]CS[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]11[/TD] [TD=align: center]SDA[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]12[/TD] [TD=align: center]SDO[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]13[/TD] [TD=align: center]SCL[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]3V3[/TD] [TD=align: center]VCC[/TD] [/TR] [TR] [TD=align: center]Gnd[/TD] [TD] GND [/TD] [/TR] [/TABLE] מכיוון …

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  18. Started by POPCORN,

שלום, כמו שרשמתי אתמול אני חדש ומעוניין להתחיל ללמוד על הרכיב. רציתי לדעת אם יש המלצות מאיפה כדאי לקנות (אתר,חנות ebay וכו') וגם איך כדאי (מכל חנות את הזול ביותר, או עדיף חנות ספציפית להזמין ממנה את כל הרכיבים) ראיתי את הקיטים למתחילים ואני לא מעוניין בזה - רוב הקיטים מגיעים עם חלקים שאני לא מעוניין בהם כרגע התחום שיותר מעניין אותי עכשיו הוא : רכיב אדרואינו מטריצה חיישני IR (לטלויזיות ומזגנים) תקשורת נתונים (wifi ו בלוטוס) לדים נגדים חיישנים (טמפרטורה, לחות) מפסקים למתח של 9v (אני יודע שהארדואינו נותן 5v , אני צריך שיקבל 5 מהאדרואינו ויוציא 9V באמצעות סוללה נוספת או חיבור ספק) אלה החלקים שלבנתיים אני מחפש אשמח אם למשהו יש רעיון לעוד רכיבים שכדאי לי לבנתיים לרכוש.. איפה …

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  19. Started by xytkhi,

שלום אני צריך לשבש רדיו FM בבית איך אפשר לשבש אותו מבחינה אלקטרונית או משהו כזה

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by id3232,

אהלן, אנחנו כרגע בתחילת פרוייקט שמצריך שימוש בArduino Uno/Galileo. 1) ברשותנו WIFI Shield וכרטיס WIFI לGalileo,אך אנו מתקשים בהפעלתו.ניסינו לעקוב אחר מספר מדריכים ברשת אך אנו עדיין מקבלים שגיאות כגון שלא כתוב כלום בSerial monitor או שכתוב WIFI shield not present כשאנו מריצים קטעי קוד מה wifi examples. האם יש למישהו מדריך פשוט-עדיפות לעבודה עם הגלילאו. 2)לאחר שנעקוף את בעייה 1,נרצה לדעת באיזו דרך נוכל ע״י קוד שכתבנו לגלאי IR לשלוח את הנתונים מהארדואינו לאתר שמתעדכן ע״ב נתונים אלו באינטרנט (מספיק אפילו לשלוח 0 או 1 במקרה של זיהוי בגלאי)? האם יש מישהו שמבין בעניין ויכול לעזור? תודה!

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. Started by almor12,

ערב טוב אנשים, אני מעוניין לרכוש דרמל, איזה דרמל מומלץ לרכוש? התקציב שלי הוא עד 700₪ זה פעם ראשונה שאני רוכש אחד, רוב העבודה שאני מתכוון לעשות זה חיתוך ברזל,אלומיניום ופח.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by kolola,

שלום לכם, יש לי 2 שאלות אליכם אני משתמש בחיישן טמפרטורה DHT11 לקחתיח את ההקוד לבדיקת החיישן לפי מה שמופיע בדוגמא, ולקחתי קוד לביצוע טרמוסטט כלל בידקת שינוי מצב. 1. קוד לבדיקת החשיין int chk = DHT11.read(DHT11PIN); // read to check the sensor switch (chk) { case 0: Serial.println("OK"); break; case -1: Serial.println("Checksum error"); break; case -2: Serial.println("Time out error"); break; default: Serial.println("Unknown error"); break; } אם אני מעוניין ברגע שזה מחזיר שגיאה שיבצע בדיקה חוזרת של החיישן אני פשוט צריך להוריד את ה BREAK בסוף השורה? אם לא, איך אלי לעשות זאת ? 2. קוד לטרמוסטט עבור מצב חום ומצב קור. // ---- turn on or off damper in…

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  23. Started by itayobt,

שלום, אני צריך לפתח פרוייקט למקום העבודה שלי שיבוסס על ארדואינו (יש לי ניסיון ואני יודע איך לעבוד איתו) : זאת מערכת עם 4 מנועים שכל מנוע צריך לסובב ציר לתשע נקודות קבועות. אני צריך לבנות מערכת שתוכל לשלוט על כל אחד מהמנועים בנפרד, ותדע באיתחול המערכת, באיזה נקודה (מתשע הנקודות של כל ציר) המנוע נמצא. יש לי מתח של 12V - יותקן על רכב. המנועים הם המנועים הפשוטים שמגיעים עם הקיט של האדואינו למתחילים - הם מספיקים לי מבחינת הכוח - אם יש מנוע שהוא קצת יותר חזק ואמין סרמת המחירים של המנועים האלו, אשמח לשמוע. עיקר הבעיה שלי הוא איך להחזיר מכל מנוע היכן הוא נמצא, ואיך לשלוט בממשק יחסית קטן על ארבעת המנועים בנפרד. תודה, איתי.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  24. Started by ארץ נהדרת,

שלום אני סטודנט לאריאל לתוכנה מתכנת בc c++ מטלב בעל ניסיון רב בכתיבת פרויקטים Arduino pic עוזר בכתיבת פרויקטים תוכנה + חומרה במחירים נמוכים 0523952337 אורי הדר orihadar3@gmail.com

25. לקריאת המבזק: http://hwzone.co.il/newsflash/%d7%94%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%a8%d7%95-%d7%9e%d7%97%d7%a9%d7%91-%d7%94%d7%9e%d7%a7%d7%95%d7%a8%d7%99-%d7%94%d7%95%d7%a4%d7%9a-%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%a4%d7%a7%d7%98%d7%99-%d7%95%d7%96%d7%95%d7%9c/

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.