עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. יש לי את הכבל יש לו 4 חוטים בצבעים חום,אדום,כתום ושחור. אני כבר יודע שהאדום וכתום=מתח. בדקתי עם לד. מה קורה עם החוט החום והשחור ? "2 חוטים למתח 1 ל-TX 1 ל-RX" איך אני יודע אם החום הוא TX או RX ואותו דבר לשחור..?

2. Started by yoncih,

שלום אני עושה מוד למחשב ואני מעוניין לדעת עם קיים שבב/מעגל כולשהו או שאפשר להכין שיכול לעשות אפקט של הבזק של אורות כמו ברק או הבזק אור ברצפ כמו זה : - --- - - --- - - --- . האים זה אפשרי או שאני חי בלהלה לנד ? בבקשה עזרה ! : תודה מראש על כול עזרה ולא לדעוג עם אני יסיים את הפרויקט הזה (שיכח המון זמן) אני אציג אותו כאן למעוניינים. ;D

• 0 תגובות
    • 862 צפיות
  3. אני מחפש אחר מוד של לדים רצים ע"פ הוינאמפ. אבל שמישהו ניסה, ויודע שזה עובד. ושהמדריך של המוד לא יהיה רק תמונות, אלא גם שרוט של המעגל... כל המדריכים שאני מכיר הם בעלי תמונות מWEBCAM בלבד, ואין לי מושג מה הולך שם כי אין שרטוט של המעגל....

• 0 תגובות
    • 747 צפיות
  4. כמובן שאוטומטית רציתי לרכוש בPCCOOL את הפנאל הנ"ל שהוא אמור להיות מעולה וזול http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa אבל הם לא עונים בטלפון כבר מספר ימים נראה לי שהם כבר לא פעילים יותר אשמח לשמוע המלצות הצעות תודה מראש וסופ"ש מהנה לכולנו

• 0 תגובות
    • 667 צפיות
  5. חוץ ממיקום ההתקנה עצמו כמובן... תודה.

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  6. Started by o07,

מה הדרך הכי פשוטה לחבר מאוורר רגיל של מארז מחשב לשקע רגיל של קיר? יש דרך לחבר שני מאווררים לשקע אחד? מצאתי כבר תודה, אפשר למחוק. Ac adapter 12v 2A לחבר את שניהם ביחד פלוס לפלוס מינוס למינוס אחרי שחותכים את החיבור המיוחד לספק של המחשב.

• 0 תגובות
    • 2.7k צפיות
  7. Started by ARB123,

לכל המעוניין בפרוייקטים ב VHDL ניתן לפנות למייל arb123@walla.co.il

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  8. שלום מה המקסימום BaudRate שאפשר לקבל בעזרת שני מיקרו-בקרים שיתקשרו ב-IR? נניח שהמיקרו-בקרים יושבים קרוב מאד אחד לשני, למשל מרחק של 10cm.. תודה card

• 0 תגובות
    • 762 צפיות
  9. Started by id3232,

אהלן, אנחנו כרגע בתחילת פרוייקט שמצריך שימוש בArduino Uno/Galileo. 1) ברשותנו WIFI Shield וכרטיס WIFI לGalileo,אך אנו מתקשים בהפעלתו.ניסינו לעקוב אחר מספר מדריכים ברשת אך אנו עדיין מקבלים שגיאות כגון שלא כתוב כלום בSerial monitor או שכתוב WIFI shield not present כשאנו מריצים קטעי קוד מה wifi examples. האם יש למישהו מדריך פשוט-עדיפות לעבודה עם הגלילאו. 2)לאחר שנעקוף את בעייה 1,נרצה לדעת באיזו דרך נוכל ע״י קוד שכתבנו לגלאי IR לשלוח את הנתונים מהארדואינו לאתר שמתעדכן ע״ב נתונים אלו באינטרנט (מספיק אפילו לשלוח 0 או 1 במקרה של זיהוי בגלאי)? האם יש מישהו שמבין בעניין ויכול לעזור? תודה!

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  10. שלום נגיד ואני קונה Raspberry Pi, שכזכור יש לו יציאת HDMI, ואני רוצה לחבר את היציאה הזו למסך כלשהו של מחשב נייד או מחשב נטבוק(כנראה נטבוק במקרה הזה). האם זה אפשרי לקחת נטבוק, לפרק אותו, ואז לייצר כניסת Video In כלשהי? הרי המסך מקבל את הנתונים שלו מהלוח אם של הנטבוק.. אז האם אפשר "לשתול" שם משהו באמצע שייתן לי אפשרות כזו? למשל HDMI In?

• 0 תגובות
    • 743 צפיות
  11. Started by omrishalev,

מאיפה אפשר להשיג? אני מחפש מסך כמו של מצלמה דיגיטלית... יש לי מסך של DVD של רכב אבל הוא ענקי...

• 0 תגובות
    • 628 צפיות
  12. Started by zam,

אם מישהו מכיר, מקום אמין עם מחירים טובים, אני אשמח לכתובת.

• 0 תגובות
    • 835 צפיות
  13. Started by elikoo,

אני מכין פרוייקט של תאורת אקווריום.. וכנראה שאני יוסיף עוד דברים... יש לי כמה שאלות לפני חיבור הלדים והכל.. מפני, שאני חדש בעסק הזה.. האם אני יכול שמקור הזרם/מתח יהיה מטען ישן של פלאפון עם הספק של 12V? האם מבחינת צריכת חשמל,ספק כח שאינו מחובר למחשב יהיה יותר בזבזני? ולא הבנתי בדיוק,איך אני מחבר את הנגדים אל כל העסק? תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 626 צפיות
  14. היי אני רוצה לבנות מגבר פשוט למחשב כף יד שלי בשביל שמתי שאני מנווט עם התוכנה שימשעו מה הוא אומר יש לי יציאת PL קטנה כזאת במכשיר ואבא שלי הביא רמקול קטן של דיבורית רכב שהוא אומר ש8 וואט מספיק לו הוא חיפש באינטרנט ולא מצא משהוא טוב יש למישהוא הצעות בבקשה... דרך אגב יש לאבא שלי כישורים בהלחמה וידע באלקטרוניקה (אבל לא ברמה של תיכנון) הוא חשמלאי מוסמך

• 0 תגובות
    • 617 צפיות
  15. חברי הפורום שלום החלטתי להתנסות קצת בעולם הזה של ה Raspberry Pi למטרות פיתוח פרוייקטים ביתיים קטנים ועכשו אני מעוניין לדעת אילו רכיבים כדאי לי לקנות. אני אפרט את הרכיבים שכבר הזמנתי מ eBay ואשמח אם תאמרו לי מה עוד כדאי לי להזמין או מה כדאי לשנות. רק שיהיה ברור - אני לא מחפש להשקיע פה אלפי שקלים וזו גם הסיבה שבגללה הזמנתי את רוב הרכיבים מ eBay (אפשר לקנות שם יחסית בזול ובכמויות) כאשר כל רכיב עלה לי כמה שקלים בודדים. טוב, זה מכשיר ה Raspberry Pi 3 Model B. אותו הזמנתי מ AliExpress גם כי הוא הזול ביותר שמצאתי וגם כי ל AliExpress יש הגנות טובות יותר מבחינת הרוכש: https://www.aliexpress.com/item/2016-new-original-raspberry-pi-3-model-b-raspberry-pi…

• 0 תגובות
    • 2.4k צפיות
  16. שבת שלום לכולם, חיפשתי באינטרנט מעגלים של משדרים ומקלטים של אינפרא-רד המשולבים עם ריליי, הכוונה שלי היא ליצור שני מעגלים: האחד שלט (מעגל קטן ולא מסובך אני חושב) והשני הוא מקלט אינפרא המשולב עם ריליי ככה שנגיד אני יכול לחבר אותו ל-220V בבית ולהפעיל בשלט את המנורה על השולחן או דברים אחרים.... אז ככה מצאתי את השרטוט הזה שכולל את שני השרטוטים שאני מחפש, יש פה את כל המידע על השרטוט והערות: Infa-Red Remote Control I have received a number of emails requesting schematics for infa-red remotes. So here is one. This remote transmits a tone using an infa-red LED. This tone is decoded by the receiver. Since the receiver only switches when it "hears" the tone, there are no accide…

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות
  17. Started by arkadur,

מאיפה אנ יכול להשיג אייר ברש, במיוחד בירושלים ואיפה אפשר לקנות את הפחיות שלו או יש תחליף טוב יותר? (חברה מסויימת או משהו כזה...)

• 0 תגובות
    • 768 צפיות
  18. Started by arkadur,

למי שמכיר את ההארדקאנו של TT, זה שבא עם סדרת הXASER (יש לי את הדגם עם 4 ווסתים) שמתי לב שאחד מהאגפים (יש לוח בקרה לכל 2 ווסתים) רותח, יש שם צלע קירור שפשוט בוערת על 70 מעלות (יש לי חיישן, מדדתי) כעיקרון - יש לי 4 ערוצים, שהבעיה היא בצד ימין (ערוצים1 ו2) לערוץ אחד מחובר מאוורר אחד ולערוץ 2 - שלושה מאווררים האם זה תקין, זה בנוי לעמוד בעומסים כאלה?

• 0 תגובות
    • 803 צפיות
  19. שלום, אני רוצה לבנות מכשיר שמאפשר חיווי על מצב הנעילה של דלת הכניסה. חשבתי להשתמש ברכיב מגנטי קטן שאפשר להכניס לתוך המשקוף של הדלת - קישור לחיישן אני רוצה להשתמש בWIFI לצורך התקשורת ולכן חשבתי על Arduino Yun למרות שאני יודע שאפשר גם לוח UNO עם SHIELD רלוונטי אבל אם יש משהו אינטגרלי זה נראה לי מתאים יותר. אשמח לשמוע המלצות על רכיבים נדרשים לפיתוח המכשיר, מקומות מהם כדאי לקנות והאם לדעתכם יש דרך לשפר את הרעיון. תודה! ערן.

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. שלום לכולם! יש ברשותי בקר 8051 ו usb blaster של חברת altera. אני רוצה לצרוב קוד תוכנה לבקר 8051, אך המחשב לא יזהה את הבקר ללא מעגל בעל רכיבים מסויימים שישדכו ביניהם. שורה תחתונה, אני מחבר צד אחד של ה usb blaster אל המחשב בחיבור ה USB ובצד השני יש לי מחבר של 10 פינים, איך אני מחבר אותם לבקר 8051?משהו יודע? אני אשמח לעזרה.*

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  21. פרויקט נחמד שראיתי שעשוי לעזור לכמה חברה כאן, הבחור יצר לוח משולב, שהוא בעצם לוח ארדואינו עם White Bread. לינק לפרויקט

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  22. Started by dbzu,

שלום לכולם! אני מחפש מעגל יפה לבניה עם 7 סיגמנטים שהחלקים לא יעלו כלכך יקר עד גבול 50 שקל . חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי כלום אין לי בעיה שיהיה בו רכיב לצריבה עדיף מסוג pic תודה מראש, אילון.

• 0 תגובות
    • 686 צפיות
  23. Started by Tomer Vanunu,

שלום, אני מעוניין לחבר את הלחצן למתח 12 וולט כאשר לחיצה עליו תעביר מתח למנעול חשמלי. זקוק לעזרתכם בשרטוט החיבור. אני מצרף תמונה של הלחצן (יש ארבע רגליים ועל זו שמספרתי כאחת מסומן פלוס, מעבר לזה אין כל סימון) ושרטוט שהופיע באתר ממנו הזמנתי את הלחצן. תודה.

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  24. Started by re5pect,

חיפשתי הרבה בביט-טק ופה על איך אפשר לחבר לגריל או לכרטיס זיכרון (שלא בשימוש בנתיים) של הps2 לדים.... חלק הוציאו חוטים מהמכשיר עצמו מה שלא בא בדעתי חלק לקחו ספק כוח של atx... אז אני רוצה אולי איכשהו לחבר לסלוט של הכרטיס השני... אבל זה ממש קשה לבדוק את זה (ניסיתי עם מולטימטר) כי ה"דלת" של הסלוט נסגרת כל הזמן כי זה עם קפיץ.... אז למישהו יש לינק או משהו בקשר לוולטים בps2? גם רעיונות מוגינד אחרים יתקבלו בברכה!

• 0 תגובות
    • 773 צפיות
  25. Started by zZOROo,

מצאתי מסך lcd של מחשב ויש לו חיבור כמו של שנאי של 3-12 וולט השאלה אם זה הגיוני שהוא משתמש ב12 וולט? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.