אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
למטרת פרוייקט שלי אני מנסה להשיג מאוורר 60x60x10 או 70x70x10 ושיהיה כמה שיותר שקט... ממש בסביבות ה 21-23 db הבעיה עם המאווררים האלה שחברות רציניות לא כל כך מיצרות אותם ואז מה שנישאר זה ג'נריים שאם כבר מוצאים מאוור כמו שאני צריך אז הוא מאד רועש... אני לא צריך אחד חזק במיוחד... העיקר שיהיה שקט... וכדי לא לפתוח אשכול חדש אז עוד שאלה לא קשורה פה... לקחתי שני מאווררי 40MM וחיברתי אותם לחיבור אחד... אם אני רוצה לחבר להם פוטנציומטר... איך אני מבצע לגביהם את החישוב? שניהם 0.8W...
-
- 1 תגובה
- 1.2k צפיות
-
-
אהלן מה קורה אז ככה זה הסיפור יש לי מעבד פרסקוט על לוח של אסוס P4P800 עכשיו כמובן זה פרסקוט נוראה מיתחמם זה נע בין 50-60 שזה נוראה גבוה עכישו היתעניינתי במספר מאווררים מה שנידלקתי עליו הוא Thermaltake Extreme 3 in 1 Cooler - POLO 735 או Thermaltake SlientTower CL-P0025 - heatpine Cooling - 4in1 אני כבר אין לי מושג בבקשה תעזרו לי אני צריך משהו שיעשה תעבודה על מה אתם ממליצים זה הגיוני לקבל קירור טוב למעבד בתקציב שלא יעבור את המאתיים!? תודה לכול העוזרים באמת
-
- 3 תגובות
- 612 צפיות
-
-
רק השבוע הגיע אליי הבקר UNO 3 אנדרואינו, הבקר הגיע עם ערכה בסיסית של רכיבים. לאחר מספר ניסיונות ודפיקות על השולחן למה לא מצליח להתקין ושמערכת ההפעלה סוף סוף תתחבר אליו, הצלחתי לעשות זאת. כמו כן מההתלהבות בחנתי בידיים כל חלק ורכיב שהגיעו בערכה וממש לא יכלתי לחכות ולהתחיל לבנות מעגל ראשוני. כמו הרבה המלצות ומדריכים, כולם בחרו על מעגל להדלקת לד כמובן שעשיתי זאת אבל זה לא סיפק אותי, רציתי לעשות משהו יותר מורכב והנה הפרטים למעגל שעשיתי: רציתי לעשות הפעלה של לד באמצאות חיישן אור - PHOTOCELL, שישלוט על 2 לדים ולכל לד יש טווח זיהוי מתחים אחרים ראו שרטוט שעשיתי, במידה ויש לכם שאלות על מעגל זה, אשמח לעזור לכם. http://i1031.photobucket.com/albums/y374/orenfafa/Adruino/Control…
-
- 1 תגובה
- 2.2k צפיות
-
-
חדש באתר אבל לא בתחום המודינג יש לי ידע נרחב יש לי כמה שאלות תגידו לי איך הספק הזה האם הוא טוב?? אני רוצה לחבר לדים עכשיו אני לא יודע איך אני רוצה לחבר אותם דרך המחשב אמתי תמונה תגידו לי איך מחברים ואם בכלל משם תודה רבה
-
- 5 תגובות
- 895 צפיות
-
-
יש לי בקר של ונטק נקסוס ששולט על 4 מאוררים לפני מיספר ימים נישרף שם משהו ועכשיו פועלים רק 3 מאוררים {ערוץ אחד פגום} יש לי עוד 3 מאוררים במארז ואני מחפש בקר שישלוט על כולם כלומר על 7 מאוררים חיפשתי וחיפשתי ולא מצאתי בקר כזה יש אולי מדריך איך ליבנות אחד כזה ? :jump: :jump: יותר טוב אולי אתם מכירים מקום שמוכר בר שישלוט על 7 מאוררים
-
- 11 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
היסתכלי במעגל הזה ואני מעוניין ליבנות אותו: http://www.elecdesign.com/Files/29/2476/Figure_01.gif עכשיו יש לי מספר שאלות: 1. איך אני יכול לחבר את המעגל הזה למחשב על מנת שיראה לי את הטמפרטורה על פני ה-7segment? 2. ומה זה אומר ה-4MHz...אני צריך לחבר לו תדר של 4MHz ואם כן איך אני יכול לחבר לו את התדר הנידרש?
-
- 7 תגובות
- 806 צפיות
-
-
שלום יש לי מארז מכוער מה אני יכול לעשות כדי לשנות אות שיהיה יפה?
-
- 8 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
שלום יש לי צג של מיקרוגל ישן האם אני יכול לחבר אותו למחשב ולראות מה הטמפרטורה של המעבד והוא 3 ריבועים כאלה חתיכה גדולה כזאת האם אפשר לעשות משהו בסגנון תודה מראש אליייייייייייייי :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi: :hi:
-
- 4 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אז בשעה טובה התחדשתי בארדואינו אונו... הגעתי אליו דרך האתר hwzone וכבר הספקתי לקרוא לא מעט בפורום זה ככה שהמעבר לפה דיי טבעי. אמנם זהו הארדואינו הראשון שלי אבל יש לי כבר ניסיון עם מיקרו בקרים, אם זה עם ה80x86 אשר עבדתי איתו בפרויקט ההנדסאי או ה pic מהלימודים יש לי גם ניסיון בתכנות ככה שעקומת הלמידה שלי אמורה להיות די גבוהה, מה שאומר שאני אצליח לעזור מהר יותר. בעקרון יש לי כבר פרויקט רציני שאני שואף אליו - בניית מערכת בית חכם עם כל מיניי פיצ'רים שאני אתאים עם הזמן כמו שליטה קולית ומערכת גילויי מיקום... זאת שאיפה דיי רצינית אבל אני מקווה להשתמש בזה לפרויקט גמר שלי בהנדסה בשנה הבאה אני מקווה שאני אצליח לעזור לתרום ולהירתם כמה שיותר, ולקבל עזרה בחזרה יום טוב. יבגני.
-
- 12 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
-
בעצם מה שאני מבקש נמצא בכותרת .. איך אני מחבר מאוורר 24 וולט למחשב ? ספק ? לוח אם ? יש יציאה שמספקת 24 וולט ? חשבתי גם ע ללחבר למאוורר שנאי של 24 וולט ואז לחשמל (בבית ) וזה יהיה נחמד ... אבל איזה שנאים בכלל מספקים 24 וולט ? של אילו מכשירים אלקטרונים ?
-
- 7 תגובות
- 2.1k צפיות
-
-
עד כה רק צפיתי והתרשמתי מהאתר ובעיקר מהמודינג כעט ברצוני לשאול? קניתי והרכבתי פאנל קידמי של:ENERMAX - MULTI FUNCTION PANEL האם מישהו מכיר ויכול להדריך אותי בפונקציות הקימות? ב ת ו ד ה מ ר א ש ושוב כל הכבוד לכולם [br]פורסם בתאריך: 19.05.2008 בשעה 17:17:37 נזכרתי להוסיף תמונה :[attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 746 צפיות
-
-
לפני כמה חודשים טובים החלטתי להתפרע על המארז ולאחר מודינג בחלקו לא יפה החלטתי שאני פותח את כל הגג של המארז .. הייתי חכם וחתכתי אותו ובעצם רק החלק של הגג ( הצדדים ) שנפתסים במארז נשארו . בזמנו רציתי לשים חלון שקוף ולא הבנתי שזכוכית אי אפשר לקדוח .. שאלתי היא מה אוכל לעשות ? זה לא אסטתי ככה .. תודה לעוזרים
-
- 2 תגובות
- 755 צפיות
-
-
אז כככה יש לי מאורר שמחובר למפסק שמחובר למולקוס אז רציתי לדעת איך אני עושה ככה שכשהמאורר נדלק אז הלד ידלק ואותו דבר כשאני מכבה את המאוור אז הלד יתכבה חיפשתי בפורום ולא מצאתי והמדריך של הלדים לא ממש עוזר לי מקווה שתעזרו לי תודה!
-
- 4 תגובות
- 742 צפיות
-
-
ערב טוב לכם,עברתי לפורום הזה לאחר שניסיתי המון זמן את פיסיטיפ שהתעדכן אחת לחודש בלחץ. בכל אופן יש ברשותי מארז של טרמלטייק XASER 7000 שחור. מארז מצויין מרוצה מאוד. הוספתי לו 2 קתודות סאונד-חוט חשמל Y עם סליבינג צהוב עם תאורה,מאוורר אדום במארז למעלה להוצאת החום,קירור מעבד ביג טייפון,מאוורר סיילנט קאט בצד במקום הכתום, וsmart fan כחול מאחורה. ומקדימה יש להארד דיסקים. שאלתי היא-אני מעוניין לקרר את ההארד דיסקים שלי אך ישנה בעיה. 2 דיסקים קשיחים יושבים למטה,איפה שהמאוורר בתחתית המארז. ו2 נוספים יושבים במקום הפלופי דיסק אחד מעל השני ללא רווח. למרות שיש 3 מקומות למטה הסידור כבלים וכד' יצא יותר יפה ש2 יהיו למעלה ו2 למטה. למטה אין בעיה של חום,שמתי במקום הארד דיסק למטה מאוורר…
-
- 21 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אמנם אני לא מהתחום אבל מוכן ללמוד (תחביב בלבד), אני מעוניין ליצור מערכת של 2 אורות -לדים- שתתחבר לאקסל, שהוא בלי קשר מחובר לנתונים חיצוניים. זה אפשרי?עד כמה זה מסובך? אשמח להפניות או הכוונה בנושא, "מתחיל" זוכרים? תודה
-
- 3 תגובות
- 845 צפיות
-
-
או קאיי בשבוע האחרון נכנסתי קצת יותר לקטע של המודינג והלאקטרוניקה... ובמיוחד על חומרה (מפרטים מחירים וכו') התחלתי להתעניין בזה קצת יותר.. אז ראיתי מדריכים, קראתי חומר, למדתי מחירים חלקים וידע אישי מהעבר.. אני רשום פה כבר הרבה זמן אבל לא ממש יצא לי לכתוב פה מלבד פעם אחת שביקשתי מפרט למחשב טוב... טוב אז הקטע הוא שקראתי את המדיריכים שהיה ל-LCD וראיתי את החלק למתקדמים עם המסכים הממש גדולים... בקיצור היה לי לפטופ (מחשב נישא) ישן בבית שלא עובד (הוא שבק חיים) פירקתי אותו היום והוצאתי ממנו את המסך; עכשיו לשאלה שלי - מה אפשר לעשות איתו? אני רוצה לחבר אותו למחשב (בצד) יש לי דרמל, מלחם הכל... אך אני לא יודע את האפשרויות שעומדות בפניי, עקב זאת שאני חדש וכו'... בקיצור מה אפשרי לעשות א…
-
- 7 תגובות
- 1k צפיות
-
-
שלום. אני כבר כמה ימים גולש פה באתר ואני נדהם והמום לראות עבודות של אנשים. לא האמנתי שבאמת אפשר להגיע לכאלה רמות של יצירתיות ויופי בעבודה. בכלל אני מת על כל הקטע של המודינג והאלקטרוניקה. לצערי הידע שלי לא ממש בקיא בנושא.. אני מאוד אבל מאוד רוצה לשפר את המארז שלי, מאווררים,פרספקס,תאורה. . . אבל פשוט הידע לא ממש מאפשר =/ רציתי לשאול ולהיעזר בכם איך אני אמור להתחיל? כי באמת יש לי רצון וכל מה שדרוש.. מקווה שבאמת תעזרו לי =)
-
- 3 תגובות
- 753 צפיות
-
-
שלום לכולם. יש לי מסך LCD של אוטו במקור,כולל בקר,יש לו יותר מ16 פינים איזה 24 משהו כזה. רציתי לדעת איך אני מחבר אותו למחשב שלי. תמונות: 1) http://www.2send.us/uploads/5545f65825.jpg 2) http://www.2send.us/uploads/73aae31352.jpg 3) http://www.2send.us/uploads/5373265b67.jpg תודה לכול העוזרים
-
- 16 תגובות
- 1.8k צפיות
-
-
שלום לכולם, אני צריך המלצה שלכם (לאחר נסיונות בהזמנת מוצרים דרך JEB-TECH וכמובן מהארץ. OK, יש לי סליבינג למחשב שקניתי מזמן, ניסיתי להוציא את החוטים מהמולוקס של ה20 פינים (זה שמתחבר ללוח האם) לא הצלחתי עם שום מכשיר!ו לכן התיאשתי, עטפתי את כל הכבלים של המחשב באיזולירבנד, ועכשיו זה נראה כמו חירייה. כמו כן הוספתי לוח שליטה על מאווררים ויש לו חוטים קטנים כאלו שאותם אין לי מה לעטוף באיזולירבנד, אז כל המחשב שלי נראה רע! החלטתי לא להתייאש ולהתחיל מחדש. אני צריך המלצות. לקנות כבלים מעוגלים (האמת פה אני ממש לא מבין כמה סוגים ומה בדיוק אני צריך) אני יכול להגיד לכם שהמרחק למשל מלוח האם להארד דיסק ולCD הוא ממש קצר (אני יודע שהכבלים האלו הולכים לפי מידות מרחק באינצ'ים) ולכן אני צריך א…
-
- 8 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
לפני כמה זמן הביאו לכאן קישור לכתבה על ארדואינו ב-ynet. ובכן, זו היתה הכתבה שלי, ואני שמח לראות שאני לא היחיד שמתלהב מהלוח הכחול והמרתק הזה! אמנם אינני מומחה לאלקטרוניקה או למיקרו-בקרים, אבל אשמח לחלוק ממעט הידע שלי וכמובן ללמוד מכם. מעבר לפורום, אתם מוזמנים גם לבלוג "הבייט הלבן" שלי שעוסק בתוכנה, חומרה והרבה ארדואינו: http://www.idogendel.com/whitebyte להתראות, עידו
-
- 4 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
1. הפורום מאוד מאוד יפה 2. המדריכים שלכם חמודים אבל אין כמו מערכת מודל פלטיה לקרר את המחשב יש לי שאלה על חיבור בין התקן USB ל PS/2 איך אני מחבר בניהם והשאלה השנייה איך אני מחבר התקן PS/2 ל RS232 תודה לעוזרים
-
- 4 תגובות
- 722 צפיות
-
-
שלום, מישהו יודע איפה אני יכול להוריד את MultiSim 2001? אפילו את הדמו. אבל שלפני שמביאים שיבדקו את הקישור. תודה לעזורים.
-
- 3 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני צריך עזרה יש לי 15 מנורות לדים במתח של 4V אני רוצה לחבר אותם למחשב איך אני מחבר תודה מראש אלי :hi: :hi: :hi: :hi:
-
- 10 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
http://i01.i.aliimg.com/img/pb/902/452/549/549452902_010.jpg בניתי מעכרת אני רוצה לחבר לה את הנגן USB שבתמונה רק רציתי לדעת שאני מחבר את זה נכון 12 V צד ימין כניסת אודיו צד שמאל השלושה יציאה AGND ,R OUT >>>> L OUT AGND אנטנה לרדיו צד שמאול רק לא הבנתי מזה ה VCC כך נראה הרמקול
-
- 2 תגובות
- 1k צפיות
-