אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,629 דיונים בפורום זה
-
שאלה קצת מטומטמת: מישהו יודע מאיפה אני יכול לקנות זוג קתודות אדומות באזור חולון - ראשון הזמנתי מנועה קומפ והם הביאו לי קופסה שרשום עליה קתודות אדומות והם בכלל כחולות
-
- 4 תגובות
- 713 צפיות
-
-
כמובן שאוטומטית רציתי לרכוש בPCCOOL את הפנאל הנ"ל שהוא אמור להיות מעולה וזול http://www.pccool.co.il/html/index.asp?p=rhk-sa אבל הם לא עונים בטלפון כבר מספר ימים נראה לי שהם כבר לא פעילים יותר אשמח לשמוע המלצות הצעות תודה מראש וסופ"ש מהנה לכולנו
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
טוב קודם כל אני נוב רציני בחשמל אבל אני יכל לעשות כמעט הכל[ומה שלא אני אז אבא שלי] בתנאי שיהיה מובן ...אז לבעיה: יש לי לד ממנו יוצאה שני כבלים של 3 פינים, אני מחבר אתזה לקופסא כחולה שהיא מתאמת בין ה3 PIN ל2PIN, ה2NIP שיוצאה מהצד השני מחובר שני כבלים אורכים בשחור ואדום השחור הולך לחיבור הזה שמחברים לספק[4PIN] האדום מתחבר למתג עכשיו במתג יש גם חוט צהוב שהחוט הצהוב מחובר ל4PIN מה שמחברים לספק שמחוברים אליו החוט השחור. עד עכשיו זה עבד טוב אבל אחישהו הכבל הצהוב[במחובר למתג] יצאה לי. עכשיו אני זה לא עובד[לא ממש ניסתי אבל לא נראה לי שזה יעבוד] חשבתי על 3 אפשריות: א. לחבר את החוט האדום לצהוב ישירות ב. לחבר את החוט הצהבו ישרות ל4PIN [זה שנמתחבר לספק] ג. להלחים את החוט הז…
-
- 2 תגובות
- 713 צפיות
-
-
http://www.dslinux.org/forums/index.php?showtopic=45&st=220&p=2057entry2057
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
ואיך מייצרים כמה פאזות ב-DC? הרכיב הזה: אני יודע שזה אמור להיות הרבה יותר יציב אבל עד כמה שאני יודע (ואני יודע) פאזות ב-AC נוצרות ב-120 מעלות אחת מהשנייה, וביחד משלימים 360 מעלות שהם סיבוב שלם של הטורבינה, אני לא ממש מבין את עניין הפאזות ב-DC, אם מישהו יכול להסביר אני אודה לו מאוד.
-
- 0 תגובות
- 713 צפיות
-
-
יש לי מאוורר של 80 מ"מ שהוצאתי מספק ישן שלא עבד.. ויש לו שתי חוטים כמו שתיראו בתמונה אחד אדום ואחד שחור אז אני שואל אם אפשר לחבר אותו?? ואיך? הנה התמונות http://s25.yousendit.com/d.aspx?id=3E40S3OM8X5YB2CRJFT1WM5HSG http://s25.yousendit.com/d.aspx?id=0WTAZKUV1K8441M9TPQGJCPWOU
-
- 5 תגובות
- 713 צפיות
-
-
אני רוצה לחתוך ת'מארז שלי למעלה בגג כאילו לעשות חלון דיי גדול יש לכם המלצה לצורה או שבלונה ? בתודה איתי
-
- 4 תגובות
- 713 צפיות
-
-
אני משתמש בפלאג הזה http://www.winamp.com/plugins/details.php?id=85973 ואני עושה מה שצריך עם התוכנה UserPort. פעם זה היה עובד לי והכל אבל מאז פירמטתי ומאז הפרמוט זה לא עובד יותר! תודה לעוזרים.
-
- 0 תגובות
- 712 צפיות
-
-
לפניי כמה ימים פירקתי את הספק הגנרי מהמחשב שלי לאיזה פרוייקט . כשפתחתי ראיתי מלא חוטים אבל יש כיתוב על הלוח אם של הספק כמה וולט כל חוט. ובמקרה נתקלתי באיזה 6-7 חוטים של 3.3V במחשב וכולם הלכו ללוח אם. אז השאלה שלי היא האם אפשר לחתוך את החוט ולחבר LED UB שהצריכה שלהם כמעט זהה ל 3.3 ברוב המקרים,בלי לפגוע במתחים של הלוח אם? אם כן אז לא נצטרך יותר נגדים אם לא מובן לגמריי אני ינסה להעלות תמונות בהמשך. ליאור.
-
- 2 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום לכם יש לי מאוור של מעבד ישן ואני רוצה לשים אותו בתר קירור לכרטיס מסך יש לו 3 חוטים: שחור אדום ולבן לאיזה חוטים אני צריך לחבר את המתח (המאוורר עובד על 12V)? יש תמונה של המאוורר תודה מראש [attachment deleted by admin]
-
- 2 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום חברים, אומנם אני סטודנט להנדסת חשמל, אך כיוון שהקורסים המעניינים יתחיל עוד שנה/שנתיים אני בינתיים לומד כמה שאפשר לבד. בספר The art of electronics יש מעגל שאני לא לגמרי מבין. המעגל מצורף להודעה זו. השאלה היא מדוע מקור הזרם הזה יהיה יציב יותר מאשר מקור זרם עם JFET בודד? הבנתי שהרעיון הוא ש-Q2 ישמור את Vd של Q1 קבוע, ואז לא תהייה השפעה של Vds על הזרם. השאלה היא כיצד Q2 מסייע ליצב את המתח הזה? ולא פחות חשוב, מדוע נדרש ש-Idss של Q2 יהיה גבוה יותר מזה של Q1? תודה, Anatoli. [attachment deleted by admin]
-
- 0 תגובות
- 712 צפיות
-
-
שלום לכולם קוראים לי בני ואני חדש פה באתר ובמודינג שהתחלתי להתענין בו לאחר שיטוט רחב מתוך שיעמום באינטרנט חוץ מזה שתמיד היה לי מין תחביב של לפרק (ולפעמים להרכיב בחזרה) כל דבר שנראה מעניין נראה לי שהתחלתי די נועז בשביל מודינג ראשון קניתי דרמל של WOLF ב140 ש"ח זול אה אני לא יכתוב איפה כי נראה לי שאסור לפרסם פה אני לא בטוח. בכל מקרה כבר חתכתי את החלון בדלת של המארז ועיגלתי את הכבלים של ה DATA בצינור שקוף וגם אני מתכנן עוד כל מיני דברים כרגע אין לי תמונות כי אני בעבודה אני ישתדל לשים אח"כ אז השאלות שלי הן: 1.איך ועים איזה לדים אני יכול להאיר את הכבלים ? 2. אותה שאלה לגבי החלון 3. ובקשר לדרמל אמרו לי בהום סנטר שאין דיסק יהלום בשביל ברזל (בכלל, לא רק אצלהם) השאלה שלי אים מישה…
-
- 1 תגובה
- 712 צפיות
-
-
שלום לכולם, שאלה קצת מוזרה, אבל אני אשאל: יש לי מחשב ישן שקניתי לפני 7.5 שנים, מפרט מלא בצד. הבעיה איתו שחזית המארז (הפלסטיק) היה בצבע לבן לפני 7.5 שנים, ועכשיו הוא קצת הצהיב. האם יש חומר/ דרך כלשהיא להחזיר לו את הצבע המקורי, ולמה זה בעצם קורה? תודה מראש.
-
- 2 תגובות
- 712 צפיות
-
-
1. לפי מה שהבנתי יש מפל מתח של 3V על הנגד אבל האם זה אותו מפל מתח ב-9V וב-5V?! 2. אם ככה.. אז אני לא יכול לחבר שני נגדים בטור כאשר המתח המסופק הוא 5V?
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
מעוניין שתהיה לי שליטה על עוצמתם מאחר ושלושת זהים התכנון הוא לחבר את החוט של החיישן רק אל אחד מהמאווררים ואת החשמל לחבר לשלושתם כך שאם ארצה להנמיך את מהירות המאווררים אוכל לעשות זאת בעזרת תוכנת ניטור טמפ' ולא באופן ידני בעזרת מפסקים\מוד השאלה היא האם: 1) זה לא עלול ליצור עומס על החיבור נכיוון ששלושה מאווררים של 12 CM צורכים כ1 אמפר זה יחסית לא מעט לא עלול לפגוע בחיבור \לוח אם??? 2) לא יהיה הבדל במהירות שהם יסתובובו בניגוד לחיבור כל אחד המהם לחיבור משלו ??? זה דיי דחוף הנושא כי אני פירקתי אותם ומחכה אם להלחים את החוטים!!!! תודה לכולם מראש !!!
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
ויש לי כמה שאלות קרתי את ההודעות בנושא המנגנון לדים של הוינאמם ולא הבנתי לאן ויאך הלדים מיתחברים כאילו אני פשות לוקח וחותך את הכבל של המדפסת ואת המנורות מחבר לשם 2-9 לפולוס והשאר למינוס ?? זה מה שהבנתי כך עוסים את זה ? ובאיזה קישור ראיתי את הלדים על איזה פלטה כאילו מה זה ?? העם מישהוא יכול עוד פעם בקשה להסביר לי כי חיפסת את הנושא הזה ולא הבנתי אותו ועוד שאלה הקשר למתגים של הפאן באס אפשר פשות לקחת את הפלוס לחתוך אותו לשים שם מתג ואחרי המתג לשסים מנורה ואז להמשיך למאורר ( אני רוצה 2 מצבים ) עוד שאלה בקשר למאוררים של המארז יש להם חיישן או משהוא כי בתוכנה פאן באס כתוב כמה ההמאורר של המאבד מיסתובב איך הוא יודע את זה תודה לכול מי שעוזר פשוט לא מצאתי את התשובות לזה בארכיו…
-
- 3 תגובות
- 712 צפיות
-
-
-
קניתי מחשב חדש לאחרונה. q9450 ga-48x-ds4 cm-690 - עם 7 מאוורים סך הכל 3 מהמארז עצמו ו3 של scyte 1600rpm ש2 מוציאים אוויר למעלה, 1 מכנסים אוויר למטה, אחד מכניס אוויר מקדימה, 1 מכניס אוויר מאחורה, ואחד מכניס אוויר לכיוון המאיצים הגרפים. ואחד על הultra 120 extreme שיש לי. gigabyte - 4870 crossfire a-data viesta extreme+ 800 5-5-5-18 1.9-2.1vcore 2x2gb (4gb) seagate sata2 500gb 32mb crosair 750 ספק כוח. vista home preimum 64bit בעקרון מה שעשיתי זה ככה.. Q9450 המהרתי אותו ל3.4GHZ דיי בקלות עם1.32 Vcore וnorth bridge עם מתח קל של 0.012+ הגעתי איתו ל3.6 בלי ממש בעיה אבל הקטע הוא שאני צריך לעלות את הVCORE מעל המומלץ.. כנראה נפלתי על מעבד קצת חרא לOC כי ראיתי שיש כאלו שהגיעו …
-
- 2 תגובות
- 711 צפיות
-
-
נאבד לי החלק המפריד בין הפלטה התחתית בביג טייפון לבין הלוח אם אני חייב רצועת פיויסי מאיפה אפשר להשיג?
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
צהריים טובים, אני מכין עבודה ללימודים ואני צריך חומר רצוי בעברית בנושאים הבאים: - הבדלים בין CISC לבין RISC - TDM - PCI - SDRAM תודה ויום טוב.
-
- 2 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום ברצוני להתחיל ללמוד אלקטרוניקה ולהגי)ע לרמות ממש גבוהות וכרגע אין לי בכלל ניסיון ... שאלתי היא כיצד אתם ממליצים לי להתחיל מה לעשות כיצד לצבור ניססיון וכדומה ???( עכשיו אני קורא את המדריך שיש מפה בפורום)
-
- 2 תגובות
- 711 צפיות
-
-
יש לי 2 קטוות קרות שמחוברות לממיר שחור קטן כזה וממנו יוצא כפתור שיושב בסלוט... אחת מהקטודות נשרפה לי.... אני רוצה לנתק את הקטודה העובדת מהממיר ולחבר אותה לספק כל או לוח אם....זה אפשרי?יש לזה חיבור דומה לחיבור מאורר על לוח אם וחיברתי אותו ללוח אם באיזה נקודה אבל הקטודה לא נדלקה...
-
- 3 תגובות
- 711 צפיות
-
-
אני הולך לחנות אלקט אז איזה מסך לבקש...איזה מסכים זולים שלא מראים הרבה תוים אפשר לקנות?
-
- 0 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום.. לאחרונה דלת המארז שלי עברה מודינג ובמהלך החיתוך היא נשרטה בכמה מקומות. אחרי הצביעה עדיין ניתן לראות את השריטות. מה עליי לעשות ואיך עליי לצבוע בשביל שהצביעה תיהיה נקיה ללא שריטות?
-
- 2 תגובות
- 711 צפיות
-
-
שלום לכולם! אני בונה מטרונום לגיטרה שלי עכשיו קניתי את הרכיבים והביאו לי קבלים של 2.2uf במקום 22uf יש מצב שאני מחליף במקום 22 ל 2.2 או לאחד מהקבלים הבאים: 47uf , 100uf ,220uf , 2.2uf הנה הסכמה: http://www.ovelha.org/pasteler0/2007/11/01/howto-make-your-own-metronome/
-
- 3 תגובות
- 711 צפיות
-