עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Shane McMahon,

ואם יש גם פאן באס עם תצוגה של מהירות מאוורר יותר טוב .. תקציב:עד 150 שקל

2. Started by amitbl,

מדובר על כרטיס מסך GV-NX88T512HP שאני חם עליו אש, עם מאוורר זלמן. הבנתי שיש פאק בתכנון המקורי של הכרטיס, כך שאין לו בקרת מהירות סיבוב למאוורר. המאוורר מסתובב ב100% כל הזמן - מה שהופך אותו למעט רועש (מעט, אחרי הכל, מדובר על מאוורר זלמן). יש חבר'ה שהפחיתו את המתח למאוורר ידנית, ודיווחו על תוצאות טובות מאוד הן מבחינת קירור, והן מבחינת דציבלים: http://www.hardforum.com/showthread.php?t=1242588&page=18 מישהו יכול להסביר לי איך עושים את זה? (אני לא הבנתי ממה שהבחור כתב שם באנגלית) **עריכה** אוקיי לא משנה מצאתי מדריך ממש טוב לעשות בדיוק את זה: http://www.techpowerup.com/articles/other/137

• 0 תגובות
    • 680 צפיות
  3. Started by do-d,

היי שלום לכם עקבתי אחרי המדריך לבניית מקלט IR ,את הרכיבים קניתי בהר ציון העינית אני מקווה שמתאימה נראית ממש כמו זו שבמדריך בקיצור הלחמתי את המעגל בשעת לילה מאוחרת ,לא עבד לי ,עכשיו קלטתי שבעצם הלחמתי את המייצב הפוך ... עכשיו חיברתי אותו נכון ועדיין לא עובד לי ( אולי תוכנתית ואולי חומרתית) השאלה היא איך אני בודק איזה מהרכיבים ניזוק כתוצאה מהחיבור ההפוך ?

• 2 תגובות
    • 680 צפיות
  4. אז ככה, אני רוצה לבנות אפקט תאורה שלם לכל המארז שמבוסס על המדריך הזה: http://www.twistedmods.com/article.php?artid=184&page=1 עכשיו, הבנתי שהיציאה עצמה לא מספיק חזקה לחיבור מספר לדים ביחד אז אני צריך עזרה בבניית מעגל מתאים לחיבור 22 לדים בכל צבע (22*4 מתוכנן). עוד משהו שהייתי רוצה לשלב זה (אם זה אפשרי) שתהיה אפשרות לנטרל את יציאת הLPT ולשלוט על הצבעים בעזרת מפסקים. אשמח אם תעזרו לי בבניית המעגל + הסברים לדברים שלא אבין. תודה מראש ***עריכה - תמונות של הפרוייקט שלי (לפחות ההתחלה שלו) תוכלו ליראות פה: http://www.hwzone.co.il/community/index.php?topic=109211.0

• 5 תגובות
    • 680 צפיות
  5. שלום לכולם,אני מתכנן לשים רדיאטור מאחורי המחשב עם 3 מאווררים עליו ,החוטים של המאווררים לא יגיעו אל תוך המארז רק אם אני אקנה מאריכים שראיתי שיש. יש למישהו רעיון איך אני גם מאריך וגם מחבר 3 מאווררים שיעבדו לחשמל? קונה מתאם? תודה

• 3 תגובות
    • 679 צפיות
  6. Started by roeiw,

למה משמש החוט החמישי בכבל חשמל של ה SATA???

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  7. Started by iakovl,

אחרי שראיתי כמה דברים שהדהימו אותי אני רוצה עזרה של אנשים בלמצוא אתרי מודיג רוסיים

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  8. Started by Moty_p,

שלום לכולם איך אני יכול לעשות מעגל ללדים אולטרה בריט שדומה לזה: אבל אני צריך לדעת בדיוק מה לחבר ואיך לא חצי עזרה לדוגמה: העזרה שקיבלתי עד עכשיו היה רק חצי עזרה זאת אומרת, קיבלתי סירטוטים של המעגל הזה אבל מסובך מידי ולא מוצג שם איך לחבר את הבטריה ולאין זה ידוע שצריך לחבר גם נגדים כדי שהלדים לא יעלו עשן של 470 אוהם אבל בכל הסירטוטים שנתנו לי לא הבנתי מה לעשות וכל הזמן היה שם דברים שלא ידעתי להשתמש בו, לדוגמה אדמה מזה באורגינל מינוס? כי זה לא נראה כך התמונה הזאת זה מעגל שלם שאומר לא בדיוק איפה לחבר ומה ולאין ובאיזה חלקים עלי להשתמש פשוט, ניתן להסביר על זה גם, R1,2,3 שמסומנים הם הנגד בעל קיבולת של 470 אוהם והם מתחברים לפלוס של הבטריה וללד, משם הלד מחובר למינוס

• 3 תגובות
    • 679 צפיות
  9. Started by nir_gr,

התחלתי לעשות מודינג ראשון {HTPC} לקחתי מארז ישן מאוד חתכתי לו חלון וגם חור למאוורר אבל נתקעתי עם הלדים אני לא מצליח להדליק אותם קניתי נגדים קניתי לדים אבל כלום לא מצליח לי להידלק יש לי את כל הכלים כולל דרמל אם אפשר המלצות או תגובות על ההתחלה שלי [attachment deleted by admin]

• 1 תגובה
    • 679 צפיות
  10. Started by pyro_man,

אני צריך ספרי UV שקוף שאם אני ישפריץ אותו על פרספקט הוא לא יראה כמו לקה.. ובאור UV הוא ישנה תצבע... יש כזה דבר? או שהספרי מגיע רק בצבעים? תודה לכל מי שעוזר..

11. Started by Gilo2005,

אז ככה אני רוצה לבנות לי מארז ויש לי תיבה די גדולה מעץ אז מה שרציתי לדעת אם העץ יכול להחזיק מפרטורה של 60 מעלות? העץ הוא די שמן

• 5 תגובות
    • 679 צפיות
  12. קבלו מה המעגל הזה יכול לעשות (תלחצו על התמונות - ותראו את הסרטונים!) עכשיו , איך אני בונה את זה http://bit-tech.net/article/78

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  13. Started by IG,

אני מתלבת בין שני דברים: לקנות גריל מוכן, או לעשות אחד. אני יכול להשיג קפיץ בקוטר 5 מ"מ באורך מספיק למה שאני מתכנן (הממחסן שאני עובד בו ... מי אמר שאפסנאים לא דואגים לעצמם דבר ראשון???) אני חשבתי על גריל מרובע עם הכיתוב IG, בתוך משושה (אולי מאוחר יותר אני אביא תמונה...). הקפיץ מגיע במצב מקווץ לגמרי (אין רווח בין העיגולים) והוא די קשיח, בצבע נחושת/ זהב. או לקנות איזה גריל מוכן ויפה : מה אתם אומרים... ואיך אני יכול לחבר את הקפיץ (אני מתכוון לחלק אותו לכמה חלקים, ואני צריך לחבר אותם... הלחמה לא תחזיק וריתוך לא יצא יפה... חשבתי על דבק מגע, אבל אני לא חושב שהוא יחזיק... הקפיץ די חזק, ואני אצתרך לקופף אותו קצת...)

• 2 תגובות
    • 679 צפיות
  14. Started by bg1987,

אני מתכוון לקנות מארז חדש למחשב, (מסתמן אחד מסדרת ThermalTake Bach VX), עכשיו המארז הזה שחור ואין לו דלת שמסתירה את הצבע של הכוננים האופטים, ולי יש שני כוננים לבנים. אין לי ממש כסף לקנות שני כוננים חדשים (וגם חבל על שלי כרגע שלא יהיה להם שימוש). אז חשבתי על צביעת הפנלים שלהם בשחור, השאלה שלי אם זה בטוח לעשות את זה(אני חושב על ספריי) אם מישהו עשה את זה פעם, ואם יש לכם טיפים מה לא לעשות ומה כן.

• 4 תגובות
    • 679 צפיות
  15. שלום. פירקתי וידיאו והוצאתי את המסך,המסך בא עם סט של 9 חוטים אפורים ואחד שחור + סט של 4 חוטים אפורים. יש מצב לחבר את זה למחשב? איך מחברים? תודה

16. Started by davidreznic,

שלום. אני מתכוון להעביר את המחשב הישן שלי לסבא שלי. הכל טוב חוץ ממאוורר אחד (80 מ"מ) שרועש מאוד. אפשר השתמש בשמן רגיל לשימון (שמן זית?קנולה? תירס? סויה?) יכול להיות שזו שאלה דבילית אבל אני ממש לא מבין בתחום... תודה

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  17. Started by SD Project,

אז ככה, יש לי מצלמה דיגידלית FugiFilm FinePix 4700zoon... בטריות רגילות היא שותה כמו VR6 ויש לי זוג בטריות נטענות 1600 מילי אמפר, המטען נשבר לי.. עכשיו סתם בשביל השכלה ובשביל הכיף, אני יכול לבנות מטען תואם ?! אם תעיטי בקטגוריה, צוות HwZone אני מצטער

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  18. זה תמנוה של המארז שלי כפי שאתם רואים יש שם גוש של חוטים עם סטריפים עכשיו ראיתי את זה באיזה אתר http://noacomp.co.il/Product.asp?productid=1449&catcode=437 רציתי לקנות האם זה באמת אמור לפתור את הבלגן ואיך בדיוק מרכיבים את השרוולים האלו

• 2 תגובות
    • 678 צפיות
  19. רציתי לשאול איך ניתן לראות כמה מתח מגיע לגשר הצפוני וכמה לדרומי? בEVEREST זה לא מראה (אלא אם כן זה ה 3.3V) אני יודע רק דבר אחד שהגשר הצפוני דורש 1.5V. תודה לעונים. -נחום.

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  20. Started by abyss20,

אני רוצה לקנות מארז חדש חשבתי על הANTEC P180 אבל אני רוצה חלון אני פוחד לעשות את זה לבד כי זה מארז יקר ואני לא רוצה להרוס אותו אז אם יש מישהו שגר באזור תל אביב, תוכלו לעזור לי?

• 4 תגובות
    • 678 צפיות
  21. Started by mb74ever,

ראיתי באריה"ב "סופר לדים" האם הם חזקים יותר מלדים שאקנה בחנות הקרובה לביתי? האם כ-8 לדים יספיקו לתת אור בצורה מכובדת למארז קטן יחסית עם חלון? מה ההבדל בין הלד של ההארדיסק לבין הלדים שמשתמשים בהם להארת המארז? הם שונים לא?, כי הלד של ההארד הוא ממש חלש ואני לא חושב שיתן מספיק אור.

• 3 תגובות
    • 678 צפיות
  22. Started by dbzu,

שלום לכולם! אני מחפש מעגל יפה לבניה עם 7 סיגמנטים שהחלקים לא יעלו כלכך יקר עד גבול 50 שקל . חיפשתי בגוגל אבל לא מצאתי כלום אין לי בעיה שיהיה בו רכיב לצריבה עדיף מסוג pic תודה מראש, אילון.

• 0 תגובות
    • 678 צפיות
  23. היי אני קונה את הפאן בס הזה https://www.zigzag2000.co.il/catalog/product_info.php?products_id=1871 עכשיו הוא שולט ב4 מאוורריםמ (לפי מה שהבנתי) : 1. CPU 2. VGA 3. HD 4. מאוורר אחד מהמארז עכשיו אני רוצה ב4 שהוא לא ישלוט רק על אחד אלה שהוא ישלוט על כל המאווררים של המארז ביחד זאת אומרת שאם אני מוריד לאחד אז לכולם (חוץ משל הCPU , VGA וHD ) יש לי מארז עם 5 מאווררים (SuperTalent) . למישהו יש רעיון איך לבצע את זה ? תודה.

24. ואיך מייצרים כמה פאזות ב-DC? הרכיב הזה: אני יודע שזה אמור להיות הרבה יותר יציב אבל עד כמה שאני יודע (ואני יודע) פאזות ב-AC נוצרות ב-120 מעלות אחת מהשנייה, וביחד משלימים 360 מעלות שהם סיבוב שלם של הטורבינה, אני לא ממש מבין את עניין הפאזות ב-DC, אם מישהו יכול להסביר אני אודה לו מאוד.

• 0 תגובות
    • 678 צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.