עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום, לפניי כשנה נהרס לי הדיוידי הנייד של ELECTRA (של מועדון חבר). הוצאתי את המסך בתקווה להשיג בקר ולחבר אותו לרכב. החיבור לרכב זה לא בעיה. הבעיה שאין לי את הבקר, ובאינטרט יש רק את המסכים לא את הבקרים. דגם המסך המלא הוא: AT070TN01 V.A של INNOLUX. אני רוצה פשוט לחבר אליו כבל וידאו ומתח ושיציג משהו מסויים.[ /font] הנה פרטים על המסך הנ"ל. http://www.panelook.com/modeldetail_parameter.php?id=1534 וDATASHEET: http://bdtic.com/DataSheet/Innolux/AT070TN07-VA.pdf

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  2. Started by 114508534,

היי אני זקוק לדפי נתונים של שני הצ'פים האלו כמו כן אני מחפש גם דף נתונים על הצג HITACHI LCD עם שני הצ'יפים האלו .

• 0 תגובות
    • 891 צפיות
  3. Started by roeiw,

למה משמש החוט החמישי בכבל חשמל של ה SATA???

• 0 תגובות
    • 689 צפיות
  4. Started by CyberBot,

מישהו פעם הביא פה אתר אמריקאי של כלי עבודה כמו ACE כזה אני זוכר שאתר היה ברקע אפור עם כתוביות בצהוב תודה מראש למוצא

• 0 תגובות
    • 839 צפיות
  5. הלן, אולי אתם תוכלו לעזור לי. יש ברשותי מעגל שהייתי רוצה להדפיס על PCB פשוט ורגיל- שכבה אחת אם אנילא טועה. מהיכן ניתן לבצע הזמנה שכזאת עם העדפה לאזור הצפון, והאם ניתן לשלוח להם את הקובץ או שחייב להביא להם את השקופית עם ההדפס של הלוח?! נב הלוח די פשוט וקטן 20X10 ס"מ. תודה!

• 0 תגובות
    • 993 צפיות
  6. Started by DanyL,

שלום, רציתי לדעת האם אוכל *לשלב את זה במעגל אורגן האורות? *לחבר את זה במקום הלדים+נגדים (ה-LED strip עובד על 12V, ואחבר את המעגל ל-12V כמובן) http://cgi.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=320419432000&ssPageName=ADME:X:RTQ:MOTORS:1123 השאלה שלי והתשובה של החנות: http://contact.ebay.com/ebaymotors/ws/eBayISAPI.dll?ShowAllQuestions&ShowASQAlways=1&frm=284&iid=320419432000&ssPageName=PageAskSellerQuestion_VI&redirect=0&requested=idealhere-us שאלתי אותו עוד שאלה, אבל רק כאשר הוא יענה עלייה היא תופיעה שם. תודה מראש, דני ליסיאנסקי.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  7. Started by POPCORN,

שלום, כמו שרשמתי אתמול אני חדש ומעוניין להתחיל ללמוד על הרכיב. רציתי לדעת אם יש המלצות מאיפה כדאי לקנות (אתר,חנות ebay וכו') וגם איך כדאי (מכל חנות את הזול ביותר, או עדיף חנות ספציפית להזמין ממנה את כל הרכיבים) ראיתי את הקיטים למתחילים ואני לא מעוניין בזה - רוב הקיטים מגיעים עם חלקים שאני לא מעוניין בהם כרגע התחום שיותר מעניין אותי עכשיו הוא : רכיב אדרואינו מטריצה חיישני IR (לטלויזיות ומזגנים) תקשורת נתונים (wifi ו בלוטוס) לדים נגדים חיישנים (טמפרטורה, לחות) מפסקים למתח של 9v (אני יודע שהארדואינו נותן 5v , אני צריך שיקבל 5 מהאדרואינו ויוציא 9V באמצעות סוללה נוספת או חיבור ספק) אלה החלקים שלבנתיים אני מחפש אשמח אם למשהו יש רעיון לעוד רכיבים שכדאי לי לבנתיים לרכוש.. איפה …

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  8. Started by ndv,

זה מסך של DVD נייד הדגם הוא at070tn07. אני רוצה לחבר אותו למחשב, מה אני צריך בשביל זה? ואיפה אני משיג את זה? תודה לעוזרים

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  9. Started by combina347,

כבר מספר שבועות אני מנסה לקמפל בקר טיסה של מולטיווי ובכל פעם מקבל את השגיאה שמצויינת בכותרת אני מבין שפירוש התקלה שאין לארדואינו יכולת לתקשר עם הלוח. בדקתי דרייברים, פורטים, החלפתי אפשרויות מתכנת ואפילו נתתי מתח חיצוני ללוח. אני צריךעזרה בפתרון התקלה תודה רבה

• 0 תגובות
    • 2.6k צפיות
  10. איפה יש חנות אלקטרוניקה הכי קרובה לאזור חדרה ?

• 0 תגובות
    • 850 צפיות
  11. שלום לכולם, ברצוני להגן מרטיבות על לוחות של גלאי תנועה מסוג hcsr501 שעובדים אצלי בחוץ ומשתוללים כשהרטיבות עולה המליצו לי לצפות אותם במכחול עם conformal coating שזה בעברית (אולי) ציפוי קונפורמי. יש לי כאילה 13 סביב הבית כך שעל פניו 100מל יעשו את העבודה (לפחות טוב באותה מידה כמו 5 ליטרים) שאלה - איפה אפשר לקנות חומר מקצועי או אפילו צבאי בכמות קטנה? תודה מראש

• 0 תגובות
    • 801 צפיות
  12. מצאתי מדריך פשוט, אבל הבעיה היא שאני לא יודע ממש את התרשים, http://www.hardwaresecrets.com/article.php?id=86 יש שם תרשים שהוא יחסית מקצועי מידי בשבילי, אני לא יודע איך זה אמור להיות במציאות על הלוח PCB :-\ אם מישהו יעזור וישה תרשים של זה קצת יותר פשוט כמו במדריך שיש פה באתר על בניית מקלט שוב חשוב, זה לא מקלט כמו שיש באתר זה לחיבור ישיר על הלוח אצלי יש 5 פינים על הלוח של IR אשמח אם תעזרו לי, תודה מראש!!!

• 0 תגובות
    • 710 צפיות
  13. Started by shanifee,

היי,אני מזדמנת לתחום באופן חד פעמי ולכן מאד אודה לעזרה לגבי קניית רכיבים. העניין הוא כזה: אני עושה פרויקט גמר כחלק מתואר בעיצוב. חלק מהפרויקט הוא פח זבל אינטראקטיבי (הוא יהיה בצורת מפלצת). הפח אמור לעשות פעולות די פשוטות לפי הסדר: הפח אומר "אני רוצה לזלול" המשתמש זורק אליו פסולת ובזמן הזה נשמע "ביפ" כמו בהעברת מוצר בקופה בסופר לאחר מכן הפח אומר "תודה" בתוספת של כמה נורות לדים שנדלקות. אני לא מבינה הרבה, רק יודעת שצריך ארדואינו+ רקמול+ לדים+ חיישן תנועה וכמובן שאת כל החלקים מסביב. האם תוכלו להכווין אותי לכל מה שאצטרך על מנת לבנות מערכת כזו? *לגבי קוד אני כבר אחפש משהו..אלא אם בא לכם לכוון אותי לקוד ספציפי, אני אשמח. תודה!

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  14. אני כבר כמה שבועות מנסה ולא מצליח אז כל רעיון יתקבל בברכה קצת רקע לפני אני כבר לא זוכר כמה זמן נכנסתי לאתר הזה וראיתי את המדריכים וחשבתים שזה דברים יפים אז אמרתי למה לא לנסות חלק אז עשיתי חלון למארז קצת לאחר מכן התגלגל לידי צג LCD אז אמרתי יאלה חיברתי אותו דרך ה LPT עכשיו אני מתעניין בלהתחיל עם OC עכשיו החלק המעניין לפני שאני מתחיל להתעסק עם OC אני רוצה להציג טמפ של רכיבים על הLCD אז הורדתי את הLCDSMARTIE ואת MBM5 ויחד אני מציג טמפ וסלד =והל טוב ויפה בנוסף יש לי 2 כרטיסי מסך 6600GT עובדים ב SLI ואני חושב שהם די מתחמים לכן אני מחפש דרך לקחת את הנתוני טמפ שלהם מהדרייבר ולהציג אותם על ה LCD אם למישהו יש רעיון או יודע על דרך תודה תודה תודה

• 0 תגובות
    • 781 צפיות
  15. אהלן אשמח לדעת איפה קונים בארץ את כל הדברים הנחוצים לחלון צד, ולכיסוי ספק. Plexi glass Acrylic וכו..

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  16. Started by Or_electronics,

שלום לכולם, אני מחפש קוד פשוט להפעלת הכרטיס - אם מישהו כבר עשה פרוייקט עם הכרטיס הזה (Wifly Shield) והצליח להתחבר לרשת אלחוטית - אשמח לקבל דוגמאות שעובדות יום טוב !

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  17. Started by kkffiirr,

קניתי מהוביקינג מטען ACCUCEL-6 וסוללת שלושה תאים. הבאסה שלא היה ברור שאת כבל הטעינה המתאים לחיבור JST, חסר, כך שאם הייתי יודע את זה הייתי צריך לקנות מהם מתאם כזה: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18868__XT60_JST_Female_in_line_power_adapter.html?strSearch=XT60%20JST אני מניח שניתן להשיג כבל טעינה בארץ שיתאים לי למטען ולסוללה. האם מישהו מכיר חנות שזה יהיה בה? עדיף באיזור ירושלים

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. יש לי evaluation board, עליו בין השאר נמצאים microcontroller, SPI ו-צ'יפ שיודע למדוד מתחים וזרמים. הצ'יפ מעביר את המדידות שלו למיקרובקר דרך ה-SPI. התחברתי עם מיקרובקר חיצוני (לא זה שעל ה-בוארד) אל ה-SPI של הצ'יפ, וניסיתי לקבל קריאות מן הצ'יפ אל המיקרובקר החיצוני. אבל כשעשיתי זאת, משום מה ה-voltage regulator הפנימי של הצ'יפ הפסיק לפעול ולכן לא יכולתי לתקשר איתו. אני למעשה כן מקבל קריאות מן הצ'יפ, אבל הקריאות שאני מקבל הן לא 0 לוגי ולא 1 לוגי, אלא ערך שבין ה-0 ל-1 הלוגיים. אני חושב שהבעיה היא בתהליך האיתחול של הצ'יפ ברגע הפעלתו, שמעביר אותו למצב active ממצב של sleep mode (במצב sleep mode ה-voltage regulator אכן אמור לפעול). מישהו פעם ניסה לבצע התחברות ל-צ'יפ דרך מיקרובקר ונ…

19. Started by Guy950,

שלום לכולם, הרכב ברשותי (שברולט אופטרה 2008) הגיע יחד עם GPS "מובנה" שחדל לתפקד עוד ב2010 וגם כשתיפקד היה מכשיר איטי ועלוב למדי. חדי העין מבניכם יבחינו שכתבתי - "מובנה" והסיבה לכך שהמכשיר לא באמת מובנה בדשבורד, אלא מונח בהתאמה מלאה על תושבת שהיא כן מוצמדת לדשבורד. המכשיר עצמו נשלף ולכן ניסיתי להמיר את התושבת לזרוע אחיזה לסמארטפון אך נושא זה נכשל וכמעט הביא לתאונה רצינית. (המכשיר החליק עליי בזמן הנסיעה) התושבת אגב עשויה מברזל ואלומיניום, אי אפשר לשנות את הצורה שלה מבלי לפרק את הדשבורד. באופן כללי אני סולד מזרוע אחיזה לסמארטפון מכיוון שזה מסתיר לי על הדשבורד, וגם כל זרוע שקניתי תמיד נשברת בסופו של דבר. מכיוון שאני נוסע כמה פעמים בשבוע …

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  20. Started by SpriteSoda,

שלום חברה, אני מחפש מידע על טרנזיסטור שכתוב עליו Q4025Y5. תודה רבה רבה! החיפוש שלי לא הביא תוצאות ולכן אני פונה אליכם.

• 0 תגובות
    • 774 צפיות
  21. הייי יש לי mp3 ורציתי לשאול אם אתם מכירים איזשהו מעגל ככה שאני אחבר אליו סוללות ורמקול של דיבורית יחבר לmp3 וישמעו חזק.... תודה מראש...

• 0 תגובות
    • 727 צפיות
  22. הסטיקי לא נראה מעודכן ממש וחיפוש לא מצא לי יותר מידי. יש למישהו המלצות מאיפה אפשר להשיג פרספקס באזור ראשון/רחובות/רמלה/לוד? אני צריך לוח 50*50*0.5 שקוף אשמח גם להמלצות לחנויות אלקטרוניקה בסביבה, בד״כ אני קופץ לאבן אלקטרוניקה בתל אביב, אבל לא תמיד יוצא לי להגיע לתל אביב כשאני צריך משהו קטן כרגע צריך קונקטורים (header) וכבלים

• 0 תגובות
    • 2.7k צפיות
  23. שלום רב. אני עובד על פרוייקט בארדואינו . כידוע, בארדואינו משתמשים הרבה עם חוטי נחושת קטנים, רכים, גמישים אך עדינים . אני צריך ייעוץ מכם איזה דרך לחווט את החוטים נחושת (יהיו באורך מטר \ 2 מטר ואולי גם יותר . סיבת הבקשה : הלוח עצמו של הארדואינו + שילד של GSM ואנטנה יהיו מונחים (כנראה) באיזור עצם הזנב ... הארדואינו יהיה סוג של מונח בתוך שק או תפוס עם חגורה בצורה כזו או אחרת . זה אומר שהארדואינו משמש להיות על גוף של בן אדם . מהארדואינו יצאו חוטים שייתחברו לBUTTON ( יהיו 2 לחצנים על בן אדם ) . יהיו שני בגדים שהמעצבת תופרת . בבגד אחד החוטים יגיעו עד לכיסים של מכנס ועד למרפק . בבגד השני החוטים יגיעו לבטן ולאיזור הגרון ( בערך בגובה של כפתור אחד מתחת לכפתורים של חולצה מכופתרת .…

• 0 תגובות
    • 2.2k צפיות
  24. Started by roeesnir,

מצאתי כאן כמה המלצות טובות... (אני מקווה שלא הצחקתי רק את עצמי) שבוע טוב!!!

• 0 תגובות
    • 978 צפיות
  25. Started by ron_nx,

אני מחפש "תותח" אמיתי עם ניסיון בארדואינו, אפשרי גם סטודנט, לפרוייקט דחוף אם יש לך ניסיון בארדואינו בכלל ובשילוב מסכי LCD גרפיים בפרט ואתה רוצה להשתלב בפרוייקט (העבודה/בזמנך החופשי בביתך) אשמח אם תיצור קשר: ירון y.nemet@varcode.com

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.