אלקטרוניקה ומודינג
חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות
10,630 דיונים בפורום זה
-
אני רוצה לקנות מסך lcd שיציג לי טמפ' וכל מיני שטויות אבל אין לי בלוח חיבור LPT... באיזה עוד דרך אפשר לחבר מסך lcd ללוח?
-
- 3 תגובות
- 683 צפיות
-
-
נמצא ברשותי כרטיס TV של FLY VIDEO הכרטיס מגיע עם עינית אינפרא אדום לשליטה על התחנות ועל הוידאו האם ישנה אפשרות דרך העינית יהיה אפשר לשלוט על כל המחשב בעוצמת הווליום או להעביר שיר וכדומה ז"א לא רק בזמן הפעלת התוכנה של TV אלא בכל מצב בתודה מראש
-
- 2 תגובות
- 760 צפיות
-
-
התקנתי את ה LCD שלי סוף סוף! התאורה עובדת הכל עובד פגז רק הבעיה היא שהמסך מציג ריבועים בשורה הראשונה והשלישית ולא מציג שום טקסט של התוכנות שמיועדות לכך קראתי שוב את המדריך והתקנתי את התוכנה DLportIO ופשוט יכול להיות שאין לי מושג מה עושים עם התוכנה!! יעני מה מפעילים מה מריצים מה לוחצים מישהו יכול לתת יותר פרטים על זה בבקשה! לפי מה שהבנתי צריך את התוכנה הזו שתעקוף את ההגבלה של וינדוס XP על הגישה הישירה לפורט LPT אבל אין לי מושג מה לוחצים שם! יעני מה עושים עם זה... מישהו יכול להסביר ... ואם זו לא הבעיה אז מה כן יכול להיות רק אל תגידו לי לחבר מחדש כי הכל עבר בדיקה קפדנית 4 פעמים לפני החיבור ועוד כמה פעמים אחרי יונתן קלדרון
-
- 14 תגובות
- 1.5k צפיות
-
-
שלום, יש לי ספק כוח ממחשב ישן ואני רוצה לשמש אותו לצורכי אלקטרוניקה שהוא יהיה מקור המתח. איך אני מפעיל אותו כשהוא מחוץ למחשב?
-
- 2 תגובות
- 666 צפיות
-
-
http://www.engadget.com/entry/1234000607029725/
-
- 7 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
מעשנים?הפסקתם? יופי... אם יש לכם נרגילה במקרה או צינור של נרגילה פשוט תגזרו אותו מכל צד בקצה שלו אחרי זה תקחו סלוטייפ שקוף תעטפו טיפה בכל קצה שהצינור לא יפתח...אחרי תקחו תצינור ותכניסו לתוכו את החוטים שנמצאים במארז ...של הספק כוח וכו' וככה לא תצטרכו לקנות "גרביונים" לחוטים ...ככה לפחות אני קורא לזה וסתם יוסיף לכם קצת יופי במארז...!
-
- 2 תגובות
- 886 צפיות
-
-
יש לי צורך ברכיב או מעגל שיכול להוציא מתח בהתאם לזרם הזורם דרך נגד (shunt). המטרה שלי זה ליצור מעגל שיבצע את הפעולה הזאת בין שני נגדים של 60 ו80 אוהם: כאשר ישומש הנגד של ה-60 אוהם, המעגל יוציא אחד לוגי, וכאשר ישומש הנגד של ה-80 אוהם, המעגל יוציא אפס. אני יודע שזה אפשרי בעזרת חיישן הזרם ומשווה. אני מכיר את הרכיבים של Analog Devices... ad82xx אבל אין אותם בארץ משום מה. גם את הרכיבים INA17X/19X אין בארץ. אולי יש דרך לפתור את הבעיה ללא רכיב החיישן הזה?
-
- 10 תגובות
- 2.3k צפיות
-
-
אני ממש חייב עזרה איך בדיוק עושים את זה אני צריך סוג של שנאי שמתחבר לשקע בבית 220V ושימיר ל5V ול12V במקביל אני צריך את זה לחיבור הארד דיסק ! וגם אם אפשר מדריך איך לחבר מייצב מתח
-
- 10 תגובות
- 3.8k צפיות
-
-
אז כך חשבתי לעצמי עד כמה יהיה יפה המחשב שלי עם אני יבנה את כולו מפספקט שקוף עם הרבה תאורה מאוררים שקטים והקרור גז וכו בכול מקרה לי אישית ניראה סוף הדרך במיוחד שכבר רעיון יש לי..רק הבעיה היא כלים יצירתיות לא חסרה אבל אולי תוכלו להסביר לי איזה חלקים אני צריך כדי להרכיב את המארז מבחינת חומר..ואיזה חלקים בשביל לחתוך וכו וכו וההכי חשוב מחיר שלהם ואיפה אני יכול למצוא אני ישמח לעוזרים ורשמיה יותר מפורטת תקבל בשימחה תודה...
-
- 9 תגובות
- 938 צפיות
-
-
אני לא בטוח שזה המקום הכי מתאים לשאול זה אבל אני אנסה בכל מקרה. מה אני צריך בשביל להכניס למחשב מידע שמתקבל מחיישן דרך פתח USB. לדוגמא: אני רוצה שחיישן טמפרטורה יעביר את הקריאה שלו למחשב דרך כבל USB, איזה רכיבים אלקטרונים מינימאלים אני צריך כדי שאני אוכל בסופו של דבר לקבל את קריאת הטמפרטורה על הצג (לא מבחינת תוכנה). תודה.
-
- 4 תגובות
- 1.4k צפיות
-
-
שלום אני מעוניין לפרק כמה קונקטורים מלוח האם ביניהם החיבור למאוורר של המארז (3 PIN) והחיבור של הספק (4 PIN). איך לעשות את זה? איך אפשר להמיס כמה הלחמות בו זמנית? עם שואב בדיל לא הצלחתי כל כך... תודה
-
- 12 תגובות
- 2.9k צפיות
-
-
ראיתי את זה עכשיו, פשוט וגאוני לכל חולי הFACEBOOK למיניהם שעוד יש להם חיבור LPT במחשב http://www.instructables.com/id/Facebook-LED-blink-on-new-notifications-and-messag-1/ לדים מהבהבים בשביל קבל הודעות חדשות ומסרים חדשים בפייבוק, מינימום תחכום למרות שאפשר לשדרג את זה למשהו שיראה טוב יותר
-
- 1 תגובה
- 1.6k צפיות
-
-
היי חברה הייתי רוצה להתחיל איזשהו פרויקט בארדואינו ואפילו כבר יש לי רעיון לפרויקט אבל אין לי מושג מאיפה להתחיל מבחינת חומרה. איזה כרטיס ארדואינו לקנות כבסיס? איזה תוספות? כדאי לקנות מקורי או תואם? בארץ או בחו"ל? מאחר ואני מתכנת, לא נראה לי שתהיה לי בעיה עם החלק התכנותי. הרעיון שלי להתחלה הוא בנייה של מכשיר בייבי סיטר דרך הטלפון. לדוגמה, אני רוצה לשבת אצל השכנים ולבדוק אם הילד בבית בוכה. אז אני מתקשר למכשיר בייבי סיטר שנמצא ליד הילד (שיש לו כמובן סים) ובצורה אוטומטית הוא עונה לי ומשמיע את כל מה שיש בחדר. אם הבנתי נכון את הקונספט, אני צריך את הרכיבים הבאים: 1) כרטיס ארדואינו בסיסי (איזה כדאי לקנות?) 2) רכיב שקולט GSM/GPRS 3) מיקרופון שיקלוט את הרעשים בחדר 4) בטריה או חיבור …
-
- 0 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
אין ברשותי זמן ויכולת לעשות מודינג למארז שלי אם מישהו יוכל לעשות לו מודינג ואני אשלם לו ככה 100-300 שקל אוקיי?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
שלום, איך אני יכול להשתמש בתקשורת טורית (סריאל פורט) באמצעות Bluetooth כדי לשלוח נתונים? אני צריך לשלוח נתונים טוריים (serial) דרך מכשיר אנדרואיד למודל בלוטות' (BlueSMiRF silver) (שמחובר ללוח Arduino). אני כבר יושב שלושה ימים מנסה להבין איך לעשות את זה.... אז בבקשה אל תתנו לי לי קישורים מגוגל כי כבר ניסיתי הכל. אני צריך קוד (לאנדרואיד). תודה רבה מראש...
-
- 4 תגובות
- 1.2k צפיות
-
-
יש לי מאוורר שכתוב עליו 13V האם אני יכול לחבר אותו למחשב למרות שהוא עובד על 12V ?! מישהו אמר לי שכן והוא יעבוד יותר חלש אבל פעם ניסיתי לחבר את אותו אחד או אחד אחר למחשב של חבר והיה קצר...אם אני זוכר נכון הוא נדלק רק אחרי שניתקתי את המאוורר... תודה לעוזרים ! חשוב מאוד, החום הזה הורג את המחשב שלי ואיפה אני יכול לקנות מאווררים טובים בזול ?! באיזור המרכז...שוב תודה !
-
- 11 תגובות
- 1.1k צפיות
-
-
התחלתי בשעה טובה ומוצלחת לעשות במחשב של אחי חלון עם חריטה שהוא עשה(יצא משהוא יפה שחבל על הזמן) חתכתי את החלק שצריך לחתוך בהחלה עשיתי עם מגדחה עכשיו נשארו כל מוני חתיכות קטנות איך אני מיישר את זה יש לי הרבה כלים מסור דיסק ג'קסון מקדחה דרמל (שאגב איתו ניסיתי לחתוך את השאריות זה לוקח שעות וגם לוקח הרבה דיסקיות חיתוך) יש רעיונות ? אני יעלה תמונות בהמשך פשוט אני צריך ללכת ללימודים (אני מקווה היום לסיים את זה) בתודה גדולה מראש לעוזרים
-
- 5 תגובות
- 886 צפיות
-
-
בניסוח פשוט, אם אני פותח את ה-Serial Monitor, האם יש למיקרו-בקר דרך לדעת את זה? וכנ"ל כשסגרתי את ה-Serial Monitor. תודה card
-
- 7 תגובות
- 1.6k צפיות
-
-
הדבר הזה ממש ממש מוסיף, ואני רוצה להגיד משהו לכל המפקפקים שהספק שלי (ממארז של סימבדה) 480 וואט סוחב: 4 קטודות 1 el wire 2 מאווררי לדים של קולמאסטר 1 לוח בקרה של אנרמקס 1 ספארק 7+ של טרמלטייק ולא היה לי קצר פעם אחת!! הנה התמונות של הכבל el
-
- 22 תגובות
- 4k צפיות
-
-
שלום ראיתי שאפשר ליצור דברים אדירים בעזרת הטכנולוגיה הזאת אין לי ניסיון ואני מתחיל ממש ממש מהתחלה למישהו יש מדריכים או מאמרים שיכולים לשתף אותי?
-
- 3 תגובות
- 1.3k צפיות
-
-
אני מחפש כבל עם מתאם מusb ל ide עכשו מצאתי שניים אחד ב64 שקל בחנות לא מוקרת (לי לפחות) : http://www.humra.com/product_info.php?cPath=1_97&products_id=234 ועוד אחד שאני לא מקיר : http://www.skak.co.il/Trader/Product.aspx?loc=ACC&DRID=9201212 עם מישהוא מקיר את אחת החנוית אני ישמח על חוות דעת ... המוצר המקורי הוא משהוא כזה : http://www.lib.umich.edu/dss/old/usb2ide/ את הספק אני לא צריך .. עם יש לכם עוד חנוית שאני לא מצאתי אז אני ישמח לדעת ... שמתי את ההודעה בפורום הזה דווקה כי : א. כאן אני גולש בדרך כלל ב. התוכנית היא לבנות כופסה משלי מפרספקס שקוף עם חריטות ולדים
-
- 5 תגובות
- 1.9k צפיות
-
-
-
-
יש לי לוח אם pcchips 787cl (עם מעבד VIA 1GigaPro) מקולקל שקיבלתי במעבדת מחשבים. אני רוצה לתקן אותו. זה תמונה של לוח כמו שלי (אני ינסה לצלם את שלי בהמשך) : בלוח יש 2 קבלים מתנפחים של 10v 1000uF - זה מעל לפינה הימנית עליונה של חיבור המתח וזה מעל לסוללה. כמו כן יש FET של L3103S שמראה סימנים שהוא התחמם יותר מידי ו 2 הרגליים שלו חתוכות על ידיי קאטר - מישהוא כבר התאמץ לנתק אותו. ה FET הוא זה שמימין ומעל לקבל השני. שאלות : - אחריי שאני מחליף את הקבלים האם להשאיר את ה FET מנותק ? לחבר אותו ? להחליף אותו ? - האם ניתן להשתמש בקבלים רגילים (לא low ESR) ולהוסיף במקביל קבל 'טיפה כחולה' של כמה uF כדיי לפצות על ה ESR ?
-
- 0 תגובות
- 1.7k צפיות
-
-
אפשר בכלל לפתוח אותו ? או שצריך רק להוציא את הרגליים של המולקס ולחבר..? איך אני יכול לשים בתוכו לד ? *יש לי כבר נגד ולד *6 ואני רוצה לשים בתוך כמה מולקסים..מישהו עשה את זה פה ?
-
- 12 תגובות
- 2.2k צפיות
-