עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone - פורומים

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. שלום לכולם. הכנתי שני מדריכי וידאו קצרים למתחילים (כמוני), איך להשתמש בטרנזיזטור MOSFET כמתג ו כמפעיל מנוע עם ספק כוח חיצוני. במקרה שלי - 13V 2A 1. כמתג - http://yohizu.wix.com/yohizu#!mosfet/c1ddc 2. הפעלת מנוע - http://yohizu.wix.com/yohizu#!mosfet/cfao מוזמנים לצפות. כל תגובה תתקבל בברכה. http://yohizu.wix.com/yohizu#!mosfet/c1ddc http://yohizu.wix.com/yohizu#!mosfet/cfao

• 0 תגובות
    • 2.3k צפיות
  2. http://www.i-hacked.com/content/view/125/44 בכתובת הזו תמצאו כתבה די בסיסית על כל הבסיס של חלקי מערכות ספרתיות (בדומה לסטיקי בעברית באתר). הכתבה לקוחה מתוך ספר בשם Apple I Replica Creation: Back To The Garage שמלמד 1 לאחד 1 איך להרכיב מחשב APPLE 1: http://www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/193183640X/ref=ase_ihackedcom-20/103-7707703-8790210?v=glance&s=books

• 0 תגובות
    • 664 צפיות
  3. אני רוצה לבנות מעגל של לדים שקופצים לפי קצב המוזיקה בוינאמפ וכל הדבר הזה אמור להיתחבר ל LPT לפני שאני קומה רכיבים אני צריך לדעת איזה נגדים לקנות בשביל זה אני צריך לדעת מה המתח ב LPT וסתם לידה כללי אני גם רוצה לדעת מה הזרם ב LPT תודה לכולם

• 0 תגובות
    • 679 צפיות
  4. השאלות ממש קלות, רציתי לדעת אם זה הכיוון? ואני צריך עזרה בשאלה חמש..התחלתי אותה אבל אני לא יודע אם אני בכיוון.. הנה השאלות: http://sizmedia.com/my.php?i=ncndiz2vdyen.jpg והנה התשובות שלי. http://sizmedia.com/my.php?i=3mz32kmewmnt.jpg תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  5. Started by arkadur,

כחלק מרענון הפורום, הוחלט לעדכן את הסטיקי'ס שבפורום מכיוון שהסטיקי'ס הישנים עדיין רלוונטיים, הוחלט לרכז אותם בת'ארד אחד , לפי נושאים כמו כן, ממש בקרוב תזכו לראות מדריכים עדכניים, שאנו אנשי צוות האתר שוקדים עליהם. הא-ב של המודינג, ומידע הבסיסי ביותר שצריך לפני שמתחילים לעבוד מודינג:רקע וידע בסיסי כל מה שקשור לאלקטרוניקה, רכיבים וידע כללי: אלקטרוניקה שאלות שנשאלו כבר עשרות פעמים על דפי הפורום, לחדשים שבתחום, מומלץ לעבור על הת'ארד הודעות נבחרות + FAQ ת'ארד המקיף את כל נושא מסכי הLCD , כדי לחסוך לכם את כל השאלות בנושא כמו כן, ישנו לינק מצויין לליטוש פרספקס (מסכי LCD ,ליטוש פרספקס) מדריכים שנכתבו ע"י משתמשים בפורום בתחרות המדריכים בשנת 2004 : מדריכים שנכתבו ע"י משתמשי הפורום …

• 0 תגובות
    • 4.8k צפיות
  6. 1.באיזה מסילה הGPU משתמש? 2.באיזה מסילה הRAM משתמש?

• 0 תגובות
    • 670 צפיות
  7. Started by bad boy,

טוב אז ככה אני רוצה לעשות את האינפרא אדום למחשב ואני רוצה להוסיף לד כדי שיזהר מתי שאני שולח לו אות... מישהו יודע איך לעשות את זה?

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  8. למחוק.. כבר פתחתי אחד.. תקיעות במחשב

• 0 תגובות
    • 636 צפיות
  9. יש בידי את המחשב הנייד הנ"ל, הוא כבר כחצי שנה שוכב ולא בשימוש אז החלטתי לנסות ולתקן את המסך. הבעיה היא כזאת: המסך מראה תמונה, אך מאוד חשוכה, אם מתאמצים אפשר לקלוט שאכן מופיעים במסך חלונות לבנים או תמונה כלשהיא בד"כ כשהיא בהירה...אבל זה ממש מוכהה ובקושי רואים, ולא זה לא שהברייגט על נמוך.. עכשיו השאלה שלי מה לדעתכם החלק הפגום האינוורטור? (לפי מה שהבנתי זה הרכיב שמספק חשמל לפלורוסנט) או הפלורוסנט עצמו? איזה מהם להחליף? ומאיפה ניתן להשיג את החלקים הללו? אשמח אם למישהו יש מידע לגבי החלפת החלקים האלו. מצאתי את האתר הזה... http://www.fonerbooks.com שדי הכניס אותי בערך לתמונה, אבל עדיין אין לי מספיק ידע בשביל זה אז אשמח אם מישהו יזרוק לי ככה עוד יזה אתר שימושי.

• 0 תגובות
    • 609 צפיות
  10. Started by longhorn,

יצא לי לפני כמה זמן להכנס לאתר שמוכר ציוד למודינג ואני חושב שחלק מכתובת היה TECNO משהוא כזה מישהו יכול לעזור לי תודה אני חושב שהחנות בחיפה

• 0 תגובות
    • 655 צפיות
  11. שעמם לי וחפשתי ב INSTRUCTABLES מה לעשות .. צריך לירות עם הלייזר בתוך החיישן אור 3 פעמים ואז המטרה ' נופלת '

• 0 תגובות
    • 1.9k צפיות
  12. Started by J0n1,

ראיתי את המדריך לבנית מקלט IR http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=70957.msg635087#msg635087 לקחתי כבל של עכבר ישן, בדיוק כמו בתמונה, וחתכתי אותו. אך בכבל ישנם רק 4 חוטים, מצאתי את החוט של 5 ו7, אבל אני לא מוצא את החוט של 1 (השתמשתי במודד זרם...) הצבעים הם: כחול, לבן, ירוק וכתום (אם זה עוזר) מה אפשר לעשות? אפשר אולי להשתמש בכבל USB? ואם כבר מדברים, יש לי מתאם IR שמתחבר בUSB, יש מצב שישנה אפליקציה אחרת (אני יודע שזאת שעובדת עם המקלט הזה לא תומכת) שאני אוכל להשתמש בה? לא נראה לי הגיוני שכל התוכנות ברשת מצריכות מקלט HOME MADE. אני צריך רק לשלוט על עוצמת הLINE IN במחשב :-\ תודה

• 0 תגובות
    • 671 צפיות
  13. Started by RJK,

יש לי בסלון לדים לתאורה נסתרת מסביב לשיראנים, הבעיה נוצרה שמפאת גודל הסלון המליצו לי על שלושה שנאים, ויצא ששני סרטי לד אני מוציא משני צידי הסלון, והשלישי אני צריך למשוך חשמל מנקודת ההדלקה עד לשנאי שעומד באמצע הסלון השאלה היא האם אפשר לחבר את השנאי לחשמל על ידי חוט דו גידי, שהוא מוסתר מאחורי השיראנים, או שצריך דווקא חוט חום כחול של חשמל

• 0 תגובות
    • 769 צפיות
  14. שלום לכולם , אני מתחיל בכל נושא המודינג . הניסיון שלי בכלים ואלקטרוניקה לא מועט , אבל לצערי אין לי הרבה ניסיון בחיתוך צורות מורכבות במתכת ופרספקט . לשמחתי , רכשתי היום דרמל מקורי וחדש , כולל קצת כאלו גופים עגולים שכייף לסובב אותם על המתכת ולראות אותה נשרפת ( ) . בכל מקרה , לעניננו . אני מעוניין בכפתורים מסוג מיוחד , יש טבעת פלסטיקה מסביב לכפתור שמטרתה לנתב את האור , וכמובן לדים מתחת לטבעת . עדיין לא ניתקלתי בכאלו בישראל , ואמנם אני יכול להזמין מאנגליה - אך יקרעו אותי במחיר וגם הכפתור עצמו חסר ערך (הכפתור הספציפי הזה אינו כפתור מתג , כלומר פתיחת \ סגירת מעגל , אלא כל פעם שנלחץ נותן אות) . האם מישהו יודע אם ניתן להשיגם בישראל , היכן ומה העלות? ואגב , אני דווקא כן מע…

• 0 תגובות
    • 766 צפיות
  15. Started by Meir Plevinski,

שלום, אני עובד עם בקר של itead בשם BLE Shield. הכל עבד אתמול. שלחתי פקודות AT וקיבלתי תגובות מתאימות. לפתע, הבקר חדל להגיב. שם פקודת AT שאני שולח אליו, לא מגיבה. מה יכול להיות? מאיר

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  16. Started by Kurt,

אני מעוניין במכשיר שיכול לקרוא מספר נקודות, לשמור אותן בזיכרון (מבחינת השם הייחודי), ואז לשמש כנקודה שאותה יקרא RFID Reader אחר, כאשר התוצאה תתן לי את אחת מהנקודות שסרקתי. אפשרי?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  17. אני לא ממש אלקטרונאי גדול, אז אני מקווה שאני לא מדבר יותר שטויות ושהדבר אפשרי: יש לי במחשב מסך LCD שעד היום קיבל מידע מתוכנת crystalfontz שקיבלה מידע על טמפרטורות המעבדים מהחיישנים של לוח האם. לאחרונה הוספתי התקני xp-tmc (שמאפשרים לפתוח מכפלה בלוחות שחוסמים את זה). הבעיה שהם הגביהו את המעבדים מעל הסוקט ועכשיו חיישני הטמפרטורה של לוח האם לא יעילים יותר ואני צריך תחליף. אפשר כמובן לקנות מוניטור טמפרטורה מוכן, אבל כבר יש לי מסך LCD ואני לא רוצה לתקוע עוד אחד. מצד שני, יש לי בבית כל מיני חיישני טמפרטורה שהורדתי ממאווררים, מאיזה hardcano ששחטתי פעם וכ"ו. השאלה שלי היא, האם ניתן לקחת את החיישנים האלו ולחבר אותם איכשהו למסך ה LCD הקיים שלי, או אפילו ישירות למחשב דרך אחת היציאות …

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  18. Started by ElemenTal,

זה שגריל של מארז (סטנדרטי - בצורת המשושה) יוצר רעש כאשר יש לידו מאוורר שמכניס אוויר כולם יודעים... שחקתי קצת עם המארז ועם המאווררים וסמתי לב שנוצר גם רעש קטן גם כאשר המאוורר מוציא אוויר, זה לא כמו הרעש כשהוא מכניס אוויר (זמזום חזק) אבל כאשר 5 מאווררים עושים את זה במקביל זה מצתבר לרעש שממש מרגישים. מדובר במארז CM690, יש לו כיסוי למאווררים בחלק העליון, אז חשבתי פשוט להוריד את הגרילים וזהו ואני גם לא אצרתך לסים גריל אחר מכיוון שיש את הרשת של המארז שמגנה אליו. אז למעלה יש לי 2 מאווררים. מאחורה אני גם אוכל להוריד את הגריל ולסים גריל פשוט של TT (העגול הזה) השאלה היא האם הוא לא יצור את הרעש הזה ? לגבי המאוורר הקדמי אני לא יודע מה אפשר לעשות... ניראה לי הרעש נוצר בגלל זרימת האוו…

• 0 תגובות
    • 724 צפיות
  19. למרות שאני מת לסיים את הפרויקט שלי, הגעתי למסקנה שכדאי להרים את הכפפה ולמצוא זמן כדי לפתוח כזה אשכול, בתקווה כמובן, לדרבן את משתמשי הפורום לעשות היכרות עם תחביב הסליבינג שהלך והתפתח מאד בשנתיים האחרונות בפורומים בחו"ל, אם זה Overclock.net, Xtreme Systems או פורומים אחרים טובים. זה תחביב כיפי ומאתגר מאד שנותן פרספקטיבה שונה וחדשה בבניית מערכת. אני מקווה שבסוף הפרוייקט שלי זה יקבל אפקט חזק יותר אפילו וידרבן אנשים נוספים למצוא עניין בנושא. סליבינג וכלים לסליבינג ניתן לרכוש בעלויות לא גדולות, ישנן חנויות רבות שמספקות סחורה, מזול ועד יקר. תלוי מה מתאים לכם בכיס. חנויות מומלצות: www.lutro0customs.com | www.mdpc-x.com כרגע ההמלצה החמה היא לקנות אספקה מ- "לוטרו קאסטומז". לוטרו…

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  20. Started by RoNeR,

יש לי שלט של הכרטיס טלוויזיה winfast 200 xp leadtek לא הכרטיס וכרטיס טלוויזיה של lifeview היציאה לשלט של הכרטיס טלווייזה היא קטנה כזאת הבננה של הir של השלט בגודל 3.5 השאלה עם עם אפשר לחבר בניהם איך שהוא ועם זה ביכלל יעבוד... על ידי מתאם או משו והשאלה השנייה שלי היא כזאת.. ביצעתי תמדריך הזה או מה שזה לא יהיה http://slycontrol.ru/sce/plugins/sndremote.htm חיברתי תשלט ליציאה של המיקרופון הוא קולט באמת זה עבד אבל זה לא ממש עזר לי כי זה רק מטווח 0 שהם צמודים השאלה היא כזאת עם מישהו מצליח להבין שם משו או למצוא דרך להגדיל את הטווח.... תודה מראש

• 0 תגובות
    • 658 צפיות
  21. Started by shey1,

איפה כדי לשים אותו כשה יש לי מארז פול טוור למעלה או למטה? וכמה חורים צריך לעשות? דרך אגב מישהו פה יודע לכוונן vapochill?

• 0 תגובות
    • 547 צפיות
  22. HWzone.co.il ו-Gamer.Pro שמחים להודיע על תחרות מודינג משותפת אשר תתקיים במהלך אליפות ישראל במשחקי מחשב. אם ברצונכם לבוא ולקחת חלק בתחרות המודינג שלנו, כל שעליכם לעשות הוא להגיע עם מחשבכם לאליפות ישראל במשחקי מחשב, אשר תתקיים ב-11 ליוני, בגני התערוכה - בביתן 15 ולהירשם אצל נציג התחרות עד לשעה 19:30. לזוכים בשלושת המקומות הראשונים מחכים פרסים בשווי מאות שקלים! הכניסה וההשתתפות בתחרות המודינג לא עולות כסף, מעבר לכניסה לאליפות ישראל. מחיר הכניסה למתחם הוא 70 שקלים עם מחשב, 50 שקלים ללא מחשב או עם מחשב לצורך השתתפות בתחרות המודינג בלבד ו-20 שקלים למלווה. לאחר נעילת ההרשמה ב-19:30, ועדת השיפוט שלנו תתחיל להסתובב בין מחשבי המשתתפים, והזוכים בתחרות יוכרזו במהלך הלילה. כמה …

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  23. Started by IlanF,

אני מחפש תכשיר לליטוש פלסטיק (כמו Novus) אני צריך משהו לשימוש חד פעמי... פעם מצאתי מוצר כזה באייס שבא בשפורפרת קטנה (כמו של דבק 3 שניות), אבל אני לא זוכר את שמו... ראיתי כמה מדריכים שמסבירים איך ללטש פלסטיק עם נייר זכוכית עדין (זה לדוגמה), אבל זה נשמע לי קצת מפחיד ראוי לציין שאני לא רוצה ללטש פנסים של מכונית, אלא את המסך של הנגן מוזיקה שלי שקצת "התערפל" כמו שמוצג בוידאו ששמתי בדוגמה

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  24. Started by yakirsh4,

שלום, ברצוני להתחיל ללמוד אלקטרוניקה מהבית אין לי ידע בכלל בתחום אבל יש לי כלים וחלקים רבים (בעבר רכשתי את החלקים לספר we:make אבל לא היה לי זמן ללמוד ממנו בסוף) האם יש ספר מומלץ למתחילים מאפס ללימוד אלקטרוניקה? (בגלל שהמילים מסובכות עדיפות גדולה לספר בעברית אבל אם אין אחד כזה טוב אז אפשר גם באנגלית) כמו שאמרתי בעבר התכוונתי ללמוד מהספר we:make האם זה נחשב ספר טוב למתחילים בלי ידע וכדאי להתחיל ממנו דווקא או משהו אחר? תודה רבה

• 0 תגובות
    • 2.5k צפיות
  25. הי אני רוצה להוסיף תא לפנים המארז , וכמו שהכותרת אומרת אני רוצה שיהיה מאלומיניום שחור מט/פחם או מפח שחור מט/פחם זו תא די בסיסי אבל נדרשת עבודת חיתוך של כמה חורים בגדלים שונים ואני רוצה גם חיתוך של לוגו או כתובת מה שיהיה גלוי למראה מבעד לחלון הצד אז אני צריך בעלי מקצוע ( עדיפות מאזור המרכז ) שעושים חיתוך / כיפוף / צביעה ועובדים עם יחידים. אם מישהוא מכיר אני אשמח ! או אם מישהוא יודע איפה לקנות אם עם אילו כלים אפשר לעבוד כדי להגיע לאותה רמה זה גם יעזור. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות

דיונים חדשים בפורומים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.