עבור לתוכן

אלקטרוניקה ומודינג

חיתוך חלון במארז ובניית פאן באס, פיתוח בסביבת Arduino ועוד - כאן תוכלו לשאול את כל השאלות הנוגעות למודינג ולאלקטרוניקה שכרוכה בו, לפרסם את הפרויקטים שלכם ולקבל השראות

1. Started by Kurt,

אני מעוניין במכשיר שיכול לקרוא מספר נקודות, לשמור אותן בזיכרון (מבחינת השם הייחודי), ואז לשמש כנקודה שאותה יקרא RFID Reader אחר, כאשר התוצאה תתן לי את אחת מהנקודות שסרקתי. אפשרי?

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  2. Started by Or_electronics,

שלום לכולם, אני מחפש קוד פשוט להפעלת הכרטיס - אם מישהו כבר עשה פרוייקט עם הכרטיס הזה (Wifly Shield) והצליח להתחבר לרשת אלחוטית - אשמח לקבל דוגמאות שעובדות יום טוב !

• 0 תגובות
    • 996 צפיות
  3. רציתי להתייעץ אתכם לגבי התקנה חדשה של מאוררים וכבילה. האם כדאי להתקין מאוררים(עם לדים בצבע אדום) , וכבלים בצבע כחול כגון: http://www.frozencpu.com/products/16297/cab-862/MaxFinder_Triple_Braided_8-Pin_12V_EPS_Motherboard_Extension_Cable_-_50cm_-_Blue_MF-OBL-C08-50.html או שעדיף לעשות את הכל בצבע אחיד? מה לדעתכם יפה יותר?

• 0 תגובות
    • 849 צפיות
  4. Started by Alexkmr,

יש לי חדר 2.80 על 3.20 מטר.. החדר אחרי שיפוץ ויש לו מיטה 190 על 140 אני צריך ארון\שידה לזוג ושולחן מחשב. ואני לא יודע מה הצורה הטובה ביותר למקמם אותו, או לשרטט אותו ברמה של ללכת למחסן עצים ולהזמין אפשרות של נגר נפסלה כי הם רוצים סביב (סיבית, והנגר נשמע חפר) 5 אלף, ומשהו אחר אמר 8 אלף צפונה איקאה זה גם אפשרות פשוט הבנתי שהאיכות בינונית מינוס כבר יצא לי לבקר שם ויש שם דברים פחות או יותר שמדברים אלי השאלה כמה זמן הם יחזיקו כפי שהם נראים בתצוגה אני מצטרף שרטוט של החדר(תודה לmatan5000) ושרטוט של ריהוט שחשבתי לחדר... זה רק ברמה של טיוטה נכון לעכשיו חשבתי לעשות עוד שידה מאשר הארון הארוך הזה קובץ SKB [ATTACH=CONFIG]2949[/ATTACH]

• 0 תגובות
    • 736 צפיות
  5. שלום לכולם במערכת שלי אין יציאת aux ואני מעוניין לייצור אחד כזה. יש מישהו שיודע כעיקרון מה לעשות ?יש לי חוש טכני מאוד גבוהה ואוהב להתעסק בדברים אלה.לא מעוניין לקנות מערכת חדשה.חייב לסדר את הקיימת. תודה מראש אם יש צילומי מעגלים או דומה אשמח לדעת היכן לחפשם ברשת.

• 0 תגובות
    • 709 צפיות
  6. Started by g2c,

שלום, הבדל מחיר של מ ~400 ל-150 שקלים בין הגירסה הרשמית לבין תואם סיני כגון זה המבוסס על sim900 נשמע מפתה למדי. שאֵלתי אם למישהו התנסה עם התואם ומוכן לחלוק את תובנותיו. רוב תודות מראש

• 0 תגובות
    • 1k צפיות
  7. בדקתי את ההודעות בפורום שנוגעות לבניית "לדים לפי מוזיקה" ויש לי כמה שאלות 1) כל השרטוטים מראים מעגל של 4 לדים על טרנזיסטור tip31 אחד, אז אם אני רוצה להפעיל סטריפ לדים 12V שצורך 0.4 אמפר, הטרנזיסטור יחזיק אותו? עריכה: הפעלתי את המעגל, הטרנזיסטור מחזיק אותו ובקושי מתחמם, מקסימום אני אצמיד גוף קירור 2) הבנתי שכדי למנוע נזק לטרנזיסטור, או הפרעות ברמקולים, צריך לחבר צ'יפ 358, אולי יש שרטוט איך לחבר אותו בדיוק, איזה רגל לאן? (אני אפילו לא יודע כמה רגליים יש לו ) עריכה: שמתי נגד 100 אום ואין הפרעות ברמקולים 3) רגישות למוזיקה, קראתי שהשרטוט הפשוט עם tip31 מתאים לשירים עם באסים חזקים, איך אני יכול לשלוט ברגישות של המעגל על ידי פונציומטר? מה הרכיבים לזה? תודה לעונים

• 0 תגובות
    • 856 צפיות
  8. Started by roeesnir,

https://www.youtube.com/user/EEVblog

• 0 תגובות
    • 777 צפיות
  9. Started by _DucK_,

סך הכל LDR ששולח בסיריאל מידע לפרוססינג.. הפרוססניג מצייר נקודה מ0 עד 200 (הגובה של החלון)

• 0 תגובות
    • 876 צפיות
  10. Started by rsegoly,

שלום אני מרים כעת דמו/פיילוט מבוסס ארדוינו אתר ברשת ותקשורת בין השניים. הלוח ישמש לאיסוף נתונים באמצעות חיישנים אך גם יקבל פקודות ומאידך תבדק האפשרות גם להפעיל אותו כ STANDALONE (בהנחה שזה אפשרי) ואז רק יאסוף נתונים. הפעילות ממוקדת התייעלות אנרגטית ולאו דווקא אוטומציה בבית אני מחפש מישהו שיש לו נסיון בארדוינו ורוצה להיות חלק מכזו פעילות, בשלב זה נמצאים בהליך ההגדרות ובדיקת יכולות, יש לנו כמה כיוונים והכוונה להגיע למוצר מסחרי. החלק של הווב מכוסה ומה שחסר לנו זה הנסיון בלוח לא מדובר בהצעת עבודה בשלב זה אלא הצטרפות לצוות של הפיילוט שעיקרו חשיבה ובדיקת יכולות. מצד שני לא מדובר בהתנדבות גרידא וכמובן שאם יצא מזה משהו...... יש כאן מישהו שרוצה לקפוץ למים?

• 0 תגובות
    • 980 צפיות
  11. Started by -LosNir-,

אני בטוח שיש כאן כמה שיהיו שמחים לדעת על כך - Sparkfun עושה שבוע שלם בו כל ההזמנות מעל 60$ יכללו משלוח חינם. כולל בינלאומי, כן כן, גם לישראל. השבוע מתחיל החל ממחר (יום העסקים בארה"ב, מתחיל ביום שני) ועד יום שישי ה 19 לחודש.

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  12. בהמשך לאשכול הקודם שדיבר על חיישן של עכבר אופטי, נוכחתי שהשמות המדוברים ביותר כבר לא מיוצרים. חשבתי לנסות לראות באיזו מערכת משתמש שואב אבק כדי לנטר את נתוני התנועה שלו?

• 0 תגובות
    • 804 צפיות
  13. שעמם לי וחפשתי ב INSTRUCTABLES מה לעשות .. צריך לירות עם הלייזר בתוך החיישן אור 3 פעמים ואז המטרה ' נופלת '

• 0 תגובות
    • 1.8k צפיות
  14. שלום חברים, אני הנדסאי תוכנה בעל ידע בסיסי באלקטרוניקה וידע נרחב במכאניקה אך חסר ניסיון לחלוטין עם ארדואינו. אני מעוניין לבנות סגווי לשימושי האישי היות ומחירי הסגווי גבוהים כל כך ואני אוהב מאוד אתגרים. הידע שלי בתיכנות אמור להספיק לגמרי לצורך העניין, כנ"ל לגבי הידע בחשמל ואלקטרוניקה. יש לי בבית בית מלאכה מצוייד בכל טוב וחבר טוב עם מסגרייה מצויידת בכלי עיבוד שבבי וכל מה שצריך לצורך הבנייה. אני מתכוון לתעד ולשתף אותכם (ולהתייעץ כמובן) לאורך כל הדרך. השאלות שמטרידות אותי בשלב ראשון: 1- האם אתם מכירים פרוייקט כזה שתועד בצורה מקיפה ואוכל ללמוד ממנו? מה שמצאתי באינטרנט היה : פרוייקטים מצ'וקמקים שתועדו כהלכה אבל לא מעניינים במיוחד או פרוייקטים יפים שבקושי תועדו. 2- איזה ארדואינו…

15. Started by zionovadia,

תמיד אהבתי חפיצים קטנים. אז לקחתי BP655, S.F.F Slim Chassis ושמתי בו GTX 670 mini היו הרבה בעיות. והספק המקורי אמר שלום. ובפנים יש SSD ועוד HDD של 3TB ובליל חוטים, ואם נסכם, בקרוב אולי bluray כי נשאר קצת מקום. יום נעים וחג שמח.

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  16. Started by CyberBot,

הבנתי שזה הצ'יפ עכשיו יש לי תיאוריה אני צריך שמישהו יעזור לי לאמת אותה אם אני יפתח את הווי ינתק את הצ'יפ ידליק את הווי,הווי ידלק? ואם כן הוא ידלק בלי הצ'יפ? אז זה אומר שהווי יפעל ואז אני יעשה downgrade ויחזיר את המתח לצ'יפ ואז הווי יפעל עם הצ'יפ? אני טועה או צודק או צודק חלקית?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  17. Started by kkffiirr,

קניתי מהוביקינג מטען ACCUCEL-6 וסוללת שלושה תאים. הבאסה שלא היה ברור שאת כבל הטעינה המתאים לחיבור JST, חסר, כך שאם הייתי יודע את זה הייתי צריך לקנות מהם מתאם כזה: http://hobbyking.com/hobbyking/store/__18868__XT60_JST_Female_in_line_power_adapter.html?strSearch=XT60%20JST אני מניח שניתן להשיג כבל טעינה בארץ שיתאים לי למטען ולסוללה. האם מישהו מכיר חנות שזה יהיה בה? עדיף באיזור ירושלים

• 0 תגובות
    • 1.1k צפיות
  18. מכיר ארדואינו? נושם ארדואינו? חי ארדואינו? חברת חינוך והדרכה מחפשת חובב ארדואינו מוכשר אחד, לפיתוח מערכי למידה בעברית המבוססים על ציוד ארדואינו. אז אם אתה מכיר היטב את החומרה של ארדואינו ויודע איך להרכיב מוצרים שונים, דבר אתנו. jobs@toknow.co.il

• 0 תגובות
    • 1.5k צפיות
  19. אני צריך לפרוייקט הנדסאי אלקטרוניקה בקר שיתחבר לבקר אחר(C3 של שי מלול למי שמכיר), והוא אמור לשמש כבקר ראשי שמרכז מידע מבקרים אחרים (בפרוייקט אני משתמש רק בעוד בקר אחד). חשבתי על ארדואינו בגלל שהוא זול ונוח. בעקרון אני צריך שיקבל מידע מהבקר השני, יתחבר למחשב, ולצג LCD (שילד). רצוי שיהיה לו איפשור להתחבר לעוד בקרים מבחינת כמות הפורטים. ברור אחרי הפרוייקט הוא אמור להיות מספיק לשימוש ביתי. אני לא כל כך מתמצא בארדואינו, לכן אשמח לכל רעיון/עצה בנוגע לבחירה של הבקר. תודה!

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  20. Started by thedarkron,

שלום לכם, אני קניתי Arduino Uno וגם 2 חיישנים: Venus GPS mpu9150 עכשיו אני מתחיל, ואני צריך עזרה איך להתחיל לעבוד איתם וכל זה

• 0 תגובות
    • 1.7k צפיות
  21. שלום, אני רוצה לבנות מכשיר שמאפשר חיווי על מצב הנעילה של דלת הכניסה. חשבתי להשתמש ברכיב מגנטי קטן שאפשר להכניס לתוך המשקוף של הדלת - קישור לחיישן אני רוצה להשתמש בWIFI לצורך התקשורת ולכן חשבתי על Arduino Yun למרות שאני יודע שאפשר גם לוח UNO עם SHIELD רלוונטי אבל אם יש משהו אינטגרלי זה נראה לי מתאים יותר. אשמח לשמוע המלצות על רכיבים נדרשים לפיתוח המכשיר, מקומות מהם כדאי לקנות והאם לדעתכם יש דרך לשפר את הרעיון. תודה! ערן.

• 0 תגובות
    • 1.6k צפיות
  22. Started by ASTR4L,

יש לי כרטיס רשת אלחוטי עכשיו הוא לא יושב לי במארז והוא מכוער PCB בצבע ירוק. השאלה אם יש אפשרות לצבוע אותו בשחור או אדום?

• 0 תגובות
    • 1.2k צפיות
  23. השאלות ממש קלות, רציתי לדעת אם זה הכיוון? ואני צריך עזרה בשאלה חמש..התחלתי אותה אבל אני לא יודע אם אני בכיוון.. הנה השאלות: http://sizmedia.com/my.php?i=ncndiz2vdyen.jpg והנה התשובות שלי. http://sizmedia.com/my.php?i=3mz32kmewmnt.jpg תודה רבה לעוזרים!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  24. הי אני רוצה להוסיף תא לפנים המארז , וכמו שהכותרת אומרת אני רוצה שיהיה מאלומיניום שחור מט/פחם או מפח שחור מט/פחם זו תא די בסיסי אבל נדרשת עבודת חיתוך של כמה חורים בגדלים שונים ואני רוצה גם חיתוך של לוגו או כתובת מה שיהיה גלוי למראה מבעד לחלון הצד אז אני צריך בעלי מקצוע ( עדיפות מאזור המרכז ) שעושים חיתוך / כיפוף / צביעה ועובדים עם יחידים. אם מישהוא מכיר אני אשמח ! או אם מישהוא יודע איפה לקנות אם עם אילו כלים אפשר לעבוד כדי להגיע לאותה רמה זה גם יעזור. תודה מראש!

• 0 תגובות
    • 1.3k צפיות
  25. שלום לכולם! יש ברשותי בקר 8051 ו usb blaster של חברת altera. אני רוצה לצרוב קוד תוכנה לבקר 8051, אך המחשב לא יזהה את הבקר ללא מעגל בעל רכיבים מסויימים שישדכו ביניהם. שורה תחתונה, אני מחבר צד אחד של ה usb blaster אל המחשב בחיבור ה USB ובצד השני יש לי מחבר של 10 פינים, איך אני מחבר אותם לבקר 8051?משהו יודע? אני אשמח לעזרה.*

• 0 תגובות
    • 1.4k צפיות

דיונים חדשים בפורומים